Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a canon-nikon témában egyetértek kz-vel, döntsd el, merrefele mész és azt vedd. a canon talán kicsit "professzionálisabb", de hivatásos fényképész ismerõsöm amióta az eszét tudja, azóta Nikont használ..."a Canont az újságíróknak találták ki, a Nikont a mûvészeknek" ;)

(nekünk egy nikon d50 van, nagyon jó kis gép, kár, hogy kihozták a gagyibb d40-est és ennek meg megszüntették a gyártását...)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

mit ajánlatok?

Van ugye a régi mondás, hogy minden cigány a maga lovát dícséri. :D Ennek alapján a két fõ csapásirány a canonos, meg a nikonos lesz. Sztem találd ki, hogy menniy pénzed van a bulira, valamint az értékhatáron belül melyik elégíti ki jobban az igényeket, majd ennek alapján válogass. Szerény véleményem szerint a fent említett kettõ között nincs érdemi különbség, mondanám, hogy azt vedd, aminek szebb a színe, de így nem lenne könnyû a választás. Nálam a történet anno Nikonnal kezdõdött és folytatódik, ezen a téren a D70, D80 vázakat jó ár-érték arányúnak tartom.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
minden kézbõl van,ezek között egy állványos kép sincs

õõõ nézem pill

iso 200, általában 2,8as rekesz kb 2'-1-2-4körüli záridõvel

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
te ezeket kezbol nyomtad?
milyen beallitassal?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
köszi!!

leginkább azért cserélném a s5500at mert:
-lassú a képek elkészítése közötti idõ
-az autófokusz nem túl szerencsés,manuálisan meg 3gombal kell egyszerre nyomni hogy álítható legyen
-iso 400a maximum
-3kép a max soroazt,de azt is lassan asszem 1,1kép/s
amúgy szeretem,mert enged mindent állítani manuálisan

mit ajánlatok?

kb ilyen témás képek leszenek még,lapozz is
http://www.flickr.co...os/32411265@N00

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Én Ebay-rõl (usa) vettem a D10-met és minden rendben volt vele.
Névértéknek kevesebbet lett ráírva, de valós árra lett biztosítva, így kevesebb lett a vám.
Csak olyantól vegyél akinek jó visszajelzései vannak, és kérj minnél több képet róla, esetleg csináltathatsz képet is, hogy lásd mocskos-e a cmos/ccd.

Jól csomagolja be, mert vámon szétszedik és a posta is dobálja.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Én mertem. Csak nézd meg, honnét jön, mert vámáfa megszívható! Ja, meg ugye, az sem mindegy, kitõl.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
Králik Dani valóban eléggé jó képeket csinál,filmel meg digitálissal is!

Ebayrõl merjek fényképezõt venni?olyan áron mennek a d20-10ek hogy cask nézek obi+vakival..

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Ez nem is baj, mert a Bike-ban pont az nem tecc, hogy agyon van minden vakuzva, mármár természetellenesen...

igen..szerintem is kicsit túl megcsinált képek azok..ellentétben, amit szeretek az az offline..néha annyira jó képek vannak be, h húúúúlef*som a bokám..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nekem tok ejszakaban /azert van nemi feny diszkoban/

kb 30-45 fok a fuggolegestol
1/12 /vagy mi/ allasban
28mm illetve 35mm zoommal

gep manual
iso 400
f2.8
1/5 koruli zarido

nappal azert mas
de hamar megtalalhato a jo helyzet
keres kis sracokat ok mindne gond nelkul modellt alnak a probalkozashoz

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
holnap esküvõi fotózás és csak azért kérdeztem :) dslr-el és külsõ vakuval még nem csináltam szóval elsõ bevetés lesz. a fényviszonyok nagyjából azonosak lesznek a házasságkötõ teremben a ceremónia elejétõl végéig szóval nem lesz gond a manuállal. automatikára ritkán bízok valamit ;o)
aláírás szerkesztése

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Az enyém elõre is csak manuálisan mûködött (most már szerencsére érkezik az 580EX), úgyhogy én manuálban nyomtam felfelé is. Mindig a helyszíntõl, meg a témától függött. Alacsony belmagasságú térben - fõleg világos plafonnal - gyenge fényerõt használtam, míg sötét és/vagy magas tetõnél nagyobbat.

Ha lapos szögben kell fotózni, mert szabadban dolgozok, akkor meg az alanyok távolságától függ.

A manuál miatt mindig lõttem egy-két próbát, hogy biztos legyek a dolgomban, már csak azért is, mert az esetek 90%-ában a f.gépet is manuálban használom.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
külsõ vakusok fontos kérdés:
érdeklõdnék, hogy fehérlapos derítésnél (derítõlappal vaku felfelé xy szögben - kinek mi a jó stb) milyen üzemmódban használjátok a vakut.
- teljesen automatára hagyva vagyis továbbra is a gép vezérli
- manuálisan beállítva 1 bizonyos "módba" és úgyhagyva, mivégen ilyenkor úgysem olyan irányban van (elõre állítva) mint ahogyan azt a fgép "gondolja"

remélem érthetõen fogalmaztam meg

(d80 + metz 44)
aláírás szerkesztése

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Nekem meg épp az tetszik.:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

A cikkben nyilatkozza, hogy jelenlegi fázisában inkább hanyagolja és a természetes fényt részesíti elönyben.

Ez nem is baj, mert a Bike-ban pont az nem tecc, hogy agyon van minden vakuzva, mármár természetellenesen...

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
A cikkben nyilatkozza, hogy jelenlegi fázisában inkább hanyagolja és a természetes fényt részesíti elönyben.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
erzi a vakut

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
A magazinban is tetszettek a képek de a portfolio a honlapon egyszerüen szenzációs.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
júniusi germán bike-ban milyen képek vannak...ááááhhhh...aki elkövette: http://www.ronnykiaulehn.com/
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
Garancia/Jótállás-Szavatosságra viszatéerve

Nem keverendõ ösze a kettõ!

Eladó-vevõ közt jön létre,E a hibátlan teljesítést,V pedig cserébe a vételárt fizeti meg.
Ha az árú az adott cél hibátlan megvalósítására alaklmas-ezért az eladó szavatol-/a hibátlan teljesítésért/ekkor a kellék szavatosság szavatolja hogy a teljesítéskor /adás-vételkor/ hibátlan dolgot ad át az eladó.
*Ha az átadott termék teljesítéskor hibás,akkor a vevõ kérheti a
1.azonnali cserét 2.javítást -ezek egynarangú kérések!!!
ha nem lehetséges amit kér a károlsult,akkor elállhat a szerzõdéstõl/adás-vétel/vagy ha így is elfogadja a terméket akor árleszállítást kérhet.

Szavatossági igények:
#átvételtõl számított 6hónapon belül észleli a vevõ a hibát,akkor azt úgy kell tenkinteni mintha átvételkor már sérült lett volna.*

Minõségi kifogás közlése:
legrövidebb idõn belül,ha 2hónapon belül akkor #

Igény érvényesítése:
teljesítéstõl számított 2év,használt dolgoknál 1év az elévülési idõ.

Jótállás/Garancia:

igéynek ugyan azok mint a szavatosságnál,csak szigorúbb felelõsséget kötelez az eladóra.
Az adott idõtartam alatt akkor mentesül az eladó/gyártó ha be tudja bizonyítani hogy a hiba a teljesítés után keletkezett./szavatosságnál pedig a vevõ bizonyítja hogy hibás volt a termék/
A minõségi kifogásomat bármiokr közölhetem/szavatosságnál 2hét a vásárlástól számítva/de ugyan azokkal az igényekkel élhetek mint a szavatosságnál.

remélem segített