Szétnéztem az országútik között, szimpatikusak, a sora ráadásul nagyon olcsó. De: ha jól értelmezem az olvasottakat akkor az mindegyik csak max. 27-es fogaskereket bír el.Szóval ha egy ilyenbe fektetnék akkor megint ott vagyok ahol a part szakad mert a felsõ két fogast valószínûleg még mindig nem tudnám használni.Akkor meg mi a frásznak van 9-es sorom?Érzékenyen is érintene mert elõll nincs váltóm. Vagy nem így van?Ez a bûvös 27-es csak elméleti szám?Ha meg venni akarsz majd, csak is országúti váltót vegyél, olcsóbb erõsebb, nem akad bele semmibe, ugrálni tökéletes.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2005. június 01. - 10:36
Írta 2005. június 01. - 08:27
oké. Ez az amit nem tudtam, mármint hogy egyforma szélesek.:cry: Ez azt jelenti, hogy kell vennem még egy fogassort. Azért köszi.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
Írta 2005. június 01. - 08:19
baluu: na akkor gondolkodjunk!, szóval ha a 8-as és a 9-es kazetta ugyanolyan széles és az egyiken 8 a másikon 9 részre kell osztani, akkor vajon ugyanoda kerülnek a fogaskerekek?
a válasz: NEM!
ui:
a válasz: NEM!
ui:
Írta 2005. június 01. - 08:18
Hmmm. Azok nem is fogaskerekek, hanem fogaskoszorúk. Asszem. De a lényegen ez mitsem változtat.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.
Írta 2005. június 01. - 08:17
Laczy.
Én is négyszögest használok még- remélem már csak pár hétig - és amikor kiprobáltam egy ISIS-est érezhetõen kevésbé hajlott, fõleg kiálláskor. Mondjuk az hozzátartozik, hogy én 95 kg vagyok.
Én is négyszögest használok még- remélem már csak pár hétig - és amikor kiprobáltam egy ISIS-est érezhetõen kevésbé hajlott, fõleg kiálláskor. Mondjuk az hozzátartozik, hogy én 95 kg vagyok.
Írta 2005. június 01. - 08:15
Igen Endroo, tulajdon képpen az a kérdés, hogy a 8-as és 9-es sor között csak annyi a különbség, hogy van +1 fogaskerék, vagy az is, hogy a fogaskerekek közötti távolság más. Ja igen amúgy a láncot is cserélgetném.
Írta 2005. június 01. - 08:13
A bátyám 100 kg-os és egy firex-et használ és õ teljesen meg van elégedve vele. A 6061-es alu azt hiszem valamivel keményebb, de nehezebb is.
Írta 2005. június 01. - 08:09
akkor szavazzunk! lx'05
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. június 01. - 08:05
CSak az a probléma, hogy LX=Hone, ami nem éppen cc-és cucc és a négyszögest sem érzem rugalmasnak, mondjuk a csõhajtómõves BMXem után úgy éreztem, hogy minden hajlik a montin. Mi éri meg jobban, a Firex SL, vagy a Stylo Team? Elvileg mindkettõnek alu az össze tányérja, csak a rögzítõcsavar más. Kérdés még, hogy mennyit számít, hogy a Firex al-66, a Stylo 7050 TV alu, merevségben, mert a 68kg-ommal nem fogom letörni egyiket sem. A Firex SL tényleg csak 13rongy, mert szerintem elírták a BikeMagban.
Írta 2005. június 01. - 07:55
baluu: például hogy cserélgetheted a láncot is vagy mivel nem ugyanoda esik a 8-as és 9-es sor síkja ezért soha nem lesz jó? vagy mire gondolsz?
Írta 2005. június 01. - 07:55
Laczy.
2 hete még én is ezen filóztam. A q faktorhoz nem tudok hozzászólni, habár állítólag az LX-nél kicsit terpeszebbe kell tekerni. Olvasgattam teszteket, meg megkérdeztem embereket, mert elõször a Firex-et akartam venni, de most már az LX mellett vagyok. Azt mondják, hogy a Hollotech II. jóval merevebb és strapabírobbkonstrukció az integrált agy miatt.
2 hete még én is ezen filóztam. A q faktorhoz nem tudok hozzászólni, habár állítólag az LX-nél kicsit terpeszebbe kell tekerni. Olvasgattam teszteket, meg megkérdeztem embereket, mert elõször a Firex-et akartam venni, de most már az LX mellett vagyok. Azt mondják, hogy a Hollotech II. jóval merevebb és strapabírobbkonstrukció az integrált agy miatt.
Írta 2005. június 01. - 07:51
Kérdeznék valamit, lehet hogy hülyeségnek vagy egyértelmûnek hangzik de azért megkérdezem.
Szóval átszuerelem a bringát és 9-es LX váltókart mag LX hátsó váltót rakok rá, meg a "versenyzõs" kerékre 9-es 7.0-ás fogaskeréksort. A rendzsert beállítom stb.
Ezek után a "munkába járós" kereket tudom-e használni 8-as 3.0-ás fogaskeréksorral. Lesz-e valami gond a váltással vagy "csak" annyi, hogy az egyik végpontban ledobhatja a láncot, ha túlváltok.
Köszi a segítséget.
Szóval átszuerelem a bringát és 9-es LX váltókart mag LX hátsó váltót rakok rá, meg a "versenyzõs" kerékre 9-es 7.0-ás fogaskeréksort. A rendzsert beállítom stb.
Ezek után a "munkába járós" kereket tudom-e használni 8-as 3.0-ás fogaskeréksorral. Lesz-e valami gond a váltással vagy "csak" annyi, hogy az egyik végpontban ledobhatja a láncot, ha túlváltok.
Köszi a segítséget.
Írta 2005. június 01. - 07:50
a legolcsobb megoldas szerintem venni egy menetes sort amilyen nekem van
bar most figyelem csak ,hogy 13 as a legkissebb :S
lemegyek megszamolom
http://ebike.hu/imag...0000030_001.jpg
en ezzel 42 ben kitekerek utazoba 28-32km korul az meg doszt eleg, utolerni a feszes seggu lanyokat es mogottuk tartani a tempot
edit:a kep csak illusztracio mert most latom csak az kazis
bar most figyelem csak ,hogy 13 as a legkissebb :S
lemegyek megszamolom
http://ebike.hu/imag...0000030_001.jpg
en ezzel 42 ben kitekerek utazoba 28-32km korul az meg doszt eleg, utolerni a feszes seggu lanyokat es mogottuk tartani a tempot
edit:a kep csak illusztracio mert most latom csak az kazis
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. június 01. - 07:50
Véleményeket szeretnék arról, hogy ki mit ajánl 68-70kg-hoz, cc/maratonhoz hajtókart kb. 30e körüli áron. Truvativ Stylo Team-en, új LX-en gondolkozom. A Truva Firex SL is szóbajöhet. Szóval mennyivel lehet nagyobb az LX Q-faktora a Stylonál 113as tengely mellett (140mm). És ha ISIS, akkor milyen középcsapágy, mert a Truvativról csak rosszat hallani, hogy recseg, meg szétesik.
:guitar:
:guitar:
Írta 2005. június 01. - 04:38
jo lesz majd a dallama melo kozben futyureszni
most meg tepek alukalni
talan menni fog
kene vmi jo kis lancfeszito ss horizontos papucshoz.
most meg tepek alukalni
talan menni fog
kene vmi jo kis lancfeszito ss horizontos papucshoz.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. június 01. - 04:33
no ,megelõzött a munkásember.
OFF: vánnyadt gyerekkoromban volt egy mese, "plakátfiú" néven, egész éjjel agyaltam rajta valami szlovákizé volt, fejemben van a fütyült dallama, detöbb semmi.
no KV automata , cél, tûz..
ON.
OFF: vánnyadt gyerekkoromban volt egy mese, "plakátfiú" néven, egész éjjel agyaltam rajta valami szlovákizé volt, fejemben van a fütyült dallama, detöbb semmi.
no KV automata , cél, tûz..
ON.
Írta 2005. június 01. - 04:27
Most akkor HE??
Új hajtómû: ~5000Ft, ha nem shimano
uj váltókar /8as/:mittomén. velotrde-s listán: 7070Ft acera fékkarral...vagy veszel az apróban, 3-4 papir körül szokott lenni valami, ami mindegy, csak ne az a szörnyû UFO szerû acera legyen..vagy ha megprütykölöd, bebontod a kazit-1 fokozat, mondjuk a 32es, akkor maradhat a most mittoménmilyen 7es váltókarod. annyi. lásd lentebb.. valahogy el fog kattogni, bár a hátsóváltó....
kazi 5.0 4400Ft biker-nél 11-28/32 vel..
S akkor nem beszéltünk arról, hogy az agyak fogadják-e a kazis rendszert..bár abba bele se merek gondolni, hogy 2005-ben...nem.
vagy ha -fentebb-lor által 2szorra linkelt kazit felrakod így ahogy van, akkor óccsóban is erõt vehet rajtad a mindent elömlõ boldogság.
Új hajtómû: ~5000Ft, ha nem shimano
uj váltókar /8as/:mittomén. velotrde-s listán: 7070Ft acera fékkarral...vagy veszel az apróban, 3-4 papir körül szokott lenni valami, ami mindegy, csak ne az a szörnyû UFO szerû acera legyen..vagy ha megprütykölöd, bebontod a kazit-1 fokozat, mondjuk a 32es, akkor maradhat a most mittoménmilyen 7es váltókarod. annyi. lásd lentebb.. valahogy el fog kattogni, bár a hátsóváltó....
kazi 5.0 4400Ft biker-nél 11-28/32 vel..
S akkor nem beszéltünk arról, hogy az agyak fogadják-e a kazis rendszert..bár abba bele se merek gondolni, hogy 2005-ben...nem.
vagy ha -fentebb-lor által 2szorra linkelt kazit felrakod így ahogy van, akkor óccsóban is erõt vehet rajtad a mindent elömlõ boldogság.
Írta 2005. június 01. - 04:23
megarange szerintem menetes szabadonfutos
szertem ez van fenn
http://cycle.shimano...D=1117592126415
szal 14 ala nem megy a legkisebb lanckerek.
es de megy
48-ra meg talan felrakja az atdobo.
a lancfeszito(hatso valto) meg szertem kibirja
de en a nyarat kihuznam ezzel
meg tel meg tavasz
aztan jovo nyarra lesz annyi penzed, hoyg csereld egy jobbra
kerekkel egyutt mert a menetes szabadonfutos nem a legstrapabirobb.
persze ez mind attol fugg mennyit es hogy kivansz tekerni!!!
amikor nekem meg 42/11 volt azt nagyon ritkan hasznaltam.
felfele kell nyerni! ;-)
szertem ez van fenn
szal 14 ala nem megy a legkisebb lanckerek.
es de megy
48-ra meg talan felrakja az atdobo.
a lancfeszito(hatso valto) meg szertem kibirja
de en a nyarat kihuznam ezzel
meg tel meg tavasz
aztan jovo nyarra lesz annyi penzed, hoyg csereld egy jobbra
kerekkel egyutt mert a menetes szabadonfutos nem a legstrapabirobb.
persze ez mind attol fugg mennyit es hogy kivansz tekerni!!!
amikor nekem meg 42/11 volt azt nagyon ritkan hasznaltam.
felfele kell nyerni! ;-)
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2005. június 01. - 02:39
És akkor még két kérdés:
Ha 48-as tányért teszek fel, vajon nem terhelem túl a feszítõt??? Sõt, a 32-rõl szted fel tudja egyáltalán venni a láncot???
Ha 48-as tányért teszek fel, vajon nem terhelem túl a feszítõt??? Sõt, a 32-rõl szted fel tudja egyáltalán venni a láncot???
Írta 2005. június 01. - 02:26
hát akkor tényleg nincs mit tenni.
csak ilyenkor jönnek/vünk itt az értelmes szöveggel:
jobban jártál volna ha, ezt-azt, ilyet-olyat veszel.
csak ilyenkor jönnek/vünk itt az értelmes szöveggel:
jobban jártál volna ha, ezt-azt, ilyet-olyat veszel.