aha. csak sajnos egy fos HP digitális gépem van csak. meg egy praktica slr de az filmes.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Started by
thommey
, 2002. November 27. 18:05
Posted 2007. April 13. - 13:54

Posted 2007. April 13. - 13:46

Igen ez tény, hogy elég jó, de kb. 2 féle Tone Mapping algoritmust ismer, és van, hogy ezek nem túl jók. Persze általában teljesen kielégítõ eredmény lehet velük elérni.
Ja, és idõnként érdemes RAW-ból HDR-t csinálni. Mozgó dolgoknál pl. ez az egyetlen mód...
Ja, és idõnként érdemes RAW-ból HDR-t csinálni. Mozgó dolgoknál pl. ez az egyetlen mód...
Posted 2007. April 13. - 13:45

Posted 2007. April 13. - 13:17

Amennyire kipróbáltam a photomatixot, csak álványról érdemes fotózni, mert a legkisebb elmozdulás a képek között már tönkreteszi a végeredményt. Én azt hallottam amúgy, hogy hdr-re a photomatix a legjobb. De nem vagyok nagyon benne a témában...
Posted 2007. April 13. - 13:09

Fákkal legtöbbször az a gáz, hogy bemozdulnak. Meg a fotomatix szar. Mondjuk ott van kismillió beállítás, próbálgasd õket...
Posted 2007. April 13. - 12:02

ps-ben: (google köpte, még sosem tsináltam háj dájnemik réndzs képet, sok értelmét sem látom )
http://www.earthboun...-hdr-32bit.html
http://www.earthboun...-hdr-32bit.html
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2007. April 13. - 12:00

a fás dologra közbe rájöttem. az volt a baj hogy túl világos volt az egyik kép..
de a minõség továbbra is szar...
de a minõség továbbra is szar...
Posted 2007. April 13. - 11:39

Posted 2007. April 12. - 19:08

Szinte bármikor el tudom kérni, szóval vmikor összefuthatunk jövõhéten...
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2007. April 12. - 08:34

Nekem a 70-300al az a bajom, h nekem fontosabb lenne a fényerõ mint a vr.
Azt sajnos nem lehet semmiféle "trükkel" pótolni.
(Nekem az is fontos, hogy "cipelhetõ" súlyú legyen, mert hiába lenne szép és jó obim, ha nem lenne kedvem meggebedni alatta. De én fõleg túrákon fotózom.)
De mindezektõl függetlenül érdekelne mennyivel jobb a képe. Meddig lesz nálad? Nincs kedved pár összehasonlító kép erejéig összefutni?
Posted 2007. April 12. - 07:07

Nekem a 70-300al az a bajom, h nekem fontosabb lenne a fényerõ mint a vr.
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2007. April 11. - 22:57

Ezt szívesen összelõném a 70-300VR obimmal.
(De bringatúrán néha még a 70-300VR is nehéz, úgyhogy ez inkább csak a szememnek tetszik :-) )
(De bringatúrán néha még a 70-300VR is nehéz, úgyhogy ez inkább csak a szememnek tetszik :-) )
Posted 2007. April 11. - 19:02

nálam most egy ilyen van: http://www.photozone..._28vr/index.htm
ez is szép és a súlya sem vészes
viszont nem lassú...sõt!
ez is szép és a súlya sem vészes

Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Posted 2007. April 11. - 18:32

Én meg tegnap óta gazdája vagyok egy S9600-nak (nyárra terveztem a vásárlást..örülök h végül összejött, köszönettel tartozom bátyámnak:D ) Egyelõre csak jót mondhatok róla, a lassúsága, amit néhány tesztben említettek, nem zavar, nagyon kényelmes, nem vészesen nehéz, és nem utolsósorban jól is néz ki.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2007. April 10. - 21:34

Hát nem igazán tudnék 50 fölé menni sokkal (ez is kártyával együtt 55 lesz), de máshol is jókat hallottam és itt sem hurrogtatok le, szal sztem ez marad...azér köszi!
Posted 2007. April 10. - 15:52

Ha 50e a keret, akkor nem hiszem, hogy az belefér 
Viszont az 5600 is nagyon jó gép!

Viszont az 5600 is nagyon jó gép!
Posted 2007. April 10. - 15:19

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2007. April 08. - 20:24

Szóval közben halálba informálódtam a neten (ProHardver + fotosuli.lap.hu) és nekem is módosultak az elvárásaim, meg átgondoltam a dolgot. Tudom az elején javasolta valaki, de akkor elvetettem a dolgot a méretei miatt. Azóta máshogy látom a témát, tehát egyenlõre ez tûnik befutónak:
Fujifilm FinePix S5600
A Digitcam-tõl rendelném 1 GB-os karival 55-ért. Szóval elég jókat hallottam a cuccról. Azzal tisztában vagyok, hogy sorozatfelvételben nem dönt rekordokat, hogy beltérben jó fényviszonyokra van szüksége és hogy 10 cm-es a makrója. Ezen kívül tudtok valami jelentõs hátrányt, ami egy átlag-felhasználót zavarhat (ez lesz az elsõ gépem
)?
Vagy tudtok jobbat ilyen kategóriában? Vagy valami vélemény?
Fujifilm FinePix S5600
A Digitcam-tõl rendelném 1 GB-os karival 55-ért. Szóval elég jókat hallottam a cuccról. Azzal tisztában vagyok, hogy sorozatfelvételben nem dönt rekordokat, hogy beltérben jó fényviszonyokra van szüksége és hogy 10 cm-es a makrója. Ezen kívül tudtok valami jelentõs hátrányt, ami egy átlag-felhasználót zavarhat (ez lesz az elsõ gépem

Vagy tudtok jobbat ilyen kategóriában? Vagy valami vélemény?
Posted 2007. April 03. - 23:27

ha annyi mm amennyi akkor igen...
obi más kérdés
menyiért lehet eladni egy s5500at garival alig használva..?
obi más kérdés
menyiért lehet eladni egy s5500at garival alig használva..?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2007. April 03. - 17:57

Rendben, meggyõztél, köszi.
Akkor hülye kérdés, bár egyelõre még nem aktuális: Bármilyen adaptergyûrû felmehet rá, ami 58mm-es, vagy csak a gyártóé? Ugyanez a kérdés érvényes a lencsékre is.
Akkor hülye kérdés, bár egyelõre még nem aktuális: Bármilyen adaptergyûrû felmehet rá, ami 58mm-es, vagy csak a gyártóé? Ugyanez a kérdés érvényes a lencsékre is.