Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

p.s.: ti csak napsütésben tekertek?

Iiiigen. :D

Etalon a metabond zsír és mivel sznob vagyok én csak azt használok.

Lehet köpködni...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Prolongnak is van zsírja ami nagyon jó, csak méreg drága (kb 10e/40dkg). Autósboltokban lehet kapni.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szerintem k@rvára nem sznobizmus ha az ember olyan kenõanyagot szeretne, melynek használatával fölöslegessé válik a kazetta/kormánycsapány minden jelentõsebb esõben/sós hólatyakban történõ tekerés és/vagy bringamosásutáni szétszedése és újrazsírzása.
A kazettában eddig kétszer cseréltem ki a golyókat, mert megrozsdásodtak. Persze, nem is ez a probléma, hanem hogy az így érdes felületûvé váló golyók megeszik a kónuszt, amit persze nem kapni magában...
Szerintem

p.s.: ti csak napsütésben tekertek?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Mondjuk a Mol gépzsírnak olyan kellemes sár jellege van, úgyhogy azt nem is kentem bele a bringámba. :P

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
én is valami hasonlóan kevéssé bizalomgerjesztõ cuccot hazsnálok...

egyébként nem is értem, hog ymit ír..:) najó, értem, scak szvsz felesleges, ez már amolyan sznobizmus féle...:)
Van állásom...:bananadan

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Egy zsírnak ilyen dolgokat kell tudni? :wtf:

én nem tudom mivel kenek, valami mindig akad a garázsban. Nagy piros tégelye van jó koszos, és rá van írva, hogy ÁFOR. meg hogy fogy.ár:38 Ft 50fillér. :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Halihó!
Valaki ajánlana egy jó kis zsírt, ami
-lágyabb mint az LZS2
-tartalmaz korróziós inhibitort
-országszerte kapható?
Kazetta/kormánycsapágy kenéséhez kellene.

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Köszi! Tényleg jó lett vele, és szép is!:)

vendég_luongo_*

vendég_luongo_*
  • vendég
Jó neked a rövid;) Meg szerintem szebb is:)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Már egyszer felhoztam a témát, arról, hogy lehet e használni rövid kanalas váltót 42-32 legnagyobb fogszámoknál, és mondtátok, hogy igen. De most elcserélhetném egy hosszúkanalasra. Az volna a kérdésem, hogy végül is érdemes lecserélni? Jobb lenne a váltás, vagy ugyan olyan, ne foglalkozzak vele?

köfi

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ha lez ebbõl a truva cumóbol akkor én is szerzõdnél egyre!!

nagyon jóó hóban tépni lefelé!!!
szúzhóban a legjobb!!!
de kis áttételre kell kapcsolni mert megelpi hogy menniyre viszafog a hó...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

régebben akartak rámsózni sram 5.0 hátsóváltót a ridebike-ban, mondván biztos jó lesz az...

Én azt mondtam, hogy boltan kérdezze meg és ne olyan helyen ahol nem bringások csinálják hanem üzletemberek:no: ;)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Markkk, eddig nem volt kapható.
talán idén! a lepényhal meg utoljára.

Kala: :-) SS!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

van váltó is a biciklin, az nem hagyja leugrani a láncot a kiválasztott fogaskerékrõl.

milyen yó lenne,ha ez így 1magában is igaz lenne,nem is kellene semmilyen cséngájd:)

Markkk

Markkk

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

lényege: látod a képen. kifelé nem tud ugrani, mert a rokring védi, és a görgõ valamint a kis pöcök felül sem hagyja kifelé leugrani.
befelé meg a nagy fém lemez, a terelõ teste nem hagyja ugrani. és mivel elvileg van váltó is a biciklin, ezért azzal tudod a sebességet váltani, és az nem hagyja leugrani a láncot a kiválasztott fogaskerékrõl.

Kösz. Már kezdem érteni. :) Már csak az lenne a kérdés, hogy lehet-e egyátalán kapni Magyarországon... Mer egész jónak tûnik:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
lényege: látod a képen. kifelé nem tud ugrani, mert a rokring védi, és a görgõ valamint a kis pöcök felül sem hagyja kifelé leugrani.
befelé meg a nagy fém lemez, a terelõ teste nem hagyja ugrani. és mivel elvileg van váltó is a biciklin, ezért azzal tudod a sebességet váltani, és az nem hagyja leugrani a láncot a kiválasztott fogaskerékrõl.

Markkk

Markkk

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Hi!
Megnéztem ezt a két tányéros hajtómûhöz való láncfeszítõt (http://mojowheels.co...Shiftguide.html)
de sehogysem értem a mûködési elvét :) Valaki nem tudja elmagyarázni? thx Bye

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Ha úgy van, mint a Shimanonál, akkor 3 csésze alá való alátéttel jön ki a megfelelõ hossz. Ezeket tudod pakolászni bal-jobb oldalra, ahogy a láncvonal/váz megkívánja.
Illetve, ha ezeket elhagyod akkor lehet pakolni alá elsõváltót/láncvezetetõt.
Like a rock...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tam : nem akarlak megbántani,de sztem az SRX az 1etlen RF mono,aminek MINDKÉT csészéje levehetõ ;-) :-D :-* (nekem is van olyanom,és volt is vele gixXxer,h két balos csészét adtak 1 balos + 1 yobbos helyett,és yééé,nem tudtam beszerelni:-D ) Hmm.Ja,és nekem is nagyon yól szuperál fagyizshoz:-D
Beg : áldjon meg téged az úr,már másodszorra mondasz nékem fontos okosságot.még 1 fontosság; "BB"-re le7 ilyenkor tenni vmit?mert nekem Etype eváltót kéne használnom,és hiába a gizda integrált böszmecsapágyas kar,ha kézzel kell a tényérjain a láncot pakolnom:)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

Atlashoz adnak-e szerszámot? vagy ha nem-e,akkor itthon lehet-e kapni?

Ugyanaz kell hozzá, mint a Shimano Hollowtech II középcsapágyakhoz. Csereszabatosak is egymással.
Like a rock...