Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2006. január 14. - 13:32

Írta 2006. január 14. - 13:01

thy vagy zsolo, ha van pár szabad percetek, letudnák kapni ezt a kis kézséget...és belinkelni..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. január 14. - 12:22

Írta 2006. január 14. - 10:39

Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. január 13. - 11:38

zsolo: igen tõled...
nikonhoz mért nem adnak ien kis okosságokat?
PR: soóshoz nem terveztem hétfõ elõtt, de köszi az infot...leltár, szegények, jó sok szemét ( is ) van ott
nikonhoz mért nem adnak ien kis okosságokat?

PR: soóshoz nem terveztem hétfõ elõtt, de köszi az infot...leltár, szegények, jó sok szemét ( is ) van ott
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. január 13. - 11:34

Írta 2006. január 13. - 10:57

14.-éig leltár miatt zárva vannak - ha elõbb el akarnál jutni hozzájuk.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Írta 2006. január 13. - 10:21

majd elmászok a soósba jövõhéten biztos van vmi olcsóért
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. január 13. - 10:03

Nekem is van állványmenetes talpam.
Most találtam a kako vakuval együtt.
Most találtam a kako vakuval együtt.
Lao-Ce
Írta 2006. január 13. - 09:54

canon,mi?
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. január 13. - 09:53

Az enyémhez pld adtak egy kicsi talpat amiben van állványmenet.hogyan lehet egy rendszervakut,amit a gépre tennék rárakni állványra??
sok helyen láttam már, de mindig utólag jutott eszembe a kérdés h hogyan...
mien állvány fej kell hozzá?
Írta 2006. január 13. - 09:52

hogyan lehet egy rendszervakut,amit a gépre tennék rárakni állványra??
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. január 13. - 05:30

kergeeger: valamit sztem félreértettél. Hol ajánlottam én dSLR-t mindenkinek? Annyiról volt szó, hogy A4-es nyomatot lehet-e használható méretben kompaktról csinálni. Én azt mondtam hogy sztem nem, ahhoz érdemesebb dSLR-t venni, de lehet tévedek.
Dehogy ajánlok én mindenkinek nagy gépet. Sõt, próbálok minden ismerõst a profi kis kompaktok felé terelgetni, mióta megvan a 350D-m. Igazi macerás fényképezõ ez, amivel rengeteg utómunka van (meghálálja, persze), de csak emlékképek készítéséhez nem a legpraktikusabb...
Ugyanarról beszélünk, csak félreértettél. Hogy A4-hez meg kinek mi elég, az tényleg ízlés dolga.
Dehogy ajánlok én mindenkinek nagy gépet. Sõt, próbálok minden ismerõst a profi kis kompaktok felé terelgetni, mióta megvan a 350D-m. Igazi macerás fényképezõ ez, amivel rengeteg utómunka van (meghálálja, persze), de csak emlékképek készítéséhez nem a legpraktikusabb...
Ugyanarról beszélünk, csak félreértettél. Hogy A4-hez meg kinek mi elég, az tényleg ízlés dolga.

Írta 2006. január 13. - 01:48

Báár, nem én ajánlottam, de azért lehet benne valami. Ha valaki A4-et akar használni, annak lehet, hogy jobb egy nem 30 ezres gép. Aki csak klikkelget Ödönke arcába az nem akar A4-et, ha mégis, akkor nem veszi észre, hogy mi a különbség.
Egyébként ettõl függetlenül egyetértek. Teljesen felesleges mindenkinek komoly gép, ha úgysem használja ki. Én kihasználom a dslr bizonyos elõnyeit, de pl bicózáshoz jó lenne egy olcsó kompakt, ha nehezen is tudnám megszokni azt a sok kompromisszumot.
Egyébként egyes fotós index fórumon is nagy az elszállás (pl. csak az L-es Canon obik használhatóak..), de biztos, hogy ott nagyobb a forgás..
Egyébként ettõl függetlenül egyetértek. Teljesen felesleges mindenkinek komoly gép, ha úgysem használja ki. Én kihasználom a dslr bizonyos elõnyeit, de pl bicózáshoz jó lenne egy olcsó kompakt, ha nehezen is tudnám megszokni azt a sok kompromisszumot.
Egyébként egyes fotós index fórumon is nagy az elszállás (pl. csak az L-es Canon obik használhatóak..), de biztos, hogy ott nagyobb a forgás..
Írta 2006. január 13. - 01:13

ehhhh ... A4-hez dslr? miért?
esküszöm szinte bármelyik mostani géppel amelyik 4-5megapixeles ... olyan képet lehet kattintani amelyikbõl penge A4es kidolgozás készül.
én nem tudom hol éltek ti, hogy sokszor olyan embereknek ajánlgatjátok a dslr gépeket aki jóformán csak annyit ért a géphez hogy klikk azt' szevasz. ráadásul nem is használná másra csak arra,hogy ödönke ballagásán belevakuzzon ödönke arcába aztán utána a családi ebéden meg hasonlók. ott vannak a canon 4-5 megapixeles kompakt gépei 3xos zoommal tökéletesek szinte mindenre. vagy akármelyik fuji gép bõven megfelel szinte mindenre mert ott már nem állnak meg 3xos zoomnál és nem is beszélve a pana gépekrõl amiken ott a baromijó stabilizátor meg a 12xes zoom.
bármelyikkel egy amatõr (a fotósok 99,9%-a az) sokkal könnyebben, egyszerûbben, gyorsabban ugyanolyan vagy jobb képet kattint mint a 3x olyan drága dslr géppel.
ha valaki gépet szeretne venni akkor jobban jár az index fórummal mert valószínûleg azt ajánlják majd neki amire valójában szüksége is van az emberkének.
elõbb utóbb én is szeretnék ez tény. de addig amíg bõven megfelel nekem egy ultrazoomos kompakt gép (azthiszem az itteni fotós emberek kilenctizedének is bõven megfelelne) addig semmi értelmét nem látom a pénzszórásnak. ismerek itt embert akinek tényleg szüksége lenne rá vagyis inkább úgy mondom, hogy erõsen ki tudná használni csak kár hogy a képei amiket produkál .. nos arra tényleg elég lenne egy 30ezres kompakt na de ez az õ baja nem az enyém.
egy cseppet sem vonom kétségbe az itteni emberek hozzáértését mert tényleg lehet jó dolgokat olvasni és tanultam is már pár dolgot tõletek de néha tényleg röhejes ez a mindenképpen dslr felé terelgetés.
esküszöm szinte bármelyik mostani géppel amelyik 4-5megapixeles ... olyan képet lehet kattintani amelyikbõl penge A4es kidolgozás készül.
én nem tudom hol éltek ti, hogy sokszor olyan embereknek ajánlgatjátok a dslr gépeket aki jóformán csak annyit ért a géphez hogy klikk azt' szevasz. ráadásul nem is használná másra csak arra,hogy ödönke ballagásán belevakuzzon ödönke arcába aztán utána a családi ebéden meg hasonlók. ott vannak a canon 4-5 megapixeles kompakt gépei 3xos zoommal tökéletesek szinte mindenre. vagy akármelyik fuji gép bõven megfelel szinte mindenre mert ott már nem állnak meg 3xos zoomnál és nem is beszélve a pana gépekrõl amiken ott a baromijó stabilizátor meg a 12xes zoom.
bármelyikkel egy amatõr (a fotósok 99,9%-a az) sokkal könnyebben, egyszerûbben, gyorsabban ugyanolyan vagy jobb képet kattint mint a 3x olyan drága dslr géppel.
ha valaki gépet szeretne venni akkor jobban jár az index fórummal mert valószínûleg azt ajánlják majd neki amire valójában szüksége is van az emberkének.
elõbb utóbb én is szeretnék ez tény. de addig amíg bõven megfelel nekem egy ultrazoomos kompakt gép (azthiszem az itteni fotós emberek kilenctizedének is bõven megfelelne) addig semmi értelmét nem látom a pénzszórásnak. ismerek itt embert akinek tényleg szüksége lenne rá vagyis inkább úgy mondom, hogy erõsen ki tudná használni csak kár hogy a képei amiket produkál .. nos arra tényleg elég lenne egy 30ezres kompakt na de ez az õ baja nem az enyém.
egy cseppet sem vonom kétségbe az itteni emberek hozzáértését mert tényleg lehet jó dolgokat olvasni és tanultam is már pár dolgot tõletek de néha tényleg röhejes ez a mindenképpen dslr felé terelgetés.
aláírás szerkesztése
Írta 2006. január 12. - 09:16

Nagyon szolídan.
Én sem kereskedelmi forgalomra vagy pályázatokra gondoltam.
Már s602z képeket is nyomtattam A4-es méretben. Hûtõmágnesnek, meg családi emlékeknek elég, nem kell feltétlenül a dslr.
Persze, jobb.
De még annál is jobb egy Leica R8, mondjuk egy modul R-el.
Sõt, Mamiya 645 AFD II, mondjuk egy Sinar hátfallal.
Na jó, nem álmodozom tovább, meg úgyis felesleges lenne.

Lao-Ce
Írta 2006. január 12. - 02:40

nyomtatnak, csak meg kell találni az ideális fényképezõ-képméret arányt, és akkor nem lesz csalódás, ha kézbe veszi az ember a képet.
Én FZ4-rõl nem csinálnék A4-es nyomatot, de ez lehet az én finnyásságom.
A 10x15-ös képekhez sztem a legtöbb 30e Ft fölötti kompakt elég. A4-hez sztem komolyabb (dSLR) ajánlott.
Én FZ4-rõl nem csinálnék A4-es nyomatot, de ez lehet az én finnyásságom.
A 10x15-ös képekhez sztem a legtöbb 30e Ft fölötti kompakt elég. A4-hez sztem komolyabb (dSLR) ajánlott.
Írta 2006. január 11. - 18:39

Ha elég a 4 megapixel (A4es nyomathoz elég)
Nagyon szolídan. Esetleg otthoni középkategóriás nyomtatóval, talán. Ja, és vágásról még szó sem volt. Mondjuk ált ritkán nyomtatnak az emberek digigépról...
Írta 2006. január 11. - 18:04

fujit használtam párszor, fuji jó..
de ezt itt már ezerszer leírtam!
zed: mien géppel használod?
amúgy tartsd meg második vakunak, annak jó
de ezt itt már ezerszer leírtam!
zed: mien géppel használod?
amúgy tartsd meg második vakunak, annak jó

Expinálom a pinarámát.