Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha egy boltban kérsz, és nincs, akkor kimennek a nagykerbe, és hoznak.

amúgy csepel:P

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
öö ahol foglalkoznak Point cuccokkal. :)

bikemag szerint: Interadó kft. a forgalmazó cím:illmatic@axelero.hu
edit: http://www.internett...oldalakselect=1
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ilyet amugy hol lehet venni?

http://www.pointbike.../img/300325.jpg
http://www.pointbike...5_anwendung.jpg

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha olyat esel, a váltó is csoffad.
de az nagyon idegesítõ ha mész, egy gyökér megdobja a kereket, megbucizza a váltó a falat/fát, és úgy behajlik, hogy a küllõ felcsavarja
azaz ha lett volna váltófülvédõ, akkor semmi se történt volna

de nem volt, ezért váltópapucs heló, váltó heló, küllõk heló

a váltótartú fül azért leszedhetõ, mert ha irgalmatlanul nagyot borultál, vagy csak a biciklit verted oda, ne a váz hajoljon, hanem csak egy olcsó cserélhetõ darabja.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
tényleg lenne értelme ennek a váltóvédõnek?

én eddig azt hittem, hogy a cserélhetõ papucs azért cserélhetõ és azért van kaki anyagból, hogy ha pl. esik az ember ne a 14 ezres (pl. XT) vátója törjön el/deformálódjon, hanem ez a kis 2000 forintos bizbasz...

mondjuk a váz nemigen sérül akkor sem ha ez fent van, de a váltó kaphat nagyot

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Rho (acél) - 7.8 gramm/cm3
Rho (titán) - 4.5 gramm/cm3

Szóval kérdésedre a válasz 1.7-szeres. Tetemes. :)

DH meg nyilván más mûfaj, nekem egészen más a fájdalomküszöböm lejtõk tekintetében (jó alacsony), de pl az Inócin középtányéron felmegyek 15-ös átlaggal.

Lord_Leslie - köszi! 5letes cuccnak tûnik, lehet, hogy beszerzek egyet, fõleg, ha mûxik a gyorszáram kupakjával. De ez nem csak a bukások esetén véd? Bár talán hasznos lehet, ha a rázkódástól (a kissé használt) váltó fityeg, gondolom azért ugratja a láncot.

zé - hát ragaszd be! Komolyan mondtam, tessék menetrögzítõt használni.

Majd akkor számolgatok, mert az eltérõ vízkiszorítások miatt ki kell számolni, hogy arányosan mennyi lehet egy azonos méretû acél hajótest vízkiszorítása, hogy meglegyen az összehasonlítási alap. Köszike.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
edit: conor wááá :D
megírom a választ, erre editálsz.. :)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
igen, ki szokott lazulni

figyelni kell rá

elnéztem, törölve

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Rho (acél) - 7.8 gramm/cm3
Rho (titán) - 4.5 gramm/cm3

Szóval kérdésedre a válasz 1.7-szeres. Tetemes. :)

DH meg nyilván más mûfaj, nekem egészen más a fájdalomküszöböm lejtõk tekintetében (jó alacsony), de pl az Inócin középtányéron felmegyek 15-ös átlaggal.

Lord_Leslie - köszi! 5letes cuccnak tûnik, lehet, hogy beszerzek egyet, fõleg, ha mûxik a gyorszáram kupakjával. De ez nem csak a bukások esetén véd? Bár talán hasznos lehet, ha a rázkódástól (a kissé használt) váltó fityeg, gondolom azért ugratja a láncot.

zé - hát ragaszd be! Komolyan mondtam, tessék menetrögzítõt használni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
az normális h a hajtókar csavarja kilazul egy idõ után?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Höhh? Már mi köze van hozzá? Jah, hogy arra gondolsz, hogy a merülõkapacitás más? Szerintem egyszerû a magyarázat - hasótestnél nyilván van egy súlylimit, amit a tengeralattjáró konstruktõrõk ismernek, s nyilván minden gramm ki van centizve. Titánból azonos súly mellett "több anyag" mehet bele, ezáltal erõsebb lesz a törzs. Értem ezalatt, hogy mondjuk x kiló törzs elkészíthetõ 6 centi acélból vagy 10 centi titánból - nyilván 10 centi titán erõsebb, mint 6 centi acél. (de ez csak egy 5let, nem a szakterületem az atomtengeralattjáró :) ) A másik fõ ok, hogy titánból már eleve maximalizált technológiai kapacitással készítenek bármit, acélból meg bizony van gagyi. De egy Ritchey Plexus acélváz simán lealáz sokmindenben egy Moratit.

Súlyra vetítve kb. mekkora a hányados a titán és az acél között?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Lord_Leslie - nézegettem a Point weblapját, de "nem beszélni germán", plíz linkelj rá a konkrét termékre! Már ha szerinted ez a probléma. Lehet, hogy tényleg lefáradt a rugó a váltóban, végülis már 4 szezont végigharcolt.

http://www.pointbike.../img/300325.jpg
http://www.pointbike...5_anwendung.jpg

Point Racing váltóvédõ
alumínium váltó, illetve váltófül-védõ szerkezet. A gyorszár tengely végére, illetve a váltórögzítõ csavarjához rögzíthetõ.
Súly: 28g
Ára: 2.700 Ft

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Megint azt kell, hogy mondjam, nem akarok gonoszkodni, de úgy látom, hogy bizonyos megfogalmazások értelmezése tekintetében jelentõs különbség van közted, és a DH-s fiúk, valamint azok között akik már láttak élõben DH-t, vagy próbálták is. Pld. az Inócira sok mindent mondanék, de azt tuti nem, hogy sodrós.

igen:)

katlan is aszittem régen h dh pálya.
most meg jó hogy nem emelkedik.
(akárcsak a GT)
cserébe utóbbi pl JÓ. csak nagyon rövid:(
alig néhány mp-s lejtõ

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Megint azt kell, hogy mondjam, nem akarok gonoszkodni, de úgy látom, hogy bizonyos megfogalmazások értelmezése tekintetében jelentõs különbség van közted, és a DH-s fiúk, valamint azok között akik már láttak élõben DH-t, vagy próbálták is. Pld. az Inócira sok mindent mondanék, de azt tuti nem, hogy sodrós.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ha azonos a határfeszültségük, egy dolgot magyarázz meg nekem. Mitõl nagyobb egy titánból készült tengeralattjáró hajótest merülési mélysége, mint egy acélé?

Höhh? Már mi köze van hozzá? Jah, hogy arra gondolsz, hogy a merülõkapacitás más? Szerintem egyszerû a magyarázat - hasótestnél nyilván van egy súlylimit, amit a tengeralattjáró konstruktõrõk ismernek, s nyilván minden gramm ki van centizve. Titánból azonos súly mellett "több anyag" mehet bele, ezáltal erõsebb lesz a törzs. Értem ezalatt, hogy mondjuk x kiló törzs elkészíthetõ 6 centi acélból vagy 10 centi titánból - nyilván 10 centi titán erõsebb, mint 6 centi acél. (de ez csak egy 5let, nem a szakterületem az atomtengeralattjáró :) ) A másik fõ ok, hogy titánból már eleve maximalizált technológiai kapacitással készítenek bármit, acélból meg bizony van gagyi. De egy Ritchey Plexus acélváz simán lealáz sokmindenben egy Moratit.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Egyébként Dante, mit jössz lefelé az Inóci vágáson? Csak azért kérdem, mert az idióta brigádunk jövõ hétvégére oda tervez túrácskát.

Keveset, nekem az túl sodrós. 35-40 max, de azt is csak szakaszain. Ha széles lenne, tépnék rajta - ez ilyen pszichés izé. :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Igy mar ertelek. A HHH-rol lefele a fejnyi es nagyobb kovekkel boritott utra gondoltam. Nekem nem dobta a lancot. Viszont mire leertem a valton huzni kellett, azt a pattogast nem birja az LX es hulyen valtogatott a retre leerve. :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Edit: a dozer ut nem koves :-) A koves az amikor 20-40cm-es koveken zug le az ember. HHH-n van egy ilyen resz solymar fele. Fejeltem is fat :)

A HHH lejtõ ami a toronytól lemegy a reptér felé (régi DM részben ment rajta) az köves, amint tekerni lehet. A CC pálya köves, de túl technikás, ott tekerni kevésbé. :) Dózerútról meg annyit, hogy van dózerút, s van dózerút. Dolomiti Superbike-on volt olyan dózerút (4 méter széles "sztráda"), ahol fejnyi kövek között pattogott az ember alatt a bringa. Na mind1, lényegtelen, nem ez a téma, hanem - átfogalmazva - rázós terepen ugrik a lánc.

Lord_Leslie - nézegettem a Point weblapját, de "nem beszélni germán", plíz linkelj rá a konkrét termékre! Már ha szerinted ez a probléma. Lehet, hogy tényleg lefáradt a rugó a váltóban, végülis már 4 szezont végigharcolt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Tévhit rombolás következik:
-a titán azonos mennyiségben nem erõsebb az acélnál, hanem pontosan megegyeznek a határfeszültségek - törni is éppenúgy törik, mint egy igényesebb acélötvözet (namost nehogy a TESCO acélvázakra hivatkozzon valaki :) )
-a titán fajsúlya viszont könnyebb az acélnál, ezáltal azonos csõszett titánból biztos hogy könnyebb lesz
-a titán korrózióálló és igénytelen anyag, de rohadt drága (megmunkálása, és a 3000+ Celsius fok olvadási pontja miatt)
-a titán nem rugalmasabb mint az acél, van acélötvözet, ami simán hasonló rugalmasságú modulusszal bír
-az, hogy mi kemény, az sokmindent jelenthet - pl a karbon rohadt erõs, de késsel is meg tudod sérteni, pedig szakítószilárdsága a kés acéljának 10szerese is lehet - ha a felületi keménységre gondolsz, ki kell ábrándítsalak, pont olyan kemény, mint az acél

Ha azonos a határfeszültségük, egy dolgot magyarázz meg nekem. Mitõl nagyobb egy titánból készült tengeralattjáró hajótest merülési mélysége, mint egy acélé?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Egyebkent a gramozzos tema szamomra tok rohej. Ha itt mindenki verseny sulyban figyelne, akkor meg ertenem, hogy ez nehez meg az nehez (es akkor peszelunk 50-100gr-rol) de a legtobbunknek a testen van a felesleges suly. 1kg-ot fogyok, maris jobb lesz a sulypontom (fent kisebb tomeg) es egy forintomba se kerult. :)

Amugy engem is erdekelne, hogy milyen koves palyan lehet kitekerni nagytanyer konuszt CC gepbol. En HHH-n lefele orultem, hogy bringan tudtam maradni. :) Bar lehet mast ertunk koves alatt.

Edit: a dozer ut nem koves :-) A koves az amikor 20-40cm-es koveken zug le az ember. HHH-n van egy ilyen resz solymar fele. Fejeltem is fat :)

Az utolsó mondatodban van a lényeg.

Egyébként Dante, mit jössz lefelé az Inóci vágáson? Csak azért kérdem, mert az idióta brigádunk jövõ hétvégére oda tervez túrácskát.
Kikocsizás Kóspallagra, áttekerünk Királyrétre, az erdészeti dózerúton fel Nagy-Hideg hegyre, áttekerünk, tolunk Csóványosra, és onnan hajrá vissza, ami a csövön kifér (Nagy-Hidegrõl az Inócin jövünk le Kóspallagra).