Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Kösz!

Igen, én is úgy tudom, hogy kell a rádiós kioldó (a legolcsóbb helyen kb. 45ezer), vagy két speedlite, ami ugye még drágább módszer. Ez van, most már akkor is canon marad. Majd írok nekik, hogy a jövõben iparkodjanak jobban fejleszteni.:)

Várom már a 2-3 vakus fotózásokat! Majd kérünk tanácsot, mert te addigra már nagyon pro leszel ez ügyben.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Fekete fehér rulz...csak mostanában lusta vagyok filmre rakni, pedig az-az igazi..meg ott azért bátortalanul vakuzik az ember .. volt, h itthon hívtam elõ és scanneltem, csak szar scannerem + 1-2hónapja nem kevertem löttyöket, mert annyit meg nem lövõk filmre...de van egy elég jó fred miranda-s plug-inem amivel korrekten be lehet állítani a képeket..( még hozzá úgy, h olyan legyen mintha kevesebb ideig hívtam volna, vagy mintha kemény papírra menne, szóval kicsit életszagúbb nekem mint három csúszka jobbra-balra )

Canonnál igazából nem tudom, h hogyan megy. Ha jól emléxem vannak ilyen rádiós transmitterek, aranyárban...vagy amit írtál h két speedlite egymást, amiben az a gáz h akkor a gépre is kell egy vaku..nikonnál meg kicsapom a kicsit és õ vezérel, lehet úgy h villanjon is, vagy h õ ne...elég jó móka..Canonnál azt tudom, h van olyan, asszem a 440es vaku, ami csak slave módot tud, ami gáz. De tényszerûen kijelenthetjük, hogy a nikon jobb vakuzásban mint a canon ( legalább van amiben jobb ;) ).

Jobbulást, aztán majd valamikor...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Nem olyan rossz ez a kép! Látom te is nagy fekete-fehér párti vagy.

Kiváncsi vagyok azért a Canonra is. Elég gáz, ha nem képes egy hasonló mutatványra.

Kuplung: sajnos soká, mert újabb kettõ (fekvõ) plusz kettõ (gyógytorna)hetet kaptam az elsõ mankómentes, de még gipszes járásig, úgyhogy, ha nincs egy jótét lélek, aki értem jön és elvisz jármûvel, akkor részemrõl legalább júni közepéig csúszik a fotóstali.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
HÁHÁHÁ

kispuha nyuszi a kenon vakuvezérlése a nikonhoz képest...
tegnap vittem két sb800at, de a linkelt képnél csak egyet villantottam el..villanásokkal vezérli a gépen lévõ kis vaku és a vázon tudom állítani h a lerakott vakuk mekkorát villanjanak...lehet 4csatornán 3különbözõ csatornát állítani.. ( 12különbözõ vakut egyszerre :) ) ... nem kell semmi kiegészítõ tosz szerencsére..még barátkozok a cuccal de bejönn...

itt villant mindenkettõ, teljesen elvoltam foglalva h villanak e egyáltalán,így ezt a képet is jól elcsesztem..
http://tommmas.uw.hu/DSC_0183a.jpg

u.i.: mikot megyünk kuplungba? ;)
Expinálom a pinarámát.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
jó is az a vaku bezonyám de én csak egy metz 44est vettem. nekem bõven megfelel ;o)
aláírás szerkesztése

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
2 sb800 al lett csinálva szerintem.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Semmi (rádiós) vezérlõ nem kell a gépre vagy a vaku aljára, hogy mûködjön? Ha semmi, akkor übereli a csúcs kenont vezérlés tekintetében, mert az csak rádióssal, vagy egy másik speedlite-tal együtt mûködik kábel nélkül.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Tök jó ez az wireless slave mód...csak bele kéne kicsit jobban jönni..meg nem hátulról kellett volna..na mind1..legközelebb..

http://tommmas.uw.hu/a.jpg
Expinálom a pinarámát.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
az is egy sb800 volt,de nem az enyém :)
Expinálom a pinarámát.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
bazzz a régivel mi volt a baj? Akksit ne felejts el belerakni ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Gyííhááá:
pénteken szegeden vettem egy ilyet: http://www.europe-ni...5/overview.html

86ért nájlonban, dobozban. Örülök neki! :)
Expinálom a pinarámát.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

fuji s5600-ról van tapasztalat?
(tudom itt fényévekkel precízebb gépekkel lövöldöztök, de hátha)
elõre is kösz!

Nekem van tapasztalatom S5600-al.
Ár/érték arányban (egész jó fényerejû obi, RAW, full manuális beállítások, kat.-hoz képest gyors is) nem rossz vétel.

DE!!!
Mint minden mai kompaktnak, kicsi a CCD-je (1/2.5" - ekkora méretûre tesznek már 7Mp-t is hogy vegye a paraszt), hogy ócsó legyen. Ebbõl adódóan elég gyenge kockás képeket készít JPG-ben, a RAW-ja már egész jó. A képminõséget annak fényében kritizálom, hogy egy Sony P92-vel (1/1.8") hasonlítottam össze (ez vagy 4-5 éves szintén 5Mp-es modell)
Aztán volt lehetõségem venni egy Nikon Coolpix 5700-at, nevetséges áron BOLTBÓL. Na, ebben 2/3"-os a CCD, ez más. (Persze van számos gyengéje: eszi az áramot, kicsi LCD stb.)
EZITTAZ

SLR-t még nem vettem mert akár mennyi is legyen a váz, +obik, +vaku meg még nemistudom, szal ehhez még - $- erõsödnöm kell.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Csak a hangok miatt a fotós topic:
http://www.littermag.../wattschaos.php

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Jah, az akkus generátor meg méreg drága. És arra nincs esély, vagy nem is szeretnétek, h egy-egy dolgot mindig ugyanaz az ember tsináljon? Nem látok bele az újság szerkesztésébe meg irányvonalaiba ( és lehet h nem is szeretnétek annyira steril lapot mint a német bike ) pl. a studiós képeket mindig lcs lelöv,i a komplett bringákat is .. és az action képeket meg Te vagy más? biztos sokkal egységesebb lenne az egész.. csak hát ezernyi rovat van már.. nehéz dió. De viszont LÁTVÁNYos lehet a fejlõdés ;)

kupplungolás nekem jó :) köszönöm az invitálást.
Expinálom a pinarámát.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Terelõk, állványok, stúdiólámpák már vannak. Lcs a shoppingot már régóta azzal nyomja, csak ezeket ugye nem lehet kivinni hálózat híjján.

Igen, a kinti képeket kell javítanunk, és én a saját cuccba is emiatt feccölök sokat. Persze, nagyon szeretek fotózni, meg vannak más, alkalmi fotós munkáim is, úgyhogy ez a fõ ok.

Palmi: nekem bármi jó. Tommas téged is szívesen látunk, és akkor kuplungos bringásfotós kört nyitunk.:D

Ja, a tele sajnos nem IS-es. Az plusz egy százas lett volna. Anyit nem ér meg nekem, de egyelõre így is elégnek tûnik.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Szuper "kis" szett!

20D masszív egy váz, nekem tetszik..
IS-es a tele?

Újságra kíváncsi leszek...tényleg koncepció kell sajnos, mert nagyon sok mindenkinek a képe keveredik a gyári v. stock fotókkal és egy nagy maszlag lesz a végén, közel sem egységes a kép..vegyetek nagy hordozható studió vakukat, meg pár fényterelõt és akkor csokoládé... ;)
Expinálom a pinarámát.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Igen. Jelenleg van egy 17-40/4 L, az említett 70-200/2.8 L, most talán akkor megveszem még a nagylátót Sigma 10-20/4-5.6. A 20D-vel meg maximálisan elégedett vagyok, fõleg, hogy most már régóta megvan a markolat is. Nagyon sokat számít. És már a vaku (580EX) is úton, amihez lassan lesz majd rádiós kioldó is. (Eddig az 540EZ-vel nyomtam, és az ugye csak manuálban mûködik a digitális gépekkel.)

Még kell majd egy 17/24-70/85/100 körüli, általános zoom. Ott a Sigma 24-70/2.8-ra gondoltam, de egyelõre a nagylátó fotosabb.

Idén várhatóan az újságnál is lesz technikai fejlesztés, ami reményeink szerint nagyon pozitív irányba fogja elmozdítani a saját fotóink (tesztek, beszámolók) minõségét. A koncepciót már kidolgoztuk.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
én benne vagyok, feltéve, ha nem dolgozom
a héten a mai az egyetlen szabad este, a szombat még kérdéses

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
ádám és a 70-200 meglett? mert akkor tényleg komoly szett lesz az ám...

amúgy sigmákból mindig ki lehet fogni 1-1 gyengébb darabot, pl. 12-24 >sokan szeretnének egy olyat mint amit a photozone-on teszteltek..és a 70-200 2.8 hsm nikonnal legendásan back focus-os....de pl. nekem kettõ sigmám van és tökéletesek..
Expinálom a pinarámát.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Igen, köszi, az a cikk már megvolt. És jónak mérték, úgyhogy szerintem beruházok rá! Idén úgy fest, hogy összeáll a komoly cucc.

Palmi: csütörtökön kapok járógipszet, ha minden jól megy, úgyhogy ünnepelhetünk egyet valamikor a Kuplungban, ha gondolod! Persze máshol is!