Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts

Garda tónál készült képek: (kritika is jöhet :) )
http://public.fotki....emesPeti/garda/

és hogy témához kapcsolódjak: ezek garantáltan nem vakuval készültek :D

tetszenek!
aláírás szerkesztése

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Garda tónál készült képek: (kritika is jöhet :) )
http://public.fotki....emesPeti/garda/

és hogy témához kapcsolódjak: ezek garantáltan nem vakuval készültek :D

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Bár éve a Bazilika melletti fotóboltban láttam is egyet masszív 30ezerért.

Használt Hasselbladokat is ki lehet fogni 130-180 körül 28 mm alap obival is. Az újak viszont megfizethetetlenek.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Használtam. Persze egyetemistaként akkoriban nem futotta Hasselbladra vagy ilyesmire. Egy Pentacon Six-em volt alap, 180 és 300mm-es objektívekkel. Nagyon szerettem fotózni vele, mert egész más volt, mint a 36mm. Ma is meg van minden a szekrényben.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
6x6ot akarok...vki használ?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Köszi a linket, nagyon részletes. Meg is rendeltem, mert a fö hátrányok ( lassú AF, lassú RAW tárolás ) ennél a gépnél nálam nem számítanak. Igazából arra kell, hogy objektívcsere nélkül kéznél legyen egy 28mm-es. Nagylátószögü objektívem van elég csak cserélgetni nincs mindíg idö. Ha pedig az esemény amúgy is ezt igényli akkor alapból ilyen obj. kerül az 1D-re.
Majd leírom a tapasztalatokat.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
volt már a kezemben egy, de igazán élesben (erdõben, szaabdtéren) kipróbálni még nem tudtam, csak beltérben lõttem vele pár fotót...elsõre szokatlan a nagy zoomátfogás, és igazából csak a középsõ 1/3adban csinál igazán éles képeket, de internetre feltenni megfelelõ szinte az egész tartományban. itt egy teszt, hátha segít:

http://pixinfo.com/c...lympus_sp-550uz

ha már olvastad, akkor sorry.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
3. gépnek tervezek a 2 dslr mellé egy Olympus SP-550 Ultra-Zoom-ot. Papíron sokat tud, 28-504mm stabilizátorral, supermakro 1 cm, stb. Használt már valaki ilyet? Én akciófotózáshoz használnám föleg a 28mm-es állásban manuálfókusszal, valamint ezt vinném biketúrákra is.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
ó ha ezt tudom hamarabb.... akkor is d80at vettem volna ;o) de viszont az ára nagyon kecsegtetõ annyit már tényleg megér! :)
aláírás szerkesztése

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Jol bizony :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts

Canon 30D kit 18-55mm obival 220e korul lesz. Ebbol neked meg valamit tudunk engedni ;)
Jon tobb, ha esetleg mast is erdekel :)

jól írtad az árat? ;o)
aláírás szerkesztése

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
"a canon talán kicsit "professzionálisabb", de hivatásos fényképész ismerõsöm amióta az eszét tudja, azóta Nikont használ..."a Canont az újságíróknak találták ki, a Nikont a mûvészeknek" "

ezt mindenki szájából máshogyan lehet hallani. pont ezt a verziót mondjuk még sehol nem hallottam :) és persze ebbõl az összes verziót nevetségesnek tartom. márkák összehasonlítása egyenesen balgaság. egy márkajelzésen belül az összes típus általánosítása is a világ egyik legnagyobb marhasága (canon erre jó, nikon arra jó stbstb)
1-1 tipus összehasonlítása már más. pl nikon d40x vs canon 400d stb stb.
márkahûség alapján vásárlást is nevetségesnek tartom. egyetlenegy gyártó sem képes tartani a szintet még egy terméken belül sem, nemhogy az évek során a különbözõ generációk ahogy kijönnek...
márkahûség kizárólag a dslr szinten dönthet mivel a meglévõ cuccokat ha át lehet vinni akkor az nagyon sokat nyomhat a mérlegen.
aláírás szerkesztése

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Canon 30D kit 18-55mm obival 220e korul lesz. Ebbol neked meg valamit tudunk engedni ;)
Jon tobb, ha esetleg mast is erdekel :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hehehe....jah nem régóta fotozik digivel,aztán a filmes gépnél igen drága mulatság volt ha vaktába lõttema mig nem lett egy-két jó kép!Szal muszály votl szemre megmondani hogy milyen rekesz miylen záridõvel,miylen iso val lesz használható,vagy akár "éles+" a kép.

Nah hegesztés megfontolom :)

Vole,klasz lenne,de szigorúan érdeklõdés szinten!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Hozunk mostanaban 30D kit -eket ha jol emlekszem, meg tudom nezni neked az arat ha erdekel.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
@albertfish: menj el hegesztonek ha ilyen kezed van

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
albertfish: mindegyik tudja a kívánalmakat,amiket írtál...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Akármelyik Canon vagy Nikon modellt fogod választani valószínûleg teljesen jó lesz.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
ezek nem canonnal vannak ,fuji finepix s5500al...

írtam hogy mik lennének fontosak,ár sem utolsó szempont,de mivel ebayrõl fogom levadászni,ezt konkrét öszeget nem írnék

canon mellet szól anniy hogy van egy alap objektív a filmes eosról...

szal valami középezdõ gépet kéne nekem itt ajánlani,amivel a pár postal elébb említett hibák kiküszöbölhetõk :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
De, ha már ezeket úgyis Canonnal csinálta, akkor már talán eldõlt a kérdés. de szerintem is az elsõ gép dönt.

Én történetesen egy EOS 300-at vettem magamnak elõször, és így maradtam canon-os. Ha a Nikon lett volna az olcsóbb abban a boltban, akkor ma Nikonnal nyomnám. Arányában ugyanazt tudják.