Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nagy kupacban árulják.

amit öcsémék csináltak, és rendesen megvolt világítva, az egész jó lett, bár szemcsés - dehát 700 forintért...de amikor az uszoda egy sötétebb részén játszottak vízbeugrálósdit, akkor az totál homály lett, kb. mint a Balaton.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
ha rossz képet tsinál az még jó is.. :) .. komolyan.. majd megnézem, h itt camponában van-e még..örülnék neki...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

ellenben ha találsz egyszer használatos vízalatti filmest, akkor arra lecsapnék :D

tescoban (legalábbis itt Budaörsön) van egyszer használatos vízalatti színes filmes, 32 kockával. 800-900 forint körül van az ára, öcsémék vettek kettõt úszásedzésre poénból - ha van fény, akkor nem is csinál rossz képeket. olyan 5-6 méterig bírja.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
simán :D
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Tudom, hogy más eljárás, de elõ lehet hívni így is. Kicsit narancsszínû lesz, meg a dinamikája kisebb, de lehetséges. Barmulni jó lesz a 20 Ft-os film. :D

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
sztem nem lehet elõhívni...
c41 eljárás a színes...

ellenben ha találsz egyszer használatos vízalatti filmest, akkor arra lecsapnék :D
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Akit érdekel: A Soroksári Tescóban 19 Ft a színes tesco gazdaságos film:D
Ezzel kapcsolatosan: színes filmet hívtatok már elõ fekete-fehér vegyszerrel?
Szép sárgás lsz azt tudom, de a hívási idõket nem vágom, nincs senkinek ilyen irányú tapasztalata?

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Még 1 kérdés /fõleg Syssponak, de más is nyugodtan mondhatja/, hogy az Olympus miben tud többet (mivel azt mondtad, nincs vetélytársa) mint a Canon, elvégre árban nincs jelentõs különbség közöttük (Canon 10-el drágább, mind2 kitobival), utóbbinak pedig nagyobb azért a háttere, neve. /Legalábis számomra, nem biztos hogy így van.../

Bár 2 féle obival ez elég csábító ajánlat: Olympus E-410+EZ14-42 mm+EZ40-150 mm és még mindig csak 140.

Bocs, hogy csak most reagálok úton voltam. A 2 objektív miatt nagyon jó az Olympus ajánlata. Tényleg lefedi azt, amire egy amatörnek szüksége van elérhetö áron.

A hétvégén az atlétika OB-n fotóztam a SYMA csarnokban. Ez a nagy csarnok atlétika része borzalmas világítással. Meghökkentö, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak a sztereotípiákhoz, értem ez alatt, hogy sportfotó-teleobjektív. A csarnokban egy 2.8-as fényerejü 200-as vagy 300-as tele használhatatlan. ISO 1600-on lehet olyan 1/250-eddel vagy alatta fotózni, ami ehhez a sportághoz lassú.

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
összeírom, h a tanárunk mit mire javasolt, csak megkeresem a jegyzeteimet.
The Sensual Woman

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
szemcsézettség, átfogás...természetesen van különbség.. a forte 100 pl. legendásan rossz film. van aki iso50re lõvi ..én pl. tovább hívom..
ilfordok, kodak tri-x, fuji pan 400: nagyon jó filmek..sztem a hp5 az nagyon megéri az árát..
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Én is fortékra lövök, eddig csak azt(200,400) használtam. Mekkora különbség van vmilyen jobb film javára? Fortét nagyon olcsón szerzek én is, nemtom hogy kifizetnék-e sokkal többet vmi jobbért, de kiváncsi lennék a minõségkülönbségekre.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
26-án nyílik.
Scanneltem eddig, de megtetszett a nagyítás is. Aztán lehet pár hónap múlva megunom. :)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
husevo: mikortól van a kiállítás?

vegyszer: attól függ milyen, filmhez mit és h ki mit szeret..olcsón tudsz vásárolni az ilford "nagykerben" Budafokon, azt mondod, h diák vagy, akkor kapsz nettó árat, ha sokat veszel akkor még plusz kedvezményt

én jelenleg még fostalicska forte filmeket használok, mert olcsón vettem sokat, meg van méterben is iso400as..ezt rodinallal hívom, szépen jönn vele, de nem fogok pöcsölni többet vele, hanem váltok microphenre..fíxir meg jöhet bármi, abból még van régi fortém..

érdemes még megnézni a syrex.hu -t..

én csak negát hívok itthon..szerintem nem éri megbajlódni a nagyítással, hacsak nem ez izgat legjobban, érdemes egy normális scannert venni és PS ( sokkal több mindent és kontrolláhatóbban tudsz beállítani a képen és sokkal olcsóbb is )...bár van itthon nagyítógépem..de köszönöm, egyelõre nem használom :)
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Vegyszereket hol lehet olcsón? Hívó, fixír, negatív, pozitív. Illetve, ha valaki foglalkozik ilyesmivel, akkor milyet ajánl?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Hagyjuk már ezt a refit könyörgöm.:D
Lesz szimplában kiállításunk, FF képekbõl. Ilyen eltés bagázs. Nem lesz vmi világszám, az emberek nagy része egy félévet megcsinált filmes fotós kurzusból, aztán ez lett az eredmény. Amúgy elég sokat lehetett belõle tanulni.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Az a baj velük hogy drágák... :(
LiveView meg nem hiszem hogy kell nekem, tükörrefis pont azért jó, mert :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Azért ezeket is a figyelmedbe ajánlanám:
http://pixinfo.com/c...alpha_dslr-a200
http://pixinfo.com/c...pha_dslr_a350_e
Az utóbbi egy picit drágább modell (még mindig belépõ), de lesz egy olcsóbb változata (a300), ami "csak" felbontás különbséget fog takarni.
Az LV-t egészen máshogy gondolta a Sony, mint bármelyik konkurense. Egy külön CCD szenzor segíti az LV használatát, így lehet fókuszálni és LV-t használni egyszerre. Próbáltam, hibátlanuk mûködik.

És már megint a SONY...
ezek nagyon sok kávét ihatnak, hogy így pörög az agyuk..ilyeneket kitalálnak..
szerintem a legjobb megoldás, mióta kitalálta az ember a LV-t..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Sayrux

Sayrux

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi szépen.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen, lehet.
lassuvok
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
természetesen akkor cserélsz objektívet amikor akarsz..azért van rajta a zár szerkezet, h ne "menjen" be a fény, ill. csak akkor és annyi idõre mikor exponálsz..
Expinálom a pinarámát.