hát akkorát, hogy ha hátul a legkisebb tányéron vagy, akkor se érjen bele... de biztos, hogy jol raktad összee?? mert én a láncvezetömmel szivtam , aztán rájöttem, hogy kikéne probálni a lánctányért a másik oldalra tenni... és láss csodáT! mükszik szoval elöbb ezt nézd meg
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2003. április 01. - 22:28
Írta 2003. április 01. - 22:16
idióta súrlódó hangot hallat ahogy behuzódik a lánc.
talán akkorát hogy ez megszûnjön :
vendég__*
Írta 2003. április 01. - 22:10
Írta 2003. április 01. - 21:48
Írta 2003. április 01. - 21:46
hozzá csináltattad a rock ringet vagy hozzá valo van?? mert ha hozzá valo, akkor valamit rosszul tettél fel.. azt probáltad, hogy a lánctányért a kar felfogatásának másik oldalára teszed??
amugy meg ha sehogy se megy, akkor csináld ezt:
1.: keresel egy hosszabb csavart
ez meg nem biztos hogy jo, de ez csakis a végsö esetben... ilyet láttam, de nem ajánlom:
2.: a rockring felfogato lyukát kimélyited, de ez csak akkor, ha nagyon keveset kell furkálni
amugy meg ha sehogy se megy, akkor csináld ezt:
1.: keresel egy hosszabb csavart
ez meg nem biztos hogy jo, de ez csakis a végsö esetben... ilyet láttam, de nem ajánlom:
2.: a rockring felfogato lyukát kimélyited, de ez csak akkor, ha nagyon keveset kell furkálni
vendég__*
Írta 2003. április 01. - 21:29
Mazsola a láthatáron! Szerintem ide való kérdés nekem nem egyértelmû hogy a hajtómû lánckerekéhez szerelendõ hatalmas alu tányér (rockring(?))-t hogyan is kellene feltenni. Ha csak ugy mellé teszem akkor idióta súrlódó hangot hallat ahogy behuzódik a lánc. Lehet hogy valami távtartó kellene a lánckerék és a rockring közé de akkor nem ér össze a gyári Hussefelt csavar+anya. Na ezzel a helyzettel mit kezdjek. ??? ???
Írta 2003. április 01. - 20:41
a prodigy xc-n es dh-n kivul az osszes lifeteime garis.
mar ha a rf-rol van szo!
mar ha a rf-rol van szo!
Írta 2003. április 01. - 20:37
jo az a Shimano! egyik triálos haverom is DEore Octalinkes Hollowtecheset használ és nagyon birja neki.
lor: pl melyik?? ez amit belinkeltél, ez az RS-7 es olcsonak tünik... ha azt nézzük, hogy örök garis, DH ra ajánlott és 475 g tányér nélkül
egy ISIS es hajtokar 30 körül van, ami jobb minöségü (hussefelt is akörül van ha jol tudom)
ez meg 48....+ szállitás
lor: pl melyik?? ez amit belinkeltél, ez az RS-7 es olcsonak tünik... ha azt nézzük, hogy örök garis, DH ra ajánlott és 475 g tányér nélkül
egy ISIS es hajtokar 30 körül van, ami jobb minöségü (hussefelt is akörül van ha jol tudom)
ez meg 48....+ szállitás
Írta 2003. április 01. - 15:50
Az odáig rendben van hogy ha az olcsóbb is jó lenne ki venné a drágábbat de megteheti ezt egy olyan cég mint a Shimano? A másik az hogy én most négyszög tengelyest használok (monoblock) de a követketö ISIS-es lesz! Azt hiszem én már csak váltás terén bizom a Shi(t)mano-BA! :-\
Írta 2003. április 01. - 12:12
leirom octalinkes tortúrám
szóval ha valaki deore octalink hajtõmûvet tervez venni, figyeljen oda, nehogy úgy járjon, mint én, aki gondoltam jó lesz az olcsóbb, acél nagytányéros verzió is, a kar ugyanaz.. aztán végül kénytelen voltam megvenni a drágábbat. azért mert valamilyen oknál fogva az olcsóbb változat csak valami asszimetrikus hosszú tengelyes deore monoblokkra megy rá, a többi octalinkesre nem, azoknál már a vázat éri. hát igen, ha az olcsóbb is jó lenne, ki venné a drágábbat.. >
szóval ha valaki deore octalink hajtõmûvet tervez venni, figyeljen oda, nehogy úgy járjon, mint én, aki gondoltam jó lesz az olcsóbb, acél nagytányéros verzió is, a kar ugyanaz.. aztán végül kénytelen voltam megvenni a drágábbat. azért mert valamilyen oknál fogva az olcsóbb változat csak valami asszimetrikus hosszú tengelyes deore monoblokkra megy rá, a többi octalinkesre nem, azoknál már a vázat éri. hát igen, ha az olcsóbb is jó lenne, ki venné a drágábbat.. >
Írta 2003. április 01. - 10:39
Írta 2003. április 01. - 10:01
ROB: mennyibe kerül egy ilyen hajtokar??? (az az örök élet garis,amit belinkeltél ide)
Írta 2003. március 31. - 19:50
Na köszi a segítséget mindenkinek! :-* Úgy néz ki hogy elkezdek gyûjteni egy Truvativ FireX Team ISIS hajtómûre, meg egy hozzávaló GigaPipe SL ISIS monoblokkra! Ja a monoblokk 113mm.
Írta 2003. március 31. - 16:42
Alivio;8 sebesség,és négyszögtengely
Deore;9 seb. és vagy 4szög,vagy Octalink
tehát a középrészt mindenképpen cserélni kell,ha a kart cseréled!(gondolom Octalinkre váltasz)
és elméletileg a fogaknál is van eltérés,hogy hány sebességes láncot hordanak,de sztem ez nem lehet probléma!
viszont ha átépítesz 9speedre,akkor kell új fogaskoszorú,VÁLTÓKAR és lánc. (a váltók maradhatnak )
Deore;9 seb. és vagy 4szög,vagy Octalink
tehát a középrészt mindenképpen cserélni kell,ha a kart cseréled!(gondolom Octalinkre váltasz)
és elméletileg a fogaknál is van eltérés,hogy hány sebességes láncot hordanak,de sztem ez nem lehet probléma!
viszont ha átépítesz 9speedre,akkor kell új fogaskoszorú,VÁLTÓKAR és lánc. (a váltók maradhatnak )
Írta 2003. március 31. - 15:35
Megin elkezdem idegesíteni a "kedvenc" boltomat. ;D Csak egy árlistát kértem ezekrõl a Stylo és FireX mûvekrõl. :
Írta 2003. március 31. - 15:33
esetleg ott vannak a fontos infók egy egy termékrõl, plussz lehet véleményezni minõsíteni a cuccokat
Írta 2003. március 31. - 15:23
Írta 2003. március 31. - 15:16
Eric még kész sincs... most olyan 2.5ös verziónál tartok... :
Octás monoblokkból csekk adattár de emlékeim szerint csak 113 és 118as van...
Octás monoblokkból csekk adattár de emlékeim szerint csak 113 és 118as van...
Írta 2003. március 31. - 14:20
Tehát csak a tengelyhossz számít? Akkor egyszerûbb mint gondoltam.
Most olvasgatom a BikeMag-ot, erre meglátom benne Ras new bringáját. Szép lett!
...
Most meg láttam BikeMagban egy Truvativ FireX hajtómûvet. Háttilyen nincs, nagyon nehéz a választás. Ja és négyszögtengelyes is van...hmmm ;D
Most olvasgatom a BikeMag-ot, erre meglátom benne Ras new bringáját. Szép lett!
...
Most meg láttam BikeMagban egy Truvativ FireX hajtómûvet. Háttilyen nincs, nagyon nehéz a választás. Ja és négyszögtengelyes is van...hmmm ;D
Írta 2003. március 31. - 14:13
Octásból 113-mas és 118-as van, de mindjárt jön Ras, és megmondja.
Általában elég a rövidebb is.
Általában elég a rövidebb is.