Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
macerás azt elhiszem. de azt akarom, hogy sokáig tartson. egyik ismerõs is hasonló módon nyomja, neki xtr minden, csak 7!!! láncot vált vetésforgóban.

Az XT lánctányérok tényleg nagyon hamar koptak nekem is. meg két havernak is pár ezer kilcsi után kuka lett, mert törtek a fogak.

megnézem a naplómat majd és leírom eddig milyen összeállítást meddig nyúztam.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Az jó felállás lenne, hogy Gephardt tányérok, XT fogsor, meg 4 XT lánc vetésforgóban kb.200 km-enként?

Szerintem sûrû, de te tudod. Az már gáz, ha 1000 alatt kell csere-berélni. (mert 200 az hamar összejön, s akkor már nehommá hetente zsírtalanítsam a láncot és társait)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

(REEE)

...és a DEORE acél 32-es tányérról mi a tapasztalat? Kicsit furának tûnik ránézésre, mert majdnem minden fog más szélességû és van amit ferdén leköszörûltek gyárilag. Nem túl bizalomgerjesztõ látvány, az árához képest.(3rugó felett!!!!)
a lánc könnyen rámászik, de lejönni csak fél-3/4 fordulatonként jön. Érdemes váltót állítgatni, vagy sohse lesz jobb?

Láttál már olyat, ahol minden fog ugyanúgy néézett ki? Nagypapám mamutkergetõjén én is. :D Szóval minden normálisabb tányér így néz ki, csak van, aki éles szögekben köszörülget (FSA), s van, aki meg sok pici apró horpasztással (Shimano). A 3 rugó meg olcsó egy RF középtányérhoz képest (10e), az XTR-rõl nem is beszélve. (annak csak XC_Rider a megmondhatója, de SOK) A problémádra a váltóállítás nem hiszem, hogy megoldás, de idõvel bekophat, s javulhat a helyzet. De fél fordulat (60-as átlag csapásszámmal számítva mondjuk...) fél másodperc - az ne legyen már probléma.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Legyen inkább 100km-enként... :) amúgy nekem pl amint lekopik egy esetlegesen megvásárolt új hajtõmûrõl a gyári tányérja, ált lx-eset vagy deore-t teszek rá... mondjuk hozzátartozik hogy még átütõtengelyesem nem volt, így még nem néztem utána pontosan mi is itt a felállás, mihez mit lehet. Engem nem érdekel a súly, másnak ez szentségtörés, de a deore meg az lx-tányérok tényleg bírják a strapát. gebhardot személyszerint nem használtam, de tény hogy ár/érték arányban nagyon jók...

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
(REEE)

...és a DEORE acél 32-es tányérról mi a tapasztalat? Kicsit furának tûnik ránézésre, mert majdnem minden fog más szélességû és van amit ferdén leköszörûltek gyárilag. Nem túl bizalomgerjesztõ látvány, az árához képest.(3rugó felett!!!!)
a lánc könnyen rámászik, de lejönni csak fél-3/4 fordulatonként jön. Érdemes váltót állítgatni, vagy sohse lesz jobb?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Az jó felállás lenne, hogy Gephardt tányérok, XT fogsor, meg 4 XT lánc vetésforgóban kb.200 km-enként?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Ahol dolgoztam kerékpárüzletben, mi is meglepõdve láttuk hogy az XT-s tányérok, tényleg nem nagyon bírják a strapát. nagyon kell rá figyelni hogy meg legyen 1000km-enként a váltás az új láncra, akkor jó... viszont ha onnan nézed hogy egy 10000-es idény nem igazán megerõltetõ dolog, akkor ez azt jelenti hogy egy év és... szóval Én sem nagyon láttam még olyat hogy az XT-s tányérok meglepõen sokáig bírták volna...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na igen. Az XT az nagyon szépen vált, de ellentétben az FSA tányérokkal, amiket 3-4 éven át nyúztam (s a kicsi még tök jó) - fél év (4000 km) alatt eltûntek, s már recseg rajta a lánc. (full új hajtásrendszer)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Kell is neki mert pofátlanul drágák hozzá a tányérok. És nem is lehet mindenhol kapni, + csak saját magával kompatibilis.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Igen, arról hallom, hogy egész tartós...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Nálam az XTR tányérok úgy, hogy vetésforgóban használom rajtuk a láncot 3 éve bírják, és csak most tartok ott hogy lassan cserélni kéne a középtányért, de még bírja egy darabig.

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lehet, hogy el kell kezdenem vetésforgózni - a lánctányéroknak õgyis kuka...(van akinek fél évnél többet bírt az XT?) Nem tudom, utólag ez sok összekopási gondot fog-e eredményezni, de láccsere mellett nagy és középtányér is csere lesz...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Én is vetésforgóban használok 2 láncot. Általában 1,5 szezont bírnak az úgy kb 6-7000 km, kemény menet (verseny, dzsuva, edzés).

Tüzes Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
háthogynekedmeddigmentelegypc69...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

xc rider: mennyi az annyi?

:chin: Mire gondolsz? :scratchhe

Tüzes Paripám

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Vicces lenne, ha hetente cserélgetném...bár tény, hogy túlhasználom a láncaimat, de nem vetésforgózom, 4-5000 kilóméterenként kuka és kész.

Én is hetente-2hetente cserélgettem, mondjuk van rá idõ, de nem sok idõ felrakni a másikat, elõtte meg ronggyal letörölni a fogsort, aztán a koszos láncot beledobom Brigeciolba és ázik cseréig. Elõtte én is 5000km-t használtam egy láncot, csak volt, hogy az új lánc ugrott a soron 1-1 fokozatban. Mindkétféleképp kb. ugyanannyit bír a rendszer, 10e km után teljes hajtáslánc csere lesz szerintem. Most Sram 7.0ás sor, 2 PC-69es lánc, elõl meg Truvativ Firex nikkelezett tányérokkal, szerintem sokkal többet nem fog bírni. De ez nem olyan vészes, mivel idén is csak 5500km-t mentem kb. Télen meg a görgõzésbõl nem jön össze sok, kimenni csak plusszba megyek, mert egyre fázósabb vagyok, lábam még kamásliban is megfagy 2óra alatt 0fokban. Öregszem...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
xc rider: mennyi az annyi?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

kettõt 300km-enként cserélve

Vicces lenne, ha hetente cserélgetném...bár tény, hogy túlhasználom a láncaimat, de nem vetésforgózom, 4-5000 kilóméterenként kuka és kész.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Pc69. Évek óta ilyet használok. Ár/teljesítmény arányban ez a legjobb. Sokkal többet bír mint az alatta lévõk.

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

XT Q faktor nagyobb, de nem vészes egyáltalán. Amit merevségben ad a nem integrált rendszerekhez képest az viszont érezhetõ. Láncvonal abszolút okés, hidd el.

Dante: próbálkozz KMC Z9000 lánccal!!!

Az lesz, de majd a köv meghajtásrendszeremnél, erre a fogsorra már nem merek KMC-t rárakni. Amikor Dolomitin szétrobbant a láncom (agyonkopott, agyonhasznált), akkor egy XTR-t adtak helyette - hát nem kívánom senkinek azt az idegrohamot, amikor fölfelé pörgetésnél meg-megugrott a fogsoron...:(