Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Írta 2005. november 04. - 11:19

Én akkor is a kompakt gépek ellen vagyok, ha komolyan,és hosszú távon gondolkozol...nekem a Fuji S602-es gépemben kb 10-20000 expo volt, és már a motor a végét járta...míg a tükrösök akár 100 ig is elmennek, és utánna lehet benne zárat cserélni...az IS-t meg nem erõltetném, ha nem muszály...
Arról nem beszélve, hogy egy kompakt autofókusza a nyomába sem léphet az objektívekének, és kicsi mélységélességet sem fogsz tudni használni, mert ez a kompaktok másik nagy hátránya...és ha akarsz hozzá mondjuk jó kis nagylátó elõtétet venni, az annyiba kerül, mint egy olcsóbb obi...
Üdv:Thy
Írta 2005. november 04. - 11:09

(Csak kellene egy jó táska végre..)
Nekem van egy fekete Lowepro Orion Trekker, pár hónapos, számlás garis, semmi baja csak nagyobbat szeretnék.
http://www.lowepro.c...on_Trekker.aspx
Ha érdekel megegyezhetünk rája.
Írta 2005. november 04. - 09:56

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a kompakt nagy zoomok minõsége azért nem lehet olyan eget rengetõ..
A kérdés, hogy mennyire fontos az a különbség, amit lehet, hogy észre sem veszel. Mert szép-szép a dslr, meg a sok obi, de ha 10*15-ös képekhez kell, akkor sok ember észre sem veszi..
Van olyan helyzet, amikor sokkal jobb lenne egy kompakt. Pl bicikli túrára nem szívesen vinnék el egy 4-500 ezres rendszert. De gyalogtúrára mindenképpen. És nem olyan nehézkes a csere, hogy ne érné meg. (Csak kellene egy jó táska végre..)
Képstabilizátor meg általában 1-2 fényerõnél többet nem segít (ha jól emlékszek). Nekem nagyon ritkán lenne rá szükségem, majd, ha 200 mm fölé megyek. Ahol kellene, ott meg jobb lenne egy körvaku, egy jó állvány, stb..
Írta 2005. november 04. - 00:17

A200-Nem rossz gép, de olvastam 1-2 tesztet róla és az írási sebessége pl csapnivaló, arról nem is beszélve hogy csak 6x-os optikai zoommal rendelkezik, meg ugye "régi modell". Volt még elég sok negatívum a tesztekben, most nem jut több eszembe.Nem tudom mennyibe kerül ez a gép, de én a helyedben elgondolkoznék a Minolta Dynax 5D-n, vagy az A200-on...ezek és képstabosak, de az 5d cserélhetó obis.vagy Nikon D50,és nagyon jó a Fuji S9500.
Én a cserélhetõ obis mellett voksolnék, mert ezeknek a kompakt gépeknek hamar megérzed a határait...ha képminõségben elég a kompakt...akkor a cserélhetõ obishoz is vannak olcsó obik, amikkel jobb képet kapsz...a képstabbal ezek az óccsó gépek nem a legszebb képet adják...inkább monopod, ha ilyen gond lenne...
S9500: nincs benne képstabilizátor, drágább is kicsit mint a pana, de egyébként tudásban ugyanott van.
Minolta Dynax 5D...hát igen, ez már egy DSLR, az a bajom vele hogy két objektívvel (már eleve a két objektív se teccik:) ) jó 70.000-el többe kerül. Gondolom ezek nem képstabilizároros objektívek ennyiért...
Szal azt mondod hogy "ami mindent tud az semmit nem tud"? Lehet hogy hosszú távon jobban járnék egy dslr-el :confused:
Csak az van hogy akkor 2 obi kell, mert nekem mindenképp kéne tele, az meg utazásnál, túráknál csak nyûg.
Annyira nem lehet fostaliga ez a panasonic, mert minden review-ban istenítik, meghogy "besztbály", majd minden paraméterével felveszi a versenyt az slr-ekkel, és csak annyiba kerül mint egy dslr ház.
...uhh közben elhívtak bulizni, sajna mennem kell, majd folytatom a regényt:)
Írta 2005. november 03. - 11:42

Írta 2005. november 03. - 11:19

Minap néhány percre volt egy fix 2,8-as tokina a vázon. A 17-40-hez képest megdöbbentõen nem talált fókuszpontotMeg, hogy 100-al drágább:)
Attól félek 100 rongy különbség nagyon sok, és fotózási tudással könnyedén helyettesíthetõ...és akkor kijön belõle még egy macro obi:)

Ha jövõ hét vége elõtt nem vásárolsz akkor feltekerheted néhány lövés erejéig...
Írta 2005. november 03. - 10:51

Attól félek 100 rongy különbség nagyon sok, és fotózási tudással könnyedén helyettesíthetõ...és akkor kijön belõle még egy macro obi:)
Írta 2005. november 03. - 10:41

Az hogy hozzászoksz...Kíváncsi leszek, mert egy profi ígérte, hogy megírja, mi a hátránya az L-esnek...

Írta 2005. november 03. - 10:35

Írta 2005. november 03. - 09:21

Ilyen van fent a vázon. Én nagyon-nagyon elégedett vagyok vele.Vajon jobb annyival a fókuszolása?meg a képe?
Írta 2005. november 03. - 09:06

Én a cserélhetõ obis mellett voksolnék, mert ezeknek a kompakt gépeknek hamar megérzed a határait...ha képminõségben elég a kompakt...akkor a cserélhetõ obishoz is vannak olcsó obik, amikkel jobb képet kapsz...a képstabbal ezek az óccsó gépek nem a legszebb képet adják...inkább monopod, ha ilyen gond lenne...
Írta 2005. november 03. - 04:01

Egyelõre ott tartok hogy valószínûleg valami félprofi kompakt felel meg az igényeimnek, 8megapixel körüli felbontás, minimum 8x os optikai zoomal, képstabilizátorral. Fontos még hogy a zoomot és a fókuszt az objektíven lehessen manuálisan állítani, hogy teljes legyen az slr-fíling:)
Egyelõre a Panasonic FZ-D30-at néztem ki, ez tûnik a legjobb vételnek a kategóriában.
Használ valaki ilyen gépet közületek?
Írta 2005. november 02. - 19:46

Szerintetek:
Ez: http://www.slrfoto.h...&products_id=37
vagy ez: http://www.slrfoto.h...products_id=963
az L-es tudom, hogy jó, na de egy 100-assal?
Vajon jobb annyival a fókuszolása?meg a képe?
Írta 2005. október 30. - 11:04

Ha esetleg nagyon nem megy a kártya, akkor szerintem vidd vissza a boltba a saját kártyaolvasóddal és cseréljék ki olyanra amik összemûködnek. Biztos megértik, ha ott helyben prezentálod. Sok sikert
Írta 2005. október 30. - 10:53

Szerdán a melóhelyen majd kipróbálom. Azért is bosszantó, mert vadonat új a kártya, most Tatabányán használtam elõször.Szerintem még azzal lehetne leszûkíteni a kérdést, hogy a nyûgös XD kártya más kártyaolvasóban megy-e. Mert lehet hogy valamiért csakis pont egymást nem szeretik...De érdekes, nem egy mindennapos kérdés.
Ez ismerõs :-) : http://pix.bikemag.h...722677.jpg.html
A sráccal idén a DM pályabejárásokon tekertünk együtt elõször, majd természetesen a DM-en. Azóta sajnos nem futottunk össze, mert nem igazán jött össze olyan túra, ahol össze tudott volna gyûlni a Fórumos-DM-es csapat.
Írta 2005. október 30. - 10:35

Kérdésem a következõ lenne:
Adott 2 db 512MB-s Olympus XD kártya. Az egyiken 512MB felirat szerepel, és tökéletesen üzemel gépben, kártyaolvasóban. A másikon M512MB felirat van, gépben tökéletesen mûködik, gép+PC kapcsolatban elérhetõk a rajta lévõ képek, kártyaolvasóba helyezve viszont nem mûködik, nem érzékeli a kártyaolvasó a kártyát (jó az olvasó más kártyával). Mi lehet ennek az oka?
Szerintem még azzal lehetne leszûkíteni a kérdést, hogy a nyûgös XD kártya más kártyaolvasóban megy-e. Mert lehet hogy valamiért csakis pont egymást nem szeretik...De érdekes, nem egy mindennapos kérdés.
Ez ismerõs :-) : http://pix.bikemag.h...722677.jpg.html
Írta 2005. október 30. - 05:56

Adott 2 db 512MB-s Olympus XD kártya. Az egyiken 512MB felirat szerepel, és tökéletesen üzemel gépben, kártyaolvasóban. A másikon M512MB felirat van, gépben tökéletesen mûködik, gép+PC kapcsolatban elérhetõk a rajta lévõ képek, kártyaolvasóba helyezve viszont nem mûködik, nem érzékeli a kártyaolvasó a kártyát (jó az olvasó más kártyával). Mi lehet ennek az oka?
Írta 2005. október 26. - 16:02

csak kell majd inkább színszürökre meg filmre költeni..
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2005. október 26. - 14:53

Ennyit tudok felajánlani.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Írta 2005. október 26. - 14:14

Na?