Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
RSX linkek: Tamaskaa tudom csak siettem... köszi a kiegészítést :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
BombrideR: olvass privit pls.

Vannak a Sram-nak Shimano kompatibilis cuccai, pl az Attack, Rocket, Mrx, Gemini váltókarok, meg a régen volt Centera/Neos/Quartz/Plasma váltók-váltókarok is mûködtek shimanoval keverve. De a mostani 3.0, 4.0, 5.0, 7.0, 9.0, SL, X0 cuccok már garantáltan nem. Az ESP technológia miatt.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Tamaskaa!

jóvanna!

Egyébként olvastam valahol, hogy van SRAM ami kompatibilis a Shimanoval, de már nem tudom hogy mi. (az elsõ grip talán?) Mondjuk én nem is próbálékoztam a párosítással.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
többször elhangzott már, de kis tunyák vagytok visszaolvasni, így leírom ide: a SRAM akárhány-pont-nulla cuccai (váltó/váltókar) nem kompatibilisek a Shimano váltókkal és váltókarokkal. :)

Jorus: pár kép még, mert Te meg lámer vagy: ;D

itt egy, itt a robbantott ábrája is, itt meg .pdf-ben van.

szívesen :D :-*

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Ez így van!
Én sem helyeztem a gépemre egyetlen Shimano alkatrészt sem és szerintem pimasz jó lett.
SRAM 5.0 Gripek, 7.0 Fékkarok, 9.0 elsõ váltó, X.0 hátsó váltó.
Fékek: HAYES HMX-1
Szó szerint nincs rajta egy Sh alátét sem!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
lajos: komálom a macskád! ;D ;D

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Így van!

Apropó: Kedden gyün a hátulsó agyam! Befûzetem és felkészülök a felkészülhetetlenre! /BMFT-tali/ ;)

lor: Egyébként kinek melyik jön be! Ismerek olyan embert aki ha az élete múlna ezen akkor sem vanne Sram váltót de ismerek olyat is aki csak Sram-ot helyezne el a gépén! ;) Ezért irtam hogy: "Egyébként mindenkinek más a véleménye! Ki melyiket kedveli jobban!" ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Köszönöm a véleményeket! ;) :-*

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
ERIC!

Én most váltottam 7.0-ról X.0-ra. A 7.0-ról az a véleményem, hogy egy rendkívül jó váltó, nemhiszem, hogy hátrány a mûanyag kivitel.
Nagyon pontos, ha jól be van állítva, nem hiszem, hogy gond lehet vele. Erõs a rúgója, nem jelent problémát a terhelés alatti váltás.
A Shimano váltókarokkal ha jól tudom, nem kompatibilis, érdemes a saját grip shiftjével használni.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az hogy simano nem mellette szol hanem ellene!
:-)

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Sram 7.0:
Olcsó, könnyû, és felveszi a versenyt egy LX, XT szintû hátsóváltóval. De mûanyag! :-\ Aztat hiszem hogy az Szeptemberi Bike Magban le van írva minden amit a 7.0-ról tudnunk kell! ;)

Deore:
Nem mûanyag de teljesítményileg szvsz nem igazán tartja a versenyt a 7.0 cuccosval! ::) Részemrõl csak az szól mellette a 7.0-val szemben hogy Smano de ez semmi!

Egyébként mindenkinek más a véleménye! ;) Ki melyiket kedveli jobban! ::)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ras:THX A LOT!!! ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Mi a véleményetek a 7.0-s Sramról? Szerintetek mit vegyek, Símanó Deore-t, vagy Sram 7.0-t?
Elbizonytalanítottak... :)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

Van valakinek képe Shimano RSX hátsóváltóról?

http://ebay2.ipixmed...f1f785d/i-1.JPG

rd-a416, 8 speed

remélem ez jó lesz ;)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Üdvözletem!

Végre kipróbálhattam a SRAM X.0 váltót. Nekem nagyon tetszik a mûködése, jól beállítva halál pontos és biztonságosan vált akár egyszerre több fokozatot is fölfelé. Bitang erõs rúgója van, úgyhogy nem késik a végrehajtással.

Kérek másokat, akik boldog tulajdonosai egy hasonló kütyünek, írjon a tapasztalatairól!

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
a schwinnemen 94-es vagy 96-os Lx cuccok vannak. full LX es kivéve a kormcsap(, de a vitrinben a kormcsap is megvan ;))

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Van valakinek képe Shimano RSX hátsóváltóról? Már fél órája görcsölök mindenféle képkeresõvel, de semmi.

Elõre is thx!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Sala: Nem hinnem hogy olyan csoda ritkasag lenne ra tanyert szerezni.
En tavaly vettem ra vueltat, kiray piros szine van. Nem is volt csak par ezres.

Egyebkent a Quarzon kivul van egy neos hajtomuvem is, mar negy eve tokeletesen muxik. :) Ha jol szamolom az kb '98...

A lyukkor standard, tehat -mint irtak- sok variacio /Race Face, FSA, csinaltani stb lehetoseg van/
Boltot hirtelen nem tudok. :-(

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Hosszas tárgyalások után sikerült hiánytalanul visszaszereznem 5 évvel ezelõtt eladott, komplett (és azóta is szatyorban pihent...) legelsõ szériás XTR szettet (900-as sorozat).

Kellene egy váz...
Lehet, hogy barátnõm kap egy szép-új vázat, az Õ Ritchey Nitanium csöves Magellan Pyxis Team vázát pedig elkobzom... ;D
Az még olyan igazi, klasszikus geometria.

Ha pedig semmi, akkor nincs más hátra: Yasec 8)

Ja: nyissunk retró-topikot? Rajta lennék, nagyon!

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Ras

Nem az az nem kötöszködésnek szántem! ;)