Hmm, 70 perc?
A Sony W30-hoz kb 400 képet írnak, gondolom vaku nélkül.. Az azért nem kevés..
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2006. augusztus 21. - 14:54

Írta 2006. augusztus 21. - 14:50

hirtelen nem tudtam hova tenni azt a 70 percet. igy belegondolva: az keves, ugye?
mennyi idonkent kell bele venni ujat, es mennyi az a draga?
mennyi idonkent kell bele venni ujat, es mennyi az a draga?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. augusztus 21. - 14:49

Próbáltam HP-val modellgépet fényképezni full zoommal reptében.. Khm.. Az, hogy volt vagy 4-5 mp mire exponált az egy dolog, de erre az idõre ugye levette a képet az LCD-rõl is és így követni sem lehetett.. Izgalmas volt!!
1000 ISO?? Ezek már 400 fölött is elég keményen zajosak! Még a sokkal jobb minõségû DSLR-ek is elég zajosak azon a ponton, nem, hogy az ilyen pici érzékelõjû kompaktok..
Az objektívet viszont a T9-esnél halálra dicsérték, a képstabilizálóval együtt.. Ha olyan minõséget tettek a W30-asba is, akkor azzal nem lehet baj. Báár, nekem annyira picinek tûnnek ezek a lencsék..
A súly meg azért nem sokat számít, amennyi fém van ezekben nem sokat nyom a latba.. 123 gramm..
(Edit: Lassú voltam, félbe kellett hagynom az írást..)
1000 ISO?? Ezek már 400 fölött is elég keményen zajosak! Még a sokkal jobb minõségû DSLR-ek is elég zajosak azon a ponton, nem, hogy az ilyen pici érzékelõjû kompaktok..
Az objektívet viszont a T9-esnél halálra dicsérték, a képstabilizálóval együtt.. Ha olyan minõséget tettek a W30-asba is, akkor azzal nem lehet baj. Báár, nekem annyira picinek tûnnek ezek a lencsék..
A súly meg azért nem sokat számít, amennyi fém van ezekben nem sokat nyom a latba.. 123 gramm..
(Edit: Lassú voltam, félbe kellett hagynom az írást..)
Írta 2006. augusztus 21. - 14:39

Tamaska!
Te olvasod is amit írtam, vagy...? (akksiidõ, etc.)
Te olvasod is amit írtam, vagy...? (akksiidõ, etc.)
"In idem flumen bis non descendimus"
Írta 2006. augusztus 21. - 14:34

Sony-k jó gyorsak, ezt én is csak megerõsíteni tudom. Haverommal kipróbáltunk egy csomó gyártó gépét egy boltban, és a Sony volt a leggyorsabb.
A szinei is szépek voltak, software-e is jó, nagy gondja sztem nincs.
ISO1000-nél pedig a dSLR-ek is zajosak, úgyhogy ez ne legyen szempont.
(örülni kell, hogy egyáltalán van benne ilyen opció...)
(a gyártó presztizsének pedig ebben a kategóriában nem sok jelentõssége van sztem)
A szinei is szépek voltak, software-e is jó, nagy gondja sztem nincs.
ISO1000-nél pedig a dSLR-ek is zajosak, úgyhogy ez ne legyen szempont.

(a gyártó presztizsének pedig ebben a kategóriában nem sok jelentõssége van sztem)
Írta 2006. augusztus 21. - 14:26

a penz temat hagyjuk ki, itt mas arak vannak mint otthon. meg egyeb dolgok
ami miatt tetszik, nagyon, az amit a magellanboy is irt, hogy bekapcsolasi ido 1.3 mp, nem ilyen windows fele udvozlokepernyo meg homokora nezegetes 15 percig minden egyes bekapcsolasnal. meg hogy megnyomod az elsutobillentyut, es megcsinalja a kepet. nem2 mp mulva, nem 3 mp mulva, nem 5 mp mulva, mint az otthoni HP-nk. probaltatok mar ilyennel mozgo dolgokat fotozni? agyhalal.
femtok gondolom nem hatrany, bar sulyban nyilvan tobbet jelent.
azt olvastam hogy 1000-es ISO-nal mar zajos. hat na ez is kibirhato sztem.
amit nem tudok, hogy mennyit fog birni az aksi, remelem nem olyan fogyasztasbajnok mint a fent emlitett HP735. az 3 perc alatt szivott le 2 duracell ultra super extra akarmit. meg fel nap alatt egy par 2400-as akksit
kicsit az zavar, hogy a sony mint olyan az nem klasszikus fenykepezogyarto mint a canon vagy a nikon, de azert a Carl Zeiss lencse valamilyen szinten nyugtat.
ami miatt tetszik, nagyon, az amit a magellanboy is irt, hogy bekapcsolasi ido 1.3 mp, nem ilyen windows fele udvozlokepernyo meg homokora nezegetes 15 percig minden egyes bekapcsolasnal. meg hogy megnyomod az elsutobillentyut, es megcsinalja a kepet. nem2 mp mulva, nem 3 mp mulva, nem 5 mp mulva, mint az otthoni HP-nk. probaltatok mar ilyennel mozgo dolgokat fotozni? agyhalal.
femtok gondolom nem hatrany, bar sulyban nyilvan tobbet jelent.
azt olvastam hogy 1000-es ISO-nal mar zajos. hat na ez is kibirhato sztem.
amit nem tudok, hogy mennyit fog birni az aksi, remelem nem olyan fogyasztasbajnok mint a fent emlitett HP735. az 3 perc alatt szivott le 2 duracell ultra super extra akarmit. meg fel nap alatt egy par 2400-as akksit

kicsit az zavar, hogy a sony mint olyan az nem klasszikus fenykepezogyarto mint a canon vagy a nikon, de azert a Carl Zeiss lencse valamilyen szinten nyugtat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. augusztus 21. - 12:38

Nekem DSC W50-es van és nagyon jó, mozgó tárgyat is tisztán fozóz, és sztem egyáltalán nem drága, hver Samsung-ja nem annyira jó viszont, a Sony (legalábbis az enyém) fémhézas, 5,1 MP-es (4MP fölött nem jelentõs már az eltérés), szép tiszta képeket csinál, qrva gyors a szoftvere, megnyomod a Power-t és két mp elteltével kész az elsõ kép, nekem nagyon bejön, tod mindent amit kell, tán még többet is.....lencséje nagyon jó (Carl Zeiss) , nyomott már pár bukfencet öcsém kezébõl és egy karc nincs rajta, enyém még 60k volt akciósan, és sajna nem magyar menüs, de ki bánja, szeretem mert elengáns, sokoldalú és strapabíó kis gép, nem óccsó de megéri az árát, ja és ulltrafaca a kijelzõje, enyém full karcmentes....
Írta 2006. augusztus 21. - 11:20

Magam részérõl szeretem. Két éves T7 modell (gyak. mint ez a T9):

+ õrült kicsi,
+ nehéz (mivel valóban fémbõl van a mechnaikai fõelemek túlnyomó része)
+ nagyon gyorsan üzemkész (gyak. ahogy lenyitod a lencsevédõt)
+ ultrakompakthoz mérten okos és sokoldalú fénymérés
+ az átlagnál szebb színhûség és képzaj (Nikon Coolpix 4000 mint elõzõ gép 3 év referencia)
+ kurvajó minõségû MPEG videó hanggal, korrekt zajszûréssel
- összesen 70 perc üzemidõ (vakuval -30%)
- relatíve drága (de piszok gyors) a MS Pro Duo memóriakártya
- drága akkumulátor
Menet közben, bicajról repült ki a kezembõl durva folyami kavicsra (tóparton) - 2 darab apró pöttynyi helyen lejött a dukkózás - ennyi.

+ õrült kicsi,
+ nehéz (mivel valóban fémbõl van a mechnaikai fõelemek túlnyomó része)
+ nagyon gyorsan üzemkész (gyak. ahogy lenyitod a lencsevédõt)
+ ultrakompakthoz mérten okos és sokoldalú fénymérés
+ az átlagnál szebb színhûség és képzaj (Nikon Coolpix 4000 mint elõzõ gép 3 év referencia)
+ kurvajó minõségû MPEG videó hanggal, korrekt zajszûréssel
- összesen 70 perc üzemidõ (vakuval -30%)
- relatíve drága (de piszok gyors) a MS Pro Duo memóriakártya
- drága akkumulátor
Menet közben, bicajról repült ki a kezembõl durva folyami kavicsra (tóparton) - 2 darab apró pöttynyi helyen lejött a dukkózás - ennyi.
Írta 2006. augusztus 21. - 11:09

Sony -kat eleve nem szeretjuk
Kategoriajaban az egyik legdragabb es nem is olyan jo mint a tobbi. Legalabbis eddigi tapasztalatok alapjan ezt tudom mondani.

Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. augusztus 21. - 01:43

sony cyber dsc w30 -t szeretjuk?
6.0 effective Megapixels
Carl Zeiss Vario-Tessar lens
3x Optical Zoom, up to 13x Smart Zoom
6x Precision Digital Zoom
"Anti-blur" ISO1000 High Sensitivity
Stamina Battery Life (approx 400 shots*)
Slim & Compact with High Quality Metal Face
2.0" (5.1cm) LCD Monitor
Clear RAW NR
Rechargeable Li-ion Battery & Charger included
Quick Operation (Start-up 1.3 sec, Shutter Time Lag 0.3 sec, Shutter Release Lag 0.001sec)
New "Cyber-shot Viewer" Software Supplied
Real Imaging Processor
Macro 2cm
16:9 Mode for Wide Screen TV
Internal Memory 32MB
MPEG VX Fine with Audio
100% LCD Field of view
AF Illuminator
Histogram Indication
USB 2.0 High Speed Transfer
Optical View Finder
Conversion Lens Compatible (Optional)
Scene Selection Mode
PictBridge Compatible
15 Menu Languages (English, French, German, Italian, Spanish, Portuguese, Dutch, Russian, Swedish, Norwegian, Danish, Finnish, Polish, Hungarian, Czech)

6.0 effective Megapixels
Carl Zeiss Vario-Tessar lens
3x Optical Zoom, up to 13x Smart Zoom
6x Precision Digital Zoom
"Anti-blur" ISO1000 High Sensitivity
Stamina Battery Life (approx 400 shots*)
Slim & Compact with High Quality Metal Face
2.0" (5.1cm) LCD Monitor
Clear RAW NR
Rechargeable Li-ion Battery & Charger included
Quick Operation (Start-up 1.3 sec, Shutter Time Lag 0.3 sec, Shutter Release Lag 0.001sec)
New "Cyber-shot Viewer" Software Supplied
Real Imaging Processor
Macro 2cm
16:9 Mode for Wide Screen TV
Internal Memory 32MB
MPEG VX Fine with Audio
100% LCD Field of view
AF Illuminator
Histogram Indication
USB 2.0 High Speed Transfer
Optical View Finder
Conversion Lens Compatible (Optional)
Scene Selection Mode
PictBridge Compatible
15 Menu Languages (English, French, German, Italian, Spanish, Portuguese, Dutch, Russian, Swedish, Norwegian, Danish, Finnish, Polish, Hungarian, Czech)

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. augusztus 09. - 15:02

ehhehe
http://www.photohall...k/allvany/15139
ezt vettem a csepeli tescoban ma, kemény 1100ft...
elvileg 3300 körül van, de el van árazva vagy nemtom, a blokkon 1100ft körüli összeg szerepel...
asszem jó vétel volt:-)
(van még pár db...)
http://www.photohall...k/allvany/15139
ezt vettem a csepeli tescoban ma, kemény 1100ft...

elvileg 3300 körül van, de el van árazva vagy nemtom, a blokkon 1100ft körüli összeg szerepel...

asszem jó vétel volt:-)
(van még pár db...)
Autist Team:)
Írta 2006. augusztus 09. - 10:29

Köszönöm a sok segítsége - a gép viszont nem volt 100% "leinformálható", így nem vettem meg.
Írta 2006. augusztus 09. - 10:19

az expo számot a Camera Kft tudja kiolvasni a gépbõl. (ha jól emlékszem ~10e Ft). Ez a tényleges expo lesz, más biztos (!) módszer sajna nincs a megállapítására...
Én a kötelezõ obik közé felírnám még a Tamron 28-75 f2,8-as obit is
80e Ft körül van, képe mint a 24-70L-nek, csak harmadannyiba kerül. Az esetek 80%-ban ez van fent a 350D-men.
Én a kötelezõ obik közé felírnám még a Tamron 28-75 f2,8-as obit is

80e Ft körül van, képe mint a 24-70L-nek, csak harmadannyiba kerül. Az esetek 80%-ban ez van fent a 350D-men.
Írta 2006. augusztus 08. - 19:55

Canon 350D 5.000 expóval megvásárolható? Mélyen ár alatt, itthon vásárolt, számla, garancia, etc. van...
Ajánlom hozzá kapásból a Canon 50mm f1,8 II-es obit. Kötelezõ vételnek tartják. ~25k és besz@rás képeket rajzol.
Egy szintén friss 350D tulaj

Like a rock...
Írta 2006. augusztus 06. - 18:11

5000 expoval meg a felporofi gepek is megvehetok szvsz
az annyira keves.
az annyira keves.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. augusztus 06. - 11:57

Írta 2006. augusztus 06. - 11:55

5000 expo nem sok, nem tudom, h Canon gépeknél meg lehet-e nézni h mennyi expo van benne, TÉNYLEGESEN. Érdemes vmi canonos topicban megkérdezni a Zindexen. De ha van gari meg magyar (!!) számla akkor hajrá!
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. augusztus 06. - 11:36

Szóval ötezer expóval bevállalható. Ha megvan még a srácnak akkor rávetem magam.
Írta 2006. augusztus 06. - 11:21

jah
grat hozzá!

grat hozzá!
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. augusztus 06. - 11:19

Canon 350D 5.000 expóval megvásárolható? Mélyen ár alatt, itthon vásárolt, számla, garancia, etc. van...