Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Started by
thommey
, 2002. November 27. 18:05
Posted 2005. February 18. - 11:40

A 3 közül kell venned egyet, akkor 10D, ha ragaszkodsz az újhoz, akkor 300D. A 10D csak kevéssel tud többet, meg az magnéziumötvözetû házban van.
WaNNaRiDE
Posted 2005. February 18. - 11:33

Hát a 20D az ára miatt kiesett, így most egy Fuji S2 Pro, és egy D10 verseng a használt kategóriában, meg a 300D maradt az újban....de még el kell adni az enyémet..
Posted 2005. February 18. - 02:35

Thommey: Képstabilizátoros kérdésedre válaszolnék, ha még aktuális: Nekem eddig két képstabilizátoros objektívem volt. Egy EF 28-135-ös Canon és egy EF 70-200L IS. Mindkettõ meggyõzõ képességekkel bír, már ami a optikai képstabilizátort illeti. 2-3 rekeszt lehet nyerni az IS használatával. És ugye mindez inkább telénél számít, ezért is cseréltem el a 28-135öst egy 24-70L-re. Szóval az nem csak parasztvakítás, tényleg mûködik.
WaNNaRiDE
Posted 2005. February 17. - 23:25

Shaun,
10d? megjött? vagy még nem? Ha igen képeket követelünk
kijött a 350D ... vélemény?
thommey, te hogy állsz gép vásárlás ügyileg? 20d lesz végül?
vasárnap meg fotó-börze újpesten, érdemes innen beszerezni apróbb cuccokat, én szürõket akarok venni, aztán meglássuk misülkiebelõle
10d? megjött? vagy még nem? Ha igen képeket követelünk

kijött a 350D ... vélemény?
thommey, te hogy állsz gép vásárlás ügyileg? 20d lesz végül?
vasárnap meg fotó-börze újpesten, érdemes innen beszerezni apróbb cuccokat, én szürõket akarok venni, aztán meglássuk misülkiebelõle

/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2005. February 14. - 09:40

Thy, http://www.externet....kinal/foto.html a 02.11.-ei hirdetéseknél van egy D60 150-ért octopus01@freemail.hu Tel: 30/9477702 Pécs
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2005. February 12. - 01:55

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2005. February 10. - 20:16

Köszi gratulációt, már csak pontosítani kell a fizetést és jöhet a mehet... û
Küldött 1 képet amit tegnap elött csinált vele, azt megpróbálom felrakni (igaz azt 1 Canon 100mm f:2.8 as obival lõtte, de látszólag semmi sincs a CMOS-on ami rendellenes lenne.
D60 a 10D elõdje (Thy ismeri, Pixel-nek is ez van), 3 fókuszponttal és mai mércével lassúnak számít. Egyébként nem rosz, csak már 3éves...
http://www.dpreview....ws/canoneosd60/
Vaku: Ha jól tudom akkor slave-nek csak olyat használhatsz ami támogatja ezt a funkciót. Mondjuk az infrások szvsz már mind. A Nikonnalk van egy olyan "jó" szokása, hogy szoftveresen lebutítja a cuccait és csak nikon kiegészítõkkel mûködnek 100% osan. Igaz ez inkább csak a digitális cuccokra jellemzõ.
Inkább kérdezz utána egy üzletben, ahol esetleg ki is próbálhatod, hogy minden rendben megy.
Én most a Sigma EF 500 ra pályázom majd, ha megint talpraállok anyagilag és vettem még valami jobb obit is...
Küldött 1 képet amit tegnap elött csinált vele, azt megpróbálom felrakni (igaz azt 1 Canon 100mm f:2.8 as obival lõtte, de látszólag semmi sincs a CMOS-on ami rendellenes lenne.
D60 a 10D elõdje (Thy ismeri, Pixel-nek is ez van), 3 fókuszponttal és mai mércével lassúnak számít. Egyébként nem rosz, csak már 3éves...
http://www.dpreview....ws/canoneosd60/
Vaku: Ha jól tudom akkor slave-nek csak olyat használhatsz ami támogatja ezt a funkciót. Mondjuk az infrások szvsz már mind. A Nikonnalk van egy olyan "jó" szokása, hogy szoftveresen lebutítja a cuccait és csak nikon kiegészítõkkel mûködnek 100% osan. Igaz ez inkább csak a digitális cuccokra jellemzõ.
Inkább kérdezz utána egy üzletben, ahol esetleg ki is próbálhatod, hogy minden rendben megy.
Én most a Sigma EF 500 ra pályázom majd, ha megint talpraállok anyagilag és vettem még valami jobb obit is...
Posted 2005. February 10. - 19:13

GRATULA!!!!! 
majd ha megérkezik, képet róla! meg sok képet vele!
d60ról fingom sincs mien...tsak a hirdetésben láttam...
azt nem tod véletlenül hogy ha én veszek egy infrás vakut, akkor a már meglévõ infrás vakuval tom e kezelni ( master/slave )?? kell-e annak is nikon specifikusnak lenni? vagy az már lehet nekem bármien?tsak infrák lássák egymást? vagy a vezérlésben eltérõek ezek?

majd ha megérkezik, képet róla! meg sok képet vele!

d60ról fingom sincs mien...tsak a hirdetésben láttam...
azt nem tod véletlenül hogy ha én veszek egy infrás vakut, akkor a már meglévõ infrás vakuval tom e kezelni ( master/slave )?? kell-e annak is nikon specifikusnak lenni? vagy az már lehet nekem bármien?tsak infrák lássák egymást? vagy a vezérlésben eltérõek ezek?
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2005. February 10. - 18:17

7perc, ilyen gyakran még sosem frissítettem egy oldalt mint most 
- 4:00 , izgulok!!! Szerencse, hogy náluk (usa) még korán van és nem aktívak a bidderek...
- 2:00, szakkolhat, meg fakkolhat mind, ha bejön egy nagyobb tét...
- 1 perc...
Jessssssssssssssszzzzzzz: http://cgi.ebay.com/...item=3872345971

- 4:00 , izgulok!!! Szerencse, hogy náluk (usa) még korán van és nem aktívak a bidderek...
- 2:00, szakkolhat, meg fakkolhat mind, ha bejön egy nagyobb tét...
- 1 perc...
Jessssssssssssssszzzzzzz: http://cgi.ebay.com/...item=3872345971
Posted 2005. February 10. - 17:54

most legyen csuriba minden ujjatok, már csak 30perc és kiderül,hogy 10D tulaj leszek-e pár napon belül...
Posted 2005. February 10. - 17:06

Hát én D60 at biztos nem vennék, mostmár... inkább hazsnáltan valamit, szerintem
Posted 2005. February 10. - 16:05

thy:
canon d60 van a camera kftnél 299ezerért,780helyett...legalábbis a múlthavi fotómozaikban megjelent hirdetésük szerint..
canon d60 van a camera kftnél 299ezerért,780helyett...legalábbis a múlthavi fotómozaikban megjelent hirdetésük szerint..
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2005. February 10. - 11:50

Igen, ezt már mondták nekem.
Csak olyan szépek a képek a falon
Mesediavetítõ meg van occsón
D1-et nem fogtam még, de a sógorom fõnökének van S2-ese és esküszik rá (igaz csak fujit használt huzamosabb ideig), még egy fél napra sem adta kölcsön, mert mindig szórakozott vele. Bár most már biztos leszokott róla, úgy hogy meg kéne próbálnom elcsenni :chin:
Egyébként rengetegen dícsérik a fuji super ccdjét, bár ezt biztos tudjátok.
Csak olyan szépek a képek a falon

Mesediavetítõ meg van occsón

D1-et nem fogtam még, de a sógorom fõnökének van S2-ese és esküszik rá (igaz csak fujit használt huzamosabb ideig), még egy fél napra sem adta kölcsön, mert mindig szórakozott vele. Bár most már biztos leszokott róla, úgy hogy meg kéne próbálnom elcsenni :chin:
Egyébként rengetegen dícsérik a fuji super ccdjét, bár ezt biztos tudjátok.
Lao-Ce
Posted 2005. February 09. - 23:33

thy: én a fujira szavazok
amúgy meg SZERINTEM...most az adatlapok meg árlisták böngészése helyett, probáld meg õket kiprobálgatni õket...mert hiába tsinál ien oan fasza képet, ha neked nem áll kézre, meg utálod a menürendszerét..
PR: diára lövésre sok sok sikert! "kitsit" nehezebb mint a negatív, ugye a tónus átfogó képessége ( vagy inkább nem képessége ) meg a pontos expo miatt... érdemes fekete-fehér diára dolgozni és akkor tod otthon is hívni, és nem is kell nagyítani, lehet szkennelni rögtön..

PR: diára lövésre sok sok sikert! "kitsit" nehezebb mint a negatív, ugye a tónus átfogó képessége ( vagy inkább nem képessége ) meg a pontos expo miatt... érdemes fekete-fehér diára dolgozni és akkor tod otthon is hívni, és nem is kell nagyítani, lehet szkennelni rögtön..
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2005. February 09. - 16:00

A Nikon D1-et 220-240000körül lehet venni, a Fuji-t meg 230-ért ez sok lenne?
A 10D meg 210 körül mozog....sajna az új 20D-t kilövöm,mert akkor nyáron nem tudok vele fotózni...pénzhiány miatt:D
Ebay meg nekem kiesik,mert rizikós...szal csak itthon...
A 10D meg 210 körül mozog....sajna az új 20D-t kilövöm,mert akkor nyáron nem tudok vele fotózni...pénzhiány miatt:D
Ebay meg nekem kiesik,mert rizikós...szal csak itthon...
Posted 2005. February 09. - 15:20

Na, úgy látom megint szembe megyek a világgal (vagy csak naon konzervatív vagyok), ugyanis most vettem egy Praktica BMS electronic vázat egy 2.4/50-es Pentacon és egy 2.8/35-ösTamron (M42-es végû) obival, egy M42-es átalakítóval, távkioldóval, hordtáskával, szíjjal, bõrtokkal huszasé.
Vettem hozzá 50es Velvia-t, hát most már meg tudom érteni azokat akik esküsznek erre a diára meg az analóg technikára. Én meg visszafejlõdök
Thy vegyé canont, ami szépet elmondtak róla az mind igaz. Egyébként biztos jobban jársz egy újabb gépvázzal amihez késõbb tudsz venni kircsi obikat, mint egy mûanyag házzal. Bajonett úgyis megmarad, így ráérsz jó obikat venni, hacsak nem égetõ sürgõs.
Szerintem
Vettem hozzá 50es Velvia-t, hát most már meg tudom érteni azokat akik esküsznek erre a diára meg az analóg technikára. Én meg visszafejlõdök

Thy vegyé canont, ami szépet elmondtak róla az mind igaz. Egyébként biztos jobban jársz egy újabb gépvázzal amihez késõbb tudsz venni kircsi obikat, mint egy mûanyag házzal. Bajonett úgyis megmarad, így ráérsz jó obikat venni, hacsak nem égetõ sürgõs.
Szerintem
Lao-Ce
Posted 2005. February 09. - 14:28

hát d1et biztos nem, elég régi és drága, ebben a ketegóriában inkább sima Canon 1d 4.2mp és kb 350ezer használtan.
20D-t meg nem nagyon találsz még hazsnáltan, vagy csak valami bibivel, szerintem.
S2, még használtan is irreálisan magas az ára...
20D-t meg nem nagyon találsz még hazsnáltan, vagy csak valami bibivel, szerintem.
S2, még használtan is irreálisan magas az ára...
Posted 2005. February 09. - 13:45

Posted 2005. February 09. - 13:17

10D-t még lehet kapni újonnan, itthon is és külföldön is, bár kint inkább csak netes üzletekben, Ebay,...
http://www.dpreview....os300d&show=all , ez egy összehasonlítás a gyári adatok szerint, itt pedig megnézheted a képminõség különbséget:
http://www.dpreview....300d/page18.asp
Azt írja, hogy szine ugyan olyan a minõsége, de a 10d-nek jobb az autó fehéregyensúly beállítása.
Hazsnált:
Ebay-on pl írják, hogy hányat exponáltak vele, és ezt nem is növelik, már csak a vevõ fogja...
Használtan egész jókat kilehet fogni, olcsón.
Én is kinéztem egyet, le is dumáltam a csávóval mindent, aztán mire nyomtam volna a Buy it now gombra, az eltünt, így csak reménykedhetek, hogy visszaír megint a fickó és leszedi az aukcióról a gépet és a megbeszélt áron odaadja... ($1100 75-300 as obival és markolattal, elem nélkül)
http://www.dpreview....os300d&show=all , ez egy összehasonlítás a gyári adatok szerint, itt pedig megnézheted a képminõség különbséget:
http://www.dpreview....300d/page18.asp
Azt írja, hogy szine ugyan olyan a minõsége, de a 10d-nek jobb az autó fehéregyensúly beállítása.
Hazsnált:
Ebay-on pl írják, hogy hányat exponáltak vele, és ezt nem is növelik, már csak a vevõ fogja...
Használtan egész jókat kilehet fogni, olcsón.
Én is kinéztem egyet, le is dumáltam a csávóval mindent, aztán mire nyomtam volna a Buy it now gombra, az eltünt, így csak reménykedhetek, hogy visszaír megint a fickó és leszedi az aukcióról a gépet és a megbeszélt áron odaadja... ($1100 75-300 as obival és markolattal, elem nélkül)
Posted 2005. February 09. - 11:35

Palmi:
Az EOS 10D kapható még újonnan,vagy csak használtba?Mert a használtnak nem vagyok híve...nem tudom mennyit exponáltak már vele:(
Egyébként a 10D,meg a 300D mindenben megegyezi a vázon kívül?
Az a gáz,hogy ha megvenném a 20D-t,akkor kb fél évig csak a gyári obijával tudnám használni,mert nem lenne lém pluszban venni....
Egyébként a képstabos obik mennyire küszöbölik ki a kézremegést?fõleg telénél...
Üdv:thy
Az EOS 10D kapható még újonnan,vagy csak használtba?Mert a használtnak nem vagyok híve...nem tudom mennyit exponáltak már vele:(
Egyébként a 10D,meg a 300D mindenben megegyezi a vázon kívül?
Az a gáz,hogy ha megvenném a 20D-t,akkor kb fél évig csak a gyári obijával tudnám használni,mert nem lenne lém pluszban venni....
Egyébként a képstabos obik mennyire küszöbölik ki a kézremegést?fõleg telénél...
Üdv:thy