Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
használtan ki lehet fogni jó áron, a régi tokina-k 50-60-70 körül mennek el, sigma-k 70-80-90...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Igen. Akkor amikor én vettem még nem volt "sok" alternatíva, a Nikon D70 még éppcsak kijött és valahogy a Canon-hoz jobban húzott a szívem.. :)
Szóval egy Canon 300D alapobival és egy Canon 100 2.8 macro van mellé, egyéb apróságokkal. De nagyon kellene egy 70-210-es obi (vagy valami hasonló "méretû"), csak nincs pénzem..

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
raycoon: neked mien géped van? 300d?
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nekem nagyon kell két obi. A macro nálkül sehova nem megyek. Múltkor egy bikapókot láttam és nagyon bosszant, hogy nem volt nálam.. Viszont az fix 100-as és emiatt azért kell egy másik is.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
...és a Lowepro hazai forgalmazója - ellentétben a magyarországi gyakorlattal - valóban korrekten kezeli a garanciális problémákat!
"In idem flumen bis non descendimus"

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

editke: lowepro lehet, h drága ( nekem anno 36 volt a zsák ) de örökélet gari, és tuti minõség, és ha belegondolsz a benne lévõ dolgok értékére,akkor elhanyagolható

Ja, ez csak egy ilyen kis vicces szólás nálunk/am

Én az S7000eshez vettem 8 és fél ezerért mínusz 20 százalék (egy kiállításon kaptam kupont).

Azt hiszem TÉNYLEG elenyészõ összeg.

Kis túlzással ennyiért még egy normális memóriakártyát sem kaptam anno.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Mindenképp vegyél hozzá speckó táskát (akár egy kisebbet is, amibe pont belefér az alapobival) és azt bele a bringás táskába. Én így cipelem.
Nehezebb, meg körülményesebb elõvenni, de én inkább féltem, mint összetörjem.

Ez a megoldás nekem is eszembe jutott. Már csak azért is mert a deuter bringás zsákom már nagyon hozzám nõtt.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
zsolo: thx :)

kocsi: lowepro-t vegyél! egyértelmûen a legjobb, örökélet garancia ( kivétel zipzár ) és azon kevés termékek egyike, amik itthon olcsóbbak mint a lajtán túl, importõre a studio line ( www.nika.hu ), szinte minden termékek megkapsz a boltjukból azonnal, vagy edigital.hu..

nekem egy lowepro rower aw plus zsákom van, igaz nem bringázáshoz vettem...... ez egy olyan zsák aminek az aljába tudod pakolni a fotóscuccokat, a tetejébe pedig pulcsi, zsömle stb.-- nekem "majdnem" belefér a szettem, ( f80,d100,28-80,20-35,80-200,sb80dx,sc17+szürõk,filmek ) a 80-200van egy külön tokban, ( az is lowepro, LC4 ), az állványt pedig a külsejére tudom tenni, és van, a deuter zsákokról ismert raincover is, amit magára a zsákra tudok húzni,egyedül a hátrésze van kicsit elszabva, nekem fura volt megszokni, de most már tökéletes...ez egy elég nagy zsák...én azért vettem iet, h ha kell a kamerám is beleférjen...
vannak kisebb hátizsákjaik is, érdemes körülnézni..maximálisan ajánlom :)
sokan esküsznek még a fotósövtáskákra...mountex-ben lehet kapni, csak most elfelejtettem a márkáját :)

más> bringázásnál, én is ritkán viszem magammal a dslr gépet, ha igen, akkor általában csak egy objektív ami a gépen csücsül, így nem olyan nagy a mérete> így rakom egy fényképezõ tokba, a vaku a vaku tokba>majd belecsücsülnek a deuter bringáshátimákba..

editke: lowepro lehet, h drága ( nekem anno 36 volt a zsák ) de örökélet gari, és tuti minõség, és ha belegondolsz a benne lévõ dolgok értékére,akkor elhanyagolható
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Hmm, ebben nagyon igazad van. Rossz volt a szemszög. Biztos mindet akartam.

A Tamrac-ok nem néznek ki rosszul, de nem tudom milyen minõséget képviselnek.

A Lowepro-nél nem jelöltél meg semmit.. Vagy én nem látom..

PR ötlete is nagyon jó, amíg nincs egyebed. Nekem "sajnos" már van.. :)

Amire érdemes odafigyeleni, hogy táskát úgy vegyél, hogy nagyjából tudod mi a cél. Ha nem elõre gondolkozol, akkor esetleg gyorsan kinövöd a táskát és ahhoz azért drágák..

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Sziasztok!
Ti bringázás közben hogyan cipelitek ezeket a nagyobbacska gépeket? Hátizsákban bebugyolálva valahogy kipárnázva, vagy valami spéci fotószsákban ... ?

Mindenképp vegyél hozzá speckó táskát (akár egy kisebbet is, amibe pont belefér az alapobival) és azt bele a bringás táskába. Én így cipelem.
Nehezebb, meg körülményesebb elõvenni, de én inkább féltem, mint összetörjem.

Aztán ha fejleszted az objektívparkot, akkor kell csak szerintem a nagyobb (esetleg háti) tatyó.

A lowepro szerintem is ajánlott, nem olcsó, de legalább drága.

Lao-Ce

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
A kompomisszumot mindig úgy fogalmaztam meg, hogy vagy bringázni megyek és közben fényképezgetek is vagy fotózni megyek bringával :-)

Elõbbi eseteben tökéletes az A95, mert nem akadályoz a bringázásban, utóbbi esetben viszont a tekerési stílust fogom a géphez igazítani. Óvatosabban állatkodni ;-) , lightosabb túrákat tenni ... de arról semmiképpen sem fogok lemondani, hogy a gépet is vigyem.

A Lowepro-t és a Tamrac-ot nézegettem én is. Ezek egész szimpatikusak:

http://lowepro.com/Products/Backpacks/
http://www.tamrac.com/5546.htm
http://www.tamrac.com/5547.htm

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

thy vagy zsolo, ha van pár szabad percetek, letudnák kapni ezt a kis kézséget...és belinkelni..

http://www.bhphotovi...e&Q=&sku=348457

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Én egyelõre nem mertem magammal vinni, bár még csak egyszer estem.. Ha vinném, akkor spéci fotóshátizsákot használnék, plusz párnázással. Csak még nem vettem erõt a vásárlásán.. Lowe-t néztem. Jók és strapabírok, ellenben nem olcsók.. Mások véleményére támaszkodva én ezeket nézném..

Edit: persze, ez függ, attól, hogy hogyan tekersz, milyen stílusban. Nekem sokban volt a gép. Azon gondolkodtam, hogy inkább veszek egy kisebb kompaktot, a sok kompromisszumával.. Vagy természetfotózni inkább gyalog megyek.. Én kb most tartok félmillánál az obikkal együtt..

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Sziasztok!

"Anti-gramm-huszár" akció keretében sikerült több mint egy kilóval nehezítenem a bringás felszerelésemet. Nikon D70s + AF-S Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5 G ED optika. :-)

Ti bringázás közben hogyan cipelitek ezeket a nagyobbacska gépeket? Hátizsákban bebugyolálva valahogy kipárnázva, vagy valami spéci fotószsákban ... ?

(A Canon A95 "szappantartó" egy kormányra szerelt fotóstáskában utazott, de ezt már nem "kötözném" a kormányra.)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Mennyi?

Lao-Ce

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ha valakinek esetleg jol jonne egy 256 -os XD kartya, akkor szoljon, mert havernak nem lett jo es a boltos nem veszi vissza ( meg akkor sem ha kifizetem az afat ), ugyhogy most itthon van es nem tudom hasznalni.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Hmm, nem tudok már módosítani.
Na mindegy.

Szóval megvan az új mániám a Sony R1 "személyében".

Asszony megtudja, mehetek a híd alá.
Majd év vége felé beadagolom neki, jövõre tán még lejjebb is megy az ára.

Igaz, eddig csak a dpreview-n olvasgattam a cikket (a teljeset még nem), de amennyit eddig tudok róla, az naggyon tettszik.

Lao-Ce

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=41996

Ezt már 2003ban csiripelték a verebek.

Hmm, hamar eljött ez az idõ is.