Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Na azt nem ajánlom. Csomóan panaszkodtak a programválasztó gombjára. Szûrõt se lehet rárakni. Amúgy nagyon olcsón megfontolandó lehet, ha nem akarod sokat forgatni azt a programválasztó gombot. De akkor meg minek? Ja, és volt aki az autófókuszát is szidta, hogy nem igazán mûködik...
Én nem venném meg. Akkor inkább már a S6500fd, vagy az S9600, ha mindenképpen Fuji. Meg még az S5600 is jó.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
fuji finepix s 9500 véleményeket várok!
köszike

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
egyszer rég volt szó az IR fotózásról.
Találtam egy tutorialt, ami egész jól elmagyarázza hogyan lehet szép IR fotókat csinálni, mitõl lesz fehér a fû és kék az ég. :)

http://www.lifepixel...oshop-info.html

Nincs más hátra, mint jövõhéten utánanézni, hogy honnan fogok egy Hoya R72-es filtert szerezni, és kezdõdhet a móka. :)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nekem, ha jól emlékszem pl. az XnView a .RAF fájlban lévõ 1600x1200-as képet mutatta csak. De tényleg elég sok program megnyitja a tényleges .RAF-ot. És a Fuji raw machinálóját FinePix Studio-nak hívják. Elég buta program, de amit csinál, azt viszont elég szépen.
RAW-ból én kísérleteztem HDR-t csinálni, de hiába lehet belõle valamit kicsikarni, az nem lesz annyira szép, mint a 3 expozícióval készített kép. Viszont bizonyos esetekben csak ezt lehet használni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nos hát.... majdnem belekezdtem
majd elmondom msn :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

zap fele hdr-re is csak ez jo

Ez azért nem így van...

CS2 kiválóan megbírkózik a raw-val nekem (Fuji)

Photomatix meg HDR/többexpos összerakó program. Nem igazán értem, hogy jön a képbe...

Aktuális civil

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
lightroom-ot probáld ki, sztem...nem használtam sokat még, de sztem jó program.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
akkor asszem cs2 lessz belõle!

gáz hogy a géphez kapott sw nem támogatja a kép mahinálnást..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
lor: albertfish is ezt a linket kapta tõlem, így valószínûleg neked sem fog menni :(

albertfish: adobe.com-ról tölsd le a lightroom 30napos verzióját..elvileg annak is megkéne kajálnia..azom is van, csak kölcsön adtam a cd-t, így hétfõn válik szintén elérhetõvé ;)
photomatix-ot nem ismerem, cs2 alap.
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem csak saját sw-wel lehet, rengeteg általános program van erre a célra (captureone, rawshooter essentials, vagy akár a ps is tudja, az a lényeg, hogy támogassa a dolgot..). amúgy meg a .RAF az Fuji CCD-RAW Graphic File, de bõvebbet nem tudtam meg róla eddig..próbáld meg átírni a kiterjesztést .RAF-ról .RAW-ra, hátha...:chin:

albert: ha átküldöd a .raf filet ide: idavid91 [kukac] gmail [pont] com , akkor megpróbálok játszani én is vele, hátha...az Xnview-em mintha azt írná, hogy tud õ ilyet olvasni, hogy .raf...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
koszi priv majd kiproba
/de most meg linuxolok windowst nem akar gep/

adtak vmit progit hozza de ha jol emlekszem az tiff-et csinal belole!!!?
aztan kerdeztem index forumon es ott is vmi ilyesmi remlik
talan meg kell venni vmi progit hozza.
de nem bizti

ha van kedved olvasd el a fuji s 9500 topikot vagy mi a neve

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát esetleg nem bánnam

jövõ hét kedd/szerdára kell készlennem a képekkel

Photomatix vs Photoshop CS2 ???

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
hát akkor b*ssza meg az acdsee :(

ha komolyan érdekel a probléma, akkor hétfõn leszek újra itthon és megtudom kérdezni egy osztálytársnõmet, h milyen progit használ.. ( neki s3pro-ja van ) ...aztán feltöltöm a setup-ot..
Expinálom a pinarámát.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát nekem egylõre semmit

akármit akarok vele csinálni acd9 kilép mire 100%ig felszalad az állapotjelzõ...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
korabban en is kerdezgettem errol
utolga lehet modositani dolgokon
feheregyensuly ilyenkor adod meg pl
es amikor behuzod akkor meg van lehetoseg +-2fe erteknyi valtoztatasra is kb
zap fele hdr-re is csak ez jo

ha sikeralt a raf-al vmit jatszani szolj pliz

zorg is linkelt ide par progit de lustasagomban nem probaltam ki oket

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
köszi

Szal akkor a saját sw vel lehet dolgozni,de igazábol amatõr szinten nem látom túl nagy értelmét.
Ha profi lennék a swes foto korrekcióban biztos örülnék ennek,de így nem..

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Raw:

"Nyers adatformátumnak is nevezik, mert a kép digitalizálás utáni adatait tartalmazza. Ezeken az adatokon a fényképezõgép szoftvere még nem végzett átalakításokat, korrekciókat (színegyensúly, kontrasztállítás stb.). Veszteségmentes módon van tömörítve.(!!) A nyers RAW képek utólagos korrekciót igényelnek. Színmélysége általában 36 bit. Ez a fényképezõgépbõl letölthetõ legtöbb adatot tartalmazó állomány. A különbözõ márkák RAW formátumai nem egyforma kódolásúak. Erre utal az is, hogy a fájlok nevének kiterjesztése (elnevezése) is más. A Canon például CRW-nek, a Nikon NEF-nek, a Kodak DCR-nek nevezi a saját formátumát. Egy adott márka különbözõ fényképezõgépei sem azonos formátumú képeket készítenek. Ezért a RAW képek megnyitása elsõsorban az adott géptípus kezelõszoftverével lehetséges...blablablalblalbalblalblalbla"
(www.fotovilag.hu)

szóval sokkal több "adat" nyerhetõ ki..ergo sokkal több a korrekciós lehetõség pl. túlexpo, wb korrigálásra..
hátránya: h nagy méretû a kép, és sokkal hosszabb idõ a feldolgozás ( legalábbis nekem biztos :) ) ....
Expinálom a pinarámát.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
amúgy mért jobb raw-ba fotozni?
Ez a fájlformátum a CCD által közvetlenül küldött formában tartalmazza az információt, mielõtt a fényképezõgép bármilyen feldolgozást hajtott volna végre rajta.

Ezen kívül mi elõnye van?

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
sztem ps, lightroom, acdsee 9.0...ha az utóbbit kipróbálnád, akkor privi...
Expinálom a pinarámát.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
RAF filet mi olvas?