Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Írta 2009. szeptember 25. - 20:37

Ma volt a kezemben egy album egyébként, ami a Holgáról szólt A-Z-ig, tele jobbnál jobb képekkel.
Would you, Quintus? Would I?
Írta 2009. szeptember 25. - 14:02

milyen kf gépet használsz?
egy normális állapotú kiev88at keresek már régóta, de vmiért nagyon eltûntek itthon..
film nagy király errõl itt sosem volt vita.

Írta 2009. szeptember 25. - 13:22

Heh... Kicsit megkavarom az állóvizet.
Úgy tûnhet kívülállónak, hogy a topic témájában feltett kérdés rég eldõlt, mind az amatõr, mind a profi fotósok több mint 90%-a digitet használ...
Viszont a film messze nem halt ki, és én pl. nagy rajongója vagyok. Nem csak azért, mert a felszerelés 10-szer, néha (középformátumban) akár 100-szor olcsóbb, mint a hasonló minõséget produkáló digitális társa, hanem azért is, ami épp a hátránya: hogy egy kocka ára (csúcs diafilmre, mert másra manapság már nem érdemes színesben, a fekete-fehér meg külön világ) 100 forint kisformátumban, középformátumban meg 300...
Nekem is van digitgépem, igaz nem egy csúcsmodell... És azt vettem észre, hogy naponta 100 kép simán generálódott ha nekiálltam igazán fotózgatni, és ennek megfelelõen hajlamos voltam egy lövést elkapkodni, egy témáról lõni mondjuk 10-et, hogy "az egyik biztos jó lesz", bracketelni fénymérés helyett...
A film viszont nevel. Az ember ösztönösen leáll gondolkodni, komponálni, fényt mérni... Nem mondom hogy digitálissal mindezt nem lehet, de filmmel muszáj. És nekem ez csak jót tett, mióta átálltam rá. Ráadásul a képeknek is több értéket tulajdonít utána az ember tudat alatt.
milyen kf gépet használsz?
egy normális állapotú kiev88at keresek már régóta, de vmiért nagyon eltûntek itthon..
film nagy király errõl itt sosem volt vita.
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2009. szeptember 25. - 12:46

Nos Eleinte én is így voltam ezzel. Volt hogy egy nap alatt nem vicc 800db képet csináltam. Aztán engem az fogott vissza hogy bizony így hamar elhasználódik azt nem akarom másrészt belegondoltam abba hogy én is filmes géppel kezdtem. Így mostanra többet gondolkozok egy beállításon vagy hogy mikor lõjem azt a képet. Jobban odafigyelek az apróbb dolgokra s ez jó

Szerintem.
Írta 2009. szeptember 25. - 09:35

Úgy tûnhet kívülállónak, hogy a topic témájában feltett kérdés rég eldõlt, mind az amatõr, mind a profi fotósok több mint 90%-a digitet használ...
Viszont a film messze nem halt ki, és én pl. nagy rajongója vagyok. Nem csak azért, mert a felszerelés 10-szer, néha (középformátumban) akár 100-szor olcsóbb, mint a hasonló minõséget produkáló digitális társa, hanem azért is, ami épp a hátránya: hogy egy kocka ára (csúcs diafilmre, mert másra manapság már nem érdemes színesben, a fekete-fehér meg külön világ) 100 forint kisformátumban, középformátumban meg 300...
Nekem is van digitgépem, igaz nem egy csúcsmodell... És azt vettem észre, hogy naponta 100 kép simán generálódott ha nekiálltam igazán fotózgatni, és ennek megfelelõen hajlamos voltam egy lövést elkapkodni, egy témáról lõni mondjuk 10-et, hogy "az egyik biztos jó lesz", bracketelni fénymérés helyett...
A film viszont nevel. Az ember ösztönösen leáll gondolkodni, komponálni, fényt mérni... Nem mondom hogy digitálissal mindezt nem lehet, de filmmel muszáj. És nekem ez csak jót tett, mióta átálltam rá. Ráadásul a képeknek is több értéket tulajdonít utána az ember tudat alatt.

Írta 2009. szeptember 21. - 11:38

http://www.timmkoelln.com
elkúrt jó bringásfotók
tényleg azok, köszi hogy megosztottad velünk!

(kiváncsi lennék mennyiért árulja nyomtatva õket, sajnos árat nem ír a honlapon...

Írta 2009. szeptember 21. - 11:16

Talán pont a mérete miatt. Nem az a apró légpiszok ami könnyen elkavarodik, kesztyûben is meg lehet fogni, lehet rá írni (mármint filccel), régebben volt belõle apró vinyós verzió (microdrive), a PCMCIA foglalattal kompatibilis, iszonyat régóta a piacon van. Sebességben kb. ugyanott vannak (mármint az azonos kategóriájú kártyák).Mert az profi gép.
Nem értem ezt a CF dolgot, úgy gondoltam, hogy a mérete miatt már korábban kihal. Mitõl más/jobb (ha jobb), mint a többi? Nikon is ezt pakolja a felsõbb kategóriás vasakba, bár az új D300s-ben már megjelent második slot-ként az SD is.
Írta 2009. szeptember 21. - 10:47

Írta 2009. szeptember 20. - 22:02

Nem értem ezt a CF dolgot, úgy gondoltam, hogy a mérete miatt már korábban kihal. Mitõl más/jobb (ha jobb), mint a többi? Nikon is ezt pakolja a felsõbb kategóriás vasakba, bár az új D300s-ben már megjelent második slot-ként az SD is.
Írta 2009. szeptember 20. - 21:20

sony A330 lett. SD es MS kartya is jo bele. szamit hogy melyiket veszem? csak mert az SD joval olcsobb.
Benyomások? Kipróbáltad már?
Érdekes, az én A200 masinámba CF kártya megy.
Írta 2009. szeptember 18. - 09:07

Expinálom a pinarámát.
Írta 2009. szeptember 15. - 21:08

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. szeptember 15. - 19:47

Írta 2009. szeptember 15. - 18:32

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. augusztus 31. - 12:36

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. augusztus 31. - 11:26

Expinálom a pinarámát.
Írta 2009. augusztus 30. - 21:47

boltban voltunk fogdosni, meg most tan egy haver ad kolcsonbe valami 450D-t eljaccogatnank vele par napig. el szeretne adni, de inkabb uj kellene.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. augusztus 30. - 20:36

Írta 2009. augusztus 30. - 18:48

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. augusztus 30. - 18:16

A Canon és Nikon közül válassz, de vedd a kezedbe, mert lehet nem fog tetszeni a fogása.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy