Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Futárélet

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
119 hozzászólás a témában

spenot

spenot

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sopronban nincs futárszolgálat.
A megrendelõknél mindenhol lehet vécézni, sõt általában megkinálnak üdítõvel, legtöbbször jó fejek.

Karen

Karen

vendég

• fórumtag
  • 232 hozzászólás
Haller!

Nem is olvastam el idáig a legutóbbi okosságomra a válaszokat, mert nem jutottam géphez sokáig!
Képzeljétek, most már diszpécserkedek is, így új távlatok nyíltak meg elõttem, hogy kellõen választékosan és nyálasan fogalmazzak... :-X ;D
Viszlát!
Katkamanó

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Pix nem is tudtam , hogy Te futárkodtál/kodsz ::) ?? ??

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
pizzafutár az biztos. ;-)
az sem rossz meló. nyáron ha jól megy az üzlet akkor napi 10e megvan.
egy jó ismerõsöm nyomja 5 éve már. a világért sem akar motorra váltani :)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
nem tudjátok sopronban nincs v.milyen futárszolgálat?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
uhh pixel minden tiszteletem a tied..es mindenki masert aki nyomja a futar dolgot.. nem semmi ;)

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
kihalt a topik?
gyakran kell olyan helyekre menni, ahol van nyilvános WC. Minisztériumok, hivatalok. Ha nagy a hó, belassul az ember, de a budapesti nagyobb utak mindig járhatók, legfeljebb bazi mocskosak. Mondom mindezt 8 éves hajtis emlékeimre támaszkodva...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
most jutott eszembe hogy a kis és nagy dolgokat hogy oldják meg a futárok? persze vannak ötleteim de azért szeretném olyantól hallani aki volt már futár. ja meg még az is felmerült bennem hogy mi van akkor amikor éppen fuvar van de akkora a hó hogy képtelenség közlekedni kettõnél több kerékkel is, vagy ilyen nem létezik?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Az Alley Cat jó buli.

17fõ, az nem is sok...ahhoz a 160-180 Bp-i futárhoz képest.

Nemrég New Yorkban egy illegal Alley Cat-en 650fõt regisztráltak a szervezõk.
650 futár !!!! Kemény!!!!

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Hi mindenkinek!

Én is marhasokat bicózok a városban, Szentendre, Árpádhíd, rakpart, belváros ésatöbbi,Tudom hogy ez egy kemény meló, mármit a futárkodás, úgyhogy minden elismerésem a tietek srácok és lány ;), le a kalappal elöttetek, de frankón, néha irigyellek titeket a szabadságotokért "de télen nem" ::) De akkor is!!!!! ISTENEK VAGYTOK!!!! ;) :) :D ;D ;) :D :)

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
katapajti::
-sayna nemfeltétlenül lessz olcsobb a benzin... :-\
-kinövik? ;)hát legyen igy.
-szubkultura saynos negativ dolgot is yelent:beszükült látokört :-\..de ez embertöl is függ.
-azert sokan vannak akiknek nics beszükülve köztük...de az ellentábor isszépszámu... :(
Nagyon yo hogy lányok is irnak ide..õk legalább szépen,kereken kifeyezik azt amit mi nem tudunk.(én nem :()
+ egyébként is:bringáslányok õk õk.... HuH t e yo ééG!! ;D

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás

az autós pedig elõzékeny, mert tudja, hogy minél többen bringáznak, neki annál olcsóbb lesz a benzin,

háát..én ebben nem lennék biztos..
de a többit nagyon szépen mondtad :D
szépen beszéltél "arrol is" amit a srácok sodornak...:: korrekt véleményed van. Kinövik? ::)lehet.
Ilyenkor én mosolygok raytuk mindig. ;)kicsit olyan "aranyos gyerek" ilyenkor mindenki.
...fõleg amikor reytõzve a "figyelõ" szemektõl csinályák...na nem mind1ik>és azok vannk igazán rendben.(hozzáállásban)
én nem dohányoztam,ittam,...., soha öh ::)nem rendszeresen... 8)
amugy köztük is van kifeyezetten exalkesz,exdrogfüggõ aki már nem él ezekkel...
Amugy telyesen yo ez a szubkultura, csak mint minden ilyesmi...kicsit "belteryes"..ffõleg az életnod ,erdeklõdési terület.
Bár ismerek olyanokat akiknek azert messzelátóbb az erdeklõdési körük...
S a bringaszeretetük?elég különleges. sokak szerint(fõleg akinek olyan van) a fixi testesiti meg(számukra) az igazi futárbrinyot...s ellmennek végtelen "szeretetükben" odáig ???hogy bele raknak 1 telikereket!!ami háát nem Bp utcáira valo ;D fõleg patkárol le/fel ad szép hangokat...
nade õk tudyák.
Szó ami szó:::futárkodni yo!
::)na megyek...nem bölcselkedek tovább!
Aztán sz.tem ezt ki kell probálnia mindenkinek!..még lehet hogy én is ráveszem magam. ;D
YA? azt hittétek futárkodom? :D poedig nem is! ;)

amugy irhatna valaki aki a most juliusban a belvárosban indulo riksások közt van. kiváncsi vagyok hogy miyen... www.riksa.hu
csõváz

Karen

Karen

vendég

• fórumtag
  • 232 hozzászólás
Óóóóóó, drágáim.... Majd elfelejtettem beszámolni a szombati alley cat-rõl.... Hogy történhetett... ::)

Na, megint nagyon jó buli volt, de a szervezõk megleptek mindenkit, - egyébként még a verseny végén sem derült ki, hogy kik szervezték, csak tippek vannak. Úgy készültem, hogy megint feladatok lesznek, címek, ahogy általában egy futárversenyen lenni szokott, ennek tudatában a drága kis vörös ördögömmel mentem, a futárgéppel, már csak azért is mert este 10-kor kezdõdött papíron - valójában csak 11-kor. Beneveztünk 17-en, és ekkor jött a meglepi!! Toldytól Nyugatiig, onnan a körúton Oktogonig, megint jobbos, le Deákig, és ott ráfordulás a célegyenesre, megint Toldyig. Ebbõl két kör - az óra szerint a kettõ volt 5,83 km. Elsõ 6 jutott tovább, õk megint sprintelhettek két kört, közülük már csak 3 jutott tovább, és a harmadik forduló döntött véglegesen. Én 10. lettem, de amikor meghallottam, hogy ez gyorsasági verseny lesz, már tudtam, hogy semmi esélyem, az oútival kellett volna mennem. Az elsõ 6-ban még volt 2 srác montival, de az elsõ 3-ból 2 már fixis volt és egy oútis.
Olyan hangulata tud lenni egy ilyen versenynek, az emberek a Bajcsy-Andrássy sarkon hangosan kiabáltak, úgy drukkoltak!!
Egyébként a fixi nagy elõnye egy ilyen versenyben, hogy ha egyszer bepõrgetted, nem foglalkozol azzal hogy a Podmaniczkynél piros a lámpa, mert már tökmindegy, úgyse tudsz megállni. A harmadik fordulóban már úgy mentek, mint az állat, mondták, hogy már nem érdekelte õket semmi, csak nyomták neki! Az egyik srácra rányitottak egy ajtót, amit még kikerült, a sofõr meg azt hitte, most már nyithatja, úgyhogy újra rányitott egy Ccb-s srácra, Ricsire - egyébként õ nyert , nincs is fék a fixijén..... Meg tudta fogni és visszacsapta, de iszonyúan feldagadt a karja, amit eltalált az ajtó. Volt kollégám, Shock, aki már szintén Ccb-s lett a harmadik, neki van órája, hát csak az átlagsebességük volt 43 körüli, a max. sebességre nem emlékszem... Ricsi úgy ért be a célba, hogy majdnem a Nyugatitól jött vissza, csak ott tudott lelassulni. :o No comment.
Különben beszélgettem vele a fixizésrõl, kérdeztem, mi volt a legparásabb helyzet, vagy baleset, amióta azzal futárkodik. Semmi nem történt még vele, azt mondta, egyszer pörgött be a Határõr utcán annyira, hogy úgy zúdult rá a Városmajorra, hogy ha nem jön semmi, jó, ha jön, hét ez van. De nem jött semmi. :P
De jókor is kezdett vele dolgozni, tavaly egy szép augusztusi napon, amikor úgysincs 3 melónál több egy nap. Szép lassan belejött, mire sok munka lett, már profi volt.
Gondolkodom egy fixi építésén, mert pályára úgyis lehet, hogy kéne, de utcára akkor is csak elsõ-hátsó fékkel mennék, meg max. jövõre.

:-* Kata

Karen

Karen

vendég

• fórumtag
  • 232 hozzászólás
Ez így van!!!
De sokat gondolkodtam ezen a szubkultúra-témán. Szerintem annyira ország- és mentalitásfüggõ, hogy ezt hogy ítélik meg az emberek. Sokan megpattannak hosszabb-rövidebb idõre Amerikába, vagy a Benelux államokba futárkodni, vagy éppen ez az álmuk. Hollandiában meg Belgiumban jóformán bárhová bringaúton tudsz menni, és az tényleg csak a bringásé, az autós pedig elõzékeny, mert tudja, hogy minél többen bringáznak, neki annál olcsóbb lesz a benzin, tisztább marad a levegõ, kímélik az utakat stb. De ez már lerágott csont, errõl cikk is íródott már.
Abba meg, hogy ami itthon illegális, az kint legális, tök természetes és elfogadott dolog, most inkább nem megyek bele, de szerintem sejtitek, mirõl beszélek. Már elég régóta tartozom futárok közé ahhoz, hogy ilyen dolgokon ne ütközzek meg, annak ellenére, hogy már akkor se szívok el egy cigit, ha megkínálnak, mint régen, de ez csak azért van, mert erõsebb bennem a sportoló, mint a futár. Ha nem így lenne, ki tudja, lehet, hogy minden héten elinnám valahol a heti kessemet, mert az tény, hogy a pia nagyon finom. :P ::) ;) És mellette elégedett lennék és nem érezném magam kevesebbnek másoknál, mint ahogy én se az alapján ítélek meg vkit, hogy szív-e vagy nem, vagy hogy mennyire csapja szét magát egy bulin. Ezek is mulandó dolgok, kinövi az ember. ;)

Egyszer élünk, ez legyen a jelszó!!!
Csók!
Kata

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Savanyugabi:

Probáld ki.
Ha szeretsz, ha NAGYON szeretsz bringázni, élvezni fogod a dolgot.
egyetlen diszpécser sem várja el tõled, hogy térkép nélkül odatalálj akárhova.
Senki nincs, aki vágja az összes kicsi utcát.
Meg vannak cégek, akik sok futárt kérnek, így aztán 1 idõ után a nagyobb megrendelõket már ismered, nem is kell térkép hozzá.

Az emberek segítenek ha tudnak, a diszpécser se egy oroszlán, határozotnak kell lenni, és megy pikk-pakk a dolog.
nincs trükk benne, nem 1 horror meló ez....és sok jó arc van a futárok között.
Szubkultúrát képviselnek...mej le 1szer ha lesz idõd a melegedõbe vagy a Toldi moziba.
komolyan!!!

Igaz Katapajti?!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
katapajti:
aham ,értem. ha nem lesz munkám januártól-addig huzom a polgári szolgálatot- akkor bepróbálom a futárkodást. 8)

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
;)Azert ne feledkezzünk meg a futárcégeken
(hajtipajti,CCB stb..) kivüli futrinkásokrol sem.
Akikm nem(v. már nem) fõállásban nyomják az ipart.Ott 4-5000 FT 1 menet..csakhát..lehet hogy 1 hétig semmi...s bármikor hivhatnak...+õk fix "cégeknél" vannak. s másnak nem kell ugrálniuk.
Mondjuk igy viszont nem lehet megélni.De legalább nem kell a pénzböl adni senkinek.
Szoval MacGyver...lehet igy is....
;)
;D Volt valaki a bringásfelvonuláson 1 hete szombat??? Ózon vesztivál v. mi..?Képeket nem nyomott valaki közületek?...Hátha rayta vagyok.. ;D
áá...na rakom innen!
hali ::)

Karen

Karen

vendég

• fórumtag
  • 232 hozzászólás
Üdv!!

Savanyugabi:
Rengeteg futár van, aki nem pesti, van, aki pár hete sem ismeri a várost, mikor elkezd dolgozni. Térképet az elsõ napodon kapsz, ha az alapján nem találsz el vhová, hát akkor tényleg ne menj futárnak. De szerintem térképpel megtalálni egy utcát gyerekjáték. Vannak furfangos utcák, tovább tart, mint a térképen, vagy elõbb kezdõdik, vagy kacskaringós (Fodor utca ;D), gázos esetekben segítenek a kollégák - ha urh-n vagy - meg a diszpécser.

Én most vagyok ifutár 10 hónapja, de a mai napig imádom!!! A telet meg klasszul végégcsináltam, nemcsak elvegetáltam. Nem fogok álszerénykedni, ez tény. Bár nekem rengeteg erõt meg motivációt adott az, hogy csak pasik között dolgozom, nekem a szemem kisült volna, ha a hó vagy a hideg miatt nem vállalok be egy melót, vagy elkezdek nyavalyogni.
Németh Balázs írta a futáros cikkben, hogy a szabadságunk álszabadság, mert a diszpécserrel folyamatos kontaktban vagy és tartanod kell az idõket, de pont ezért jó gyorsnak lenni, mert be tudod osztani úgy az idõdet, hogy beülhess egy kínaiba, elintézd a suliban, a postán, az akárhol a magán dolgaidat, úgy hogy senkinek se tûnik fel. Igaz, hogy a felvételtõl a leadásig kétszer annyira megnyomod, mint máskor, dehát én pl. 10-6-ig dolgozom, csak így tudom intézni az ügyeimet, ha vannak.
Fizu meg szerintem tényleg elég jó, ha azt nézem, hogy ez nekem a szerlmem, a hobbim, edzés is, diplomám meg még nincs...

Ja, a térkép megtanulásáról jut eszembe, hogy én az elején belvárosban térképeztem állandóan, pedig tõsgyökeres pesti vagyok! Minden utcáról tudtam, hogy kb. hol van, de nem pontosan. Megõrültem a kicsi utcáktól, pl. Fejér György, Henszlmann Imre, meg ilyenek. De olyan is van, aki ezt imádja, pl. Csöwi. Én a hosszú melókat szeretem, sok belvárostól egy idõ után klausztrofóbiám lesz, de abban meg az a jó, hogy pörögsz, fölveszel, tekersz 6 utcát, lakatolsz, leadsz, jól lehet így is keresni.

A montiról annyit, hogy ismerek egy futárt, aki montival meg trekkingvillával megy és olyan idõket nyom, hogy Pesterzsébetrõl Óbuda 34 perc, Keletibõl Rétköz utca 17 perc...
Tény hogy az oútin én is úgy érzem magam, hogy repülök, semmihez sem hasonlítható érzés, imádom, meg akárhova felpörgetek 39-19-en, de egy rutinos futárnál már nem is a menetidõ számít annyira - számít, de mindegy, hogy 32, vagy 36 a sebességed - hanem az, hogy egy cégnél ne dumáld el a recóslánnyal az idõt, gyorsan kajálj, meg hasonlók.

Más okosság nem jut eszembe egyenlõre, de jó, hogy van ez a topic, pont gondolkodtam, hogy nyitok egy ilyet.

:-* Kata

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
üdv.

Engem az egészben csak az érdekel, hogy mennyit parázik az ember az elején, addig amig nem tesz szert "némi" rutinra-hogy pl. mézeskalácsház köz 342345234/234512 emelet 2.ajtó megtalálása ne okozzon különösebb fejtörést: 2óra padon- Bp. térkép ölben.. s ezt hogy tolerálják a diszpécserek?
Lehet, hogy ez birka kérdés, de "éccsak e' eccerû vidékki gyerek vagyok" aki ha át kell molyolni mondjuk egy évben 10 szer szeretett fõvárosunkon idegbajt akar kapni, ha 4xrre sem ér át pl. egy lámpán a belvárosban. Szal, mennyi esélye van egy átlag nem Bp-i arcnak, hogy középszerû futár legyen?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Így van.
Nyáron uborkaszezon van, mindenki szabizik, meg minden.
Lehet, hogy a kedved is elmenne a dologtól a pénz miatt, pedig szept. okt. hónap simán 20-30%-al több lé, mint a nyár(júl-aug). A karácsony elõtti 2-3 hét meg még plusz 20% ! ! ! !

1 ötlet: Próbáldd meg a CCB-t( www.ccb.hu), mert õk folyamatosan nyomják a bringa magazinba, hogy kell meló...de: KÖZÖLD ELÕRE, h meddig maradsz, mert úgy Fair play.