Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

Ha meg venni akarsz majd, csak is országúti váltót vegyél, olcsóbb erõsebb, nem akad bele semmibe, ugrálni tökéletes.

Szétnéztem az országútik között, szimpatikusak, a sora ráadásul nagyon olcsó. De: ha jól értelmezem az olvasottakat akkor az mindegyik csak max. 27-es fogaskereket bír el.Szóval ha egy ilyenbe fektetnék akkor megint ott vagyok ahol a part szakad mert a felsõ két fogast valószínûleg még mindig nem tudnám használni.Akkor meg mi a frásznak van 9-es sorom?Érzékenyen is érintene mert elõll nincs váltóm. Vagy nem így van?Ez a bûvös 27-es csak elméleti szám?

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
oké. Ez az amit nem tudtam, mármint hogy egyforma szélesek.:cry: Ez azt jelenti, hogy kell vennem még egy fogassort. :( Azért köszi.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
baluu: na akkor gondolkodjunk!, szóval ha a 8-as és a 9-es kazetta ugyanolyan széles és az egyiken 8 a másikon 9 részre kell osztani, akkor vajon ugyanoda kerülnek a fogaskerekek?

a válasz: NEM!

;)

ui: Feltöltött kép

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Hmmm. Azok nem is fogaskerekek, hanem fogaskoszorúk. Asszem. De a lényegen ez mitsem változtat.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Laczy.

Én is négyszögest használok még- remélem már csak pár hétig - és amikor kiprobáltam egy ISIS-est érezhetõen kevésbé hajlott, fõleg kiálláskor. Mondjuk az hozzátartozik, hogy én 95 kg vagyok.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Igen Endroo, tulajdon képpen az a kérdés, hogy a 8-as és 9-es sor között csak annyi a különbség, hogy van +1 fogaskerék, vagy az is, hogy a fogaskerekek közötti távolság más. Ja igen amúgy a láncot is cserélgetném.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
A bátyám 100 kg-os és egy firex-et használ és õ teljesen meg van elégedve vele. A 6061-es alu azt hiszem valamivel keményebb, de nehezebb is.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
akkor szavazzunk! lx'05

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Laczy

Laczy

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
CSak az a probléma, hogy LX=Hone, ami nem éppen cc-és cucc és a négyszögest sem érzem rugalmasnak, mondjuk a csõhajtómõves BMXem után úgy éreztem, hogy minden hajlik a montin. Mi éri meg jobban, a Firex SL, vagy a Stylo Team? Elvileg mindkettõnek alu az össze tányérja, csak a rögzítõcsavar más. Kérdés még, hogy mennyit számít, hogy a Firex al-66, a Stylo 7050 TV alu, merevségben, mert a 68kg-ommal nem fogom letörni egyiket sem. A Firex SL tényleg csak 13rongy, mert szerintem elírták a BikeMagban.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
baluu: például hogy cserélgetheted a láncot is vagy mivel nem ugyanoda esik a 8-as és 9-es sor síkja ezért soha nem lesz jó? vagy mire gondolsz? ;)

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Laczy.

2 hete még én is ezen filóztam. A q faktorhoz nem tudok hozzászólni, habár állítólag az LX-nél kicsit terpeszebbe kell tekerni. Olvasgattam teszteket, meg megkérdeztem embereket, mert elõször a Firex-et akartam venni, de most már az LX mellett vagyok. Azt mondják, hogy a Hollotech II. jóval merevebb és strapabírobbkonstrukció az integrált agy miatt.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Kérdeznék valamit, lehet hogy hülyeségnek vagy egyértelmûnek hangzik de azért megkérdezem.

Szóval átszuerelem a bringát és 9-es LX váltókart mag LX hátsó váltót rakok rá, meg a "versenyzõs" kerékre 9-es 7.0-ás fogaskeréksort. A rendzsert beállítom stb.
Ezek után a "munkába járós" kereket tudom-e használni 8-as 3.0-ás fogaskeréksorral. Lesz-e valami gond a váltással vagy "csak" annyi, hogy az egyik végpontban ledobhatja a láncot, ha túlváltok.
Köszi a segítséget.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
a legolcsobb megoldas szerintem venni egy menetes sort amilyen nekem van
bar most figyelem csak ,hogy 13 as a legkissebb :S
lemegyek megszamolom
http://ebike.hu/imag...0000030_001.jpg
en ezzel 42 ben kitekerek utazoba 28-32km korul az meg doszt eleg, utolerni a feszes seggu lanyokat es mogottuk tartani a tempot ;)

edit:a kep csak illusztracio :P mert most latom csak az kazis :P
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Laczy

Laczy

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Véleményeket szeretnék arról, hogy ki mit ajánl 68-70kg-hoz, cc/maratonhoz hajtókart kb. 30e körüli áron. Truvativ Stylo Team-en, új LX-en gondolkozom. A Truva Firex SL is szóbajöhet. Szóval mennyivel lehet nagyobb az LX Q-faktora a Stylonál 113as tengely mellett (140mm). És ha ISIS, akkor milyen középcsapágy, mert a Truvativról csak rosszat hallani, hogy recseg, meg szétesik.
:guitar:

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jo lesz majd a dallama melo kozben futyureszni

most meg tepek alukalni
talan menni fog

kene vmi jo kis lancfeszito ss horizontos papucshoz.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
no ,megelõzött a munkásember.
OFF: vánnyadt gyerekkoromban volt egy mese, "plakátfiú" néven, egész éjjel agyaltam rajta valami szlovákizé volt, fejemben van a fütyült dallama, detöbb semmi.
no KV automata , cél, tûz..

ON.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Most akkor HE??

Új hajtómû: ~5000Ft, ha nem shimano
uj váltókar /8as/:mittomén. velotrde-s listán: 7070Ft acera fékkarral...vagy veszel az apróban, 3-4 papir körül szokott lenni valami, ami mindegy, csak ne az a szörnyû UFO szerû acera legyen..vagy ha megprütykölöd, bebontod a kazit-1 fokozat, mondjuk a 32es, akkor maradhat a most mittoménmilyen 7es váltókarod. annyi. lásd lentebb.. valahogy el fog kattogni, bár a hátsóváltó....

kazi 5.0 4400Ft biker-nél 11-28/32 vel..

S akkor nem beszéltünk arról, hogy az agyak fogadják-e a kazis rendszert..bár abba bele se merek gondolni, hogy 2005-ben...nem.

vagy ha -fentebb-lor által 2szorra linkelt kazit felrakod így ahogy van, akkor óccsóban is erõt vehet rajtad a mindent elömlõ boldogság.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
megarange szerintem menetes szabadonfutos
szertem ez van fenn
http://cycle.shimano...D=1117592126415
szal 14 ala nem megy a legkisebb lanckerek.
es de megy
http://cycle.shimano...D=1117592126415
48-ra meg talan felrakja az atdobo.
a lancfeszito(hatso valto) meg szertem kibirja

de en a nyarat kihuznam ezzel
meg tel meg tavasz
aztan jovo nyarra lesz annyi penzed, hoyg csereld egy jobbra
kerekkel egyutt mert a menetes szabadonfutos nem a legstrapabirobb.
persze ez mind attol fugg mennyit es hogy kivansz tekerni!!!

amikor nekem meg 42/11 volt azt nagyon ritkan hasznaltam.

felfele kell nyerni! ;-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

BCA

BCA

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
És akkor még két kérdés:
Ha 48-as tányért teszek fel, vajon nem terhelem túl a feszítõt??? Sõt, a 32-rõl szted fel tudja egyáltalán venni a láncot???

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hát akkor tényleg nincs mit tenni.
csak ilyenkor jönnek/vünk itt az értelmes szöveggel:
jobban jártál volna ha, ezt-azt, ilyet-olyat veszel.