Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

azért add el a Rebá-T :D én sem próbálnám.jó kis Soulfly,Hatebreed a fülbe és go görgõ:-) a térdem jól bekenve fájdalomcsillapítoval úgy a jó...

azért vettm tegnap egy tacx-ot....

igen, Dream Thaether, Pain Of Salvation, SOAD,,,,és go görgõ.....de csak ha nincs idõm erdõ,,,,,vagy iszonyatosan nagyon nagyon zigernye idõ van....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

hát pár maratonon én is voltam már, de nincs az a pénz amiért ilyenre rápróbálkoznék :)

de nekem katasztrokális az egyensúlyérzékem...

azért add el a Rebá-T :D én sem próbálnám.jó kis Soulfly,Hatebreed a fülbe és go görgõ:-) a térdem jól bekenve fájdalomcsillapítoval úgy a jó...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Ilyen konkrét kérdésnél elfogult vagyok... :D
Nekem a szabadgörgõ. Egyrészt sokkal gyorsabban telik rajta az idõ, mert ugye végülis figyelni kell végig. Aztán ugye sokkal élethûbb...

leszögezve hogy ezt a fajtát nem próbáltam, szerintem a fix görgõnek pont az az elõnye, hogy nem kell folyamatosan figyelni, hogy fenn maradj, hanem mondjuk nézed közben a tv-t és akkor szvsz gyorsabban telik.

az élethûség meg ok, de attól még a szabad görgõ sem lesz egy kalandregény... inkább a fix + kiegészítõ dolgok (zene, tv, gondolkodás)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Na rendeltem görgöt ILYET mondjuk szabadongörgös, de remélem nem bánom meg. Aból indultam ki, hogy ez legalább az egyensúly érzéken is fejleszt nem ugy mint a mágnesfékes, amin csak fel van fogva a kerék. Remélem asszony is bírni fogja, mondjuk illene neki, mert volt már velem pár versenyen és azokat is bírta:)

hát pár maratonon én is voltam már, de nincs az a pénz amiért ilyenre rápróbálkoznék :)

de nekem katasztrokális az egyensúlyérzékem...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Na rendeltem görgöt ILYET mondjuk szabadongörgös, de remélem nem bánom meg. Aból indultam ki, hogy ez legalább az egyensúly érzéken is fejleszt nem ugy mint a mágnesfékes, amin csak fel van fogva a kerék. Remélem asszony is bírni fogja, mondjuk illene neki, mert volt már velem pár versenyen és azokat is bírta:)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Bálna és neked melyik tipus jött be legjobban?
Mert én most erösen gondolkodok a szabadonfutos, meg a rögzitett mágnesfékes között, de még nem nagyon tudom.
A szabadonfutossal annyi az ösz bajo, hogy asszony is használná és nem tudom mennyire nehéz rajtamaradni, pláne, hogy õ csak most kezd SPD-vel biciklizni.
Szóval szerintetek?

Ilyen konkrét kérdésnél elfogult vagyok... :D
Nekem a szabadgörgõ. Egyrészt sokkal gyorsabban telik rajta az idõ, mert ugye végülis figyelni kell végig. Aztán ugye sokkal élethûbb... Viszont könnyen ki lehet vele égetni a szõnyeget (nekem szerencsére nem volt ilyen gondom, de hallottam már pár embertõl), könnyen le lehet "ugrani" róla... (Egyetlen dolgot nem tudok rajta, amit a fixen viszont igen, az pedig az egylábazás, de ez is megoldható, egyik ismerõsöm tud szabadon egylábazni...)

Viszont ilyen szempontból neked/nektek nem ajánlanám, mert ha még meg is tanul rajta tekerni a párod, mert nem nehéz, csak az elején tûnik ugy, a lányok olyanok, hogy ha egyszer véletlen lesz valami galiba, akkor soha többet nem fog ráülni újra. Ilyen szempontból viszont a fix görgõt ajánlanám , azon belül is a felnire hatót. Innentõl a részletekrõl megoszlanak a vélemének, lásd lejjebb... :D;)

ja, meg a szabadgörgõhöz meg kell találni a jó szíjat is ami nem szakad el...

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Bálna és neked melyik tipus jött be legjobban?
Mert én most erösen gondolkodok a szabadonfutos, meg a rögzitett mágnesfékes között, de még nem nagyon tudom.
A szabadonfutossal annyi az ösz bajo, hogy asszony is használná és nem tudom mennyire nehéz rajtamaradni, pláne, hogy õ csak most kezd SPD-vel biciklizni.
Szóval szerintetek?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
nekm meg csak azért van,mert nem tudtam mire pénzt költeni :D
mikor hazaérek már sötét van és inkább benn nyomom egy órát,mint a pestrõl ingázó kamikázék között...

-=B.B.B.=-

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Elõször is respect és peace ... még mielõtt elszabadul itt a pokol. :)
Szóval az "legtöbb felhasználó beállítja ..." megjegyzéshez: abban ugye egyet értünk hogy egy pörgetést nem ugyanazzal a terheléssel nyomunk végig mint egy climbingot ... mert ugye ha valódi terepen vagyunk "sajnos" ott is változnak a körülmények.
A terhelés beállítása attól függ hogy éppen melyik kerékpáros képességedet szeretnéd fejleszteni. Ugye abban is egyetértünk hogy 53-12-vel is szét lehet magad pörgetni, meg bele lehet halni a 39-25-be. :) peace

Nem volt itt pokolra lehetõség, azért szúrtam be én is smiley-kat! :-)
az hogy nem ugyanaz a terhelés, nem lett megkérdõjelezve. Magára a terhelés-beállításra nem értem miért nem jó ha váltóval teszed...
Pont te igazoltad ezt azzal a mondattal, hogy 53-12 meg 39-25...
Perszehogy így van... ha ugy állítod be hogy alapból nehéz a fix ellenállás, akkor a 39-25 is nehéz lesz, ha meg ugy hogy alapból szinte semmi, az 53-12 is pörgetés. És ugye az edzés elõtt tudod hogy épp melyik képességed fejlesztését szeretnéd elvégezni... Tehát ugy állítod be.

És mégegyszer, nincs itt pokol, csak nem értek egyet a "tinglitangli, többre nem jó" dologgal. Ez lesz a hetedik vagy nyolcadik tél amikor görgõzök, volt már fix görgõ kormányról szabályozható még valahonnan az õskorból, és lent 5ös imbusszal szabályozható, és szabad, meg felnis is... Az én tapasztalataim mások...
De ez a fórum lényege, pro és kontra... ;)

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Elõször is respect és peace ... még mielõtt elszabadul itt a pokol. :)
Szóval az "legtöbb felhasználó beállítja ..." megjegyzéshez: abban ugye egyet értünk hogy egy pörgetést nem ugyanazzal a terheléssel nyomunk végig mint egy climbingot ... mert ugye ha valódi terepen vagyunk "sajnos" ott is változnak a körülmények. :)
A terhelés beállítása attól függ hogy éppen melyik kerékpáros képességedet szeretnéd fejleszteni. Ugye abban is egyetértünk hogy 53-12-vel is szét lehet magad pörgetni, meg bele lehet halni a 39-25-be adott körülmények között :) peace

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

...Az hogy "legtöbb felhasználó beállítja valahová közepesre a görgööt, aztán a bringa váltójával szabályozza a terhelést" hát ez tinglitangli tekerésre mindenképpen jó, többre nemigen.

Akkor állítsd be középtányér elõl, és hátul is valahova középre, ugy hogy kényelmes legyen tekerni...
Aztán tedd fel nagytányér-kónuszra...
Aztán gyere és mondj véleményt!:D

Szabadgörgõn úgy hogy csak a gumiszíj és az elsõ kerék meghajtása okozza az ellenállást a súrlódáson felül, garantálom, hogy azzal együtt hogy én váltogatok (tudod; tinglitangli tekerés ;) ) bármikor végzek olyan munkát mint egy fix-görgõn... Sõt...

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Ez nem minden modell esetében igaz. Külföldi fórumokon (is) olvastam, hogy pl. a Minoura RDA-850-es, felnin futó görgööbööl a távírányítós hangosabb, és jobban melegszik mint a távkapcsoló nélküli. Tudásban meg nem ad sokkal többet, mert a legtöbb felhasználó beállítja valahová közepesre a görgööt, aztán a bringa váltójával szabályozza a terhelést. Egyértelmüüen a távirányító nélkülit ajánlották.
Persze lehet hogy a Tacx (és különösen éppen az a modell) egészen más.

Nem egy konkrét típusra értettem (Minoura) a távszabályozhatóságot.
Az hogy honnan szabályozod persze ízlések és pofonok kérdése.
Az hogy "legtöbb felhasználó beállítja valahová közepesre a görgööt, aztán a bringa váltójával szabályozza a terhelést" hát ez tinglitangli tekerésre mindenképpen jó, többre nemigen.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

Ha már veszel akkor mindenképpen a kormányról szabályozhatót válaszd.

Ez nem minden modell esetében igaz. Külföldi fórumokon (is) olvastam, hogy pl. a Minoura RDA-850-es, felnin futó görgööbööl a távírányítós hangosabb, és jobban melegszik mint a távkapcsoló nélküli. Tudásban meg nem ad sokkal többet, mert a legtöbb felhasználó beállítja valahová közepesre a görgööt, aztán a bringa váltójával szabályozza a terhelést. Egyértelmüüen a távirányító nélkülit ajánlották.
Persze lehet hogy a Tacx (és különösen éppen az a modell) egészen más.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Van külön montira is Pl: ITT

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Szerintem ide is befér, úgyhogy felteszem:

Létezik Mtb-ra görgõzõs gumi? Vagy sima slick? Hamár létezik outira is speciális gumma.

Sp

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Létezik olyan bolt ahol ki lehet probálni müködés közben görgõt ?

Szerintem mindenhol, ahol van görgõ. Nem nagy ügy rátenni egy bringát.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Vagy esetleg le is moshatnád a sarat a kerékrööl! Söt az egész bringáról.
Komolyan mondod, hogy mindig egy sáros bringát tologatsz a lakásban?

Ha csapadékmentes az idõ és este 7 elõtt haza érek mindig elmegyek kerekezni. Egy panellakásba nem tudom naponta lemosni.
Betolom az ajtón, lecsesznek hogy tiszta kosz a bringusz, másnap reggelre megszárad a sár, felemelem elcipelem a gardroba és felhuzom a bicikli tartóra.

Most mégis gondolkodom hogy esetleg vennék egy felnin futó görgõt mert a barátnõm bringája szerintem tavaszig nem megy utcára ezt beállítanám görgõre. Létezik olyan bolt ahol ki lehet probálni müködés közben görgõt ?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
teljes mértékben.könnyû beállíthatóság,eddig nem csalódtam.a Minoura felnigörgõsét szerettem volna,de sajnos már elfogyott mikor ezt hozták

-=B.B.B.=-

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
És egyébként mennyire vagy vele megelégedve?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Görgõ vásárlásán töröm a fejem, mert már nagyon utálom, hogy a szobabicikli annyira más mint a bringám. A kérdés:
Szerintetek EZ milyen? Nem nagyon foglalkoztam még a témával igy elsöre ezt találtam. Kb ebben az árkategoriában érdekelne. Ha esetleg van valmi ajánlatotok, hogy milyet szivesen veszem.

nekem ilyen van és nem nyeklik-nyaklik a jelenlegi 85 kilóm alatt sem

-=B.B.B.=-