Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Írta 2007. március 03. - 00:42

Én nem venném meg. Akkor inkább már a S6500fd, vagy az S9600, ha mindenképpen Fuji. Meg még az S5600 is jó.
Írta 2007. március 02. - 23:36

köszike
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. március 02. - 00:34

Találtam egy tutorialt, ami egész jól elmagyarázza hogyan lehet szép IR fotókat csinálni, mitõl lesz fehér a fû és kék az ég.

http://www.lifepixel...oshop-info.html
Nincs más hátra, mint jövõhéten utánanézni, hogy honnan fogok egy Hoya R72-es filtert szerezni, és kezdõdhet a móka.

Írta 2007. március 01. - 01:58

RAW-ból én kísérleteztem HDR-t csinálni, de hiába lehet belõle valamit kicsikarni, az nem lesz annyira szép, mint a 3 expozícióval készített kép. Viszont bizonyos esetekben csak ezt lehet használni.
Írta 2007. február 28. - 23:31

majd elmondom msn

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2007. február 28. - 23:01

zap fele hdr-re is csak ez jo
Ez azért nem így van...
CS2 kiválóan megbírkózik a raw-val nekem (Fuji)
Photomatix meg HDR/többexpos összerakó program. Nem igazán értem, hogy jön a képbe...
Aktuális civil
Írta 2007. február 28. - 21:03

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. február 28. - 20:49

gáz hogy a géphez kapott sw nem támogatja a kép mahinálnást..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2007. február 28. - 20:01

albertfish: adobe.com-ról tölsd le a lightroom 30napos verzióját..elvileg annak is megkéne kajálnia..azom is van, csak kölcsön adtam a cd-t, így hétfõn válik szintén elérhetõvé

photomatix-ot nem ismerem, cs2 alap.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. február 28. - 20:01

albert: ha átküldöd a .raf filet ide: idavid91 [kukac] gmail [pont] com , akkor megpróbálok játszani én is vele, hátha...az Xnview-em mintha azt írná, hogy tud õ ilyet olvasni, hogy .raf...
Írta 2007. február 28. - 19:58

/de most meg linuxolok windowst nem akar gep/
adtak vmit progit hozza de ha jol emlekszem az tiff-et csinal belole!!!?
aztan kerdeztem index forumon es ott is vmi ilyesmi remlik
talan meg kell venni vmi progit hozza.
de nem bizti
ha van kedved olvasd el a fuji s 9500 topikot vagy mi a neve
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. február 28. - 19:58

jövõ hét kedd/szerdára kell készlennem a képekkel
Photomatix vs Photoshop CS2 ???
Írta 2007. február 28. - 19:55

ha komolyan érdekel a probléma, akkor hétfõn leszek újra itthon és megtudom kérdezni egy osztálytársnõmet, h milyen progit használ.. ( neki s3pro-ja van ) ...aztán feltöltöm a setup-ot..
Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. február 28. - 19:52

akármit akarok vele csinálni acd9 kilép mire 100%ig felszalad az állapotjelzõ...
Írta 2007. február 28. - 19:39

utolga lehet modositani dolgokon
feheregyensuly ilyenkor adod meg pl
es amikor behuzod akkor meg van lehetoseg +-2fe erteknyi valtoztatasra is kb
zap fele hdr-re is csak ez jo
ha sikeralt a raf-al vmit jatszani szolj pliz
zorg is linkelt ide par progit de lustasagomban nem probaltam ki oket
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2007. február 28. - 19:38

Szal akkor a saját sw vel lehet dolgozni,de igazábol amatõr szinten nem látom túl nagy értelmét.
Ha profi lennék a swes foto korrekcióban biztos örülnék ennek,de így nem..
Írta 2007. február 28. - 19:32

"Nyers adatformátumnak is nevezik, mert a kép digitalizálás utáni adatait tartalmazza. Ezeken az adatokon a fényképezõgép szoftvere még nem végzett átalakításokat, korrekciókat (színegyensúly, kontrasztállítás stb.). Veszteségmentes módon van tömörítve.(!!) A nyers RAW képek utólagos korrekciót igényelnek. Színmélysége általában 36 bit. Ez a fényképezõgépbõl letölthetõ legtöbb adatot tartalmazó állomány. A különbözõ márkák RAW formátumai nem egyforma kódolásúak. Erre utal az is, hogy a fájlok nevének kiterjesztése (elnevezése) is más. A Canon például CRW-nek, a Nikon NEF-nek, a Kodak DCR-nek nevezi a saját formátumát. Egy adott márka különbözõ fényképezõgépei sem azonos formátumú képeket készítenek. Ezért a RAW képek megnyitása elsõsorban az adott géptípus kezelõszoftverével lehetséges...blablablalblalbalblalblalbla"
(www.fotovilag.hu)
szóval sokkal több "adat" nyerhetõ ki..ergo sokkal több a korrekciós lehetõség pl. túlexpo, wb korrigálásra..
hátránya: h nagy méretû a kép, és sokkal hosszabb idõ a feldolgozás ( legalábbis nekem biztos

Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. február 28. - 19:26

Ez a fájlformátum a CCD által közvetlenül küldött formában tartalmazza az információt, mielõtt a fényképezõgép bármilyen feldolgozást hajtott volna végre rajta.
Ezen kívül mi elõnye van?
Írta 2007. február 28. - 18:53

Expinálom a pinarámát.
Írta 2007. február 28. - 18:50