Kösz, majd még kérdezõsködöm
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Futárélet
Indította
Baliman.
, 2002. november 24. 00:16
Írta 2003. május 15. - 15:43
Írta 2003. május 14. - 21:19
A Pajtában jövõ héttõl nem veszünk fel futárokat. Nyáron a megrendelõk szabadságra mennek, leáll az üzleti élet, kevesebb a megrendelésünk, pedig futár jönne dögivel. Télen, fõleg karácsony elõtt, állat sok meló van és alig találni jelentkezõt. Kár lenne higítani alkalmi melósokkal azt a brigádot, amelyik végig hajtotta a telet, lehet, hogy nem is az elsõt. Egyébként az elsõ hónapokban nem is keresnéd szét magad. Augusztusban, mire belejössz, mész vissza suliba. Szerintem a többi futárszolgálatnál detto ez van. De kérdezz be, akár a motorosokhoz is. Legalább 20 bringás futár melózik motoröröknél. http://futarszolgalat.lap.hu/Lehet valahol nyári munkaként is futárkodni?
Írta 2003. május 14. - 19:55
Írta 2003. május 12. - 10:48
Idén másodszor kerül megrendezésre a Hajtás Pajtás Downhill Magyar Köztársaság kupa. Mátra, Bagolyirtás. Május 24-25. A hõsök küzdelme és bogrács, fehérkenyér, sör, szotyi. Hozd a csajod a pasid és az egész családod! http://www.hajtaspaj...cikli/index.htm
Írta 2003. április 25. - 11:55
Írta 2003. április 16. - 23:54
.A próbaidõ 3 hónap ezalatt a fizetés kissé szerény,utána egy kicsit javul a helyzet,de azután sem keresel túl sokat (100-130e)Emellett számlát kell adnod, magyarul vállalkozói kell.Megéri ezért napi 100-150km-t tekerni,télen,nyáron,autók között,stb. ?És mi a biztosíték,hogy a 3hónap után nem küldenek el(mikor végre kezdenél keresni is..)
A fizu inkabb 80-180e.
Aki 80-at keres azert meg lehet jo futar, legfeljebb lassu.
Csak a futaron mulik a fizuja, mert a HP melot akar adni a futarnak, a diszpecser szinten ebben erdekelt. Csak akkor nem kap valaki sok munkat, ha lassu, mert akkor kicsuszhat a vallalt 90 perces kezbesitesi idobol, de Ot sem rugjuk ki, hiszen az O munkaja is nagy segitseg. Persze igy nem keres sokat, es gyakran inkabb elmegy, vagy elhatarozza hogy jobban odalep neki. Sok lassu futart lattam egyik honaprol a masikra megtaltosodni. Pl. a CCB egyik alapitoja mikor hozzank jott, tok lassu volt, aztan egyszercsak elkezdte a szaguldozast. Ma mar O az egyik legnagyobb alleycatkiraly.
Akit tolunk kirugnak, az egy atlagos helyen mar 4-5x ki lett volna hajintva.
A felmondasi idot kevered a fizetesi rendszerrel.
Az elobbi 1 honap.
3 honapig valoban kevesebb a fizu, de ha ezt letoltod, akkor pont annyival kapsz tobbet, amennyivel a betanulasi idonek nevezheto idoszakban rovidebben voltal fizetve.
Ennek az oka az, hogy futart talalni, adminisztralni, betanitani stb. nem eri meg, ha elmegy az elejen.
Sot ezek mind + koltseget jelentenek.
Szeretnenk tavol tartani a skalpvadaszokat, akik csak azert allnak be juliusban, hogy aztan az elso oszi eso idejen otthagyjanak bennunket a rengeteg megrendelessel a nyakunkon, csak azert, hogy elmondhassak: Ok is voltak futarok.
Jellemzo, hogy az elso 2-3 honapban minden futar okoz galibat, ami neha rontja a ceg presztizset. Velem is igy volt az elejen, es szinte mindenkivel.
A km. pedig nem 100-150, hanem 70-110.
Persze ez sem keves.
Hidd el, ez egy jo melo.
Kükü
Írta 2003. április 08. - 01:13
Írta 2003. április 08. - 01:03
Írta 2003. március 14. - 20:36
Írta 2003. március 11. - 18:47
futárkodni az menjen, aki szeret...imád brinázni.
Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy csak a léért.
Ez a biciklirõl szól.
Bringával hajtasz, a cégeknél a biciklidrõl kérdeznek, este a bringádat építed-állítgatod-finomítod-karbantartod, ha lazulás van a Rooselvelten, v. az MHB-n, vagy a ligetben, a kollegákkal a bikeokról dumáltok, és a melegedõben is a bicikli a Tma.
Ezt nem lehet a pénzért csinálni, ez szeretni kell.
Ha felkelsz hétfõn, és 1 fokos esõ esik nekimész a napnak. És másnap is 1 fokos esõ esik, és szedán és csütörtökön is, és ha pénteken reggel is 1 fokos esõ esik, és már nincs tiszta száraz cuccod, csak a hétdõ, akkor is felveszed, és nekimész a napnak.
hogy miért???
Mert tudod, h. ma is keresel, és estére csörög v.mennyi lé a zsebedbe, és ilyenkor több a meló, mert senki nem akar lecammogni a postáig az irodából.
Ez a véglet, a másik végletet mindenki Ltudja képzelni...vagy majd Katapajti elemzi(please Kata).
Bye: 1 Ex a CCB-bõl.
Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy csak a léért.
Ez a biciklirõl szól.
Bringával hajtasz, a cégeknél a biciklidrõl kérdeznek, este a bringádat építed-állítgatod-finomítod-karbantartod, ha lazulás van a Rooselvelten, v. az MHB-n, vagy a ligetben, a kollegákkal a bikeokról dumáltok, és a melegedõben is a bicikli a Tma.
Ezt nem lehet a pénzért csinálni, ez szeretni kell.
Ha felkelsz hétfõn, és 1 fokos esõ esik nekimész a napnak. És másnap is 1 fokos esõ esik, és szedán és csütörtökön is, és ha pénteken reggel is 1 fokos esõ esik, és már nincs tiszta száraz cuccod, csak a hétdõ, akkor is felveszed, és nekimész a napnak.
hogy miért???
Mert tudod, h. ma is keresel, és estére csörög v.mennyi lé a zsebedbe, és ilyenkor több a meló, mert senki nem akar lecammogni a postáig az irodából.
Ez a véglet, a másik végletet mindenki Ltudja képzelni...vagy majd Katapajti elemzi(please Kata).
Bye: 1 Ex a CCB-bõl.
Írta 2003. március 07. - 02:13
Hát lehet hogy én vagyok egy elkényelmesedett dög de nekem bp-en még a merevvilla is sok volt, néhány nap után befigyelt egy teló. Amikor 7 éve futárkodtam, akkor is jól ment a monti, most csak magáncélra közlekedem városban egy erre a célra épített 14 kilós cro-mo montival, és megy, mint a disznó. Meg is õrülnék, ha rátennének egy ss, outi neadjisten örökhajtós gépre. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezek a gépek nem jók, hanem csak azt, hogy mindenkinek az a jó, amit megszokott 
ps. valaki dobhatna egy fülest a következõ futárversenyrõl, kíváncsi lennék, mire mennék a géppel
ps. valaki dobhatna egy fülest a következõ futárversenyrõl, kíváncsi lennék, mire mennék a géppel
Írta 2003. március 03. - 18:29
Írta 2003. március 01. - 23:53
Írta 2003. március 01. - 11:52
Írta 2002. december 02. - 10:48
a futárok többsége montival jár? szerintem csak a pajtinál.
városban tök fölösleges montival menni, sokkal lassabb, mint egy outi. én mentem kb. egy hetet montival, tiszta gyász volt, nyikorogtak a fékek meg nem fogtak, lötyögött a kormánycsapágy, minden baja volt. ja, és alig lehetett vele menni, úgy éreztem, hiába tekerem, nem megy. meg ugye széles a kormánya, nem fér el az autók között.
aztán vettem egy országútit megint, és hát ég és föld. próbáljátok ki.
városban tök fölösleges montival menni, sokkal lassabb, mint egy outi. én mentem kb. egy hetet montival, tiszta gyász volt, nyikorogtak a fékek meg nem fogtak, lötyögött a kormánycsapágy, minden baja volt. ja, és alig lehetett vele menni, úgy éreztem, hiába tekerem, nem megy. meg ugye széles a kormánya, nem fér el az autók között.
aztán vettem egy országútit megint, és hát ég és föld. próbáljátok ki.
Írta 2002. december 02. - 09:24
A köszönés mizériához hozzászolva: az új futárok még a kollégáiknak sem képesek az esetek nagy részében köszönni!!
Úgyhogy ne csodálkozzatok azon, hogy nektek nem köszönnek!
UI: egyébként ha csak a kezedel intesz miközben markolod a kormányod ne csodálkozz , hogy a kutya sem veszi észre a köszöntésed.
Úgyhogy ne csodálkozzatok azon, hogy nektek nem köszönnek!
UI: egyébként ha csak a kezedel intesz miközben markolod a kormányod ne csodálkozz , hogy a kutya sem veszi észre a köszöntésed.
Írta 2002. december 01. - 23:45
Izé, a BMX-eseket most ne keverjük bele ebbe a köszönés dologba, mert köztudott hogy nem valami jó a BMX-Monti viszony.
A futárok többsége montival jár, és én is. Olyan 3 évvel ezelött 10bõl 8 futár köszönt, de most 10 bõl talán 1 :/
A futárok többsége montival jár, és én is. Olyan 3 évvel ezelött 10bõl 8 futár köszönt, de most 10 bõl talán 1 :/
vendég__*
Írta 2002. december 01. - 22:53
vendég__*
nem kötekedésböl de ez a köszönés téma már nagyon lerágott csont...........
Nekem köszönnek mikor az ss géppel vagyok, de olyankor nem köszönnek vissza a montisok meg a béemikszesek, mikor montival vagyok akkor nem köszönnek a futárok meg a béemikszesek, és mikor a béemikszel megyek nem köszönnek a montisok meg a futárok......na és akkor mi van?! klikkesedünk kissé, ez van.................de ha sokat vergödünk ezen akkor sem lesz máshogy, max lesz egy új pszihiátered........
Nekem köszönnek mikor az ss géppel vagyok, de olyankor nem köszönnek vissza a montisok meg a béemikszesek, mikor montival vagyok akkor nem köszönnek a futárok meg a béemikszesek, és mikor a béemikszel megyek nem köszönnek a montisok meg a futárok......na és akkor mi van?! klikkesedünk kissé, ez van.................de ha sokat vergödünk ezen akkor sem lesz máshogy, max lesz egy új pszihiátered........
Írta 2002. december 01. - 22:47
Ezt en is tapasztaltam :-(Ui: mostanság a futárok nem nagyon szoktan visszaköszönni.
Írta 2002. december 01. - 20:46
Én ugy látom, hogy az emberek többsége azért megy el futárnak mert nincs más munka, és az a havi 100 több mint a semmi. Vagy rosszul látom?
Ui: mostanság a futárok nem nagyon szoktan visszaköszönni.
Ui: mostanság a futárok nem nagyon szoktan visszaköszönni.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére