aham akkor csak beállítás...
nem hinném hogy a 7000-es 2 hetes jagwire bowdenszettem kukaérett lenne...
na mind1 holnap úgyis szerelni akartam
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2004. március 14. - 22:31
Írta 2004. március 14. - 22:02
azt jelenti, hogy nem tudsz szerelni....
beállításnak hivják azt a trükkös dolgot, amitõl majd tudsz váltani.
és a lánc hosszúsága az a másik trükkös dolog, amiután (megfelelõ hossznál) feszíteni fog a váltó.
ha ezek nem segítenek, akkor valamelyi, vagy az összes cuccod kukaérett.
beállításnak hivják azt a trükkös dolgot, amitõl majd tudsz váltani.
és a lánc hosszúsága az a másik trükkös dolog, amiután (megfelelõ hossznál) feszíteni fog a váltó.
ha ezek nem segítenek, akkor valamelyi, vagy az összes cuccod kukaérett.
Írta 2004. március 14. - 15:17
hi!
nekem is lenne még 1 kérdésem
sikerült feltennem a régi shimano váltómat hátra és:
1. nem tudok vele váltani
2. ha az elsõ lánctányéron a legkisebbiken van a lánc akkor a hátsóváltó nem feszíti ki a láncot. miért vannak ezek???
nekem is lenne még 1 kérdésem
sikerült feltennem a régi shimano váltómat hátra és:
1. nem tudok vele váltani
2. ha az elsõ lánctányéron a legkisebbiken van a lánc akkor a hátsóváltó nem feszíti ki a láncot. miért vannak ezek???
Írta 2004. március 14. - 00:59
Lenne egy kérdésem: Csináltam egy országúti sort egy 9-es sram és egy 7-es shimano racsniból. 9-es lánccal használtam semmi baja nem volt. Két napra feltettem egy 8-as lánctányért elõre ( eddig 9es volt) és 3szor elszkadt a láncom. Most már kidobtam õket és az lenne a kérdésem, hogy mostanra kopott szét teljesen a lánc vagy a lánctányér feszítette szét?
És hogy hagyhatom-e hátul azt a 3 db 8as fogaskereket?
És hogy hagyhatom-e hátul azt a 3 db 8as fogaskereket?
Írta 2004. március 13. - 22:31
ok köszi a tanácsokat...
holnap +próbálom +csinálni és ha nem igazán sikerül vagy +akadok majd jövök segítségért.
(kezdem egyre jobban +kedvelni a fórumot)
JAH ÉS a FR pálya építése TOPIC ÚJBÓL ÜZEMEL!!!
holnap +próbálom +csinálni és ha nem igazán sikerül vagy +akadok majd jövök segítségért.
(kezdem egyre jobban +kedvelni a fórumot)
JAH ÉS a FR pálya építése TOPIC ÚJBÓL ÜZEMEL!!!
Írta 2004. március 13. - 12:11
dzsotty!
rakd fel a váltot nyugodtan!! viszi az a hetest is!csak vigyázz hogy 7es legyen a váltokar is...
én régi SIS (ty mitoménhány)váltot használtam 7es sorral 12-34es tányéron!!...amikor a 34en volt a lánc enyhén kinyult a válto.. ::)de vitte...
bár beállitásnál sokadszorrra tudtam elérni hogy a 34es kerék ne éryen hozzá a felsõ váltógörgõhöz.
ha 32nél nem nagyobb a 7sorodlegnagyobb kereke akkor nem lessz gáz.
rakd fel a váltot nyugodtan!! viszi az a hetest is!csak vigyázz hogy 7es legyen a váltokar is...
én régi SIS (ty mitoménhány)váltot használtam 7es sorral 12-34es tányéron!!...amikor a 34en volt a lánc enyhén kinyult a válto.. ::)de vitte...
bár beállitásnál sokadszorrra tudtam elérni hogy a 34es kerék ne éryen hozzá a felsõ váltógörgõhöz.
ha 32nél nem nagyobb a 7sorodlegnagyobb kereke akkor nem lessz gáz.
Írta 2004. március 13. - 11:06
Mickey: megerzesem szerint igen, hisz a lanc az is egy szabvany dolog(szerencsere, ez legalabb az)
dzsotty: ... sporolsz? tedd fel, max a 7 sebessegbol mar csak 6ot fogsz hasznalni. ne adjak neked egy 4 sebessegeset is? azt a valtofulre kell viszont rakni... :-X
dzsotty: ... sporolsz? tedd fel, max a 7 sebessegbol mar csak 6ot fogsz hasznalni. ne adjak neked egy 4 sebessegeset is? azt a valtofulre kell viszont rakni... :-X
Írta 2004. március 13. - 10:14
akkor mi van ha a régi váltómat rakom fel a vázra???
amin ugye gyárilag rajta van a fül...(TESCO-s bicaj váltója)
+néztem és odafér a papucs (fül) helyére
az baj ha a váltó 6s-es a fogaskoszorú + 7s -ses???
amin ugye gyárilag rajta van a fül...(TESCO-s bicaj váltója)
+néztem és odafér a papucs (fül) helyére
az baj ha a váltó 6s-es a fogaskoszorú + 7s -ses???
Írta 2004. március 12. - 08:35
A Sram hollow pin-es láncaiból a szemet ugyanúgy ki lehet nyomni, mint a többibõl? (Lácbontóval gondolom)
Írta 2004. március 12. - 00:46
dede.
de most ugy is egy 2 eves acor cc-s iparisat hasznalok, ami meglepoen jol birja! kotyogas mentes, szep futas, minden szep es jo...
nemertem hogy birja a sikra/lepcsobe/ivbe placcsok tomkeleget, minden elismeresem az acornak..... (komolyan!)
uj agy meg valszeg novatch lesz....
de most ugy is egy 2 eves acor cc-s iparisat hasznalok, ami meglepoen jol birja! kotyogas mentes, szep futas, minden szep es jo...
nemertem hogy birja a sikra/lepcsobe/ivbe placcsok tomkeleget, minden elismeresem az acornak..... (komolyan!)
uj agy meg valszeg novatch lesz....
Írta 2004. március 12. - 00:24
Írta 2004. március 11. - 23:56
persze, majusig....
utana fuccs vám na mind1, en juli elejen ujitok be egy ilyen telot. de jo is lesz....
utana fuccs vám na mind1, en juli elejen ujitok be egy ilyen telot. de jo is lesz....
Írta 2004. március 11. - 23:49
off:jaja..
evvan.
h az arakat nezzuk: dj1 kint 115-125e kozott, itthon a dj2 (KETTÖ, nem az egy) pedig 135e...
de ezt mar megszokhattuk, ha valami draga kell, akkor jobban megeri kiutazni....
2004es Marzocchi Dirt Jumper 1-es kint 400euro azaz 100ezer ft!plus a mehrwertsteuert vissza szerzed az kb 16% akkor 340euro azaz 85ezer bol meg van!
Írta 2004. március 11. - 23:24
jaja..
evvan.
h az arakat nezzuk: dj1 kint 115-125e kozott, itthon a dj2 (KETTÖ, nem az egy) pedig 135e...
de ezt mar megszokhattuk, ha valami draga kell, akkor jobban megeri kiutazni....
evvan.
Írta 2004. március 11. - 23:04
Hi!
Bementem ma itt Sopronba egy hivatalos shimano viszont eladóhoz és meg kérdeztem az új shimano saint egytányéros hajtókar árát!
Erre ö szépen ki kereste az árát, és mikor ki mondta hogy valami 67ezer Ft azt hittem beájulok!
Mert én ugyan azt a hajtókart Ausztriában 159 euró-ért rendeltem meg középtengellyel együtt!
Miért adják nálunk majd nem 30ezer ft-vel drágábban?
Ez nem lehet igaz nem elég hogy az embereknek Magyarországon nincs annyi fizetésük mint az Osztrákoknak és erre még drágábbak is vagyunk!
Ez kész
Bementem ma itt Sopronba egy hivatalos shimano viszont eladóhoz és meg kérdeztem az új shimano saint egytányéros hajtókar árát!
Erre ö szépen ki kereste az árát, és mikor ki mondta hogy valami 67ezer Ft azt hittem beájulok!
Mert én ugyan azt a hajtókart Ausztriában 159 euró-ért rendeltem meg középtengellyel együtt!
Miért adják nálunk majd nem 30ezer ft-vel drágábban?
Ez nem lehet igaz nem elég hogy az embereknek Magyarországon nincs annyi fizetésük mint az Osztrákoknak és erre még drágábbak is vagyunk!
Ez kész
Írta 2004. március 11. - 21:41
Minden évben az új vázaknál módosítanak annyit hogy a tavaji modell papucsa ne legyen jó Fogyasztói társadalom ismérve! Ráadásul a forgalmazó kevés tartalékot "rendel" Szezonra gyártják a vázakat is!
Írta 2004. március 11. - 19:34
aham azokat
(nem pesti vagyok úgyhogy csak az ittenieket...)
kompatibilis???????????????,
nekem tartalékba 1 polarisét adták ide hogy használjam mig nem jön másik de abból is lekelett reszelnem 6 kilót!!!
(de sajna az is eltörött)
(nem pesti vagyok úgyhogy csak az ittenieket...)
kompatibilis???????????????,
nekem tartalékba 1 polarisét adták ide hogy használjam mig nem jön másik de abból is lekelett reszelnem 6 kilót!!!
(de sajna az is eltörött)
Írta 2004. március 11. - 18:17
szinte az osszes ilyen cuccmeraj kompatibilis az osszessel. a kisebb boltokat probald meg, szokott lenni(h nevet ne mondjak, en a moab-bol szoktam az ilyen aprosagokat beujitani, ott eddig mindig volt ilyesmi....)
Írta 2004. március 11. - 18:09
hm... : : : : :
nekem eddig mindenki azt mondta hogy az ami a vázakon cserélhetõ és a váltót tartja az a váltó papucs!
de lehet hogy neked van igazad ???
igen lehet szerezni de sajnos sehol nem tudnak adni!!!
magellan polarX-be kéne de eddig akárhol jártam vagy telefonáltam sehol nem tudtak adni...
nekem eddig mindenki azt mondta hogy az ami a vázakon cserélhetõ és a váltót tartja az a váltó papucs!
de lehet hogy neked van igazad ???
igen lehet szerezni de sajnos sehol nem tudnak adni!!!
magellan polarX-be kéne de eddig akárhol jártam vagy telefonáltam sehol nem tudtak adni...
Írta 2004. március 11. - 17:39
azé nem rakok hátra váltót mer nincse papucsom
ha nem lenne papucsod, akkor nem tudnád hova tenni a hátsó kerekedet (ugyanis annak a helyét hívják papucsnak)
talán a váltó-tartó fül hiányzik, azt lehet szerezni...