Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Nekem most is megvan 80-200 f/2.8 ATX

Megnéztem, az optiform-nál azt írják, hogy megszûnt. A global site-on mondjuk fent van.. Súlyos egy darab, biztos van benne rendesen anyag.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

elég butaság maradjunk ennyiben :)

tamron-t, cosina-t természetesen kerülném, de sigma tokina ( világ egyik legjobb szürõit, és lencséit gyártó cégtõl ) ? Nem ma kezdték az ipart.

nem hinném h ingadozó lenne a minõségük, azt meg fõképp nem h rosszak lennének,mert hát nem rosszak :)
nem sikerült lencséi minden gyártónak voltak, vannak, lesznek, ezeket álltalában hamar visszavonják, módosítják...tokinánál nagyon rég volt rá példa..be is szüntették a gyártást....

Megpróbálok utánanézni - csak a pontosság kedvéért - hogy hogy szólt a cikk.

Tokinát biztos nem említette az író.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Hmm, akkor vagy neked pont egy olyan obid volt, ami kivétel, vagy én olvastam nagyon félre.. :) Milyened is van/volt?

39 megás? Hmm, elég brutális optika kellhet hozzá, hogy tudja is nyújtani ezt a felbontást..

Nekem most is megvan 80-200 f/2.8 ATX

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
elég butaság maradjunk ennyiben :)

tamron-t, cosina-t természetesen kerülném, de sigma tokina ( világ egyik legjobb szürõit, és lencséit gyártó cégtõl ) ? Nem ma kezdték az ipart.

nem hinném h ingadozó lenne a minõségük, azt meg fõképp nem h rosszak lennének,mert hát nem rosszak :)
nem sikerült lencséi minden gyártónak voltak, vannak, lesznek, ezeket álltalában hamar visszavonják, módosítják...tokinánál nagyon rég volt rá példa..be is szüntették a gyártást....
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

mit jelent az alternatív obi gyártó megjelölés?

Tamron, Sigma, Cosina és társaik.

Legalábbis a cikk szerint, de már nem tudom hol olvastam.

Lao-Ce

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
mit jelent az alternatív obi gyártó megjelölés?
Expinálom a pinarámát.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Én azt olvastam az "alternatív" obigyártókról, hogy zsákbamacska mindegyik darabjuk.

Persze nem tapasztaltam, csak hogy ugyanabban a sorozatban lehet qrva jó objektívjük, meg lehet nagyon gyenge is.

Lao-Ce

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Lehet,hogy nem dícsérik a sebességét,de nekem bring/motorversenyre jó volt:)

Hmm, akkor vagy neked pont egy olyan obid volt, ami kivétel, vagy én olvastam nagyon félre.. :) Milyened is van/volt?

39 megás? Hmm, elég brutális optika kellhet hozzá, hogy tudja is nyújtani ezt a felbontást..

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=42106
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
zeiss jó lencséket csiszol :) de nem hiszem h most mindenki megrohamozza a boltokat, hiszen nincsen semmi újdonság, ezek eddig is léteztek, gyártották õket...
Expinálom a pinarámát.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Lehet,hogy nem dícsérik a sebességét,de nekem bring/motorversenyre jó volt:)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Tokina felépítését tényleg dícsérni szokták, a sebességét viszont épp ellenkezõleg..
Nem is tudtam, hogy van ilyen Sigma objektív.. Megnézem..

A Zeiss régen nagyon jó lencséket csiszolt. Ezek szerint annyira nem nagy szám már?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
raycoon:sigma 80-200 f2.8 apo objektívem van, nekem nagyon bejött, tetszik, fõleg h elég jó áron vettem,gyönyörû állapotban. Egy igazi bestbuy, amikor én kerestem, akkor felbukkant egy tokina, ugyanezen paraméterekkel, és ha jól tudom akkor 60ezer körül kelt el. Tokinak mechanikai felépítését szokták dícsérni, masszív darabok, és képileg is ott vannak az élvonalban!

A zeiss nem mûvel semmi újat, h kihozza nikon F mount-ra is az objektíveit, egyszerûen bajonettet cserél, majd a sznobok megveszik :) fõképp amien horror árakon fogjak kínálni. Bár szerintem aki eddig akarta volna ezeket használni az M42 átalakító gyûrûvel megoldotta.

MÁS: a soósnál bizományi értékesítés folyik, vagy megvesznek dolgokat ( konkrétan f80 váz ) ????
Expinálom a pinarámát.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Jöhetnek a tapasztalatok. Ez egyébként a 70-300 III (macro)-nak (ha jól írom) az IS-es változata?

Elvileg ez egy tök új konstrukció, képminõség majdnem azonos a 70-200L-el, ár ugyanannyi, úgyhogy én is nagyon várom milyen lesz. :)

errõl lenne szó

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Ha valakit érdekel a Nikonosok között..
http://index.hu/tech...6.01.18.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nna, igen, nem csoda, ha esetleg félreírom, több, mint egy éve fagyasztottam a témát.. :)
Jöhetnek a tapasztalatok. Ez egyébként a 70-300 III (macro)-nak (ha jól írom) az IS-es változata?

Edit: súly: a 100-as macro is elég nehéz egy 30-40 km-es gyalogtúrán.. :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Nem 70-200L az véletlenül? :)

Az f2.8 IS-el nekem két bajom van: nagyon nehéz (kerózáshoz nem jó, mikor több kiló húzza a hátad egész nap, bár ezt még be is vállalnám...) és nagyon drága, így ez sztem nekem is csak álom marad. :) Az f4 ilyen szempontból jobb, mert "viszonylag olcsóbb" (~120e Ft, nagyonsok idézõjellel), és azért csak L-es, tehát nagyobb eséllyes túlél egy esést, mint egy nem L-es obi. :D
Én is sokat gondolkoztam, és végül rendeltem egy új Canon 70-300 IS-t, amirõl sok jót hallottam, árban ugyanannyi, mint a 70-200L, a többit meg majd meglátjuk, 2 nap és a kezemben lesz. Majd írok tapasztalatokat.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Remélem, nem szegénycségi bizonyítvány, hogy a biciklin is csak bolti dolgok vannak.. :D
De viccet félretéve, nem sok dolgo lett cserélve egyelõre bicón, szóval ebben sincs tapasztalat. Egyetlen dolgo, amit használtan vettem az Tiggertõl volt egy alig használt külsõ. De benne megbízok, így nem volt nehéz dolgom.
A fotós dolgokhoz jobban konyítok, mint a biciklihez, de nem is ezzel van a gond. Alapvetõleg nem bízok az emberekben ilyen téren.

Milyen sigma-d van pontosan?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
nem kell fosni a használttól, okosnak kell lenni, gondolom a bringádhoz se boltból vettél mindent..

nekem sigmám van,igaz nikon-os..mér a régi nem hsm-es, én meg vagyok vele elégedve,80van volt, és tökéletes állapotú

thy-nak van asszem tokinája..

canonokat nem ismerem :(
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Én valahogy nem merek használtat venni. Max, ha egy nagyon jó ismerõsöm adná el.
A tokina-nak és a sigma-nak is vannak nagyon jó objektíveik, nézegettem is néhányat, de tokinának a lassúságától félek. A sigma-tól nem tudom, hogy kell-e, de ha gyûlik a pénz, akkor majd próbálok kutatni a tesztekben..
Egyelõre nekem az is sok pénz. A biciklin is kellene egy-két upgrade.

De akkor, ha már beszélünk róla. :)
70-210-es tartományban mit ajánlotok EOS bajonetthez?
Az álom a Canon 70-210L 2.8 IS, de ennyi pénzt akkor se költök rá..
A sima 70-210 2.8 -rõl sok helyen cikkezték, hogy elõre-hátra fókuszál. A 4-es viszont nagyon soknak tûnik..