Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Sayrux

Sayrux

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy szülinapomra kaptamegy félprofi gépet és hozzá egy 28-70 70-200 obit (már rég szerettem volna fotozgatni, csak nem volt felszerelés) Mivel nagyon kezdõ vagyok a kérédsem a következõ lenne, ha a gépben már benne van a film az objektíveket lehet közben cserélni, van a géppen valami védõ mechenizmus, hogy ne jusson bele a csere alklmával fény (a gép egy Canon eos 3000N)? Nem szeretnék a saját káromon tanulni.:)
Elõre is köszönöm aválaszt.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
http://www.balazs.tudos.hu/Mano/1.html

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.572 hozzászólás
Azért ezeket is a figyelmedbe ajánlanám:
http://pixinfo.com/c...alpha_dslr-a200
http://pixinfo.com/c...pha_dslr_a350_e
Az utóbbi egy picit drágább modell (még mindig belépõ), de lesz egy olcsóbb változata (a300), ami "csak" felbontás különbséget fog takarni.
Az LV-t egészen máshogy gondolta a Sony, mint bármelyik konkurense. Egy külön CCD szenzor segíti az LV használatát, így lehet fókuszálni és LV-t használni egyszerre. Próbáltam, hibátlanuk mûködik.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
http://pixinfo.com/c...k/olympus_e-410
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Még 1 kérdés /fõleg Syssponak, de más is nyugodtan mondhatja/, hogy az Olympus miben tud többet (mivel azt mondtad, nincs vetélytársa) mint a Canon, elvégre árban nincs jelentõs különbség közöttük (Canon 10-el drágább, mind2 kitobival), utóbbinak pedig nagyobb azért a háttere, neve. /Legalábis számomra, nem biztos hogy így van.../

Bár 2 féle obival ez elég csábító ajánlat: Olympus E-410+EZ14-42 mm+EZ40-150 mm és még mindig csak 140.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mediamarktban láttam jó árban nemrég olympust, duplakitobis csomagban is, illetve mintha hozénak is valami olympus dslrje lenne.

de a D40el sincs gond, bár a beépített AF-motor szerintem nagyon hiányozni fog a késõbiekben. 350D-t már próbáltam, szerintem korrekt vétel. illetve mintha canonhoz több ember árulna használt obikat, a késõbbiekre gondolva..én most a sysspo által emlegetett olympus kitet venném.

én is dslrre szavazok, nagyon meglepõdtem, amikor láttam, hogy a kitobival is mennyivel szebb, zajmentesebb, színekkel teltebb képeket készít a D50es nikonunk, mint a pana fz-50es közel azonos beállításokkal.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Plafonnak megjelölte a 120-130ezret. Én itt már csak dSLR-ben gondolkodnék.

elkerülte a figyelmemet..
Expinálom a pinarámát.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Nekem csak Canon-ok vannak. Ennek ellenére azt mondom, hogy az a kit, amit az Olympostól ajánlottam nagyjából konkurencia nélküli egy amatör számára az adott összegért.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Jaja, 100-150 körül szeretnék max, DSLR-t ennyiért még csak kit obival kapnék, néztem a D40-t is, bár az csak 6Mpixel. Nem mintha sokat számítana, a képminõség, meg a sokféle beállítás sokkal fontosabb, mint a kép mérete, de szerintem 350D ezekben sem rossz.
A D40-hez ha késõbb mégis /bár nem vszinû/ vennék késõbb OBIt, akkor csak drágább, beépített fókuszmotorosat kapnék hozzá. Persze ha nem akarom manuálisan tekergetni, ami bár néha jó, de azért általában nem.
Olympus-t most nézem, ez szintén 120körül kapni, 11 Mpixel, teszten is elég jól szerepel, bár 1-2 hibája van azért.
Hát akkor Canon vagy Olympus, kitobival, 2 gigás kártyával, táskával. Inkább Canon felé húzok...

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

..ha lenne egy összeg ami a plafon az sok 5letet szülhetne..

Plafonnak megjelölte a 120-130ezret. Én itt már csak dSLR-ben gondolkodnék.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
tokina: van belõle biztos jó is..meg kell nézni jól..most már én is kiváncsi vagyok, vmikor kiprobálom :)

dslr vs. bridge: nem tudom h félre értettem-e, de ha nem szeretne többet költeni ( amit nem tudunk mekkora összeg ) akkor lehet h nem kéne dslrbe beleszaladni..ha lenne egy összeg ami a plafon az sok 5letet szülhetne..
mert van nikon d70s használtan tök jó állapotban normális árért is..
Expinálom a pinarámát.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

teszt is említi az élességet.

Igazából az is van, hogy minnél olcsóbb egy objektív, annál nagyobb szórással kerül a piacra. Azaz kifoghatsz pontos fókuszt/jó összeszerelést, meg kifoghatsz rossz képminõségût is. Valószínûleg kevesebbet dobnak ki a kukába és nagyobb a tûréshatár...

Rémhöri: plusz egy szavazat a dSLRekre, szerintem jobb minõségû képeket csinálnak, cserébe több velük a "macera", meg nincs video.

Mind a Nikont, mind az Olympust dicséri a környékemen az, akinek olyanja van és több helyen is olvastam, hogy ez nem véletlen.

Aktuális civil

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
d40 nem játszik? (rémhöri)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Az tiszta, hogy 200 <> 80. Zap által linkelt teszt is említi az élességet. Igazándiból egyelõre ötletelek, hogy merre mozduljak, a 18-55-ös kit obi Sigmánál szeretnék jobbat. "Sajnos", kaptam kölcsön egy 50/1.4-es Nikont, így a 7végén bizonyossá vált, hogy olyat akarok (ahogy lor írta, a pofa leesett). :) A többi majd e köré épül. a rövidebb oldal fontos, a hosszabb ráér.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Ennyiért megéri ez, vagy inkább egy csúcskompakt gépet nézzek inkább, mint pl Fuji S9600?

.
Én a magam részéröl az SLR-t részesítem elönyben.
Nézz utána ennek is. Olympos E 410,Doublezoom Kit 14-42/40-150. Szerintem az amatör igényeket nagyon jól lefedi. 2-es a szorzófaktora.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
1. szerintem a 18-55-el nem lesz sok bajod
nem fog fajni, hogy hasznalni kell
/kesobb ha valtasz persze pofa leesik/
sajnos nagyon nem lehet kihagyni a kittbol
erteke nem sok valojaban.
listara viszont annal nagyobb.

2. van elado s9500-m

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
szerintem ha nem akarsz többet rákölteni a dologra akkor inkább vegyél egy bridge kamerát ( amit írtál pl. fujit ) ..
Expinálom a pinarámát.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Sziasztok!
Nem igazán vagyok profi a fényképezõgépek világában, de rövid idõn belül szeretnék beruházni egy komolyabb gépbe.
Olyan 120-130 körül néztem EOS 350D-t, ez ugye egy alap tükörrefis. KIT-ben venném alap obival, amirõl hallottam rosszat, persze nyilván egy sok tíz-százezres obival jobb képeket lehet csinálni, mint az EF-S 18-55 II-s objektívvel ami hozzá jár. Többet nem akarok rá szánni, így egy másik objektív vásárlása nem jöhet szóba.
Ennyiért megéri ez, vagy inkább egy csúcskompakt gépet nézzek inkább, mint pl Fuji S9600?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Zap: neked van igazad..nem lehet elvárni egy 80-90ezres objektívtõl az über jó minõséget..

Ha használtban keresel _kz_ akkor jól meg kell nézni..

Mondanám, h összehozlak egy próbára a tokinával de nem garantálok semmit, elég keményen munkára van most fogva....15-30as sigmát tudok mutatni..de az nem egy olyan nagy öröm :)
Expinálom a pinarámát.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Azért lutris, mert töredéke árban egy nem lutrisnak. Általában meg szerintem nagyjából annyit is érnek, amibe kerülnek. Egy 80Es obitól nem várható el az, ami egy 200E+ tól.
Ha 80ért lenne tökéletes, akkor hol lenne a fejlõdés?
Én kezdõ nagylátószögnek valami ilyesmit fogok bepróbálni, az tuti.

Aktuális civil