Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem kell fosn. attol a kepzajtol meg reszletek eltunesetol
en ejszakaban 2-400 isoban kuldom es azert annyira nem para az.
nappal meg nincs szukseg meg az iso100-ra sem

ha szamit en kb iso400 f2,8 1/6-1/10 korul kuldom es egy 40-es kulcsszamu metz vaku felfele allitav 1/12 allasban deritve
igy kiadja, de ugyis meglatod ha nem /digit elonye/
emberekre igy lovok

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Tárgytalan a kérdés már.
Fuji lesz, DSLR-re nem lenne pénzem..van jópár tesztképem s9600ról, és tetszenek, persze egy jobb gépétõl elmarad, de az áráért még mindig a legjobb sztem.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

Ez jó lesz. Vannak eléggé meglepõen jó funkciói. Pl. 60s-es záridõ :D
Ja, meg Panasonichoz képest AA-s akksival is megy, ez azért elég jó...

Akkor kösz a tippeket...bár még van egy-két hetem, szal körülnézek itt-ott, de már jó úton járok...:D

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ha rá is költenék többet, obi-ra már tuti nem lenne pénzem, és nem tudom, amik járnak hozzá azok jók?
Mert ha már d40, akkor ott van ez EOS 350D is, ami tetszik, meg 150 körül van még jópár dslr.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Akkor valszeg vmilyen Panasonic Lumix lesz...találtam is egyet, aminek számomra megnyerõ adatai vannak:
http://depo.hu/terme...802c104510.html
Legalul vannak az adatai...Vélemény?

Ez jó lesz. Vannak eléggé meglepõen jó funkciói. Pl. 60s-es záridõ :D
Ja, meg Panasonichoz képest AA-s akksival is megy, ez azért elég jó...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
D40 bizony az, fõleg hogy most van ez a D40x, ami 10 Mpx...engem igazából az vázba épített autófókuszmotor hiánya meg a kis felsõ kijelzõ zavar, és hogy a felhasználóbarátság és az olcsóság oltárán nagyon le lett "butítva" + 10 Mpx csak a divat miatt...nekünk egy D50-ünk van (kitobi és egy 18-125ös sigma + 512MB kingston kártya), az utolsó szállítmányok egyikébõl, és nem bántuk meg, hogy ezt vettük, nem pedig az új D40-et...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
d40: nehéz kérdés sztem.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Azért az a plusz 35e nem kis különbség

Ha annyi, akkor az tényleg elgondolkodtató, de az ismerõsöm akiét próbáltam csak 10ezerrel vette olcsóbban. De túlságosan már akkor sem érdekelt, azóta meg pláne, így nem vagyok naprakész az árakat tekintve. Nem tudom, most mennyi a fuji ára, de 130-ért már láttam vadi új D40 kitet.

• vendég

Hát nekem pl. az objektív átmérõje vs. felbontás tûnik fel. Érdekes dolog, hogy egy pici objektívvel akarnak eladni egy nagyobb felbontású gépet...
Amúgy igaz írtad, hogy a videó nem létkérdés, de pl. a Sony mpeg-et csinál, amit sokkal nehezebb szerkeszteni, mint egy mjpeg kódolású akár mov, vagy avi fájlt...
Amúgy a Canon nagyon meglepõen jó szolgáltatásokkal bír. A Panasonic is igyekszik, a Fuji elég jó, de a Sony rettentõen szegényes. Az tipikusan "kattintgatok a Sony-mal, mert menõ vagyok" embereknek való.
Pl. fényerõben a Fuji és a Pana a legjobb.
Záridõben a Fuji és a Canon.
LCD kijezõben a Canon, Sony, Pana.
Sorozatfelvételben a Sony a leggyengébb.
Kártya szempontjából a Pana vagy a Canon a nyerõ.
Akksi szempontjából (szerintem) a Canon és a Fuji a jobb.
Méretre a Fuji a legnagyobb, de kérdés, hogy te most csaj vagy?

Értem, köszi a segítséget, akkor Sony téma kilõve. A méret tényleg nem a legfontosabb, de mindenféleképpen kompakt gépet szertnék. Akkor valszeg vmilyen Panasonic Lumix lesz...találtam is egyet, aminek számomra megnyerõ adatai vannak:

http://depo.hu/terme...802c104510.html

Legalul vannak az adatai...Vélemény?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Nem, a szörnyen részletszegény képe.

(Árban hasonló gépekhez hasonlítod? Nézd meg a Nikon D40 képeit is!)

Azért az a plusz 35e nem kis különbség, és az már DSLR, persze, hogy szebb képeket csinál. És kb ennyibõl tervezek akkut, táskát, kártyát, állványt, úgyhogy sztem marad ez, nekem tetszettek a tesztfotók.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Azok se rosszak, amiket linkeltél, de picit bumfordiak, meg a mûanyag ház... :o ...bár lehet ez csak engem zavar. Nem értek hozzá, de mi az elõnyük a Sony-hoz képest:
a nagy zoom feltünt, még vmi?

Hát nekem pl. az objektív átmérõje vs. felbontás tûnik fel. Érdekes dolog, hogy egy pici objektívvel akarnak eladni egy nagyobb felbontású gépet...
Amúgy igaz írtad, hogy a videó nem létkérdés, de pl. a Sony mpeg-et csinál, amit sokkal nehezebb szerkeszteni, mint egy mjpeg kódolású akár mov, vagy avi fájlt...
Amúgy a Canon nagyon meglepõen jó szolgáltatásokkal bír. A Panasonic is igyekszik, a Fuji elég jó, de a Sony rettentõen szegényes. Az tipikusan "kattintgatok a Sony-mal, mert menõ vagyok" embereknek való.
Pl. fényerõben a Fuji és a Pana a legjobb.
Záridõben a Fuji és a Canon.
LCD kijezõben a Canon, Sony, Pana.
Sorozatfelvételben a Sony a leggyengébb.
Kártya szempontjából a Pana vagy a Canon a nyerõ.
Akksi szempontjából (szerintem) a Canon és a Fuji a jobb.
Méretre a Fuji a legnagyobb, de kérdés, hogy te most csaj vagy?
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

És neked is az érzékenysége nem tetszett?

Nem, a szörnyen részletszegény képe.

(Árban hasonló gépekhez hasonlítod? Nézd meg a Nikon D40 képeit is!)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Nekem nem tetszett. Kb hasonlók a tapasztalataim mint amiket itt olvashatsz.

(Nincs ilyen gépem, csak kipróbáltam.)

És neked is az érzékenysége nem tetszett? Láttam máshol képeket különbözõ ISO-val, és sztem a 400 meg simán belefér, ha az árban hasonló gépekkel hasonlítom össze, fõleg, és azokhoz képest sokat tud.
Ja és aki a tesztet írta, sztem a saját felszereléséhez viszonyítja, ami valljuk be, nem egy kategória.
Ilyen árban ami szóba jöhet: Lumixok, Sonyk, érzékenységük már ISO 200 körül sem tetszett(enyhén szólva), illetve S3 IS, de ez meg kevesebbet tud.
Mást nem nagyon néztem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
oposszum, ehhez mit szólsz?

• vendég
Végülis elég sok típust és márkát átböngésztem. Nekem ez tetszett a legjobban:
http://www.addel.hu/...roductid=133674
Adatai alapján (már amelyiket tudtam, hogy mit jelent) ez tûnt a kategóriájában a legjobbnak...49 000 HUF-ért láttam...vagy van vmi gyanús tulajdonsága, jobb tippetek van...help!

OFF
A bringázás mellett a másik hobbim a zene és hangtechnika, szal az én ketyerém nem feltétlenül mérvadó:
http://www.iriver.hu/h320.html
Mielõtt jönne az anyázás és "új-gazdagozás"...féláron vettem 50 000 HUF-ért...gyakorlatilag szinte új volt...óriási szerencsém volt... :D
ON

Azok se rosszak, amiket linkeltél, de picit bumfordiak, meg a mûanyag ház... :o ...bár lehet ez csak engem zavar. Nem értek hozzá, de mi az elõnyük a Sony-hoz képest:
a nagy zoom feltünt, még vmi?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

(gondolom olyan 5-6 megapixel körül keresgéljek)? 50 000 HUF körül megúszható egy jó darab? Milyen márkákat keressek amik megbízhatóak: Canon, Sony, HP, Casio?
Ja, egyetlen fontos elvárásom lenne, hogy UMS-es legyen (USB Mass Storage), magyarul ha USB kábellel rádugom vmire, ne kelljen szoftvert telepíteni (Plug and Play), mert az MP3 lejátszóm 20 GB és van USB Host funkciója: így a fényképezõ tárhelye nem olyan lényeges szempont, mert ott helyben ki tudom menteni MP3-am vinyójára és asszem 20 GB bárhová elég... :D

Mondjuk a felsorolt 4 márka közül, egyedül a Canon-t javaslom. A kompaktjai is egész jók.
Én pl ezeket ajánlanám:
Canon PowerShot A540
Panasonic DMC-LZ5, fekete
Fujifilm FinePix S5600

Mondjuk nem tudom biztosra, hogy mindegyik mass storage-os, de azt szerintem ki lehet könnyen deríteni...
De ez milyen mp3 lejátszó? Én is gondolkodok valami hasonló megoldásban, de eddig a Vosonic cuccokig jutottam...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

• vendég
Nekem nincs digitális fényképezõm, de erõsen gondolkodom egyen.
Elõsször is mire használnám: bringás képek (ki gondolná...:)), bulifotók, tájképek, városképek (ha utazok vmerre)...magyarul a tökéletes hobbi szintû felhasználó volnék, aki egy héten egyszer-kétszer fényképezik, de azt szeretném jó minõségben. A video nem létkérdés, de ma már úgyis elválaszthatatlanok a gépektõl...
Mivel teljesen amatõr vagyok a témában: mennyibe kerülne egy ilyen normális gép (gondolom olyan 5-6 megapixel körül keresgéljek)? 50 000 HUF körül megúszható egy jó darab? Milyen márkákat keressek amik megbízhatóak: Canon, Sony, HP, Casio? Milyen tulajdonságaik a fontosak, amikre figyelni kell: felbontás, zoom, zársebesség, vagy mik? Milyen szakszavakat kéne ismernem ahhoz ,hogy értsem a leírásokat (pl.: blende)?
Ja, egyetlen fontos elvárásom lenne, hogy UMS-es legyen (USB Mass Storage), magyarul ha USB kábellel rádugom vmire, ne kelljen szoftvert telepíteni (Plug and Play), mert az MP3 lejátszóm 20 GB és van USB Host funkciója: így a fényképezõ tárhelye nem olyan lényeges szempont, mert ott helyben ki tudom menteni MP3-am vinyójára és asszem 20 GB bárhová elég... :D
Kb. ennyi! Várom a segítségéket...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
értem...

finepix s5500ról van szó

a fény nem tudom milyen lesz,nagyából sötét van és hozzá uv meg neon meg mittom én..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Milyen géppel?
Arra esetleg érdemes ügyelni, hogyha valósághoz hasonló képet akarsz akkor a záridõt ne vidd 1/60 alá, mert akkor bemozdulhatnak az alakok, még ha vakut használsz is. Bár lehet érdekes képeket készíteni így is.
Általánosságban, érdemes a lehetõ legkevesebb (de azért elegendõ) vakut alkalmazni, így természetesebb képeket kapsz mintha pofánvillantod az alanyt ezer wattal. Persze ha nincs semmi fény, akkor nem nagyon lehet spórolni a vakuval.
Én az isot addig emelem, amíg még nem lesz túl szemcsés, de a lehetõ legkevesebb vakufényre van szükség. Kompakt gépeknél persze nem nagyon lehet ilyesmivel játszani.
Az én gépemen van olyan funkció, hogy beállítom a záridõt(mondjuk 1/100) és a blendét, a vakut pedig hozzálövi a gép automatikusan az általam megadott értékekhez. Esetleg kis negatív vakukorrekció. Nálam ez jött be a legjobban idáig.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hahó

buliban fotozásnak van valami trükkje?
milyen beállításokkal érdemes próbálkozni?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!