Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ok, szuper és akkor nincsenek különbözõ méretek a tengelynél ugye?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Errõl mi a véleményetek? Ki fog bírni 90 kilós egyént és néhány lépcsõt? Ha kiállok a nyeregbõl hozzáér majd a lánc a váltóhoz? Persze a hozzá való monoblokknál.
http://ebike.hu/term...mu/octalink/154

Sp

Egy darabig minden kibírja. De ez nem igazán erre való...
A láncot meg simán bele tudod nyomni az elsõ váltóba, én 80kg-val, LX04-el is megtettem. :( Amúgy ez inkább a váz rugalmasságától függ...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Errõl mi a véleményetek? Ki fog bírni 90 kilós egyént és néhány lépcsõt? Ha kiállok a nyeregbõl hozzáér majd a lánc a váltóhoz? Persze a hozzá való monoblokknál.
http://ebike.hu/term...mu/octalink/154

Sp

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Külföldrõl hozatnám a hajtómûvet, szokott elõfordulni valami gyártási hiba esetleg ami miatt garanciát kéne érvényesíteni? Gondolom a monoblokk úgyis ki fog bírni legalább 1 évet utána meg úgyis fizetõs a szervíz.

A japoknal ez nem jellemzo. Nem kerul ki sok hibas darab a kezuk kozul ;)

A monoblokk mar nem monoblokk, hanem ket oldalon csapagyazas, az pedig egy even belul szerintem nem fog tonkremenni. Ha van jo boltos ismerosod, akkor itthon is lehet garanciat ervenyesiteni ra ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

LX és XT hajtókarokban van valami lényeges különbség vagy csak a jobb lánctányérok miatt drágább az XT? Az új integrált monoblokkok csak egyféle méretben vannak, úgytudom a régebbieknél(nem integrált monobolkk) voltak különbözõ méretek amikre figyelni kellett hogy passzoljon a vázba? Külföldrõl hozatnám a hajtómûvet, szokott elõfordulni valami gyártási hiba esetleg ami miatt garanciát kéne érvényesíteni? Gondolom a monoblokk úgyis ki fog bírni legalább 1 évet utána meg úgyis fizetõs a szervíz.

A bikemag január-februári számában a hajtómûtesztben meg tudod nézni, hogy mi a különbség.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

LX és XT hajtókarokban van valami lényeges különbség vagy csak a jobb lánctányérok miatt drágább az XT? Az új integrált monoblokkok csak egyféle méretben vannak, úgytudom a régebbieknél(nem integrált monobolkk) voltak különbözõ méretek amikre figyelni kellett hogy passzoljon a vázba? Külföldrõl hozatnám a hajtómûvet, szokott elõfordulni valami gyártási hiba esetleg ami miatt garanciát kéne érvényesíteni? Gondolom a monoblokk úgyis ki fog bírni legalább 1 évet utána meg úgyis fizetõs a szervíz.

Úgy emlékszem, hogy más anyagból van a tengely.

A sebesség mindent megold.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
J, erre mar masok is gondoltak, de ha gyarilag igy jon, az csak elony ;)
https://www.betd.co....?CategoryID=119
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tudtátok, hogy a tavalyi mûanyag Saint hajtókar felhúzó csavar (ami tkp csak egy kis elõfeszítést ad neki) idénre gyönyörû aluvá vált? Bár ez talán csak egy szûk réteg számára érdekes. :)

Szal, ha a gyári csavar nem mûanyag, hanem szép alu, akkor valszeg nem törik el, és nem hagyom el a felét...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha fontos az ár, és van vmi vájtszemû ísmerõsöd, célszerû használtan venni moncsi-kar kombót. A mai használtapiaci viszonyok között szinte fillérekért megkapod.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
érdemes egy új váltót is feldobni a gépre, csak a váltásteljesítmény miatt, ha zavar
de nem szükséges, ha jó ahogy van
a hajtómû tengely nyúlása miatt cisnálta ezt eddig..
abba a vázba egy 113/68-as monoblokk kell, a hajtómûvel.
simán jó lesz.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
AHHA! KÖSSZI!

Egyébként egy Magellan Hydráról van szó. Szép lassan összeépítem belõle a biciklimet. Ezért fejlesztem. A korábban leírt választ már nem módosítom:

Persze elviszem szervízbe. De az alkatrészeket én veszem meg- a költségek miatt. Ezért akarom tudni, hogy mit is szabad megvennem.

Ami meg a beletaposást illeti: Felmegyek egy lejtõn, és a lánc hozzáér az elsõ váltóhoz. Surlódik. Amikor a jobb lábam elöl van. Azzal taposom a pedált. Minden alkalommal.
Ezenkívûl kattog is fordulatonként. De ez a probléma már elõfordult pár posttal ezelõtt is.

Ezekbõl az okokból szándékozom lecserélni a hajtómûvet egy erõsebbre és merevebbre, ami a korábban említett kettõbõl lenne. Természetesen a négyszögtengelytõl is meg kívánok szabadulni, így a HT-re gondoltam. Igazad van.

Mi a véleményetek?

A váltó Shimano TX50. Tourney.

Sp

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a láncbeletaposás meg nyilván az hogy egy nyúlós vacak a mostani karja, és beleér az elsõváltóba

mire figyelj?
ha te veszed: nézd meg a mostani monoblokk szélességét, és adatait
68 mm csapágyház szélesség, ez stimmel, illetve valószinüleg 113 mm a tengely szélessége, hisz ez szokott lenni
ugyanilyen kell majd a gépbe
ha boltban szerzed(valószinübb) akkor mondd az hogy az kell és tegyék is be, lévén ha jól sejtem nem sok szerszámod van hozzá...
beállítják és adják is vissza új alkatrészekkel a gépet.
szó nélkül.

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás

deore jelenleg octalinkes, lx pedig hollowtech II. Ha ujat es ideit akar, akkor ezekrol beszelunk.

A deore Hollowtec és octalink az Lx is a H.II-ö mellé octalinkes.
Emil

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
ja.. de nemmondta... ;)
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
deore jelenleg octalinkes, lx pedig hollowtech II. Ha ujat es ideit akar, akkor ezekrol beszelunk.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás

Sziasztok!

Ha le akarom cserélni a biciklimen a hajtómûvet monoblokkal együtt, mire kell figyelnem? Egy sima négyszögtengelyest cserélnék Deore/DeoreLX-re. Kivagyok, hogy állandóan beletaposom a láncot a váltóba. Hátul asszem Acera váltó van.

Köszi
SP

kicsit érthetetlen vagy.. legalább is számomra...

most gondolom nem te magad akarod +csinálni hanem szervízbe viszed... akkor mire akarsz figyelni?
ja és deore-deore lxbõl is van 4szöges is ;) ... szal gondolom octalinkeset akarsz... és a beletaposást meg végképp nemértem.. :( és legalább azt tudd már milyen hátsóváltód van.. nemárt...

úgyhogy próbálj meg valami konkrétabbat kérdezni, mer így nemnagyon tudunk rajtad segíteni...
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Sziasztok!

Ha le akarom cserélni a biciklimen a hajtómûvet monoblokkal együtt, mire kell figyelnem? Egy sima négyszögtengelyest cserélnék Deore/DeoreLX-re. Kivagyok, hogy állandóan beletaposom a láncot a váltóba. Hátul asszem Acera váltó van.

Köszi
SP

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
erõsen monoblokk gyanus a dolog

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Halihó mindenkinek!

Egy aprócska kérdés.
Az elmúlt héten a következõ probléma merült fel.
A bal hajtókarnál hajtáskor alsó állásában koppanás hallható.
Mi lehet a probléma?
A rendszer négyszögtengelyes.
A hajtókar csavarjainak meghúzását már próbáltam, nem segített.
Az elsõváltóhoz nem ér hozzá semmi. (elõször én is arra gyanakodtam).
A koppanás csak terheléskor hallható. (tehát ha mondjuk állványon áll a bringa és a hajtókart kézzel forgatom akkor nem.)

Lehet, hogy a monoblokk ment tönkre (eltört/elrepedt a csapály, stb)?

Köszi a segítséget
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...