Szia ZsírosMacska (bár lehetne inkább ZsémbesMacska a NICK-ed)!

1., A Topic-ot nem azért nyitottam, mert arra gondoltam, hogy hemzsegni fog benne a bejegyzés. Mindössze szerettem volna egy helyet biztosítani ennek a témának. Pontosan tisztában vagyok vele, hogy egyeseket (leginkább téged) nem érdekel. Engem viszont foglalkoztat, mert a híd budai oldalán lakom, és a pesti oldalától tizen-egynéhány villamos megállónyira dolgozom. Azaz minden nap arra jövök, vagy megyek. Azt hiszem, hogy ez elég nyomós érv azért, hogy engem és pár hasonló társamat érdekelje a téma. Akit érdekel belép ide, elolvassa a friss infókat, aztán vagy ír hozzá, vagy nem. De egyvalami biztos. Képet kap a híd aktuális kerós helyzetérõl. És ez számomra és számára fontos. Én arra gondoltam, hogy amikor kész lesz a kerós út - a hídon - akkor lezárom a Topic-ot.
2., Ha úgy érezném, hogy nincs értelme, hidd el, hogy nem tenném.
3., Amikor a lista - a kisérleti állapotból - a mostani formáját öltötte fel, akkor valahogy elszállt a születési adatom. Hogy miért csak az, ne kérdezd, mert nem tudom. Már én is észrevettem. Csak azért nem javítom ki, mert akkor meg a kép szállna el. Nekem a kép nagyon tetszik. A NET-en nincs oldalam, tehát nem tudom - a program mostani követelõzésének megfelelõen - módosítani a kép méretét. Viszont a kép egy nagyon kedves emlék (Vértes túra, a Szárligeti állomásról kifelé hajtva) képe. Szeretném ezt a képet megtartani. Úgy gondoltam, hogy akit érdekel a születésem, vagy meg akar ismerni, úgyis megkeres! Egyébként nem titok, hogy - sajnos - "öreg" vagyok. 1960.12.06-án születtem. ne számolj. 42 éves múltam.

Ez sajnos azt jelenti, hogy nem vagyok egy mai kamasz! 1973 óta vagyok rajta a hálón, tehát - sajnos - ebben is elég régi "harcos" vagyok.
4., Tudod az a ... doboz engem és még pár arra járót érdekel. Szerintem aki vidéki az nem biztos, hogy benéz ide, vagy ha igen, akkor lehet, hogy azért, mert erre akar jönni valamikor. Akkor neki segítek azzal, hogy tájékoztatom arról, hogy a híd közepén szóróanyagos doboz van letéve úgy, hogy nem látszik. Tudod láttam pár - valószinûleg ezt a listát nem olvasó - kerékpárost esni ott. Igaz, eddig nem volt baj (vagy legalább is én nem tudok róla), de egy húzós csávó, aki szeret hajtani, az ott egy olyat tanyázhat, hogy kicsúszik az autók elé. Abból viszont halálos baleset is lehet. Na én ezért szóltam it a listán. Ezt akarom elkerülni. Lehet, hogy piti dolognak veszed, de én nagyon boldog leszek, ha csak 1 (ismétlem EGY) embert sikerül megmentenem az eleséstõl, a kárszenvedéstõl. Én ekkor azt mondom, hogy érdemes volt írnom róla.
Írhatnék neked a Csúcs hegyi (már Pest megye, nem Budapest)kutyatámadásokról, a Kevély alatti dózer út rejtelmeirõl, a Hosszúhegy alatti kék úti vaddisznó "támadás"-ról, sártengerrõl is, de azt más már írta.
Aztán lehetne írni arról, hogy St.Endrén rendszeresen nekünk akar jönni az autós társadalom krémje, amikor a patak mellett a kerékpáros-gyalogos (mellesleg autók elöl elzárt) területen tekerünk. Írhatnék az Izbég-i közért közelében rád leselkedõ billenõ csatornafedélrõl, vagy a Dömörkapu felé vezetõ útra ezerrel kihajtó katonákról (az üdülõ falujukból szoktak egyesek elsõbbségadás nélkül kihúzni, csikorgó kerekekkel). Lehetne írni a Dömörkapu - P.St.László közötti erdészeti betonúton több mint 50-nel száguldozó erdész teherautó (zöld IFA, egész új járgány, mármint a többihez képest) gyalogosokat és kerékpárosokat halálosan fenyegetõ farolgatásairól, szándékos szembehajtásairól.
Szerintem ezen témáknak is van helye itt a listán. Engem érdekelne, sõt én is beírnám a tapasztalataimat, leírnám a szerintem veszélyes helyeket (Várgesztes - fõút, várhoz felvezetõ elágazása, Kismaros - Királyrét felé vezetõ út, közért utáni bukkanója). Csak ezt én úgy képzeltem el, hogy nem én fogom megnyitni a "tematikus" hely-leírásokat, elemzések rovatait, hanem a hely közelében élõ kerós társam. Miért? Mert Õ nap mint nap arra jár. Én meg csak alkalmanként. Õ biztos, hogy sokkal többet tud arról a helyrõl, mint én...
Szívesen írnék például a Kaposvár - NagySzakácsi túránkon tapasztalt veszélyes, nehéz helyekrõl, de meghagyom a Kaposmérõi TT-nek. Õ majdnem minden tekerési idõszakban arra jár.
Na ezeket csak azért írtam le, hogy a káromkodás helyett rávegyelek arra, hogy ne ezt - a számodra érdektelen - topicot olvassad, hanem nyiss egy olyat, mely a te környezetedrõl szól. Én, ha arra fogok túrázni, tuti, hogy végig fogom olvasni a topicodat és nagyon fogok örülni neki!
1., Komolyan mondom, ellököm az agyam.
...
2., Félreértés ne essék, elmondom, hogy tényleg nem szeretném megsérteni MankaMTB-t
...
3., Bár b*sz*tt anyira megtisztelni a drága fórumozós társaságot,
...
4., Abból indulok ki, hogy MankaMTB értelmes ember.
...