Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Sericeman: a láncot kell csak kivenni a dologból, ha nyolcassal próbálod, akkor jó lesz. az hogy az elsõ és a hátsóváltó 9-et is isz, az nem baj, lefelé kompatibilisek. a lényeg, hogy 8-as sor, váltókar, meg lánc müködni fog.

Hollywood Macho: hátsóváltó déhra? na ez egy remek kérdés. inkább azt volna jó tudni, hogy mi miatt mentek szét? vagyis hogy esetedben mit jelent az hogy szétment. Sztem ha ilyen ütemben zuzod a váltókat, akkor mindig a legolcsóbbat vedd, mert azt az XT se birja, ha odacsapod a fatörzshöz.

hajtókar gari: hát vigyed visszafele ezerrel. 3 hónap alatt nem kell(ene) neki megnyikkanni.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Hy!

Kérdés a nálam okosabb/tapasztaltabbakhoz:
Mûködhet az alább iösszeállítás? Ugy értem jól mûködne?

8-as váltókarok, 9-es LX elsõ és hátsóváltó, Sram 5.0 8-as sor, Pc 59 9-es lánc, 2004.LX vagy valami jófajta Truvativ hajtómû

A váltókart nem akarom cserélni, mivel XT. Viszont sajna nem igazán lehet komoly nyolcas váltókat,hajtómûvet kapni.

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi!
Lenne 2db kérdésem!
1:
Hátsoválto DH-ra?
mi bir ki minden?
eddig volt egy soram ami 2 hetet birt na meg elötte meg most megintt egy riegi alivio de nem a leg jobb!
mit kéne vennem?
Xt?

2:
Hajtokar Garancia?
Van egy race face prodigy dh hajtokarom 3 honapos de tegnap az egyik oldalon ki esset a pedal ugy tünik szét ment a menet!
mit lehet ilyenkor csinálni?van ilyenre grancia!
végülis 35ezer ft egy iylen hajtokar!

elöre is kösz!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Ha jólesz az idõ kimegyek és jobban kilazítom néhány sor lépcsõn, aztán majd lesz valami.

:D komoly!!!

ezt szaknyelven legariztatásnak hívják.... ;D

dzsol

dzsol

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
A hajtókar nemlehet mert mindkét oldalon csak bisztos nincs szarul fölrakva a hajtómû.(egyértelmúen lehet érezni,hogy a tengely lötyög)Ja és utánna kérdeztem, már néhány Truvativ csapágyat vittek vissza a boltokba mert gyártás hibásak, csak azt nam értem mostmár, hogy mi a pics.-ért ne cserélik be kapásbol ha tudják,hogy jónéhányat szarul gyártottak le.Na mindegy. Ha jólesz az idõ kimegyek és jobban kilazítom néhány sor lépcsõn, aztán majd lesz valami. Köszi a hozzászólásokat!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
én is az elõttem szóló véleményén vagyok, nehezen elképzelhetõ, hogy ip.csap. 30km alatt ki-lazulna-kopna....

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
dzsol!

Pontosan mi lazult ki a monoblokkon? A csapágyazást nehéz annyira szétbaszni, hogy lötyögjön a tengely (pláne 30km után). Nem lehet, hogy szarul van betekerve a vázba. Nekem már volt, hogy az egész monoblokk kitekeredett a vázból és azért lötyögött. Vagy esetleg a hajtókar lötyög a tengelyen? Ugyanolyan feeling, mintha a tengely lötyögne. És ha a hajtókart leszedve nem érezni a lötyögést, akkor elég valószínû, hogy ez a helyzet.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
en pontosan ezert mikor problemam volt a telommal nem is probaltam meg a kiskereskedot.
egybol mentem a csekebe hol keszsegesen kicsereltek 2 alkalommal is a villa belsejet egyszer emg a becsuszot.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hmmm :-X 22-es csapdaja? akkor jobb otletem nincs... :-\

dzsol

dzsol

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Az a poén az egészbe, hogy bevittem a boltba az egész gépet és ott mondták, hogy ezt így a nagykereses nem cserélik ki. ):

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
huhh. nincs mazlid.
lehet tul hulyesegnek hangzik, de akkor en az egesz gepet vinnem oda, hogy tessek megnezni, ez van. persze eloszor csak a boltba, ha ott nemlegesek, akkor a nagykerbe. mert ebbe annyira mar nem lehet belekotni. add oda, probaljak ki... csakmondanak akkor valamit, mert akkor mar mentegetozniuk kene...

dzsol

dzsol

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hali.Ahogy olvastam a Truvativ hajtómûrõl és a hozzá való DH-s csapágyról érkezett véleményeket, én csak azt szeretném nektek mondani hogy most vettem egy Truvativ FireX hajtómûvet (vele semmi bajom) sõtt tõkéletes cucc, csak a közép rész ami ráadásul a Truvativ Sealex Spline XR DH névre halgat kb: 30km után érezhetõen kilazult és lötyög!(k. modon idegesítõ) és nem is lehet még kicserélmi mert ha szétszedik és nincs rajta a hajtókar nem lehet érezni a tengej lógását ezért a nagyker sem cseréli be.Errõl mi a véleményetek???

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
igazabol egyik sem kompatible a masikkal.
mindegyiknel mas az osztas.
valtoban nincs kulonbseg csak vkarban.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én eddig azt hittem, hogy -mivel a 9-es soron közelebb vannak egymáshoz a fogaskerekek mint a 8-ason- a 9-es váltónak is kevesebb bowdent kell húznia, tehát nem kompatibilis a 2 rendszer...

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
ezt szerettem volna igazán tudni hogy a pozícionálás jó-e egy hetes sorhoz.
a lánc a sorhoz való. most úgy néz ki hogy mûködik.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Ha jól tudom:

Ha több fokozatú a váltókar az még nem gond, legfeljebb a váltót le kell szabályozni a kis csavarokkal -hátul- hogy az utolsó fokozatot már ne lehessen húzni -és ne tegye a küllõk mellé a láncot. Jobbára uannyit húznak a váltókarok -csak az egyik 7X a másik 8X annyit. Persze ez csak ua márka váltókarjaira igaz.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
még szép hogy vált, persze a végállások szépen be vannak állítva. de mûködik.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
azé az elég király, hogy, azé drukkolsz, hogy mielõbb szétmenjen... :D ;)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Az úgy volt hogy mikor a kerekeket vettem használtan a srác adta hozzá az 5.0-s sort. Elég jó állapotban volt úgyhogy ehhez vettem láncot, és elõbb elkoptatom ezt, csak utána veszek majd új sort meg láncot. Remélem ez idén még megtörténik. :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az elég jó :)

és hogyhogy nem veszel egy 9-es sort?