Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

4 kanadai srac monoblok tesztet csinal..

egy falrol /kb 2.5m/ majdnem egyenesre ugralnak.. a shimono monob. 2 ugrasbol mind a 2 oldali hajtokart elengedte az egyik sracnak ...a masik csak a hajto.m oldalit hagyta ott.
.........

uu apamez fantsztikusen gemmeg gyozott r. ohan.k is veszekegyilyet tustent..merth acsak a baltha gyomel meg hazat ekerhetek juhee

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Le a kalappal :o
Azért én maradok a jó öreg bbun72-nél.
Már az 5.vázamban van benne és még birná sokáig ha nem 110-es lenne és nem verne a lengõkarba.

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hali ! Az FSA-ultimaxot most szívogatom, mert hogy a fasza ipari csapágy birt bekakilni, oszt senkinek sem van 16x31x10-es csapágya. Ráadásul kitaláltam hogy ide bizony anguláris csapágy kéne, amit a gyártók nagyrésze kispórtol a szerkezetbõl. Tudja valaki hogy az FRM, vagy a RaceFace használ-e ilyet ? A Truvativ katalógusban ha jól emléxem van egy ilyen monoblokk. AKI UTÁLJA A SHIMANÓT, MEG A NÉGYSZÖGTENGELYT NE OLVASSA TOVÁBB!!!
Most éppen visszatértem a kõkorszakhoz: Kb 2000huf-ért vettem egy Shimano csészés középcsapágyat, az eredeti 122-es tengelyt félreraktam, kb 500-ért vettem bele egy 113-ast, a golyós kosarakat kivettem, és kb 500 ft-ért vettem bele 6.3-as SKF csapágy golyókat, otthon csavaros mikrométerre kiválogattam, ( a fele 6.34 , a másikfele 6.35 mm-es méretû) és fincsi zsírba bepakoltam 11-11 db golyót(eredetileg csak 7-7db van a kosárban)Ez a rendszer kvázi anguláris csapágyként mûxik, ha túlhúzod kézzel érezhetõen megfeszül, ha laza akkor lötyög, ha jól állítod be akkor szép símán fut. Hála a tök egyforma golyóknak, valószínüleg sokáig nem fog berágódni.Nem sok középcsapágy van amiben 11-11 db 6.35-ös golyó fut. A monoblokkhoz képest a golyósorok 10-15mm-el szélesebben támasztják alá a tengelyt, igy az kevésbé rugalmas.A csészékben gumi porzáró gyûrû van , ha mégis bejut a trutyi, szétszed,kimos,összerak,megy tovább!
Hogy ne legyen a dolog olyan nagyon heppy, kicsit macerás a beállítása, elég sokat kell mászkálni jó minõségû tengely után, 113nál rövidebb tengelyt nem használhatsz, (a kisebbik fiam bringályában egy 110-es éppen hogy elmegy)A tömege sem túl megrázó kb 260-270gr ból kijön, alig több mint a BB-UN 71. A kontra anyát meg jól meg kell húzni !

Üdv:G.Pityu

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
aham... jééé tényleg mitha látnék valamit és aszem te írtad,ugyi?! ;D :-X
jóó nem látám...és te milyet használsz,maradjunk a hajtomûnél...A Race Face és milyen? és mire?és mennyit?és miért?több nem jut eszembéé ;D ;D

bomb... ja és a ReceFice nem Sima No ugye ? ez is szempont,neeeem?

lássuk akkor középcsapágy terén "Mond Te Mit Választanál?"
ugye van:
-Sima No
-Rece Fice
-Truvativ
-FSA
+könyü kis cégek cuccai....
+stb? ;D

+írjatok,most tanulok olvasni ;)

end

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
nah BombrideR, Tõled is megkérdem (erre a részére úgyse érkezett válasz -a többiért 1000kösz mindNkinek :))
XT blokk + Deore hajtó milyen?
http://www.bikemag.h...3668;start=2325
Thx

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
Yala .. :)

ne tudd meg nekem mi jutott eszembe mig irtam

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
egyebkent egy jo kis tanulsagos teszt ...

kazaarol barki leszedheti , gondolom sokmindenkinek meg is van....

4 kanadai srac monoblok tesztet csinal..

egy falrol /kb 2.5m/ majdnem egyenesre ugralnak.. a shimono monob. 2 ugrasbol mind a 2 oldali hajtokart elengedte az egyik sracnak ...a masik csak a hajto.m oldalit hagyta ott.

es erdekes modon a RF-el a srac meg hazatekert../..~biztos konnyebb volt meg jobban ugrik..hum ahhha jahh !!!

..csak figyelni kell mit is mondanak , es a kep ilusztralja ezeket ...

isis ,octa meg olyan amilyen.. merev..? persze meg jo !! annak kell lenni..

de aki nekem azt mondja hogy a sh/ octa 03-04 merevebb mint egy rf next lp/prodigy dh /north shore /square ...humm...

...az akkor vegye meg es eljen boldogsagban, amig ra nem jon ..

es mert biztos azert mondom mert persze hogy dicserem amim van .. !!
contra
van egy masik is Truvativ firex 2 honap utan 3mm kacsazik a nagylanckerek... megeri a penzet ?NEM ! pedig olcso..

de annyit sem er !!

magyarul ???
attol meg hogy van egy ..nem mondom ra hogy jo..

mert enyhen fogalmazva is
$zar

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
;D ;D

errõl a vak gyerek meg a sós kifli jutott az eszembe...

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
végül is csak a nagy meg a közepes tányért akarom cserélni...
Nem bánná ha lenne aluból és nem kerülne olyan sokba. ::)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

végülis akarnak semmi baja csak a tányérba sikerült rtojást varázsolni, meg itt ott hiányosak a fogak :)

de gondoltam arra is ha van alu tányér készlet megfizethetõ áron akkor az is yo-e ::)

Én nagy nehezen találtam a régi Sachs quartz hajtómûvemre 40-es alu tányért.Gebhard márkájú és 8! ezer volt.De legalább van..........

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
.0-s sram váltók nem kompatibilisek a shimano váltókarokkal, más a húzott bowden mennyisége

:Flash

:Flash

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
nem tudja valaki hogy hogy lehet egy sram hátsó váltót összehozni egy shimano váltókarral?egyáltalán összelehet hozni?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
végülis akarnak semmi baja csak a tányérba sikerült rtojást varázsolni, meg itt ott hiányosak a fogak :)

de gondoltam arra is ha van alu tányér készlet megfizethetõ áron akkor az is yo-e ::)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ha nem járja a végét a hajtókar, akkor ne dobd ki. Én annak idején elajándékoztam a 32-es és 22-es tányérokat, mert nem kellettek. Bontva 3e-ért láttam a 32-est, és 2-ért a 22-est.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
Kérdés:

Deore hajtókjarhoz szeretnék tányérokat venni.
Érdemes ebbe még pénzt fektetni v. inkább egy új hajtókar kéne vennem?????

ha tudnátok kb árat az is segítség lenne.
THX

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
de mint irtad hogy tura/CC sztem egyikkel se lesz gond ;) rakd fel azt ameilyen a hangulatod. ;D

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
OFF
too ggx...
hát az Rfacet egy ismeros(kar hogy nincs+par raktaron(ismeros ;D ) hozta olcson garival usabol mert o vet masik bringat...en sem dobok ki tobb tizezret az hajtokara hogy csak a szememet legeltesem...
Az XT meghajta pedig a nyarvegen vetem ujonan egy pyxisel...kozbe sikerult egy jobb vazat+villat+kerekeket venni alighasznaltan...
ja az utobbi 3evben minden pinzzzt amit tudtam szerezni(nyari munka+hasonlok+ez+az) bringara koltotem... ja es mint gondolom neked is a bringa az eletem...de ez erdekes story...
remlem nem sertodsz meg ezzen hogy leragaltam mer aszem te is viccbol irtad... csak en sem vagyok ugy megeresztve...sajnos...jap NO Harag.... Remelem!

ON

jap azt tudom hogy bordas(octa,isis) merevebb az esetek nagy reszebben sot az XT alitolag a legmerevebb a nem 03XTR,o4XT rendszeru hajtomuvek kozul....es jo is de...
de a Rf next lp tartosagarol ki+mit tud?
mert en nem sokat...ez alig hasznalt(szerintem egyaltalan...)
es kozepresz negyszogbe melyik lehtne?
Az meghajtasokrol is irhatok....meghalalom+koszonom,

end

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
de ha jól figyeltem, akkor neki már ott figyel mind a kettõ a TV tetején, ezért nem tudja, hogy épp most melyiket hajítsa rá a gépre.... :)
asszem kezdem átérezni a gazdagság nehézségeit... ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezerszer ki lett mutatva, hogy a bordás tengelyrögzités merevebb, mint a négyszöges. Tudom, hogy a rf nem ad ki szart a kezei közül, és õk a négyszögbõl is ki tudják hozni a lehetõ legtöbbet, de még így is többet nyújt az xt. Olyat nem lehetne, hogy IsIs-es Next-et veszel? Sztem az ultimatív volna... vagy '04-es XT-t.

Dagobert_bacsi

Dagobert_bacsi

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Köszi eddigi hozzá(m) szolásaitokat...

Én nem mondtam nékem az Maraton , CC(talán), túra felhasználás a célom...
Én lenni 74kg körül és neem durvulunk(sokat)...
A két hajtomû is megvan itthon...

A Sima no ;D van most a teljes gépen meghajtás+váltás+fékek...
De valahogy nem az igazi...vált is , meg áll is ,nincs sok baj vele...
De SzVsz elég hamar elhasználodik...(lánctányérok,lánc,stb :) )

Vissz térve a karokra:

Tehát az XT merevebb, alapfelállásba könnyebb,+octa,az is van jelenleg bringán...(nem kell ezért lelöni...aszem javulok és nem sokáig ;) )

A RF meg van gari ,aszem nem merevebb,négyszög, de gyönyörû, neem?és aszt modja mindenki hogy tartosabb lenne?

+kérdezek:

Mondjuk hogy ismerem a Sima no(by lor) XT váltás teljesítményét+hogy milyen...
Szerintetek egy Sram+RaceFace+Connex összeállitás hogy viselkedik hozzá képest?minden téren?
A hajtomûre is írhatok... és milyen könnyü,erös,tartós 4szöges középcs. ajánlotok?

köszönök(mindent...)

end+re: