Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Új fényképezõt szeretnék venni. 40-50k-t szánok rá.
Mit tudtok javasolni nekem?
Annyi márka, annyi típus, kipróbálni meg nem lehet õket mind...és nem is értek hozzá oly' nagyon:)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hehe, hát azon szerintem eléggé bonyolult módon.
Lehet úgy, hogy átváltasz manuális módba, aztán megnyomod a fókuszmód közepén lévõ gombot, és beállítja a gép a fókuszt oda, ahova akarod. Utána végig ezen marad (kivéve ha visszajátszásra váltasz, vagy kikapcsolod, vagy filmet veszel fel).
A kézi állításhoz több gombot kell nyomogatni...
Van az expozíció korrekció gomb, azt nyomod, és közben asszem az elõre-hátra zoom-ot. (legalábbis az S5000-en még így volt)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
fuji s5700-on hogy a retekbe lehet állítani a manuális fókuszt? Objektíven ugyebár nem lehet. Videókamerán érintõ képernyõvel lehetett hogy hova fókuszáljon. Arra lennék kiváncsi hogy az ilyen gépeknél milyen módon mûködik a manuális fókusz.
köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
tehát akkor pl egy tz3-as megérné ezek szerint.
esetleg más ötlet a panától?

a kisebbek látszólag csak az obi-ban különböznek, nincs rajtuk 10szeres.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Hali!
Valakinek nincsen véletlenül egy EOS bajonettes Sigma 10-20 HSM obija? Örömmel kipróbálnám, mert szeretnék venni egyet.

Igazából az lenne a legjobb, ha pár napra kölcsönkaphatnám :) mondjuk úgy csötörtöktõl vasárnapig :D

Tudom sok az igény, de talán...

Köszi

Majd meséld el milyen volt, mert én is ilyet akarok:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kicsi hordozhato akkor kis lumix
becsokizol tole olyan fasza

leica obi
kepstab
...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Hali!
Valakinek nincsen véletlenül egy EOS bajonettes Sigma 10-20 HSM obija? Örömmel kipróbálnám, mert szeretnék venni egyet.

Igazából az lenne a legjobb, ha pár napra kölcsönkaphatnám :) mondjuk úgy csötörtöktõl vasárnapig :D

Tudom sok az igény, de talán...

Köszi
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Elsõ blikkre: jóval nagyobb átfogású fényerõsebb zoom. Gondolom a manuális beállítások is könnyebben kezelhetõk.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Ha jól emlékszem, ennek híresen jó optikája van.
De keress valami tesztet.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Pana gépekben lehet látni fantáziát? kis kompaktra gondolok, hiszen könnyen mozgatható kell.
Ma volt alkalmam egy TZ-1-eshez, de sajnos õt már nem gyártják, csak TZ2, TZ3 ami látható
http://www.fotomarke...ab=1&fromcat=32
Õ közülük lenne az egyik a kiszemelt.

Miben jobb viszont náluk a következõ gép?
http://www.fotomarke...pid=15657&tab=1

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Rendben, így már világos.
Köszi!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
@vikto:
annyi csupan, hogy nem ad a vakunak infot
csak azt , hogy villania kell
de semmifele okos dolgot nem tud vele csinalni
igy ttl fenymeres meg a gepen keresztuli fenyero szabalyoas nem lehetseges

menuben beallitod, hogy kulso vaku
es ugy kell osszeharmonizalni a dolgot, hogy jo legyen
'kicsit' tobb melo de mukodik.

en is igy tolom.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Nekem 6500fd van október óta.
7000 fölött van már az expozíciók száma, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Van pár hülyeségje (minek nincs?), de azokat ismerve teljesen jól használható gép. Mindenhol.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nekem van 9600-om, kb két hónapja.
Ugye az 9MP, de 5-ben használom, 4ed akkorák a képek így, és itthonra bõven elég ez is sztem.
6500-ben ugye fél collal nagyobb kijelzõ, viszont nem kihajtható.
A másik meg ja, a külsõ vaku..

Akkor meg is kérdezném, ezt nagyon nem vágom.
Ugye van a külsõ vaku csatlakozó helye, meg van egy szinkroncsatlakozó.
A használati meg azt írja, h a vakupapucs és a szinkroncsatlakozó nem küld a külsõ vakunak jelet.
Ez mit is jelent tulajdonképpen? Milyen vakut tudok, vagy milyet érdemes ehhez venni?
köszi

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
thommey,

örülök, hogy végre egy szakértõbb embertõl olvasok szubjektív és érthetõ véleményt a 6500fd-rõl, szívesen venném, ha írnál még a géprõl, akár privátban is. :)

a tesztek nekem nem sokat mondanak, kivéve, ha nagyon lehúznak vagy isntenítenek egy gépet...értek a technikai részhez, de nincs sok összehasonlítási alapom, csak a "két véglet": egy fullautomata régi olympus kiskompakt (mju400) meg egy SLR nikon d50.

6500fd-n töröm a fejem én is, a D50 az családi gép, nem vihetem túrázni meg kirándulásokra, pedig ott sok jó képet lehetne csinálni, és van téma bõséggel is...de hát a fullautomata kiskompakt nem igazán céleszköz, ha egy kicsit magasabb szinten akarsz fotózni. 6500fdre meg elvileg lesz $ nyár végére, xD kártya van itthon jópár, az olympus is azzal megy.. a 9500/9600on töröm még a fejem, hogy kell e az a külsõ vaku, vagy elég a beépített? (kb. ez a fõ különbség a kettõ között, nem?)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nekem is a kihajtható keresõ volt ami tetszett volna, de számomra szimpatikusabb a nagyobb súly, mert jobban stabilizálja a gépet. Persze minimál helynél a másik jobb, mert az visszahúzza az obit. De azért nagyon homokos helyre nem tömített vázat nem vinnék...

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Én pont az S5, és a Fuji között tépelõdtem, és maradtam ennél. 30000 különbség van két gép között, és sztem nem sokat ért az IS a canonban. Pedig canon párti vagyok. Meg kis mûanyag fütyi érzése van a gépnek. Csak akkor éri meg S5-öt venni, ha van nagy vakud, amit a tetejére raksz. Bár a nagyvakumat elvillantja a fuji is vakuról...

Én is e kettö közt tépelödtem. A Canon mellett szólt a kihajtható keresö az IS ( nem próbáltam ) a gyorsaság és a 200gr-mal kevesebb súly valamint a kisebb méret. Sivatagi biketúrához kell, ahol minden gramm számít, mert csak egy hátizsákunk lesz.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Köszönöm. Tanulságos volt.. 100 alatt nincs használható gép... (?)

Fuji S6500fd 69900 bruttó... www.digitcam.hu

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

A Canon Powershot S3 vagy S5 IS tele állásban is gyors marad. Pillanatnyilag ezt csak összehasonlító teszteredmények alapján mondom de az S5-öt már megrendeltem, ha meg jön, akkor többet tudok erröl mondani.

Néhány tesztadat (autofokusz + kioldási késedelem ) nagylátósz. és teleállásban:

Canon S3: 0,44 - 0,46
Fuji S6500: 0,51 - 0,51
Olymp. SP550: 1,06 - 1,08
Lumix FZ8: 0,56 - 0,61
Samsung Pro815: 0,83 - 1,91

Köszönöm. Tanulságos volt.. 100 alatt nincs használható gép... (?)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Én pont az S5, és a Fuji között tépelõdtem, és maradtam ennél. 30000 különbség van két gép között, és sztem nem sokat ért az IS a canonban. Pedig canon párti vagyok. Meg kis mûanyag fütyi érzése van a gépnek. Csak akkor éri meg S5-öt venni, ha van nagy vakud, amit a tetejére raksz. Bár a nagyvakumat elvillantja a fuji is vakuról...