Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Télleg? Nem vagyok képben, de a titán egy g*ci kemény anyag... Elvileg nem kophat. Törni se illene, akkor hogyhogy szétmegy?

Tévhit rombolás következik:
-a titán azonos mennyiségben nem erõsebb az acélnál, hanem pontosan megegyeznek a határfeszültségek - törni is éppenúgy törik, mint egy igényesebb acélötvözet (namost nehogy a TESCO acélvázakra hivatkozzon valaki :) )
-a titán fajsúlya viszont könnyebb az acélnál, ezáltal azonos csõszett titánból biztos hogy könnyebb lesz
-a titán korrózióálló és igénytelen anyag, de rohadt drága (megmunkálása, és a 3000+ Celsius fok olvadási pontja miatt)
-a titán nem rugalmasabb mint az acél, van acélötvözet, ami simán hasonló rugalmasságú modulusszal bír
-az, hogy mi kemény, az sokmindent jelenthet - pl a karbon rohadt erõs, de késsel is meg tudod sérteni, pedig szakítószilárdsága a kés acéljának 10szerese is lehet - ha a felületi keménységre gondolsz, ki kell ábrándítsalak, pont olyan kemény, mint az acél
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Egyebkent a gramozzos tema szamomra tok rohej. Ha itt mindenki verseny sulyban figyelne, akkor meg ertenem, hogy ez nehez meg az nehez (es akkor peszelunk 50-100gr-rol) de a legtobbunknek a testen van a felesleges suly. 1kg-ot fogyok, maris jobb lesz a sulypontom (fent kisebb tomeg) es egy forintomba se kerult. :)

Amugy engem is erdekelne, hogy milyen koves palyan lehet kitekerni nagytanyer konuszt CC gepbol. En HHH-n lefele orultem, hogy bringan tudtam maradni. :) Bar lehet mast ertunk koves alatt.

Edit: a dozer ut nem koves :-) A koves az amikor 20-40cm-es koveken zug le az ember. HHH-n van egy ilyen resz solymar fele. Fejeltem is fat :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ja, aszittem köves lejtõrõl van szó
nem murvás autóútról.

de a 70 az szép!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem láttad még, hogy Charon átállította a rugóstagot. :) Köves dózerúton simán megvan a 70.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ûrrepülõk se bírják, és semmi amibe beépítik direkt:D
azér rakják hogy hamar elkopjon, eltörjön, és cserébe g*ci drága legyen

nemtudtad?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Titán fogsor ritka hamarr rommámegy. Annak való, aki félévente kap újat az egyesülettõl. Szerintem is 9-es XT. A 8-as régi LX nehéééz, ha jól emléxem...legalábbis a 9-es XT jócskán aláver.

Télleg? Nem vagyok képben, de a titán egy g*ci kemény anyag... Elvileg nem kophat. Törni se illene, akkor hogyhogy szétmegy?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Raadasul nekem kicsit erosnek hangzik hogy durva koves lefelen 44/11 -ben tekersz Cc bringaval... ;)

Ezt nem akartam beírni, mert hasonlóval már megcsipkedtem egyszer, és nem igazán tetszett neki. Fõleg, hogy tudom, mit jön lefelé.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Raadasul nekem kicsit erosnek hangzik hogy durva koves lefelen 44/11 -ben tekersz Cc bringaval... ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Na nekem is lenne egy kérdésem. Szóval mióta össztelóval megyek, rászoktam arra, hogy a durván köves lefeléken is tekerek mint az õrült, ezesetben viszont 44/11-ben (új hajtásrendszeren, csak hogy ne a kopásra hivatkozzon valaki) megugratom a láncot a fogsoron (vagy nemtom hol, nyilván nem nézek oda). Laza már a váltó rugója, s berezonál? (lácfeszítõ és hasonló dolog nyilván nem játszik, szigorúan CC bicó) Emellett kb félévente elhajlítom a hátsó váltófület (nem fizikai ütéstõl), nyilván nem tökéletes a váltórendszer emiatt, de ezt úgy tûnik nem tudom elkerülni. (mitõl hajlik el, eleve?)

Most nem szeretnék gonoszkodni, de mit csinálsz a bicóddal? Ahhoz képest, hogy csak CC-zel, elég rendesen amortizálod. Lánc, pedál, váltófül, stb...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
lehet kapni ilyen váltó "erõsítõ"-védõ cumót, asszem a point forgalmazza.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na nekem is lenne egy kérdésem. Szóval mióta össztelóval megyek, rászoktam arra, hogy a durván köves lefeléken is tekerek mint az õrült, ezesetben viszont 44/11-ben (új hajtásrendszeren, csak hogy ne a kopásra hivatkozzon valaki) megugratom a láncot a fogsoron (vagy nemtom hol, nyilván nem nézek oda). Laza már a váltó rugója, s berezonál? (lácfeszítõ és hasonló dolog nyilván nem játszik, szigorúan CC bicó) Emellett kb félévente elhajlítom a hátsó váltófület (nem fizikai ütéstõl), nyilván nem tökéletes a váltórendszer emiatt, de ezt úgy tûnik nem tudom elkerülni. (mitõl hajlik el, eleve?)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Titán fogsor ritka hamarr rommámegy. Annak való, aki félévente kap újat az egyesülettõl. Szerintem is 9-es XT. A 8-as régi LX nehéééz, ha jól emléxem...legalábbis a 9-es XT jócskán aláver.

jockystone

jockystone

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Véleményeket kérnék, épp bicajt építek, és erõsen húzok a 8-as rendszer fele mert anno sokkal inkább meg voltam vele elégedve mint a kilencesekkel.
Itthon elég macerás alkatrészt találni hozzá, de most van lehetõségem külföldrõl a vázzal együtt rendelni. Legfontosabb szempont a tartósság. Felhasználás All-mountain, 60kg vagyok de elég vaddisznó stílussal.
Tehát szerintetek:

9-es XT sor (13000Ft), és inkább hagyjam a 8 sebességes ötletet
8-as régi LX sor, 2db hogy legyen egy tartalék (14000 együtt) ésszerû megoldás, így 5 évre be vagyok biztosítva, bár ezt még itthon is kapni.
8-as XTR, felsõ lánckerekek titánból. (14000Ft), ennyiért ingyen van. kérdés mennyivel tartósabb a titán...

bármilyen ötlet/javaslatot örömmel fogadok.

Zaki

A titán könyebb, mint az acél és drágább és ritkább is, bár a kopási tulajdonságairól nem sok mindent tudok. Ha grammániás vagy, akkor titán vagy ha sok a pénzed, de ha nem, akkor jó az acél is.
Szerintem hagyd a fenébe a 8-as rendszert és vegyél 9-est!
Haver 90-96kg-jával elég vadállatul megy (Enduro/FR) és neki eddig parája nem volt a 9-es rendszerrel (pedig õ az a tipikus hegyen-völgyön át típus) igaz jót kell ahoz venni (kapásból minimum XT szint). XTR hátsó váltó van a gépében (mostanában nagyon nézegeti a Dura Ace hátsó váltót. Missi Giove-nak, Gulyás Misi-nek pl. Dura Ace hátsó váltója van/volt a gépében, ha a zúzást nézzük és országúton is eléggé jól és sokat bizonyított, szóval, ha a 2 szélsõséget jól bírja, akkor valószínûleg a végletek között is elég jól boldogul). Az elsõ váltója XT, de meg van vele elégedve, igaz ki akarja majd cserélni XTR-re (mert az XTR tényleg a legjobb MTB-s cucc). Amit ajálani tudok, hogy vegyél XTR hátsó váltót (akár használtan is, csak jó állapotút! tényleg nagyon jó!). Fogaskoszorúból minimum XT és 9-es (én Sram PG-970-est használok és bevált, bár van nála jobb is). Láncból Connex-et vegyél és lehetõleg a legfullextrásabbat (nem bánod meg)! Elsõ váltóból meg minimum XT-t. Az LX-et meg felejtsd el, ha azt akarod, hogy jól mûködjön a váltó és hajtó rendszered és nem akarsz kompromisszumokat kötni a minõség és az ár oltárán! Hidd el, hogy jobb az XT, mint az LX és az XTR félelmetessen jobb, mint az XT! A minõséget meg kell fizetni, de megéri!
:scared: Jó munkás emberek szövetsége :scared:
:cheers:
:doghouse:

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
Véleményeket kérnék, épp bicajt építek, és erõsen húzok a 8-as rendszer fele mert anno sokkal inkább meg voltam vele elégedve mint a kilencesekkel.
Itthon elég macerás alkatrészt találni hozzá, de most van lehetõségem külföldrõl a vázzal együtt rendelni. Legfontosabb szempont a tartósság. Felhasználás All-mountain, 60kg vagyok de elég vaddisznó stílussal.
Tehát szerintetek:

9-es XT sor (13000Ft), és inkább hagyjam a 8 sebességes ötletet
8-as régi LX sor, 2db hogy legyen egy tartalék (14000 együtt) ésszerû megoldás, így 5 évre be vagyok biztosítva, bár ezt még itthon is kapni.
8-as XTR, felsõ lánckerekek titánból. (14000Ft), ennyiért ingyen van. kérdés mennyivel tartósabb a titán...

bármilyen ötlet/javaslatot örömmel fogadok.

Zaki

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
jah de lényeg hogy most van rajta és jó is a terelõs fílinn
jó a kerregõ hang,hogy csak finoman szól,de az agyam igy is tulkerreg mindenet

szóval me heppi

jahj valamit kell ezeket karban tartani!?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
sajna a khsre kb sehogy sem fér el... mrp az felment :D
tudom ;)
próbálkoztam is vele -> haver vett olcsón egy alighasznált terelõt (kis fûrésznyomokkal ugyan..)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem is max 38-40es tányér mehet a boxguide-ra, mivel le kellett a felette levõ anyagot flexelni - a forgáspontba neleért volna

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nah ez most meglátom mien lessz
ha kicsit jobban körbetelefonálok akor lesz egy emerpé,de nem jön be igazán külsõre
ez most pöpec igy RRel,de kistányért le kéne szednem,fölöslegesn maradt fönn

hogy ezzel a kormánycsapágyal menyit szívtam...
soha semmit ami nem iparis:)

box lett volna,ha fölfér.de igy tekerhetõ lessz,mert fejrefordítottam a tagot,igy lehet hoszabb nyeregcsõ...

hm.
ezt inkább a ki mijen bírgával ba kellet volna...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jaja
az mrp fel sem merült, csak az acor:P

igazság.

boxguide nekem bevált!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
azr mrpt arra írtam, hogy "a 2 görgõset minden márkából felejtsd el."
ezért irtam oda, hogy drága! ;)
dhra ponthogy kell a rockring, vannak ugye kövek, meg fatörzyek, meg jó kis esések, amit nem árta, ha tolerál a gépezet
giant dhn is jó nagy rockroing jön alapból... nem véletlen
mrp is kifejezetten dh terelõ
e13 is
de itthon teljesen korrekt dolog a boxguide, nekem is volt, csak nem szerette a khs... :P