Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
no hát ez remek

akkor maradok annál,nekem ahogy elnéztem ez éppen elég.itt még értem hogy mi mit csinál,meg jó hogy meghagyja a nyersanyagot,nem azt menti,hanem exportál.Ez jó,legalábbis nekem.Mert életemben nem csináltam még ilyen módosításdit,szal jó hogy ott arad még az eredeti kép.
Meg klasz hogy lehet sok képet egyszerrre forgatni,stb..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
neat image tényleg egy nagyon jó program, lehet kötegelve is zajt szûrni és plug-inként is megy ps-ben..

amik szerintem még használható dolgok: acdsee rendszerezni, vagy iview mediapro3, meg a nikon nx, capture4 cuccok..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

találtam egy olyat hogy picasa?jó az?ismeritek?nekm tök érthetõnek tûnik...

jó kis program, én a családi "japánturistás" (fotózunk kisgéppel mindent, szülinapok, stbstb...) fotókat szoktam picasaval helyrepofozni meg rendszerezni. ha érthetõnek tûnik, akkor próbáld ki, kísérletezz vele, aztán majd amikor ráérzel a mikéntjére, akkor jöhet egy komolyabb program, ha gondolod...(bár szerintem a picasaban bennevan minden kb , amiket husevo és tommmas leírt, és ráadásul ingyenes is...persze azért nem egy ps vagy lightroom, de elég jól összetákolt proginak tartom.)...használd bátran, én szeretem a picasat!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
most paintet toltam fel
eddig mindig volt ps
de meguntam a nagy dog progit amit alig hasznalok ki

hasonlo mint a gimp

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Ja, zajszûrés kimaradt. Ajánlom a neat imaget. Már jó ideje azzal dolgozom és elég jó.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hûûha hát lesz mit tanulnom a digitális utómunkával..
e jó volt eddig hogy ezekkel nem kellet foglalkozni,csak feltölteni :D

na majd beleásom magam....

találtam egy olyat hogy picasa?jó az?ismeritek?nekm tök érthetõnek tûnik...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
ps:
elsõ a zajszûrés mindig, utána levels v. autocolor, szaturáció, levels-bõl állítani kontasztot, világosságot ( nem a kontraszt, világosítást ablakot használni) végsõ szar a feketefehér plugin és élesítés...
meg ami jönn..
igényesen széleket beélesíteni, ami világos azt visszavenni, maszkolkatni mint a laborban..
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
vannak köztük kezdõbbek meg haladóbbak is. töltsd le te is, ha gondolod...2*25 mega. a link ott van kicsit lejjebb..

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Dave: Ezek a magyar doksik milyen szintûek amit Lornak küldtél? Lehet engem is érdekelne, hacsak nem full kezdõknek szól...

Lor: photoshopnál én kb a következõket szoktam tenni az egyszerûbb képeknél:
-kép/korrekciók/szinezet,telítettség-nél telítettésgbõl +10-20%
-valamilyen Whitebalance plugint tölts le, az sokat segíthet utólag
-kép/korrekciók/szintek ezközzel tudsz kicsit variálgatni vagy esetleg az automatikus szintet alkalmazhatod
-ugyanitt: gradiációs görbék: a legtöbb esetben jót tesz ha az egyenest az alsó részén kicsit jobbra/lefelé, míg fennt balra/felfelé rángatod, egy nagyon enyhe S alakot képezve
-ha kell akkor élesítés a szûrõk/élesítés/életlen maszkkal
Kísérletezz.:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
alapnak a google féle picasa az ami könnyû is meg egész sokat tud és free.

aztán utána az Adobe Lightroom, ez egy könnyített photoshop, elég egyértelmû és könnyen használható + kiválóan lehet vele kategórizálni/rendszerezni a fotókat, aztán a photoshop.....

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
jah kritika nekem is jöhet,csak lemaradt a multkor postból

milyen programot ajánlotok képszerkesztésre?Ez lesz az elsõ,szal oylan legyen hogy nagymuterom is megértse:D,sosem csináltam még ilyet...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

szerinted?
aze huzom
koszike

közben átmentem másik géphez elindítani az uploadot, és csak akkor fogtam fel, hogy magyarul kérted....így hát kivettem belõle azt az egy darab angol nyelvû könyvet, helyette kaptál egy magyart....;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

/magyarul kene/

de van pár angol is, remélem nem gond)

szerinted?
aze huzom
koszike

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
lor meg akit érdekel:

http://psiskola.4shared.com/

ha ez nem mûködne, akkor ezt próbáld:

http://www.4shared.c.../photoshop.html

bal oldalsó oszlop a download, megnyom, vár, lent középtájt megjelenik kis idõ múlva a download gomb, letölt, olvas, okosodik. :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
lor, van jópár pdf dokumentumon (photshop iskola, fényképretusálás, ilyenek..a legtöbb magyar, de van pár angol is, remélem nem gond), ha gondolod, becsomagolom neked aztán feltöltöm úgy 1 órán belül...megfelel?

addig meg olvasgasd ezeket, lent tudsz a következõ oldalra lépni:

http://www.fotoonlin...es.php?catid=11

up: töltöm fel õket, ~2*25 mega zippelve. van egy teljes magyar könyv is, én abból tanultam meg az alapokat, eléggé használható.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nemi kis szamitogepes modositas mit hogyan dolgot enm tudnatok irni? /magyarul kene/

ugy alltalaban, hogy szinek szebbek legyenek
...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás

kergeeger: a gyopárosfürdõrõl készült képed nekem nagyon tetszik, hihetetlen milyen színek vannak rajta...én miért nem tudom így beállítani sohasem a D50 fehéregyensúlyát? nekem még soha nem volt ilyen hófehér színû a fehér a képen, mint a te képeden a torony...

köszönöm! nem az én érdemem mert még csak próbálkozom a géppel.
350D-s komám ott mellettem megpróbálkozott mindennel de valamiért neki sem jött össze... viszont szerintem a szokásos user error volt nála ;o)
nem nagyon szoktam belenyúlni csak a leméretezés utáni élesítés erejéig és egy kis level ha szükség van rá de mindjárt megnézem pontosan az eredetin a színeket.

szerk: az állvány híján bringaülésrõl exponált kicsit csúnyácska eredeti kép itt van az exiffel együtt http://www.oroshaziak.hu/DSC_0075.jpg
aláírás szerkesztése

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Jogos!

Komponálj úgy, mintha négyzet lenne, aztán megvágod!;)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Bár éve a Bazilika melletti fotóboltban láttam is egyet masszív 30ezerért.

Használt Hasselbladokat is ki lehet fogni 130-180 körül 28 mm alap obival is. Az újak viszont megfizethetetlenek.

80mm az alapobi..majd egyszer veszek hassyt vagy mamiyat..mostanában sokat nyomkodtam hasselbladot phaseone h22vel, nagyon bejött, de nekem nem kéne hátfal :P .. csak nagyon tetszik a négyzetes képforma.
Expinálom a pinarámát.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Garda tónál készült képek: (kritika is jöhet :) )
http://public.fotki....emesPeti/garda/

és hogy témához kapcsolódjak: ezek garantáltan nem vakuval készültek :D

jó képek...azokon a képeken, ahol ugrálgattok meg manualoztok (talán a 2.oldal alján), ott az ösvény túlsó oldalán van még placc vagy csak egy meredek lejtõ?:)

kergeeger: a gyopárosfürdõrõl készült képed nekem nagyon tetszik, hihetetlen milyen színek vannak rajta...én miért nem tudom így beállítani sohasem a D50 fehéregyensúlyát? nekem még soha nem volt ilyen hófehér színû a fehér a képen, mint a te képeden a torony...