Jelentkezz be Regisztrálj
Magura
Írta 2008. április 28. - 14:16
van egy magura julie fekem a cube crossbringamon. ket hete jol fejre alltam vele (baleseti meg minden - bukot mindenkinek!).
az elso tarcsa nem gorbult, de (egyenletesen) hozzaer az egyik fekpofa. hogy lehet ezt beallitani? hogy a tarcsa kozepen legyen.
masik kerdes: ha kicsit elkoszosodik, a hatso hajlamos berezonalni. mit lehet vele kezdeni? marha idegesito tud lenni.
Írta 2008. március 04. - 22:40
Tigger! Ha neki túra-hobbi felhasználásra kéne, akkor miért ne?
Mostanában mintha lett volna az apróban új, elsõ-hátsó kompletten, tárcsástól, mindenestõl 20-ért, annyiért szerintem jó. A boltban drága, annyiért inkább Shimano vagy Avid.
Írta 2008. március 04. - 22:29
garantáltan nem éri megSziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata a 2008-as Magura Julie-val?
Felmerült a vásárlás lehetõsége de nem tudom hogy megéri-e az árát...
Elõre is kösszönöm!
az egy túra/hobbi fék ahhoz viszont drága
max akkor éri meg ha 10K-ért kompletten hozzádvágják a szettet elsõ hátsó tárcsák adapter.....de ez asszem nem vszinû
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. március 04. - 22:23
Van esetleg valakinek tapasztalata a 2008-as Magura Julie-val?
Felmerült a vásárlás lehetõsége de nem tudom hogy megéri-e az árát...
Elõre is kösszönöm!
Írta 2007. október 21. - 13:48
Az új xtr tárcsák vajon együtt tudnának mûködni a magura marta-val?
:chin:
Simán
Írta 2007. október 09. - 15:41
Menj be egy kerékpár szervizbe, és vidd magaddal a hátsó kereket is! Ha így nem tudod, akkor ne is próbáld magad megcsinálni. 6Egyébként a kerék "kóros kilengésének" korrigálása, a egfelelõ küllõk mmegfeszítéséval.
Írta 2007. október 09. - 13:03
Az adapterekel lehet PM meg is2000 szereles? En arulom es nemvagyok tisztaba vele.
http://cgi.ebay.de/w...bayphotohosting
Írta 2007. október 07. - 12:56
mi az h centírozni kell??????
Írta 2007. október 03. - 20:22
HS 33-nál ugye van az egyik oldalon egy kioldó karos féktest. Nos ha azt visszaszereled a helyére, akkor arra nagyon ügyelj, hogy az a másik oldalon lévõ féktestel legyen pont szemben. Különben elvész a felnire kifejtett nyomóerõ jó része. Aztán ezt a kis cuccot nem csak hogy pont szemben kell beállítani, de függõlegesen is ugyanúgy, mint ahogyan az a szerelés elõtt volt. Ezért célszerû már a felszereléskor törekedni a szimetrikus beállításra.
A két munkahenger - az a fekete bigyó, ami egy fém kengyelben van befogva - is állítható, ha a befogókengyel imbuszcsavarját meglazítod.
Így gyakorlatilag axiálisan - tengely irányban - is tudod ki-be tologatni a munkahenger, és plussz még mint egy gömbcsuklót, szögben is lehet vele elvacakolni.
De ehhez általában csak az elsõ beállításkor kell nyúlni, illetve néha fékpofa cserénél, de ez ritka.
A kerekedet meg sztem csak centírozni kell. Ha nem bénáztál nagyot a gumiszerelésnél, akkor valszeg eddig bírta. de ezt így nemtom megjósolni!
Sok sikert!
Írta 2007. szeptember 13. - 21:04
azt szeretném kérdezni h h lehet be állítani a hs33-as hátso féket ?
mer belsõt kellet cserélnem mer defektes volt . elötte pár héttel volt szervizbe fasan be állitotak rajt mindent most meg levvetm a kereket uj gomi köpenyt tetem rá vissza tetem és nem jo nem ugy fog mind elötte mind mikor le vettem volna
de az az érdekes h a kerék egy picit ki "leng" de mitõl mer elötte nem volt semmi ki lengés olyan mint ha nyolcas lenne benn de elötte mi elött le vettem a kereket nem volt benn semmi egy árva hiba se. most meg ..
légyszi segítsetek h mitõl lehet ez a nyolcas benn ?meg hogy hogy kell be állítani a féket ?
Írta 2007. augusztus 26. - 21:01
En osszekombinaltam egy regebbi julie feknyerget a hs33 fekkarjaval + vettem egy uj tarcsat nagyobb lyukakkal igy harapott es allitani is lehettett a kis tekerentyukkel, de nem erte meg a raforditott idot, penzt. Vegyel egy hydros deore-t azzal jobban jarsz hidd el, van hozza alkatresz es meg fog is.
Mivel a magura fékkar pont 2x annyi olajat nyom mint a hidros fékkarok általában ezért ez nem csoda.
Írta 2007. július 18. - 22:41
Írta 2007. július 16. - 09:57
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Fékcsövet szeretnék vásárolni hs33-hoz,de nem találok sehol.
Szerintetek hol keressek?
(pontos cím jó lenne,mert vidéki vagyok)
Köszönet elõre is:help:
MALI-t kérdezd, hátha szerencséd lesz: www.mali.hu
esetleg Zöld Pont, Bp, Mészöly u.
Írta 2007. július 13. - 23:23
Kis segítséget kérnék.
Fékcsövet szeretnék vásárolni hs33-hoz,de nem találok sehol.
Szerintetek hol keressek?
(pontos cím jó lenne,mert vidéki vagyok)
Köszönet elõre is:help:
Írta 2007. június 15. - 18:50
En osszekombinaltam egy regebbi julie feknyerget a hs33 fekkarjaval + vettem egy uj tarcsat nagyobb lyukakkal igy harapott es allitani is lehettett a kis tekerentyukkel, de nem erte meg a raforditott idot, penzt. Vegyel egy hydros deore-t azzal jobban jarsz hidd el, van hozza alkatresz es meg fog is.
Ja, vagy vedd meg az én Magura Martamat. :cool2: Check apró!
Írta 2007. június 15. - 13:24
Írta 2007. június 15. - 09:17
De ettõl még szerintem nem éri meg.
Írta 2007. június 15. - 08:23
Olvastam a testbike-on, hogy a magura julie fékhez valaki Deore xt/saint fékkart szerelt. Eszerint a shimano és a magura kiegészítõi kompatibilisek egymással? A szervízben egy srác azt mondta, hogy derítsem ki, hogy a shimano és a magura rendszerekben található roppantógyûrû ugyanolyan-e? Ha az megegyezik, akkor a fékkart fel lehet szerelni.
Ha bárki tud valamit ezekrõl, kérem írja meg! Minden vélemény érdekel!
Köszi elõre is!
Hááát.... Az odáig rendben van, hogy a Shimano és a Magura is ásványi olajt használ, talán a roppantógyûrûvel is szerencséd lesz. De: a munkahenger és a kar áttételi arányai (a dugattyúátmérõk vagy hogy...?) nem biztos hogy passzolni fognak, lehet hogy rosszab lesz mint most.
Szvsz spórolj egy komolyabb cuccra, ezt meg ne piszkáld, próbáld meg elpasszolni vkinek. A pofák cseréjén kívül az egész tuningolásnak nincs semmi értelme, amit ráköltenél (+a julie ára, ha el tudod adni, + még egy kicsi ) már kiadja a komolyabb fékre valót.
Írta 2007. június 15. - 08:10
Ha bárki tud valamit ezekrõl, kérem írja meg! Minden vélemény érdekel!
Köszi elõre is!