Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Árpád-híd

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
198 hozzászólás a témában

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Manka, te valamit nagyon összekeversz, kizárt dolog, hogy 73 óta hálon legyél.
...
Amúgy szeptemberre lesz kész az egész híd, vagy csak a déli oldal?

Nézd én ezt nem tudom papírokkal bizonygatni, már csak azért sem, mert akkor nem mint magánember, hanem mint egy fõiskola tanárának a gyereke voltam a hálón. Egyébként valóban nem InterNet-nek hívták. Volt az UUnet, Gopher, sõt én még voltam a CompuServe-nek is elõfizetõje. Ma már nincs meg a számlám, mert nemrég dobtam ki a 86-os papírokat (bankszámlák, CSI elõfizetési anyagok, CSI köszönõ levél, stb. de pl. én az elsõ 100 magánelõfizetõben voltam benne a CSI-ben (akkor még csak C/S volt a rövödítése).

Az Árpád híd egészére adták meg a dátumot. Mondjuk elég lassú így is! Na és nem tudom, hogy fogunk áttekerni akkor, amikor az északi járdát bombázzák szét.

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Sztem a csak déli....

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
Manka, te valamit nagyon összekeversz, kizárt dolog, hogy 73 óta hálon legyél. 73-ban az Internet elõdje, az Arpanet még épphogy csak túl volt a kísérleti fázison, és egyáltalán nem volt kapcsolata a keleti blokkal, sõt lényegében semmivel sem az USA-n kívül. Az UUNet 87-ben született meg, a Gopher pedig 91-ben. Nekem 93 óta van Internet hozzáférésem, és akkor még az egész (!)Magyarország egyetlen 64kb-es vonalon kapcsolódott a külföldi backbone-hoz.

Amúgy szeptemberre lesz kész az egész híd, vagy csak a déli oldal?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Több dologra is felhívnám a hídon közlekedõk figyelmét:

1. A budai hídfõnél a veszélyes keresztezõdés elõtt a hídépítõk úgy álltak fel a fûre a kocsijaikkal, hogy takarják a kerékpárosokat - az amúgy is gyorsan hajtó - agresszív autosok elõl. Így most esély sincs az észrevételünkre.

2. A hídon - mármint az északi járdán - rengeteg gyalogos közlekedik. Máshol nem is tudnak. Igen ám, de ezek közül egyesek szándékosan nem húzódnak félre, ha csöngetsz, illetve mások meg - lehet, hogy csak figyelmetlenségbõl - eléd lépnek!

3. A pesti oldalon a Dagály felhajtó elõtt egyre nagyobb az aknafedélen a lyuk!

4. Immáron a másokdik kerós-kerós összeakadást láttam a szigeti ívnél. Ott, ahol a szigetre kanyarosó autósok miatt szûkített a járda csatlakozás )a pesti ági járdához).

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Most olvasom a Metro-újságban,h az északi oldalon kétirányú bicikliút lesz...

...hát,én kiváncsi vagyok,hogy fogják megoldani... :P

Én eddig is itt tekertem. A sáv szélessége adott. Lehet kiszélesíteni, de szerintem nincs értelme. Ami viszont tuti, hogy meg lesz oldva, hogy megmagasítják a kerítést...

A pesti oldalt jól megcsinálták. Javaslom nézz el oda!

:)

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Most olvasom a Metro-újságban,h az északi oldalon kétirányú bicikliút lesz...

...hát,én kiváncsi vagyok,hogy fogják megoldani... :P

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Na megnéztem a táblát. Mégpedig csütörtökön, csak most van idõm leírni. Tehát az van azon a táblán, hogy szeptember 20-ig fognak dolgozni a hídon.

Jelenleg már a pesti oldat is lezárták a déli járdát. Rendesen túrják a területet...
:-)))

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Másik dolog!

A járda felújítása gõzerõvel folyik. Jelenleg a budai oldalon a déli járdát csinálják. Nem voltam a tábla közelében, de ha valaki jár a Margit-szigeti lehajtónál, akkor a déli oldalon talál a buszmegállóban egy sárga táblát, amin fel van tüntetve az építkezés teljes rendszere.

Majd elmegyek egyszer arra is, és elolvasom!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Örömteli hírem, hogy eltüntek a narancs-sárga dobozok!

2003.03.06. (csütörtök) és 2003.03.07. (péntek) között valamikor - szerintem este - felszedték az összes dobozt az Árpád hídról és környékérõl. Mostantól megint szabadon lehet járni!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Tegnap is, de ma igazán elkezdett egy nagy melós brigád dolgozni az Árpád hídon. Méghozzá egyelõre az alábbiakat csinálják:
1., Sárga szaggatott vonallal beszûkítették a forgalmi sávokat.
2., A külsõ sávból egy részt lecsíptek és elkerítettek.
3., A járdát ellepte az építési segédanyag.

Mindezt az Árpád híd déli járdáján a Margit-szigettõl a budai hídfõig tapasztaltam.

Érdemes figyelni a hídra. Nagyon torlódnak az autósok!

Remélem nemsokára az északi járdát is megcsinálják...
:D :D :D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ez jó érzés!

:) :) :)

dugo

dugo

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Sikerült segíteni.Nem mentem neki.Amúgy nekimentem volna!KÖSZI! ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Sajnos eddig 3 nagyobb esést és 2-3 majdnem esést láttam a hídon. Biztos nem olvassák a BikMag WEB oldalakat...

Na, de remélem azért két-három kerós társnak sikerült segíteni!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
1., Nagyon korrekt volt a "védelem". Bár meg kell mondanom, hogy annyira nem szorulok védelemre... :)
2., Saját magam is láttam pár "érdekes" Topic-ot, ezért - szerintem ez egyáltalán nem rossz, sõt igencsak célratörõ!
3., http://www.kfki-isys...okt27/okt27.htm
Ezen a linken a jobb oldalon látható 2. kép. Köszike! :D :D :D

1., Na Manka hát téged jól megvéttek a fiúk, látod?
...
2., Sok igazságot mondtatok pro és kontra ;D de megjegyzem azért a Fórumon nyíltak sokkal céltalanabb, érdektelenebb hülyeség topicok is mint ez. Azt hiszem ez nyilt titok.

3., Manka!
Ha átküldöd az eredeti képedet emilkében akkor én átméretezve felrakom magamhoz és te megkapod az URL-t így kiküszöbölheted a kor porblémát -ahogy a Galla mondja.
...

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Na Manka hát téged jól megvéttek a fiúk, látod?
Mellesleg személyesen is ismerem a "mi" Mankánkat és higgyétek el, hogy soha semmilyen rosszindulat nem volt benne sõt mindig is csak a jobbító szándék.
Sok igazságot mondtatok pro és kontra ;D de megjegyzem azért a Fórumon nyíltak sokkal céltalanabb, érdektelenebb hülyeség topicok is mint ez. Azt hiszem ez nyilt titok.
Manka!
Ha átküldöd az eredeti képedet emilkében akkor én átméretezve felrakom magamhoz és te megkapod az URL-t így kiküszöbölheted a kor porblémát -ahogy a Galla mondja.
Ja skacok egy könyvajánlat: Dolák-Saly Róbert: Madáretetõ pusztulat jó nevetõs könyv annak aki szereti a "Boborjános" és efajta stílust.
Bocsi de nem kerestem "Könyvajánló" topicot!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
"Lustaság, ez is megoldás" jeligére:

Mivel nem találtam meg - rövid keresés után - a Karácsonyi jókivánságok rovatot, ezért ide írom:

Bike-osan egyszerû,
ugyanakkor kedves,
hótól mindig nedves,
csúszkálástól mentes,

Kellemes Ünnepeket Kívánok!

:D :D :D

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Már megbocsáss, de hogy kereshette volna meg, amikor az említett topik KÉSÕBB nyílt mint ez! :-\

Legalább figyelj oda, ha mindenképpen kötözködsz! :-X

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Azt én is rögtön láttam, hogy a tisztelt topic nyitó a szelíd emberek társaságából kerülhetett ki, ezért tartottam magam vissza eddig, de én már csak ilyen bunkó vagyok.

Talán mégsem lett volna oly bonyolult megkeresni:
http://www.bikemag.h...y;threadid=3719

Legközelebb próbáld meg. (Mondtam, hogy bunkó vagyok, ráadásul a vizsgaidõszak még ki is készít, ezért nem fogom vissza magam. Tudom, hogy ez nem mentség de most nem érdekel.) ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

"Van már egy veszélyes helyes topic, a dobozos, köves hozzászólások mehetnének oda. Én csak arra akartam kulyukadni, hogy ez egy nagyon speciális címû topic, jobb lett volna valami általánosabbat nyitni

Macsek, ezt így is lehetett volna kezdeni, nem tudom mire jó ez a stílus, úgy érzem most nem a megfelelõ emberrel kötekedtél :-\

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
MankaMTB:
Lassan a 30adik évfordulóhoz közeledsz... ::) Mármint a neten...
Gratula érte. :)

Hanem a ViaColorra azért mondtam a puhát, mert a beton azért keményebb... 8)
Egyébként tényleg annyira csúszós szárazon,v az a baj,h tél van, jegesek az utak? ???