Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Posted 2006. May 11. - 13:45

megnéztem mik vannak ebayen ehhez a géphez, ezer féle szûró, makró, széleslátószögû és tele elõtétlencsék, viszonylag olcsón...
pénznyelõ lesz ebbõl is:-)
na de ha már itt hozzáértõk vannak, megéri ilyeneket beszerezni?
erre gondoltam:
http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem
meg erre:
http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem
szóval az ilyenek használata ronja a képminõséget?
meg úgy egyáltalán, ha kicsit komolyabban elkezdek fotózgatni, akkor megéri ilyeneket venni a géphez?
edit: hú most látom, van pana FZ20 80e-ért újonnan
ebben ugye van képstabilizátor
megéri azt a +12e-ret a fujival szemben?
elbizonytalanodtam hogy melyik legyen:)
Posted 2006. May 10. - 19:34

NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. May 10. - 19:14

akkor szûrõt lehet hogy az edigitaltól veszek, arra úgyse kell gari
ahogy nézem féláron van a boltokhoz képest...
a gép meg pont annyi a digicamnál mint az edigitalon:-)
köszike
Posted 2006. May 10. - 17:32

van egybol 55mm-s
ismi ugy hasznalja ejszakaban
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. May 10. - 16:57

erre lehet szûrõt rakni? (UV)
elvileg 55mm, de kell hozá vajon adapter vagy csak rátekerem aztán annyi?
Posted 2006. May 10. - 16:38

(és jah, túl vagyok mindenen:))
akkor megnézem pár helyen menyniért osztják
Posted 2006. May 10. - 16:29

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. May 10. - 16:26

ha igen.
szerintem nem rosz gep.
egy fotos ismi ilyet nyuz es o azert szart nem venne
ha nincs penz okosabbra akkor kb ez van
esetleg nezz szet mashol pl digicam
en is onnan vettem enyemet s9500 olcsobb volt mint edigit es gari is van ra
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. May 10. - 15:54

tippeket szeretnék kérni, kinéztem egy Fujifilm FinePix S5600-at
http://www.edigital....&cat=260&page=1
68e
vélemények a géprõl?
kb ennyiért vmi egyéb javaslat, tipp, ötlet?
nekem valaki segíteni?
jó vétel?
Posted 2006. May 10. - 14:22

Husevo: hopssz! nem tudtam h van nekik keret nélküli verzsönjük is
Gyalogkakukk: én nem mondjuk nem vagyok egy maximalista technika szempontból,de 16ért nem vennék polárt

adamkg: grat! többszörösen is

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Posted 2006. May 10. - 14:15

vagy itt vagy a szuros topikban
en szeretnek egy uv szurot ugy vedeni lencset
meg egy polar szurot tukrozodes/... ellen
nem vagyok profi fotos de azert ha veszek akkor nagyon kuka dolgot nem szeretek venni.
mire jok az egyes bevonatok ilyen es hasonlo kerdesek
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. May 10. - 14:10

Posted 2006. May 10. - 13:21

lolZsoló: mindig megnéztem a fotóidat, és elég volt látnom õket, hogy tudjam mire számíthatok.
Sajnos nem fotózok objektív-referencia színvonalon.
Posted 2006. May 10. - 12:53

Nna, errõl szól a dolog. Két fél gigás kártyám van és szinte soha nem fényképezek csak raw-ban, ami kb 60-64 kép/kártya. Ha olyan helyre megyek és nem zavar senki, akkor ennél sokkal többet lövök..És ha végül mégis úgy adódna, hogy terepen lenne rá szükségem, akkor vihetek egy külsõ akksit, de ilyen még nem fordult elõ velem, mert kb 180 RAW képhez elegendõ kártyám van ennyit pedig nem szoktam egy nap alatt készíteni.
Szóval ezek szerint bõven jogos megjegyzés, hogy van olyan felhasználás, aminél érdemes ezt is figyelembe venni.
Igaz, hogy most nem, de ez ugye késõbb derült ki..

Mintahogy sokaknak arra sincs szüksége, hogy meg tudja nézni a képeket átemelés után, mert bízik benne, hogy úgy is jó. (Én nem bízok annyira...) Neked pl az akkura nincs szükséged..
Ezért is próbáltam részletezni, mert fontos, hogy ki mire akarja használni, nehogy feleslegesen vegyen olyan dolgot, aminek a tizedét sem haszálja ki.. Lehet sokkal olcsóbban is kapni, ha pl képnézegetésre nincs szükség..
Csak példaként írom, hogy volt aki vett két "buta" készüléket egy ilyen eszköz árának feléért és mindkettõre másolt. Neki ez volt a biztonság. Kisebb, könnyebb, olcsóbb..
Áá, akkor már nem számít az a 20 deka..Dehogynem! Repültél már bringával és fotóscuccal együtt úgy, hogy 20-25kg-nál nem lehetett több a cuccod? :-)

Posted 2006. May 10. - 11:02

Elég fejlett hely (állítólag), így áram lesz.
Egy nap úgysem csinálok 400 képnél többet - annyit sem -, kártyára fér legkevesebb 52 kép (rawból 19, de az nem nagyon kell), van két kártyám, ami ebben az esetben jelent max.7 áttöltést.
Filmes gép meg természetesen lesz nálam Zenit rulz

Meg lehet, elkérem haver teljes szettjét. M42es menettel 14-500 mm.
Hmmm, szerintem ez az egész cucc van 25 kiló

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2006. May 10. - 10:44

Edit: jja és az obik súlya jóval több volt, mint a kiskütyüé..
Nem oszt, nem szoroz..
Dehogynem! Repültél már bringával és fotóscuccal együtt úgy, hogy 20-25kg-nál nem lehetett több a cuccod? :-)
Posted 2006. May 10. - 10:37

Viszont, ha nincs a tiedben akksi, akkor csak tápüzemmódban megy, vagy mi? Csak azért kérdem, mert napi 5-6 kártya csere minimum megvolt, így elég bajos lett volna megvárni az estét..
Ha van elég szufla az USB kábelen - pl. mikor PC-re dugom -, akkor arról mûködik.
Van hozzá egy kis hálózati táp is. Ez nagyon könnyû, nagyon kicsi, mert nincs benne trafó. Ha repüléshez csomagolok, akkor sem kell kihagyni a tömege vagy térfogata miatt. 110-240V között bármilyen hálózati feszültség jó neki.
És ha végül mégis úgy adódna, hogy terepen lenne rá szükségem, akkor vihetek egy külsõ akksit, de ilyen még nem fordult elõ velem, mert kb 180 RAW képhez elegendõ kártyám van ennyit pedig nem szoktam egy nap alatt készíteni.
Posted 2006. May 10. - 10:21

Cokin system: úgy mûködik h venni kell egy mûanyag keretet és mindig abba kell belecsúsztatni az aktuális szürõt. Kereteket kell venni obikhoz, szürõk ugyanazok...
Van külön polárszûrõjük. Nem a keretes verzió.
http://www.artworkph...hp?k=125=
Posted 2006. May 10. - 09:34

Nem én is ezt írtam?Szerintem egyáltalán nem fontos az üzemidõ. Hacsak nem valami szabadportyázásra indulsz ;-), akkor feltehetõleg minden nap leszel olyan hely közelében ahol van áram.
Az én ketyerémben még akksi sincs. Minek? Azért, hogy még azt is cipeljem?

Egyébként hidd el nem az akku a súly benne, hanem inkább a vinyó. És hogy miért számít amúgy az egész? Amikor kint voltam angliában, akkor nem volt már annyi helyem, hogy egy hosszabítót, elosztót is vegyek, így vittem egy átalakítót, mert ugye ott nem ilyenek a dugaljak. Nagyon sokat fotóztam nap közben, így este muszáj volt töltenem. Napi két akkut haszáltam el, így nem sok idõm maradt volna még ezt is töltögetni. Nagyon hasznos volt, hogy bírta..
Viszont, ha nincs a tiedben akksi, akkor csak tápüzemmódban megy, vagy mi? Csak azért kérdem, mert napi 5-6 kártya csere minimum megvolt, így elég bajos lett volna megvárni az estét..
Edit: jja és az obik súlya jóval több volt, mint a kiskütyüé..

Posted 2006. May 10. - 09:20

Vole: köszi, tegnap átvettem, kipróbáltam, és nagyon csini. Meg szerencsére jó nehéz (nem a szar kis mûanyag lencsék vannak benne).