Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Éljen az esõ.

Így legalább volt indokom, hogy miért kocsival jövök dolgozni bicikli helyett, reggel szét is kaptam a bringát és délután viszem hajtómûcserére.
Hétvégére meg remélem össze is tudom dobni az új bringát.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Ez így van... Le is esett a Shimanonak... Bár szerintem enduro felhasználást bírná még így huzamosabb ideig (a Hone végülis arra való). Legalábbis remélem... Végülis én is arra használom az LX-et. :-) Meg 80-85 kg is vagyok hozzá... Meg a technikám is igen kiforrot... belekapaszkodok a kormányba jól, oszt majd lesz valami... Fiam már van, a név fennmarad...
Na, megyek KV-zni.

Utálom ezt a qrva esõt!!!
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

CC felhasználásban (amire az LX való) soha nem töröd el az alut.

de AGA (gondolom) pont emiatt írta úgy, hogy LX/Hone,
hiszen a kettõ köztudottan ugyanaz,
viszont utóbbit ugye (ennek ellenére) nem CC felhasználásra szánták

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
No ezt dokumentáljátok nekem, mert úgy tudtam az xtr az cro-mo!, most csak azért is mert az itthoni sh katalógusokban is ez van! A hone meg erre való!
Én is megvettem volna!
Végre jogosan kötözködöm :D

Ride everywhere.

.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
a régi xtr kar az egyik legjobb amit az shimano gyártott. (02-03)
rengeteg dh-s ment azzal.
nem hittem el amikor haver 25be eladta valakinek. annyiért én is megvettem volna...
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Na ugye... Bírja az. Ha meg arra használjuk amire való, akkor meg fõleg.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
az xtr alu? a dura ace meg cr mo szintén, csak vékony. /már ha jól tudom/
de én nem félnék az alu miatt, sok külföldi dhs megy xtr karral, akár 2003assal és azóta jó.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
CC felhasználásban (amire az LX való) soha nem töröd el az alut.
Ne az legyen már az egytlen szempont, hogy túléljen 5m-es letöréseket... Nem arra való, oszt kész.
Az XTR még szarabb? abban is alu tengely van, és még vékonyabb is a falvastagsága. A sok hülye meg csak veszi és veszi...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A cro-mo merevebb anyag mint az alu. A kerékpároknál azért merevebb a cro-mo-nál mert hatszor annyi anyagot használnak belõle. A súly meg nem mindig számít, szerintem itt (tengely) pont nem(sokat).

Ride everywhere.

.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
a cro-mo meg rugóózzik..
ezért talán alu? a súlyról nem beszélve.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Mikor a boltban épp arra panaszkodtam, hogy miért nem gyártanak tömör bordás tengelyt kezembe nyomták ezt a gamma drive-ot.. Az fsa amúgy is a kedvencem (vagyis a TH indrustries de az ugyanaz) engem nem taszított vissza. Évente szétbaßok egy középrészt, így lehet, hogy ez lessz ha a mostani tönkremegy mert ebbe vastag cro-mo tengely van nem alucsõ (LX/Hone)!! Vajon a következõ hone-ban miért acél tengely lesz? Csak nem pont ázért ami miatt nekem sem tetszik? Erre a tengelyre megy a legnagyobb súlyterhelés, csavarás, nyírás, ami csak létezik, nem hiszem, hogy sokáig bírja ezt bármilyen alu (fõleg az lx-ben lévõ, csak látnátok a hajtókarom...)

Ride everywhere.

.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jó minõségû négyszöggel nincs baj
haver 100 kiló, ugrált négszögessel, olcsó, de jó és okosan összeválogatott cuccokkal és bírta majd' egy évig.

valóban jó dolog az integrált tengely, de jelen esetben nincs létjogosultsága, szerintem. 100 kilónál sem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hát ha dh gépbe belemegy a turbinacsapágy akkor biztos az kell bele.:)
Ez az egész monoblokk meg tengelyrögzítés teljesen súly meg hajtóerõ fûggõ(pl. egy 100kilós kezdõ maratonozónak nem ajánlanám a 4szög tengelyt, míg egy 50kilós cc-s meg sem érzi a merevségbeni különbséget az isis és az integrálttengely között).

A sebesség mindent megold.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
"Szerintem azért sokat számít az integrált tengely, mert így többet bírnak a monoblokkok."

:shit:

mondta valaki az ellenkezõjét? és hol van ennek létjogosultsága? túra/kezdõ marathonozó biciklin? akkor dh gépbe mi kell, turbinacsapágy?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Megfogadtam a tanácsod thufir. Én is Istvántól vettem a hajtókart. Eddig jól müxik.

István eredeti csomagolásban teljesen újjan adja a hajtómûveket? Azért kérdem, mert én is szeretnék nála venni, csak én egy xt-t.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Megfogadtam a tanácsod thufir. Én is Istvántól vettem a hajtókart. Eddig jól müxik.

Na ez az, mert az "olcsó" octa/isis -es karral is csak akkor járnék jobban/olcsóbban, ha azt is "Istvántól" venném ... különben bolti áron ugyan ott vagyok:)

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy elõnye van: gyorsabban össze lehet rakni.;)

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Persze! Nekem is integrált van (LX'05). Nagyon jó az ötlet, nagyon jó rendszer... de ezen az (ár)szinten nincs rá szükség. Rendeltetésszerû felhasználás (maraton, túra) esetén semmi elõnyét nem látod majd. Viszont a súlya visszafog, bár ez sem igazán szempont.
Ha integrált tengelyes kar kell, vegyél LX-et az apróban ISTVÁN-tól (én is ezt tettem), ha meg olcsó, vegyél Octa/ISIS rendszerû olcsóbb cumót.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Vegyétek inkább az LX-et.

Én is elõször az FSA Gammadrive-ot akartam venni de lebeszéltek róla.Egyhete használom az új LX-et és k*szott jó. Pedig nem vagyok shimano mániás, sõt..
Az FSA-nál meg ez az alap hajtómû és az LX 3-4 ezressel drágább.