Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
jól van , nekem ha azt mondják ,hogy eos 300 akkor a canon eos300d ugrik be. fõleg mert most digi gépekrõl volt szó. ;o)

most meg ezzel megint ott vagyunk ,hogy melyik digi gép veri melyik analógot :)
két külön kategória aminek szvsz semmi köze egymáshoz. :)
áldom Thommey-t amiért ilyen topikot nyitott. így fény derült jópár dologra amit tényleg nem tudtam ... de a másik oldal is megmutatta magát. tegnap elkezdtem az elejétõl olvasni ezt a topikot. rakosgattam a fejemre a borogatást pár ultrasötét hozzászólás után és néztem ,hogyan vakítják egymást páran :)
vannak nagyon komolyan ,témát körüljáró emberkék is (itt most hirtelen mellon jut eszembe egy hosszabb lélegzetvételû irománnyal) és szerencsére õk letörik a sötétséget hirdetõ hozzászólókat :)

szoktatok kidolgoztatni digitális géppel készült fotókat? mert én igen. (szvsz a nagy többség NEM)
leggyakrabban 10x15 de néha 13x18-asra is.
1600x1200-ban használom az ultragagyi-teszkógazdaságos aiptek pocket cam 3 gépet. a kidolgozott fotókat bármelyik (van komoly profi fotós barátom!) más analóg géppel készült és igényesen kidolgozott fotó mellé odarakom, összehasonlítom ... és lám, egy hangyafaroknyit sem rosszabb az enyém mint a másik.
ezzel el van intézve az ,hogy melyik a jobb.
melyik gazdaságosabb.
ja itt megjegyezném -gazdaságosság- ,hogy okosok itt mondták ,hogy 100ft-ért már lehet kidolgoztatni digi fotót meg minden. na felhomályosítom ,hogy 45ft/db-ért csinálják már rakás helyen a 10x15-öst is.
ha törzsvendég leszel akkor meg akár 35-ért is hozzádvágják kiváló minõségben. nem otthon nyomtatva becsapósrealfotónyomtatóval. :)
vegyél fotópapírt meg gazdálkodj úgy a nyomtatással ,hogy kijöjjön ennyibõl 1 (azaz egy) darab fotó. na azt megnézném. ja meg a 120ezret nem számoltam bele ami a nyomtató ára. vagy több. alatta nem kell megpróbálni mert csúnya égés lesz. mondjuk ha nem nézed csak másfél méterrõl akkor jóvan az :)
ja meg próbáljátok ki matt papírra a kidolgoztatást. egy próbát megér. az is jól tud kinézni.de asszem csak kis méretben csinálják 10x15<

van pár fotós a bikemagalériában akiknek a fotóitól néha a pofám leszakad ,annyira jól sikerült! és azok általában nem véletlenek.
egyszerûen csak az van ,hogy tudják használni a saját gépüket. ha valaki sz¤r fotót csinál az általában nem a gép hibája.

na visszatérve a topik medrébe ami asszem nem is volt OFF ... :)
lor légyszi rakj már fel valahová pár ,szerinted ütõsre sikerült képet (fuji 602?)
meg ha van valami hibája a gépednek olyan ami nem hiba csak zavaró ,hiányzó funkció, írd már le.
köszi.

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Amúgy egyre szimpibb nekem is az A80-as... 8)
Csak az a gáz vele, mint mindegyik ilyen gépnél, hogy ha tekerés közben mondjuk egy messzi tájat szeretnél fényképezni, és a tájon mondjuk ott van egy kis erdei ház, és mondjuk szeretnéd, hogy ez a ház mutasson is valamit, akkor jobban bele kell zoom-olnod. És amikor azt hiszed, milyen jó kép fog sikerülni, akkor majd rádöbbensz, bizony ezek a gépek erre nem alkalmasak, a kép nem fog jól sikerülni... Ez az eredménye a gyenge fényerejû gépeknek... De hát valamit valamiért...
Egy tipp: várható, hogy hónapokon belül áresés következik be a digis gépek piacán... Szóval én biztos várok, ha nem sietsz a vásárlással, várj Te is, az új még nagyobb mpx-es gépek bejövetelével ezeknek az ára is csökkenni fog...

Pigi

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Ez nem digis gép ;D
Ez egy tükörreflexes gép. Van nenki digis testvíre, de az a 300D névre hallgat és 300 rugóba kerül... :)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
hát ja. mert az is egy digi gép. csak épp duplaannyiba van. világos ,hogy nem veri.

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Figyelj oda a választásnál arra is, hogy a fényérzékenysége mennyire gáz (f=érték), mert ha nagyon magas, az azt jelenti, hogy minél nagyobb zoom-ot használsz, értelemszerûen a lencse egyre kevesebb fényt fog beengedni (gyk. csökken a lencse áteresztõ mérete...). Ez pedig egy nem optimális körülmények közötti fényképezésnél (szürkület, borult idõ, beltéri fényképezés) problémát jelenthet...
Én is töröm a fejem egy gépen, de csak hobbi szinten, max. 100 rugóig. A profibb képekhez ott van az EOS 300, azt nem veri a 150 rugós digis gép se... ;)

Üdv: Pigi

néztem zoomban ütik a többi gépet. még tán a fuji van ott velük.

azt hiszem egyelõre kitartok a canon ps a80 mellett mert igaz ez csak 3x-os optikais de a felkutatott fórumok egybehangzóan csak jókat írnak. szponzorált teszteket meg nem olvasok ;o)
köszi az eddigi segítségeket.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
néztem zoomban ütik a többi gépet. még tán a fuji van ott velük.

azt hiszem egyelõre kitartok a canon ps a80 mellett mert igaz ez csak 3x-os optikais de a felkutatott fórumok egybehangzóan csak jókat írnak. szponzorált teszteket meg nem olvasok ;o)
köszi az eddigi segítségeket.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egyik havernka vmi 400 vagy 720 vagy 7020 van.
nah jol lemondtam
es az is majdnem full manualos
szep kepeket nyom jo makroval zomm ertekeileg is kafa.
arban sem sok...

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
olyan érzésem van mintha le akarnátok beszélni a Canonról ;o)

konkrétan melyik olympus camediára gondolsz? mert a kategóriában asszem van jópár.

innen

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
olympus camedia?!
az is baba.

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Valóban a Canon a60-a70 verhetetlen a manuális beállításokban... az a80 is ;)

A60-al elég sokat makróztam, elégedett vagyok vele.

Egyetlen hátrány, hogy nem éppen kompakt gépek, de kérem a minõség ára...

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
át van tervezve rendesen az A70. nem csak símán nagyobb MP. ezért is szemezek ezzel.
Fujival valahogy nem vagyok kibékülve (volt egy megapixel-csalós balhéjuk régebben amit nem vertek nagy dobra). rosszat sem mondhatok rá mert nem próbáltam.
a Canonokról annyit ,hogy pengébb képeket nem láttam még. a Nikon és a Canon az ami szvsz fej-fej mellett halad ebben de a Nikonéknál ebben az árkategóriában asszem nincs ennyi manuális állítási lehetõség - ami valljuk be igencsak fontos.
Nikonéknál annyi a plusz ,hogy makróban verhetetlenek már a viszonylag olcsó gépeik is.

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hááát, nemtudom mennyiben jobb az a70tõl..
forgatható lcd mondjuk elég hasznos.

de ez:
"Elsõsorban a kromatikus aberráció elég nagy, gyakran nagyítás nélkül is szembetûnõ"
nevicceljenekmár...

ennyi pénzért sztem nem találsz jobbat

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Én mielõtt az S602-t vettem a Minolta Dimage Z1-el szemeztem.Még esetleg a Fuji S5000-is szóba jöhet.
Ezeknek sztem jobb az obija, meg nagy a zoomjuk

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
fotós hölgyek és urak!

volna lehetõségem most olcsón beszerezni egy Canon Powershot A80 -as gépet ... 100e alatt.
Ha valaki próbált már ki Canon gépet az szerintem nem tud rosszat mondani rá.
Sajnos az a helyzet ,hogy van EZ a kategória ... vagy pedig ha jobbat akarok akkor hirtelen 200ezer forintos kategóriánál találom magamat. :-\
az meg nekem naggggyon sok.

A kérdésem az lenne ,hogy ebben az árkategóriában (most nézzük a max.100-120-at!) szerintetek van-e ennek a gépnek riválisa?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Igaza van, nekem is Nikon van, és tényleg jó:)

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Szia!

Fogadj meg egy jótanácsot:
- Fényképezõgépet fényképezõgép gyártótól vegyél.
Mindenkinek ezt mondom, és nem ok nélkül. Sok gépet kipróbáltam már, de sokkal felhasználóbarátabb egy Nikon, Fuji v. Minolta gép, mint mondjuk egy HP (az "aljanéprõl" ne is beszéljünk). Több elõre beállított fényképezési mód mellett minden olyan beállítást meg tudsz eszközölni, amit a hagyományos tükörreflexes testvérénél is meg tudsz csinálni... Ja, és árban minimális eltérés van, de a minõség az ég és föld...

A hp 735 jó? mármint megfelel az én kis rohadtul hozzá nem értõ kezeim által való használatra? fényképezni akarok vele, nem tekergetni meg nyomogatni rajta mindenféléket. hümm?

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
itt egy nagyon jó kis cikk (tesztszerûség) a géprõl.
én nem próbáltam még úgyhogy véleményt nem tudok mondani DE azthiszem ebben a kategóriában van -és azthiszem pár helyen picivel olcsóbb is- a Nikon CoolPix3100-as gépe amit kipróbáltam és igencsak meggyõzött. azt viszont nagyon ajánlom.

HP 735 http://index.hu/tech...cikkek/ps735/!1

CP3100 http://index.hu/tech...t_mc?formid=311

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
A hp 735 jó? mármint megfelel az én kis rohadtul hozzá nem értõ kezeim által való használatra? fényképezni akarok vele, nem tekergetni meg nyomogatni rajta mindenféléket. hümm?

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 hozzászólás
Apám, ennyi utilt!

Szerintem is elég a Photoshop... Amit azzal nem lehet megcsinálni, azt tényleg lehetetlen... Nem túl célszerû minden effektért, vágásért egy újabb utilt elindítani...
Ajánlom a Photoshop-Bibliát, nagyon gyakorlatias könyv! Nem olcsó, de legalább hasznos! ::)

az igaz :)

editke:itt is vannak:
így ömlesztve , crack (+egyéB) fájlokkal egyetemben.
[...sok...]

hotoimpact_v.8.5

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a funthumb tan csinla ilyet.

de szertem a fotosopban is lehet csoprtra kiadni iylesmi parancsot