Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

Csak a hangok miatt a fotós topic:
http://www.littermag.../wattschaos.php

úristen :)))) mivel lövi?
aláírás szerkesztése

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
külsõ vakusok felé kérdés:
- derítõlapocskának mit használtok?
- hogyan rögzítitek? (gumi? milyen gumi?)
- mekkora "lógjon ki" ?

vettem ma normál mûanyag hófehér füzetalátétet de még nem nyírbáltam méretre szóval érdekelne, hogyan használjátok. köszönöm elõre is a segítõ válaszokat a témában. (fõleg beltéri vakuzáshoz)
aláírás szerkesztése

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
ja ez a néha adnak magyar nyelvût néha meg nem ez olyan dolog, hogy sokszor akkor sem jön vele magyar nyelvû amikor azt még mondjuk telón is megerõsítik ha megkérded szóval hazudnak mint a gép. még abban az esetben is ha megírod nekik hogy neked kizárólag akkor kell ha van hozzá :)
ez van. amúgy az egyik legkorrektebb magyar webshop ezt leszámítva.
aláírás szerkesztése

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

üdv mindenkinek ;)

edigital.rol szeretnék majd rendelni,
de hallottam ilyet, hogy nem adtak a gép mellé magyar nyelvü használati utasitást, meg magyar garanciát sem, ez igaz? hallott vki ilyesmit? esetleg rendelt már valaki inne? tapasztalatok? elöre is köszi! ;)

én sokmindent rendeltem már tõlük. néha adnak néha nem. szürkeimportos a dolog már ha létezik még ez a szó tehát a hivatalos magyar garancia nem létezik ami elvileg nem is lenne baj (EU garanciával vannak) de kishazánk ebben is más mint a többi EU tagállam. itt nem fogadják el, marhaságokra hivatkozva (canon , nikon biztosan ide tartozik, többit nem tudom) de a garanciális javításokhoz való hozzáállásuk a magyar hivatalos szervízeknek valahogy azt engedi mondatni velem ,hogy mindegy, hogy EU vagy hivatalos magyar garancia....
de azért vannak kivételek! olyanról is tudok , hog y full gépet cseréltek azonnal, ami már 2 hetes volt.
no meg attól függ mit akarsz venni mert vannak olcsóbb helyek is amik szintén szürkeimportosok és ha már a gari ugyanaz akkor inkább az olcsóbb hely.
aláírás szerkesztése

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
M42-es obikkal nem mükszik az Autofókusz. mert nincs elektronika az objektívben, ami élesre állítaná azt, max jelez jelez, ha éles a fókuszpontban lévõ téma.
Én még mindíg egy Zenitar 16mm-es halszem-et szeretnék, m42-es bajonettel, vagy normál EF-el. A fókusz így is manuális, de nem számít.

A svenkeléshez:
Valószínüleg azért lesznek életlen részei a bringásnak, mert nem minden testrés/alkatrész azonos sebességgel mozog egy irányba. Szûkebb belendével korrigálható, de nem lényeg, hogy minden pontja éles legyen a témának. A fej az fontos, meg mondjuk a bringa eleje. Szerintem
De a linkelt képpel nincs probléma
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Az élesség nem csak az idõ kérdése, hanem a blendenyílásé is, ami ugye a mélységélességet befolyásolja. Minél kisebb a nyílás (nagy számok 11/13/..22), annál inkább nõ a mélységélesség, tehát valószínûbb, hogy minden éles lesz, és ez így van a témától való távolsággal is. (Most inkább nagylátóról beszélek - 10-50 mm között)

Bringánál persze máshogy mozoghat a test, a fej, a kerék, meg a váz, így bonyolultabb a helyzet.

Van 24,28, 50, 80 mm-s USM 1.4/1.8/2.0 körüli fényerõkkel, bõ 100e körüli árakkal. Az 50mm/1.8 csak 30e.

A képen az alak gyors mozgása, közelsége, a kis mélységélesség és a nagylátószög szélen erõsebb torzítása, meg a nem elég gyors záridõ voltak, amelyek miatt csak a fej éles, amivel szerintem semmi gond. Érzõdik a tempó.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Nekem van beépített vakum, meg 580ex is és nem vezérli transmitter nélkül, igaz, hogy csak egy régi 10D-m van. Bár nem tennék fel sok pénzt arra, hogy a 20/30D tudná vezérelni simán.

Ez van

Hát, akkor ez van.

Objektív témához:
A 17-40 valóban nagyon jó.
Amin mostanában gondolkoztam, hogy vannak azok az M42es objektívek (azokkal megy az autófókusz), illetve átalakító és, hogy abból kellene vmi jó fényerejû 60-80 körüli fix meg vmi nagyon széles fix. Illetve, hogy mi az a fix ami autófókuszos, nem L árkategória, de azért jó. Tipp?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
ha már elõjött ez a svenkelés téma megkérdezem amit régóta akartam:
hogyan csináljam, hogy a biciklis minél nagyobb része legyen éles? van amikor csak a feje, van hogy a felsõteste éles, de az egész szinte sosem.
Ált. 1/40 - 1/60 körüli idõket használok, 75mm alatti gyújtótávval. Függ valami attól, hogy milyen távol állok a "célponttól"?
(itt is pl. csak a fej lett éles. Mit rontottam el?)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Normál obikkal én is így svenkelek, így tanultam full manuális pentaxon (amin ugye nincs AF).
Aztán kipróbáltam Ádám 17-40 ét és azzal tökmindegy, hogy követõ af avagy a jólbevált technika, mindíg jó lett :)
Kell nekem egy olyan, meg egy mégnagyobb látószöges "L" obi is...

bptitans.hu

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Én is mindig így próbálkoztam, de a 8 a tízhez arány jó, ha fele-fele volt. Gyorsan le is cseréltem.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

A 350D jó kis gép, de ha bringázást (gyors mozgásokat) akarsz fotózni, akkor az EF-S obi helyett vegyél valami használhatóbbat, mert képtelen erdei fényben gyorsan éleset állítani. Legalábbis az enyém nem tudott.

hát a kitobi tényleg nem egy kapkodós fajta... :) 70e Ft körül lehet f2.8-as 28-75ös Tamront venni, az már gyors, fényerõs, és nagyon szép képe van.
Árnyékos helyen azonban ezzel is úgy fotózok, ahogy a kitobival is érdemes gyors mozgásokat: valahova rögzítem a fókuszpontot. Így nem keresgél, csak jó reflexek kellenek hozzá, de 10 képbõl 8on jó lesz a fókusz.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Nekem van beépített vakum, meg 580ex is és nem vezérli transmitter nélkül, igaz, hogy csak egy régi 10D-m van. Bár nem tennék fel sok pénzt arra, hogy a 20/30D tudná vezérelni simán.

Ez van

bptitans.hu

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
A 350D jó kis gép, de ha bringázást (gyors mozgásokat) akarsz fotózni, akkor az EF-S obi helyett vegyél valami használhatóbbat, mert képtelen erdei fényben gyorsan éleset állítani. Legalábbis az enyém nem tudott.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

adamkg: kiváncsi vagyok, h hogyan megy canonnál...max pofára esek ;)

Nem hinném, hogy ebben a tekintetben tudja a Canon azt, amit a Nikon. Sajnos.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
adamkg: kiváncsi vagyok, h hogyan megy canonnál...max pofára esek ;)

jábor: nem ismerem..fogtam meg lõttem vele, de annyi..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
már nagon régota szeretnék vmi komolyabb gépet, most lenne rá keret is, ilyenben gondolkodtam: http://www.edigital....54&pack=1217141

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
hát elvileg használatit kapsz, de official magyar garit szerintem nem..rá kell kérdezni, meg eldönteni, h gáz-e, vagy nem.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
üdv mindenkinek ;)

edigital.rol szeretnék majd rendelni,
de hallottam ilyet, hogy nem adtak a gép mellé magyar nyelvü használati utasitást, meg magyar garanciát sem, ez igaz? hallott vki ilyesmit? esetleg rendelt már valaki inne? tapasztalatok? elöre is köszi! ;)

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Az enyémen van, úgyhogy majd kipróbálom, ha végre megjön az 580EX, és akkor majd leírom ide nektek jól, hogy ne vághassanak fel a Nikonosok!:)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Kiváncsi vagyok azért a Canonra is. Elég gáz, ha nem képes egy hasonló mutatványra.

Sztem tudja...

(De nekem a vázban nincs vaku, így még nem próbáltam.)