Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Posted 2006. January 18. - 17:12

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. January 18. - 17:09

Szóval egy Canon 300D alapobival és egy Canon 100 2.8 macro van mellé, egyéb apróságokkal. De nagyon kellene egy 70-210-es obi (vagy valami hasonló "méretû"), csak nincs pénzem..
Posted 2006. January 18. - 17:04

Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. January 18. - 16:58

Posted 2006. January 18. - 16:55

Posted 2006. January 18. - 16:52

editke: lowepro lehet, h drága ( nekem anno 36 volt a zsák ) de örökélet gari, és tuti minõség, és ha belegondolsz a benne lévõ dolgok értékére,akkor elhanyagolható
Ja, ez csak egy ilyen kis vicces szólás nálunk/am
Én az S7000eshez vettem 8 és fél ezerért mínusz 20 százalék (egy kiállításon kaptam kupont).
Azt hiszem TÉNYLEG elenyészõ összeg.
Kis túlzással ennyiért még egy normális memóriakártyát sem kaptam anno.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2006. January 18. - 16:39

Mindenképp vegyél hozzá speckó táskát (akár egy kisebbet is, amibe pont belefér az alapobival) és azt bele a bringás táskába. Én így cipelem.
Nehezebb, meg körülményesebb elõvenni, de én inkább féltem, mint összetörjem.
Ez a megoldás nekem is eszembe jutott. Már csak azért is mert a deuter bringás zsákom már nagyon hozzám nõtt.
Posted 2006. January 18. - 16:37

kocsi: lowepro-t vegyél! egyértelmûen a legjobb, örökélet garancia ( kivétel zipzár ) és azon kevés termékek egyike, amik itthon olcsóbbak mint a lajtán túl, importõre a studio line ( www.nika.hu ), szinte minden termékek megkapsz a boltjukból azonnal, vagy edigital.hu..
nekem egy lowepro rower aw plus zsákom van, igaz nem bringázáshoz vettem...... ez egy olyan zsák aminek az aljába tudod pakolni a fotóscuccokat, a tetejébe pedig pulcsi, zsömle stb.-- nekem "majdnem" belefér a szettem, ( f80,d100,28-80,20-35,80-200,sb80dx,sc17+szürõk,filmek ) a 80-200van egy külön tokban, ( az is lowepro, LC4 ), az állványt pedig a külsejére tudom tenni, és van, a deuter zsákokról ismert raincover is, amit magára a zsákra tudok húzni,egyedül a hátrésze van kicsit elszabva, nekem fura volt megszokni, de most már tökéletes...ez egy elég nagy zsák...én azért vettem iet, h ha kell a kamerám is beleférjen...
vannak kisebb hátizsákjaik is, érdemes körülnézni..maximálisan ajánlom

sokan esküsznek még a fotósövtáskákra...mountex-ben lehet kapni, csak most elfelejtettem a márkáját

más> bringázásnál, én is ritkán viszem magammal a dslr gépet, ha igen, akkor általában csak egy objektív ami a gépen csücsül, így nem olyan nagy a mérete> így rakom egy fényképezõ tokba, a vaku a vaku tokba>majd belecsücsülnek a deuter bringáshátimákba..
editke: lowepro lehet, h drága ( nekem anno 36 volt a zsák ) de örökélet gari, és tuti minõség, és ha belegondolsz a benne lévõ dolgok értékére,akkor elhanyagolható
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. January 18. - 16:34

A Tamrac-ok nem néznek ki rosszul, de nem tudom milyen minõséget képviselnek.
A Lowepro-nél nem jelöltél meg semmit.. Vagy én nem látom..
PR ötlete is nagyon jó, amíg nincs egyebed. Nekem "sajnos" már van..

Amire érdemes odafigyeleni, hogy táskát úgy vegyél, hogy nagyjából tudod mi a cél. Ha nem elõre gondolkozol, akkor esetleg gyorsan kinövöd a táskát és ahhoz azért drágák..
Posted 2006. January 18. - 16:29

Sziasztok!
Ti bringázás közben hogyan cipelitek ezeket a nagyobbacska gépeket? Hátizsákban bebugyolálva valahogy kipárnázva, vagy valami spéci fotószsákban ... ?
Mindenképp vegyél hozzá speckó táskát (akár egy kisebbet is, amibe pont belefér az alapobival) és azt bele a bringás táskába. Én így cipelem.
Nehezebb, meg körülményesebb elõvenni, de én inkább féltem, mint összetörjem.
Aztán ha fejleszted az objektívparkot, akkor kell csak szerintem a nagyobb (esetleg háti) tatyó.
A lowepro szerintem is ajánlott, nem olcsó, de legalább drága.
Lao-Ce
Posted 2006. January 18. - 16:24

Elõbbi eseteben tökéletes az A95, mert nem akadályoz a bringázásban, utóbbi esetben viszont a tekerési stílust fogom a géphez igazítani. Óvatosabban állatkodni ;-) , lightosabb túrákat tenni ... de arról semmiképpen sem fogok lemondani, hogy a gépet is vigyem.
A Lowepro-t és a Tamrac-ot nézegettem én is. Ezek egész szimpatikusak:
http://lowepro.com/Products/Backpacks/
http://www.tamrac.com/5546.htm
http://www.tamrac.com/5547.htm
Posted 2006. January 18. - 16:05

http://www.bhphotovi...e&Q=&sku=348457thy vagy zsolo, ha van pár szabad percetek, letudnák kapni ezt a kis kézséget...és belinkelni..
Posted 2006. January 18. - 15:57

Edit: persze, ez függ, attól, hogy hogyan tekersz, milyen stílusban. Nekem sokban volt a gép. Azon gondolkodtam, hogy inkább veszek egy kisebb kompaktot, a sok kompromisszumával.. Vagy természetfotózni inkább gyalog megyek.. Én kb most tartok félmillánál az obikkal együtt..
Posted 2006. January 18. - 15:32

"Anti-gramm-huszár" akció keretében sikerült több mint egy kilóval nehezítenem a bringás felszerelésemet. Nikon D70s + AF-S Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5 G ED optika. :-)
Ti bringázás közben hogyan cipelitek ezeket a nagyobbacska gépeket? Hátizsákban bebugyolálva valahogy kipárnázva, vagy valami spéci fotószsákban ... ?
(A Canon A95 "szappantartó" egy kormányra szerelt fotóstáskában utazott, de ezt már nem "kötözném" a kormányra.)
Posted 2006. January 18. - 09:05

Lao-Ce
Posted 2006. January 17. - 21:04

I`m as fast as nobody!
Posted 2006. January 17. - 12:32

Na mindegy.
Szóval megvan az új mániám a Sony R1 "személyében".
Asszony megtudja, mehetek a híd alá.
Majd év vége felé beadagolom neki, jövõre tán még lejjebb is megy az ára.
Igaz, eddig csak a dpreview-n olvasgattam a cikket (a teljeset még nem), de amennyit eddig tudok róla, az naggyon tettszik.
Lao-Ce
Posted 2006. January 17. - 10:34

Ezt már 2003ban csiripelték a verebek.
Hmm, hamar eljött ez az idõ is.
Lao-Ce
Posted 2006. January 17. - 10:15

Posted 2006. January 14. - 18:30