Én a 2 közül lehet, hogy a minoltát választanám, mert a 300D elég zajos képet csinál >100ISO nál és az a müa váz nem túl meggyözõ (nekem) bár cserélhetõ DSLR ami azért elgondolkodtató.
Eredetileg én is 300D-re fizettem volna elõ, de látva a képeket amiket csinál és többszöri kézbentartás/próba után nem igazán szimpi.
inkább várok egy kicsit a Nikon D70-re, ahoz úgyis vannak kompatibilis obijaink és képrõl sokkal tetszetõsebb is mint a Canon.
Objektívek: Nem kell feltétlenül vadi újat venni, féláron lehet kapni alig hazsnáltakat kitünõ állapotban
Palmi
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2004. január 07. - 22:22

Írta 2004. január 07. - 14:11

Írta 2004. január 07. - 13:58

Vinnie: tapasztalat a 717esrõl? légyszi, légyszi, légyszi...
többet ;D
köszi
többet ;D
köszi
Írta 2004. január 07. - 13:57

Thommey: A1 220-230 körül kapható kéz alatt, 350ért már fotószaküzletben, 300 körül boltban is megkapod, szürkeimportból.
A 300D kit ennél picit drágább, és akkor még csak egy kis alapobjektíved van után jó drágán vehetsz hozzá paszentos obikat, hogy ki tudd használni a gépet.
Az A1 képstabilizátorát is pótolni akarod, akkor többet költesz objektívre, mint amennyibe az A1 kerül...
A1 D300 kérdést inkább az dönti el, cipeled-e a nagyobb gépet, és cserélgeted-e az obikat egy picit jobb képminõségért, és a valódi manuál fókuszért és tükörleflexes keresõért (bár a Dimage 7 A1 sorozat zoomja a legjobb elektronikus cucc, amit próbáltam.)
A 300D kit ennél picit drágább, és akkor még csak egy kis alapobjektíved van után jó drágán vehetsz hozzá paszentos obikat, hogy ki tudd használni a gépet.
Az A1 képstabilizátorát is pótolni akarod, akkor többet költesz objektívre, mint amennyibe az A1 kerül...
A1 D300 kérdést inkább az dönti el, cipeled-e a nagyobb gépet, és cserélgeted-e az obikat egy picit jobb képminõségért, és a valódi manuál fókuszért és tükörleflexes keresõért (bár a Dimage 7 A1 sorozat zoomja a legjobb elektronikus cucc, amit próbáltam.)
Írta 2004. január 07. - 10:20

szemguvvasztó vissazböngészés helyett:
szeretnék tippeket kérni a tapasztalt igen tisztelt társaságtól max 200e-ig digigépre...
Amit feltétlen tudjon: min 4, vagy inkább 5megapixel
lehetõség a makrozásra(ha nincs beépítve akkor az objektívcserével), nem feltétlen kiaknázva a pénzmagplafont...
Segítségeket elõre is köfike...
péef voltam
szeretnék tippeket kérni a tapasztalt igen tisztelt társaságtól max 200e-ig digigépre...
Amit feltétlen tudjon: min 4, vagy inkább 5megapixel
lehetõség a makrozásra(ha nincs beépítve akkor az objektívcserével), nem feltétlen kiaknázva a pénzmagplafont...
Segítségeket elõre is köfike...
péef voltam
Írta 2004. január 06. - 19:33

a ninja-t szoktam használni. fasza. ma vagy holnap felrakom mind a 2 progit ha nem lenne meg valakinek.
Írta 2004. január 06. - 08:24

Írta 2004. január 06. - 04:23

Írta 2004. január 05. - 22:21

Írta 2004. január 05. - 16:56

Talán annak hiányát nem fogom érzékelni :-\
ja és neked szólt a megszólítás :-*
Köszi ,ha még lesz kérdésem majd zargatlak ;D
ja és neked szólt a megszólítás :-*
Köszi ,ha még lesz kérdésem majd zargatlak ;D
Írta 2004. január 05. - 15:58

Írta 2004. január 05. - 12:35

Írta 2004. január 05. - 10:43

ez sor nékem szóla? 
Az elsõ kérdés ami felmerül, hogy mire akarod használni ?
ha csak úgy fotózgatsz , akkor tökéletes mert rengeteg minden van rajta érsd. a beállítások variálására gondolok.
Viszont ha olyan vagy mint én, hogy teljesen belebuzul a dolgoba, akkor sajnálni fogod, hogy nincs rajt manuál élességállítás
egyébként nekem bevált..a galériában lévõ képeim mind vele készültek...
könnyen kezelhetõ, könnyû, viszont ha bringás túrára akarod vinni kicsit macerás mert túl nagy hirtelen elõkapkodásra :-\
remélem tudtam segíteni vagy kérdezz még !

Az elsõ kérdés ami felmerül, hogy mire akarod használni ?
ha csak úgy fotózgatsz , akkor tökéletes mert rengeteg minden van rajta érsd. a beállítások variálására gondolok.
Viszont ha olyan vagy mint én, hogy teljesen belebuzul a dolgoba, akkor sajnálni fogod, hogy nincs rajt manuál élességállítás

egyébként nekem bevált..a galériában lévõ képeim mind vele készültek...
könnyen kezelhetõ, könnyû, viszont ha bringás túrára akarod vinni kicsit macerás mert túl nagy hirtelen elõkapkodásra :-\
remélem tudtam segíteni vagy kérdezz még !
Írta 2004. január 04. - 23:59

Szívem kuglófjának eggyetlen pici mazsolája!
Ird le légyszi a tapsztalataidat lease!
Köfike :-*
Ird le légyszi a tapsztalataidat lease!
Köfike :-*
Írta 2004. január 03. - 12:08

HELP:
Fuji s5000 -em van...és ...kicsiny vidióm van mit meg kéne fordítani, de nem 'tom hogy lehet elforgatni a videó képét ?? ?? ??
A gépen nem találtam ilyen lehetõséget szoftival sem...de valahogy csak lehet -nem ?
Fuji s5000 -em van...és ...kicsiny vidióm van mit meg kéne fordítani, de nem 'tom hogy lehet elforgatni a videó képét ?? ?? ??
A gépen nem találtam ilyen lehetõséget szoftival sem...de valahogy csak lehet -nem ?
Írta 2004. január 01. - 20:56

ja fuji 602.
meg vagyok vele tokre.
par dolog hianyzik de nem veszes.
vannak olyan dolgok amiket meg kisem proszaltam, pedig lassan 1.5 eves.
baratsagos szerkezet
5000-rol passz
meg vagyok vele tokre.
par dolog hianyzik de nem veszes.
vannak olyan dolgok amiket meg kisem proszaltam, pedig lassan 1.5 eves.
baratsagos szerkezet
5000-rol passz
Írta 2003. december 31. - 22:45

Fuji Finepix S5000 vélemény.
Lor neked Fuji-d van ,vélemény?
Amúgy az ára valahol 130 körül van.
thx
Lor neked Fuji-d van ,vélemény?
Amúgy az ára valahol 130 körül van.
thx
Írta 2003. december 21. - 18:42

en nemtom enis raktam fel progikat a gepre.
alapbol nemtom mit csinalna vele.
de havernak canon is ugy mukszik, hoyg szoffer nelkul nem tudja irni a kartyat csak olvasni.
en meg szoktam irni is a kartyara ezert felnyomtam alapbul annak idejen..
nah mindegy
alapbol nemtom mit csinalna vele.
de havernak canon is ugy mukszik, hoyg szoffer nelkul nem tudja irni a kartyat csak olvasni.
en meg szoktam irni is a kartyara ezert felnyomtam alapbul annak idejen..
nah mindegy
Írta 2003. december 21. - 16:30

igen, "egyszerubb". amikor kaptam egy havertol egy digis gepet kabellal, tokkkal vonoval, h irjam ki cd-re.volt ra fel oram. es nem jott ossze, hala a windows 2k-nak. ill a kodaknak. ok. cd berak, feltelepitENE a program, ekkor kedvencem: nem megfelelo verzio, toltsek le szervizpekk EZERpontNULLA-t. mondom ok, letoltom. mindossze 150mega, lejott, felinstall, stb. tok fellesleges ez az egesz, mikor egyszeruen csak lehetne cserelheto lemezmeghajto. ja es a szervizpekk utan termeszetesen behalt a rendszer.... :-X mondjuk ez mar a windows gondja baja.
csak oda akartam kilyukadni, h szvsz tok felesleges, maceras dolog....
mondjuk nem is errol volt szo, hanem h a kolleganak miert nem megy
csak oda akartam kilyukadni, h szvsz tok felesleges, maceras dolog....
mondjuk nem is errol volt szo, hanem h a kolleganak miert nem megy

Írta 2003. december 21. - 15:52

Ez az Easyshare lenne bonyolult...?
Felrakod 1x,aztán onnatól kezdve bedugod a kamerát és már fenn is van minden kép:)
Szóval nem lett ezzel bonyolultabb:D És ezzel is cserélhetõ meghajtóként érzékeli:D
Felrakod 1x,aztán onnatól kezdve bedugod a kamerát és már fenn is van minden kép:)
Szóval nem lett ezzel bonyolultabb:D És ezzel is cserélhetõ meghajtóként érzékeli:D