most meg ezzel megint ott vagyunk ,hogy melyik digi gép veri melyik analógot

két külön kategória aminek szvsz semmi köze egymáshoz.

áldom Thommey-t amiért ilyen topikot nyitott. így fény derült jópár dologra amit tényleg nem tudtam ... de a másik oldal is megmutatta magát. tegnap elkezdtem az elejétõl olvasni ezt a topikot. rakosgattam a fejemre a borogatást pár ultrasötét hozzászólás után és néztem ,hogyan vakítják egymást páran

vannak nagyon komolyan ,témát körüljáró emberkék is (itt most hirtelen mellon jut eszembe egy hosszabb lélegzetvételû irománnyal) és szerencsére õk letörik a sötétséget hirdetõ hozzászólókat

szoktatok kidolgoztatni digitális géppel készült fotókat? mert én igen. (szvsz a nagy többség NEM)
leggyakrabban 10x15 de néha 13x18-asra is.
1600x1200-ban használom az ultragagyi-teszkógazdaságos aiptek pocket cam 3 gépet. a kidolgozott fotókat bármelyik (van komoly profi fotós barátom!) más analóg géppel készült és igényesen kidolgozott fotó mellé odarakom, összehasonlítom ... és lám, egy hangyafaroknyit sem rosszabb az enyém mint a másik.
ezzel el van intézve az ,hogy melyik a jobb.
melyik gazdaságosabb.
ja itt megjegyezném -gazdaságosság- ,hogy okosok itt mondták ,hogy 100ft-ért már lehet kidolgoztatni digi fotót meg minden. na felhomályosítom ,hogy 45ft/db-ért csinálják már rakás helyen a 10x15-öst is.
ha törzsvendég leszel akkor meg akár 35-ért is hozzádvágják kiváló minõségben. nem otthon nyomtatva becsapósrealfotónyomtatóval.

vegyél fotópapírt meg gazdálkodj úgy a nyomtatással ,hogy kijöjjön ennyibõl 1 (azaz egy) darab fotó. na azt megnézném. ja meg a 120ezret nem számoltam bele ami a nyomtató ára. vagy több. alatta nem kell megpróbálni mert csúnya égés lesz. mondjuk ha nem nézed csak másfél méterrõl akkor jóvan az

ja meg próbáljátok ki matt papírra a kidolgoztatást. egy próbát megér. az is jól tud kinézni.de asszem csak kis méretben csinálják 10x15<
van pár fotós a bikemagalériában akiknek a fotóitól néha a pofám leszakad ,annyira jól sikerült! és azok általában nem véletlenek.
egyszerûen csak az van ,hogy tudják használni a saját gépüket. ha valaki sz¤r fotót csinál az általában nem a gép hibája.
na visszatérve a topik medrébe ami asszem nem is volt OFF ...

lor légyszi rakj már fel valahová pár ,szerinted ütõsre sikerült képet (fuji 602?)
meg ha van valami hibája a gépednek olyan ami nem hiba csak zavaró ,hiányzó funkció, írd már le.
köszi.