Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

más:
ha cserélem a láncot, a koszorút is kell??

csak akkor kell koszorút cserélni lánccal együtt, ha a fogak már nagyon elkoptak rajta. ez normál esetben 3-4 lánccsere után szokott elõfordulni. illetve nálam, mikor 10.000km után cseréltem csak le a láncot (nagyon megnyúltak a fogak közti öblök, a "megnyúlt" láncnak hála, ezért egy új lánc lötyögött volna az elkopott fogakon és gyorsan tönkremet volna).

fordítva viszont igaz: ha fogaskoszorút cserélsz, mindenképp új láncot is fel kell tenni.

bõvebben errõl Sheldon mágusnál olvashatsz:
http://www.sheldonbr...com/chains.html

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
nekem nincs bajom a simanoval...
milyen fkoszorú és váltókar kell hozzá??

más:
ha cserélem a láncot, a koszorút is kell??

kislust

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
a regebbi hussefeltekre nehanyan oanaszkodtak, holzfellert meg alig hasznal valaki, szal arra nem volt meg panasz.
szvsz nem eri meg a ketszereset a holzf., jo az a husi.

lancvezetok:
-ROOX chainanimals ~25e, rokring nelkuli
-Acor DH, ~14e, "rokringel" vagy vmi olyasmi
- MRP meg vagy ~35 azis olyan mint az acor csak ugye dragabb, jobb..vagyis dragabb ;D

Morton

Morton

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Szevesztok!

Lenne két kérdésem:
- Truvativ DH hajtómû Hussefelt vagy Holzfeller? Megéri a Holz a ~kétszeresért? Ha igen/nem miért?

- Jó fajta láncvezetõt ami csendes, kicsi az ellenálása és végzi a dolgát. Milyet? (mono-ra szerelhetõ) Van olyan ami egyben van rock ringel?

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
kislust: tom, tom shimano de akkor is SORA. ~2,5 ezer es siman jo.

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

a számukat nem tudom, de van honlapjuk, keress rá.

a honlapjuk: http://www.connexchain.com/

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Hol lehet váltópapucsot kapni a denebhez? tegnap letörtem... :D
és milyen váltót ajánlanátok?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
én úgy vettem 8-ast, hogy a legjobbat, de még azt, aminek nem a könnyítés volt a lényege. 5-6 ezer vót tavaly. a számukat nem tudom, de van honlapjuk, keress rá.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
és abból melyik számút? elég a 900-as, vagy 904/908/kilencszáz-nemtudommennyi-van-még?
megér annyival többet, mint amennyivel többe kerül?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hááát õõ én az elõbbieket elolvasva nem is tudnám... ::)
basszus téli körülmények között 1000 km-t se bír a kenés?...... mik vannak... ;D

egyébként, rob sztem connex, nekem eddig a legjobb

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
milyen láncot vegyek a zsírúj 9-es rendszerembe, ami nem sh!mano? connex/sram/egyéb? lényeg: tartós legyen, azaz sok-sok kilómértere keresztül szolgáljon rendesen. a sonax lánczsírt nem sajnálom, szóval kenve lesz.

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Pompás, jól érzékelitek a helyzetet ;D Tisztitás leszerelve vagy lábon utána kenés belülröl kifelé/szemenként vagy váltógörgön hátrafelé mozgatva/ kinek vérmérsékletének megfelelöen ;D
Sh. lánc pl. 1500km bírja a gyár szerint ::) Kenése persze növeli/csökkenti az életét! :-*

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
a só amugy sem tesz jót neki!!!!!
szép fehér lánc.. hmmmm

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
igen, épp elkezdett zizegni, az utolsó 50km-en. 'oszt lehet, hogy a téli sáros-dzsuvás utak se sokat lendítettek a gyári kenés élettartamán.

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Lánckenést célszerü idöben csinálni! /ha zizeg és nem halk cuppanó hangókat hallasz már lehet kenni/ nyikorgás már halála. Fö kritérium hogy hol használod,milyen útviszonynál :o pl. esö után kötelezõ! :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ma is hallottam valami újat...Ez csak a Connex-re jellemzõ? Mármint, hogy jó sokáig nem kell kenni.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
a gyári olajozás a connex láncomon kb 5-600 km -ert bírt és 1000ig kellett volna. ennyi..

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
...kicsit többet vártam a Wipperman Connex 804 lánctól, alig több, mint 1200km után elfogyott a gyári kenés, újra kellet olajoznom. Nyáron a melegben meg valszeg ezt is ugyanolyan gyakran kell majd kenni, mint a KMC-t (havonta, 800-1000km-enként).

De a szerelhetõsége (patentszem), és az eddigi 0.0mm-hez közeli nyúlása (12 láncszemen mérve) nagyon ott van! Bár leszerelni majd csak akkor szándékozom, ha túllépi a nyúlása a nekem tetszõ mértéket.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

nem hinném hogy a 7000-es 2 hetes jagwire bowdenszettem kukaérett lenne...

te még a 7 ezer forintos jagwire se csinál csodát, ha a váltó szar teszemazt... ::)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

link=board=5;threadid=3668;start=2820#msg170031 date=1079294524]
azt jelenti, hogy nem tudsz szerelni....
...
ha ezek nem segítenek, akkor valamelyi, vagy az összes cuccod kukaérett.

nagyon nagy szerelõ vagyok! Ma raktam fel otthon egy 92-es suntour top pull váltókát még vagy 46os tányérhoz tervezve, egy 42 fszámú hajtómûre. a suntour ugy lóg, mint katalinban a magzat, bele kelltt kombinálnom a bowden feszítõ erejét stb... s láss csodát ISTENKIRÁLY! eddig minid nyivákoltam, hogy nem dob le az alivio kistánnyérra amikor beletapodok kicsinység egy mászókán, ez a probi most elhárult.pedig a görbülete az istennek sem követi a tányérét. ja: nem,nem nem eladó az átdobó a retrobicósoknak. ;D