Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Futárélet

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
119 hozzászólás a témában

MacGyver

MacGyver

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Kösz, majd még kérdezõsködöm

spenot

spenot

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Lehet valahol nyári munkaként is futárkodni?

A Pajtában jövõ héttõl nem veszünk fel futárokat. Nyáron a megrendelõk szabadságra mennek, leáll az üzleti élet, kevesebb a megrendelésünk, pedig futár jönne dögivel. Télen, fõleg karácsony elõtt, állat sok meló van és alig találni jelentkezõt. Kár lenne higítani alkalmi melósokkal azt a brigádot, amelyik végig hajtotta a telet, lehet, hogy nem is az elsõt. Egyébként az elsõ hónapokban nem is keresnéd szét magad. Augusztusban, mire belejössz, mész vissza suliba. Szerintem a többi futárszolgálatnál detto ez van. De kérdezz be, akár a motorosokhoz is. Legalább 20 bringás futár melózik motoröröknél. http://futarszolgalat.lap.hu/

MacGyver

MacGyver

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Lehet valahol nyári munkaként is futárkodni?

spenot

spenot

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Idén másodszor kerül megrendezésre a Hajtás Pajtás Downhill Magyar Köztársaság kupa. Mátra, Bagolyirtás. Május 24-25. A hõsök küzdelme és bogrács, fehérkenyér, sör, szotyi. Hozd a csajod a pasid és az egész családod! http://www.hajtaspaj...cikli/index.htm

spenot

spenot

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Bihar-hegység Brutál túra képei: http://www.hajtaspaj...rutal/index.htm

Kükü

Kükü

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

.A próbaidõ 3 hónap ezalatt a fizetés kissé szerény,utána egy kicsit javul a helyzet,de azután sem keresel túl sokat (100-130e)Emellett számlát kell adnod, magyarul vállalkozói kell.Megéri ezért napi 100-150km-t tekerni,télen,nyáron,autók között,stb. ?És mi a biztosíték,hogy a 3hónap után nem küldenek el(mikor végre kezdenél keresni is..)

A fizu inkabb 80-180e.
Aki 80-at keres azert meg lehet jo futar, legfeljebb lassu.
Csak a futaron mulik a fizuja, mert a HP melot akar adni a futarnak, a diszpecser szinten ebben erdekelt. Csak akkor nem kap valaki sok munkat, ha lassu, mert akkor kicsuszhat a vallalt 90 perces kezbesitesi idobol, de Ot sem rugjuk ki, hiszen az O munkaja is nagy segitseg. Persze igy nem keres sokat, es gyakran inkabb elmegy, vagy elhatarozza hogy jobban odalep neki. Sok lassu futart lattam egyik honaprol a masikra megtaltosodni. Pl. a CCB egyik alapitoja mikor hozzank jott, tok lassu volt, aztan egyszercsak elkezdte a szaguldozast. Ma mar O az egyik legnagyobb alleycatkiraly.
Akit tolunk kirugnak, az egy atlagos helyen mar 4-5x ki lett volna hajintva.
A felmondasi idot kevered a fizetesi rendszerrel.
Az elobbi 1 honap.
3 honapig valoban kevesebb a fizu, de ha ezt letoltod, akkor pont annyival kapsz tobbet, amennyivel a betanulasi idonek nevezheto idoszakban rovidebben voltal fizetve.
Ennek az oka az, hogy futart talalni, adminisztralni, betanitani stb. nem eri meg, ha elmegy az elejen.
Sot ezek mind + koltseget jelentenek.
Szeretnenk tavol tartani a skalpvadaszokat, akik csak azert allnak be juliusban, hogy aztan az elso oszi eso idejen otthagyjanak bennunket a rengeteg megrendelessel a nyakunkon, csak azert, hogy elmondhassak: Ok is voltak futarok.
Jellemzo, hogy az elso 2-3 honapban minden futar okoz galibat, ami neha rontja a ceg presztizset. Velem is igy volt az elejen, es szinte mindenkivel.
A km. pedig nem 100-150, hanem 70-110.
Persze ez sem keves.
Hidd el, ez egy jo melo.

Kükü

spenot

spenot

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
hajtás pajtás topic az indexen:

http://forum.index.h...i?a=t&t=9016949

spenot

spenot

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
de én kezdtem

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Te miert hagytad abba?

SzuMe

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
futárkodni az menjen, aki szeret...imád brinázni.
Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy csak a léért.
Ez a biciklirõl szól.
Bringával hajtasz, a cégeknél a biciklidrõl kérdeznek, este a bringádat építed-állítgatod-finomítod-karbantartod, ha lazulás van a Rooselvelten, v. az MHB-n, vagy a ligetben, a kollegákkal a bikeokról dumáltok, és a melegedõben is a bicikli a Tma.

Ezt nem lehet a pénzért csinálni, ez szeretni kell.
Ha felkelsz hétfõn, és 1 fokos esõ esik nekimész a napnak. És másnap is 1 fokos esõ esik, és szedán és csütörtökön is, és ha pénteken reggel is 1 fokos esõ esik, és már nincs tiszta száraz cuccod, csak a hétdõ, akkor is felveszed, és nekimész a napnak.
hogy miért???
Mert tudod, h. ma is keresel, és estére csörög v.mennyi lé a zsebedbe, és ilyenkor több a meló, mert senki nem akar lecammogni a postáig az irodából.

Ez a véglet, a másik végletet mindenki Ltudja képzelni...vagy majd Katapajti elemzi(please Kata).

Bye: 1 Ex a CCB-bõl.

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
Hát lehet hogy én vagyok egy elkényelmesedett dög de nekem bp-en még a merevvilla is sok volt, néhány nap után befigyelt egy teló. Amikor 7 éve futárkodtam, akkor is jól ment a monti, most csak magáncélra közlekedem városban egy erre a célra épített 14 kilós cro-mo montival, és megy, mint a disznó. Meg is õrülnék, ha rátennének egy ss, outi neadjisten örökhajtós gépre. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezek a gépek nem jók, hanem csak azt, hogy mindenkinek az a jó, amit megszokott :)

ps. valaki dobhatna egy fülest a következõ futárversenyrõl, kíváncsi lennék, mire mennék a géppel :)

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
Sz.helyen nem tudok v.molyen kerékpáros futárszolgállatot???
::)

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

nem te kezdted el a hajtás pajtást??

spenot

spenot

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
A Pajtánál dolgozom 10 éve. 1 hónap a próbaidõ.
http://www.hajtaspajtas.hu/fut.htm

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
a futárok többsége montival jár? szerintem csak a pajtinál.
városban tök fölösleges montival menni, sokkal lassabb, mint egy outi. én mentem kb. egy hetet montival, tiszta gyász volt, nyikorogtak a fékek meg nem fogtak, lötyögött a kormánycsapágy, minden baja volt. ja, és alig lehetett vele menni, úgy éreztem, hiába tekerem, nem megy. meg ugye széles a kormánya, nem fér el az autók között.
aztán vettem egy országútit megint, és hát ég és föld. próbáljátok ki. ;)

left

left

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
A köszönés mizériához hozzászolva: az új futárok még a kollégáiknak sem képesek az esetek nagy részében köszönni!!
Úgyhogy ne csodálkozzatok azon, hogy nektek nem köszönnek!
UI: egyébként ha csak a kezedel intesz miközben markolod a kormányod ne csodálkozz , hogy a kutya sem veszi észre a köszöntésed.

trancer

trancer

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Izé, a BMX-eseket most ne keverjük bele ebbe a köszönés dologba, mert köztudott hogy nem valami jó a BMX-Monti viszony.
A futárok többsége montival jár, és én is. Olyan 3 évvel ezelött 10bõl 8 futár köszönt, de most 10 bõl talán 1 :/

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nem kötekedésböl de ez a köszönés téma már nagyon lerágott csont...........
Nekem köszönnek mikor az ss géppel vagyok, de olyankor nem köszönnek vissza a montisok meg a béemikszesek, mikor montival vagyok akkor nem köszönnek a futárok meg a béemikszesek, és mikor a béemikszel megyek nem köszönnek a montisok meg a futárok......na és akkor mi van?! klikkesedünk kissé, ez van.................de ha sokat vergödünk ezen akkor sem lesz máshogy, max lesz egy új pszihiátered........

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás

Ui: mostanság a futárok nem nagyon szoktan visszaköszönni.

Ezt en is tapasztaltam :-(

trancer

trancer

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Én ugy látom, hogy az emberek többsége azért megy el futárnak mert nincs más munka, és az a havi 100 több mint a semmi. Vagy rosszul látom?

Ui: mostanság a futárok nem nagyon szoktan visszaköszönni.