RSX linkek: Tamaskaa tudom csak siettem... köszi a kiegészítést
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2003. március 01. - 16:41
Írta 2003. március 01. - 14:05
BombrideR: olvass privit pls.
Vannak a Sram-nak Shimano kompatibilis cuccai, pl az Attack, Rocket, Mrx, Gemini váltókarok, meg a régen volt Centera/Neos/Quartz/Plasma váltók-váltókarok is mûködtek shimanoval keverve. De a mostani 3.0, 4.0, 5.0, 7.0, 9.0, SL, X0 cuccok már garantáltan nem. Az ESP technológia miatt.
Vannak a Sram-nak Shimano kompatibilis cuccai, pl az Attack, Rocket, Mrx, Gemini váltókarok, meg a régen volt Centera/Neos/Quartz/Plasma váltók-váltókarok is mûködtek shimanoval keverve. De a mostani 3.0, 4.0, 5.0, 7.0, 9.0, SL, X0 cuccok már garantáltan nem. Az ESP technológia miatt.
Írta 2003. február 28. - 23:22
Tamaskaa!
jóvanna!
Egyébként olvastam valahol, hogy van SRAM ami kompatibilis a Shimanoval, de már nem tudom hogy mi. (az elsõ grip talán?) Mondjuk én nem is próbálékoztam a párosítással.
jóvanna!
Egyébként olvastam valahol, hogy van SRAM ami kompatibilis a Shimanoval, de már nem tudom hogy mi. (az elsõ grip talán?) Mondjuk én nem is próbálékoztam a párosítással.
Írta 2003. február 28. - 22:51
többször elhangzott már, de kis tunyák vagytok visszaolvasni, így leírom ide: a SRAM akárhány-pont-nulla cuccai (váltó/váltókar) nem kompatibilisek a Shimano váltókkal és váltókarokkal.
Jorus: pár kép még, mert Te meg lámer vagy: ;D
itt egy, itt a robbantott ábrája is, itt meg .pdf-ben van.
szívesen :-*
Jorus: pár kép még, mert Te meg lámer vagy: ;D
itt egy, itt a robbantott ábrája is, itt meg .pdf-ben van.
szívesen :-*
Írta 2003. február 28. - 22:43
Ez így van!
Én sem helyeztem a gépemre egyetlen Shimano alkatrészt sem és szerintem pimasz jó lett.
SRAM 5.0 Gripek, 7.0 Fékkarok, 9.0 elsõ váltó, X.0 hátsó váltó.
Fékek: HAYES HMX-1
Szó szerint nincs rajta egy Sh alátét sem!
Én sem helyeztem a gépemre egyetlen Shimano alkatrészt sem és szerintem pimasz jó lett.
SRAM 5.0 Gripek, 7.0 Fékkarok, 9.0 elsõ váltó, X.0 hátsó váltó.
Fékek: HAYES HMX-1
Szó szerint nincs rajta egy Sh alátét sem!
Írta 2003. február 28. - 22:38
Írta 2003. február 28. - 22:36
Így van!
Apropó: Kedden gyün a hátulsó agyam! Befûzetem és felkészülök a felkészülhetetlenre! /BMFT-tali/
lor: Egyébként kinek melyik jön be! Ismerek olyan embert aki ha az élete múlna ezen akkor sem vanne Sram váltót de ismerek olyat is aki csak Sram-ot helyezne el a gépén! Ezért irtam hogy: "Egyébként mindenkinek más a véleménye! Ki melyiket kedveli jobban!"
Apropó: Kedden gyün a hátulsó agyam! Befûzetem és felkészülök a felkészülhetetlenre! /BMFT-tali/
lor: Egyébként kinek melyik jön be! Ismerek olyan embert aki ha az élete múlna ezen akkor sem vanne Sram váltót de ismerek olyat is aki csak Sram-ot helyezne el a gépén! Ezért irtam hogy: "Egyébként mindenkinek más a véleménye! Ki melyiket kedveli jobban!"
Írta 2003. február 28. - 22:33
Írta 2003. február 28. - 22:27
ERIC!
Én most váltottam 7.0-ról X.0-ra. A 7.0-ról az a véleményem, hogy egy rendkívül jó váltó, nemhiszem, hogy hátrány a mûanyag kivitel.
Nagyon pontos, ha jól be van állítva, nem hiszem, hogy gond lehet vele. Erõs a rúgója, nem jelent problémát a terhelés alatti váltás.
A Shimano váltókarokkal ha jól tudom, nem kompatibilis, érdemes a saját grip shiftjével használni.
Én most váltottam 7.0-ról X.0-ra. A 7.0-ról az a véleményem, hogy egy rendkívül jó váltó, nemhiszem, hogy hátrány a mûanyag kivitel.
Nagyon pontos, ha jól be van állítva, nem hiszem, hogy gond lehet vele. Erõs a rúgója, nem jelent problémát a terhelés alatti váltás.
A Shimano váltókarokkal ha jól tudom, nem kompatibilis, érdemes a saját grip shiftjével használni.
Írta 2003. február 28. - 22:22
Írta 2003. február 28. - 22:19
Sram 7.0:
Olcsó, könnyû, és felveszi a versenyt egy LX, XT szintû hátsóváltóval. De mûanyag! :-\ Aztat hiszem hogy az Szeptemberi Bike Magban le van írva minden amit a 7.0-ról tudnunk kell!
Deore:
Nem mûanyag de teljesítményileg szvsz nem igazán tartja a versenyt a 7.0 cuccosval! : Részemrõl csak az szól mellette a 7.0-val szemben hogy Smano de ez semmi!
Egyébként mindenkinek más a véleménye! Ki melyiket kedveli jobban! :
Olcsó, könnyû, és felveszi a versenyt egy LX, XT szintû hátsóváltóval. De mûanyag! :-\ Aztat hiszem hogy az Szeptemberi Bike Magban le van írva minden amit a 7.0-ról tudnunk kell!
Deore:
Nem mûanyag de teljesítményileg szvsz nem igazán tartja a versenyt a 7.0 cuccosval! : Részemrõl csak az szól mellette a 7.0-val szemben hogy Smano de ez semmi!
Egyébként mindenkinek más a véleménye! Ki melyiket kedveli jobban! :
Írta 2003. február 28. - 22:16
Írta 2003. február 28. - 21:52
Mi a véleményetek a 7.0-s Sramról? Szerintetek mit vegyek, Símanó Deore-t, vagy Sram 7.0-t?
Elbizonytalanítottak...
Elbizonytalanítottak...
Írta 2003. február 28. - 21:36
Van valakinek képe Shimano RSX hátsóváltóról?
http://ebay2.ipixmed...f1f785d/i-1.JPG
rd-a416, 8 speed
remélem ez jó lesz
Írta 2003. február 28. - 18:02
Üdvözletem!
Végre kipróbálhattam a SRAM X.0 váltót. Nekem nagyon tetszik a mûködése, jól beállítva halál pontos és biztonságosan vált akár egyszerre több fokozatot is fölfelé. Bitang erõs rúgója van, úgyhogy nem késik a végrehajtással.
Kérek másokat, akik boldog tulajdonosai egy hasonló kütyünek, írjon a tapasztalatairól!
Végre kipróbálhattam a SRAM X.0 váltót. Nekem nagyon tetszik a mûködése, jól beállítva halál pontos és biztonságosan vált akár egyszerre több fokozatot is fölfelé. Bitang erõs rúgója van, úgyhogy nem késik a végrehajtással.
Kérek másokat, akik boldog tulajdonosai egy hasonló kütyünek, írjon a tapasztalatairól!
Írta 2003. február 28. - 17:12
a schwinnemen 94-es vagy 96-os Lx cuccok vannak. full LX es kivéve a kormcsap(, de a vitrinben a kormcsap is megvan )
Írta 2003. február 28. - 12:41
Van valakinek képe Shimano RSX hátsóváltóról? Már fél órája görcsölök mindenféle képkeresõvel, de semmi.
Elõre is thx!
Elõre is thx!
Írta 2003. február 26. - 17:13
Sala: Nem hinnem hogy olyan csoda ritkasag lenne ra tanyert szerezni.
En tavaly vettem ra vueltat, kiray piros szine van. Nem is volt csak par ezres.
Egyebkent a Quarzon kivul van egy neos hajtomuvem is, mar negy eve tokeletesen muxik. Ha jol szamolom az kb '98...
A lyukkor standard, tehat -mint irtak- sok variacio /Race Face, FSA, csinaltani stb lehetoseg van/
Boltot hirtelen nem tudok. :-(
En tavaly vettem ra vueltat, kiray piros szine van. Nem is volt csak par ezres.
Egyebkent a Quarzon kivul van egy neos hajtomuvem is, mar negy eve tokeletesen muxik. Ha jol szamolom az kb '98...
A lyukkor standard, tehat -mint irtak- sok variacio /Race Face, FSA, csinaltani stb lehetoseg van/
Boltot hirtelen nem tudok. :-(
Írta 2003. február 25. - 13:50
Hosszas tárgyalások után sikerült hiánytalanul visszaszereznem 5 évvel ezelõtt eladott, komplett (és azóta is szatyorban pihent...) legelsõ szériás XTR szettet (900-as sorozat).
Kellene egy váz...
Lehet, hogy barátnõm kap egy szép-új vázat, az Õ Ritchey Nitanium csöves Magellan Pyxis Team vázát pedig elkobzom... ;D
Az még olyan igazi, klasszikus geometria.
Ha pedig semmi, akkor nincs más hátra: Yasec 8)
Ja: nyissunk retró-topikot? Rajta lennék, nagyon!
Kellene egy váz...
Lehet, hogy barátnõm kap egy szép-új vázat, az Õ Ritchey Nitanium csöves Magellan Pyxis Team vázát pedig elkobzom... ;D
Az még olyan igazi, klasszikus geometria.
Ha pedig semmi, akkor nincs más hátra: Yasec 8)
Ja: nyissunk retró-topikot? Rajta lennék, nagyon!