Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Egy barátom szokta mondogatni: fejben dõl el. Az is, hogy bracketelésre használod a digitálisat, vagy csutkáig rántod a gázkart a motoron. Én érzek még nosztalgiát a film iránt, de egész egyszerûen nem lenne vele idõm pöcsölni. Így is kevesebbet tudok a témával foglalkozni, mint szeretnék.

Ma volt a kezemben egy album egyébként, ami a Holgáról szólt A-Z-ig, tele jobbnál jobb képekkel.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

milyen kf gépet használsz?
egy normális állapotú kiev88at keresek már régóta, de vmiért nagyon eltûntek itthon..

film nagy király errõl itt sosem volt vita.

:) Tüköraknás Yashica-Mat. Idõnként elgondolkodom az RB67-eseken, de az akkora mint a ház. Elõbb-utóbb szerintem ha fejlesztek, akkor egy Hassira lépek tovább.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Heh... Kicsit megkavarom az állóvizet. :)
Úgy tûnhet kívülállónak, hogy a topic témájában feltett kérdés rég eldõlt, mind az amatõr, mind a profi fotósok több mint 90%-a digitet használ...

Viszont a film messze nem halt ki, és én pl. nagy rajongója vagyok. Nem csak azért, mert a felszerelés 10-szer, néha (középformátumban) akár 100-szor olcsóbb, mint a hasonló minõséget produkáló digitális társa, hanem azért is, ami épp a hátránya: hogy egy kocka ára (csúcs diafilmre, mert másra manapság már nem érdemes színesben, a fekete-fehér meg külön világ) 100 forint kisformátumban, középformátumban meg 300...

Nekem is van digitgépem, igaz nem egy csúcsmodell... És azt vettem észre, hogy naponta 100 kép simán generálódott ha nekiálltam igazán fotózgatni, és ennek megfelelõen hajlamos voltam egy lövést elkapkodni, egy témáról lõni mondjuk 10-et, hogy "az egyik biztos jó lesz", bracketelni fénymérés helyett...
A film viszont nevel. Az ember ösztönösen leáll gondolkodni, komponálni, fényt mérni... Nem mondom hogy digitálissal mindezt nem lehet, de filmmel muszáj. És nekem ez csak jót tett, mióta átálltam rá. Ráadásul a képeknek is több értéket tulajdonít utána az ember tudat alatt. :)

milyen kf gépet használsz?
egy normális állapotú kiev88at keresek már régóta, de vmiért nagyon eltûntek itthon..

film nagy király errõl itt sosem volt vita.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Tetszik az írásod :)
Nos Eleinte én is így voltam ezzel. Volt hogy egy nap alatt nem vicc 800db képet csináltam. Aztán engem az fogott vissza hogy bizony így hamar elhasználódik azt nem akarom másrészt belegondoltam abba hogy én is filmes géppel kezdtem. Így mostanra többet gondolkozok egy beállításon vagy hogy mikor lõjem azt a képet. Jobban odafigyelek az apróbb dolgokra s ez jó :)
Szerintem.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Heh... Kicsit megkavarom az állóvizet. :)
Úgy tûnhet kívülállónak, hogy a topic témájában feltett kérdés rég eldõlt, mind az amatõr, mind a profi fotósok több mint 90%-a digitet használ...

Viszont a film messze nem halt ki, és én pl. nagy rajongója vagyok. Nem csak azért, mert a felszerelés 10-szer, néha (középformátumban) akár 100-szor olcsóbb, mint a hasonló minõséget produkáló digitális társa, hanem azért is, ami épp a hátránya: hogy egy kocka ára (csúcs diafilmre, mert másra manapság már nem érdemes színesben, a fekete-fehér meg külön világ) 100 forint kisformátumban, középformátumban meg 300...

Nekem is van digitgépem, igaz nem egy csúcsmodell... És azt vettem észre, hogy naponta 100 kép simán generálódott ha nekiálltam igazán fotózgatni, és ennek megfelelõen hajlamos voltam egy lövést elkapkodni, egy témáról lõni mondjuk 10-et, hogy "az egyik biztos jó lesz", bracketelni fénymérés helyett...
A film viszont nevel. Az ember ösztönösen leáll gondolkodni, komponálni, fényt mérni... Nem mondom hogy digitálissal mindezt nem lehet, de filmmel muszáj. És nekem ez csak jót tett, mióta átálltam rá. Ráadásul a képeknek is több értéket tulajdonít utána az ember tudat alatt. :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

http://www.timmkoelln.com

elkúrt jó bringásfotók

tényleg azok, köszi hogy megosztottad velünk! :)
(kiváncsi lennék mennyiért árulja nyomtatva õket, sajnos árat nem ír a honlapon... :) )

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Mert az profi gép. ;)
Nem értem ezt a CF dolgot, úgy gondoltam, hogy a mérete miatt már korábban kihal. Mitõl más/jobb (ha jobb), mint a többi? Nikon is ezt pakolja a felsõbb kategóriás vasakba, bár az új D300s-ben már megjelent második slot-ként az SD is.

Talán pont a mérete miatt. Nem az a apró légpiszok ami könnyen elkavarodik, kesztyûben is meg lehet fogni, lehet rá írni (mármint filccel), régebben volt belõle apró vinyós verzió (microdrive), a PCMCIA foglalattal kompatibilis, iszonyat régóta a piacon van. Sebességben kb. ugyanott vannak (mármint az azonos kategóriájú kártyák).
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Most, hogy így nézem tegnap esti levelem, akár olyan olvasata is lehet, hogy fikáztam a Sonyt és a Nikon felsõbbrendûségét hirdettem. Távol álljon tõlem, ha valakit megbántottam volna, elnézést! :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Mert az profi gép. ;)
Nem értem ezt a CF dolgot, úgy gondoltam, hogy a mérete miatt már korábban kihal. Mitõl más/jobb (ha jobb), mint a többi? Nikon is ezt pakolja a felsõbb kategóriás vasakba, bár az új D300s-ben már megjelent második slot-ként az SD is.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

sony A330 lett. SD es MS kartya is jo bele. szamit hogy melyiket veszem? csak mert az SD joval olcsobb.

Benyomások? Kipróbáltad már?
Érdekes, az én A200 masinámba CF kártya megy.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
http://www.timmkoelln.com

elkúrt jó bringásfotók
Expinálom a pinarámát.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezt en is tudom, csak ha van valami sebesseg/megbizhatosag stb elonye a MS-nak akkor kifizetem erte a kulonbseget, egyebkent nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Mindegy szerintem. Az MS csak Sonyval kompatibilis, az SD meg gyak mindenbe belemegy.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sony A330 lett. SD es MS kartya is jo bele. szamit hogy melyiket veszem? csak mert az SD joval olcsobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vannak dolgok amibol meg merem venni a hasznaltat, ebbol inkabb ujat vennek, papirokkal, dobozzal, garanciaval. :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
nem kell feltétlen új, a 450D nem rossz gép..
Expinálom a pinarámát.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja ez az oldal mar megvolt, nezegetem. most talaltam 1000D-t olcson, olcsobban mint a sony a350, amugy a ketto egy arban van. nikonbol a D3000 ami ez a kategoria, de abban meg nincsen live view, es csajom azt szeretne

boltban voltunk fogdosni, meg most tan egy haver ad kolcsonbe valami 450D-t eljaccogatnank vele par napig. el szeretne adni, de inkabb uj kellene.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Az ember általában nem tervezi a 6 új objektívet, de sokszor mégis úgy alakul. :) Szerintem ballagj be egy nagyobb bótba és fogd a kezedbe mindegyiket, játsz a menükkel, válaszd, amelyik kényelmesebb, amelyik valamiért jobban tetszik (ha csaj lennél, azt mondanám, amelyiknek szebb a színe), ezek közül egyikkel sem lõhetsz mellé. Nekem nikonos lapot osztott a sors, így ezekrõl tudok véleményt formálni, szerintem a menüjük maximálisan felhasználóbarát. Valamiért a Canonéval soha nem tudtam megbarátkozni. Most jött ki belépõ szinten a D3000, talán érdemes ránézni. Ha összehasonlító teszteken szeretnél idõt tölteni, akkor: http://www.dpreview....000d/page23.asp egészen a 33. oldalig.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azt gondolom hogy minden "profi" fotos a sony-k ellen van, de soha nem volt meg dslr kamerank, es a kis kompakt utan barmi fenyevekkel jobb lesz. hogy 15x vagy 16x jobb az tokeletesen mindegy. nem ebbol akarunk megelni, nem tervezunk 6uj objektivet venni hozza es egyeb ilyesmi. felek hogy a nikon meg a canon kicsit tulsagosan komolyan veszi magat, es nem elegge kezdo felhasznalo-barat.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Az Olympus E-520 is játszhatna szerintem.
A Canon és Nikon közül válassz, de vedd a kezedbe, mert lehet nem fog tetszeni a fogása.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy