szerintem sem kell elfogultnak lenni, mindket /sram sh!tmano/
jo...
.. kerdes mi mire hasznalja ,valtas szempontjabol az X.O megjeleneseig a sh!tmano !!! , annak ellenere hogy nem vagyok a fun club tagja..
sajat velemeny >>> meg mindig egy hajszallal , ha valtot kellene vennem akkor XTR , de ha az X.O lessz olyan aron reszemrol ugyan mindegy melyik ..
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2003. március 02. - 18:29
Írta 2003. március 02. - 16:17
Sztem az XTR-t, meg az X.0-t békén lehetne hagyni ilyenkor, mert tapasztalattal gondolom senki sem rendelkezik (tisztelet a kivételnek: Lovas Gabi)! ;)Az átlag ember meg nem tudja fizetni ezeket a mocsokdrága cuccokat, csak ha nagyon megszállott. Inkább maradjunk a jól megszokott cuccoknál, és tapasztalatoknál! A kisemberek pénztárcájánál... :
Írta 2003. március 02. - 15:11
Dante!
Ezt te sem hiszed el, hogy az XT fél kió sárral is vált!
Mutass egy olyan váltót, ami fél kiló sárral még hajlandó bármire is!
Nézzük a csúcskategóriát:
XTR tény, hogy sokan istenítik és jelenleg nagyon sok teszt mutatja, hogy ez aztán igen! Ez a csúcs.
De: Ugye a SRAM is megcsinálta a csúcsot, és ezt még érdekes módon senki nem tesztelte, csak egyes emberek véleményét lehet hallani, olvasni az X.0-ról. Lehet, hogy az XTR itt vereséget szenvedne? Nem tudom, de látok rá reális esélyt.
Itt jön megint a marketing, és nyomják a Japán testvért.
Tehát: Egyértelmûen részrehajlóak a tesztek és, vélemények, illetve a marketing is, mivel a csapból is a Shimano folyik.
De ha az alacsonyabb szintet nézzük, akkor is van egy kis részrehajlás. Egy LX-et például igen csak megszorongat egy 7.0. És természetesen melyik a jobb a teszten: A Shimano.
Szóval az egész üzletpolitika és reklám nem tetszik a Sh-nál, ezért van az, hogy inkább SRAM.
Ezt te sem hiszed el, hogy az XT fél kió sárral is vált!
Mutass egy olyan váltót, ami fél kiló sárral még hajlandó bármire is!
Nézzük a csúcskategóriát:
XTR tény, hogy sokan istenítik és jelenleg nagyon sok teszt mutatja, hogy ez aztán igen! Ez a csúcs.
De: Ugye a SRAM is megcsinálta a csúcsot, és ezt még érdekes módon senki nem tesztelte, csak egyes emberek véleményét lehet hallani, olvasni az X.0-ról. Lehet, hogy az XTR itt vereséget szenvedne? Nem tudom, de látok rá reális esélyt.
Itt jön megint a marketing, és nyomják a Japán testvért.
Tehát: Egyértelmûen részrehajlóak a tesztek és, vélemények, illetve a marketing is, mivel a csapból is a Shimano folyik.
De ha az alacsonyabb szintet nézzük, akkor is van egy kis részrehajlás. Egy LX-et például igen csak megszorongat egy 7.0. És természetesen melyik a jobb a teszten: A Shimano.
Szóval az egész üzletpolitika és reklám nem tetszik a Sh-nál, ezért van az, hogy inkább SRAM.
Írta 2003. március 02. - 14:55
nem is tudom - nem lehet, hogy a Shimano azért lett sikeres, mert egyszerûen JÓ? sajnos a tartóssággal én a SRAM cuccoknál tapasztalok hiányosságokat - bár elismerem a GripShift nem teljesen hülyeség, csak én nehezem tudom megszokni...
ettõl függetlenül SRAM agyakat használok, mert olcsó, könnyû, tartós, de nem ragaszkodok SRAM hátsóváltóhoz, mert egyszerûen fél kiló sárral nem vált, ellentétben mondjuk az XT-mmel
szóval csak azt akarom mondani, hogy nem szerencsés, ha BÁRMELYIK márkával kapcsolatban elfogultak vagyunk
ettõl függetlenül SRAM agyakat használok, mert olcsó, könnyû, tartós, de nem ragaszkodok SRAM hátsóváltóhoz, mert egyszerûen fél kiló sárral nem vált, ellentétben mondjuk az XT-mmel
szóval csak azt akarom mondani, hogy nem szerencsés, ha BÁRMELYIK márkával kapcsolatban elfogultak vagyunk
Írta 2003. március 02. - 12:30
Majdnem egyidõsek velem a cuccaid... ;D Najó, én 5-6 évvel idõsebb vagyok... ;D
Írta 2003. március 02. - 11:25
92-93 LX-el van szerelve a kerékpárom. Kifogástalanul mûködik!!!!!
Úgy tudom, hogy ezek voltak az elsõ RapidFire-ök.
A hátsó agy is 92-92-as, és még nagyon jó.
Úgy tudom, hogy ezek voltak az elsõ RapidFire-ök.
A hátsó agy is 92-92-as, és még nagyon jó.
Írta 2003. március 02. - 06:14
Nekem azért van ;D Miért kell rögtön összeesküvés elméleteket gyártani? Nagyon egyszerû érdekeltségek vannak, a kereskedõk a Shimano-ra álltak rá, mert ismertebb, elterjedtebb, ezért gyorsabban lehet rajta keresni. Ezért ennek a reklámjára áldoznak. Ennyi. Nem feltétlenül a New York - Tel-Aviv tengely, vagy a nemzetközi szabakõmûves összesküvés miatt lehet nehezen kapni mást
Úgyhogy kilóg a lóláb, nyilván bizonyos érdekeltségek vannak, ami miatt nagyob publicitást és jobb minõsítést kapnak a Shimano cuccok kis hazánk szaklapjainak hasábjain.
lcs!
Ehhez nincs mit hozzáfûzni.
Írta 2003. március 01. - 23:40
nem tudöom hányan használtatok 95 elõtti S szetteket, de ma már ezek is kuriózumok, van feelingjök, pontosak precízek és azért a RapidFire+STI nagyon jól ki vagyon találva...
és elég szakavatott helyekrõl hallottam már hogy azért ez a DualControl nem egy hülyeség, a másik meg hogy amíg õk tolják a tesztárut, addig az õ cuccukat fogják tesztelni...
szóval Shimanoval is lehet egyedi, strapabíró bringát építeni (Retro rulez 8))...
és elég szakavatott helyekrõl hallottam már hogy azért ez a DualControl nem egy hülyeség, a másik meg hogy amíg õk tolják a tesztárut, addig az õ cuccukat fogják tesztelni...
szóval Shimanoval is lehet egyedi, strapabíró bringát építeni (Retro rulez 8))...
Írta 2003. március 01. - 22:05
Írta 2003. március 01. - 21:51
lcs!
Lor! Jóvanna!
Egyébként az X.0 olyan hibátlan, hogy csak na!
Lor! Jóvanna!
Egyébként az X.0 olyan hibátlan, hogy csak na!
Írta 2003. március 01. - 21:39
Hátránya a bowden nyúlása okozta elállítódás.
ez minden rendszerben benne van!!
kiveve a ket bovdenesek (white industies, rohloff,...)
Írta 2003. március 01. - 21:36
Hát IraeBNee nem értek egyet veled!
Próbáltad már a Grip shiftet?
csak azért kérdezem, mert én csak ezt használom és nekem semmi gondom vele. Lehet a gépet irányítani, sõt közben lehet váltani is biztonságosan, mert nem kell az ujjaimmal kilincselgetni stb.
Mászni is lehet nem is rosszul, és természetesen ilyenkor is lehet váltani biztonságosan. Egyszerûbb a markolatot tekerni, mint az ujjaiddal a pöckölõs karokat irányítani. Biztosra veszem, hogy gyorsabban kapcsolok bármely fokozatba, mint egy pöckölõs karral. Hátránya a bowden nyúlása okozta elállítódás. Viszont ez csak egyszer fordul elõ és utána profi módon mûködik.
Próbáltad már a Grip shiftet?
csak azért kérdezem, mert én csak ezt használom és nekem semmi gondom vele. Lehet a gépet irányítani, sõt közben lehet váltani is biztonságosan, mert nem kell az ujjaimmal kilincselgetni stb.
Mászni is lehet nem is rosszul, és természetesen ilyenkor is lehet váltani biztonságosan. Egyszerûbb a markolatot tekerni, mint az ujjaiddal a pöckölõs karokat irányítani. Biztosra veszem, hogy gyorsabban kapcsolok bármely fokozatba, mint egy pöckölõs karral. Hátránya a bowden nyúlása okozta elállítódás. Viszont ez csak egyszer fordul elõ és utána profi módon mûködik.
Írta 2003. március 01. - 21:33
Hi
Mármost ebben a Shimano ügyben én is megszólalok...
Szóval én is úgy építem a bringám, hogy egy fia big S nem lesz rajta, és tudatosan csinálom. Egyrészt benne van a nagy testvéres dolog is, másrészt kifejezetten zavar ez a nagy hazai Shimano dömping. Mintha csak ez létezne. Nálunk khmmm... fejlettebb országokban a Shimano az igényes, de nem túl szuper és mindent lefedõ termékek szinonimája, és a részaránya sokkal alacsonyabb.
Nézd csak meg bármelyik nagy alkatrészteszt-lapot (mtbr, gearhead), és látni fogod, hogy a Shimano cuccok 3-4- es osztályzatokat kapnak tipikusan.
Ezt már kissé félve írom le pont itt a bikemag fórumon, hogy az meg már módfelett (most itt neveltetésem akadályoz meg a számra toluló kifejezés leírásában) idegesít, hogy negyedik vagy ötödik számban egyfolytában nagy cikk jelenik meg az XTR szettrõl. Igen, tényleg klassz, de már nem kell több spenót,nem kell több spenót,nem kell több spenót,...
Úgyhogy kilóg a lóláb, nyilván bizonyos érdekeltségek vannak, ami miatt nagyob publicitást és jobb minõsítést kapnak a Shimano cuccok kis hazánk szaklapjainak hasábjain.
Na ennyi
Mármost ebben a Shimano ügyben én is megszólalok...
Szóval én is úgy építem a bringám, hogy egy fia big S nem lesz rajta, és tudatosan csinálom. Egyrészt benne van a nagy testvéres dolog is, másrészt kifejezetten zavar ez a nagy hazai Shimano dömping. Mintha csak ez létezne. Nálunk khmmm... fejlettebb országokban a Shimano az igényes, de nem túl szuper és mindent lefedõ termékek szinonimája, és a részaránya sokkal alacsonyabb.
Nézd csak meg bármelyik nagy alkatrészteszt-lapot (mtbr, gearhead), és látni fogod, hogy a Shimano cuccok 3-4- es osztályzatokat kapnak tipikusan.
Ezt már kissé félve írom le pont itt a bikemag fórumon, hogy az meg már módfelett (most itt neveltetésem akadályoz meg a számra toluló kifejezés leírásában) idegesít, hogy negyedik vagy ötödik számban egyfolytában nagy cikk jelenik meg az XTR szettrõl. Igen, tényleg klassz, de már nem kell több spenót,nem kell több spenót,nem kell több spenót,...
Na ennyi
Írta 2003. március 01. - 21:21
????????az meg nem király ha a kormányt irányítási és mászás rásegítési célra használod.
Írta 2003. március 01. - 20:50
nekem deorém van... nem egy kapkodó idegbolond... de 9- es hátul... az meg jó
ami viszomt gáz: gedvás idõben (hó sár v. csak esõ) a pozícionáló csavar alá megy a gané és sanyi a kis keréknek :-\
kaki az ilyen... ja:a mocsok marathonon 2-3 uccsó kerék szállt el van az úgy
a sramli val meg az a baj hogy markolatváltós (tudom hogy van pöcis is) az meg nem király ha a kormányt irányítási és mászás rásegítési célra használod.
VAN VALAKINEK SHIMANO ST200-hoz VÁLTÓKARTENGELYE?
meg ez mér törik??????????
ami viszomt gáz: gedvás idõben (hó sár v. csak esõ) a pozícionáló csavar alá megy a gané és sanyi a kis keréknek :-\
kaki az ilyen... ja:a mocsok marathonon 2-3 uccsó kerék szállt el van az úgy
a sramli val meg az a baj hogy markolatváltós (tudom hogy van pöcis is) az meg nem király ha a kormányt irányítási és mászás rásegítési célra használod.
VAN VALAKINEK SHIMANO ST200-hoz VÁLTÓKARTENGELYE?
meg ez mér törik??????????
Írta 2003. március 01. - 19:26
Én sem vagyok profi!!!
Viszont segítek Lor-nak bomlasztani!
A másik dolog az, hogy nekem ez csak egy elhatározás volt, amit megvalósítottam. Biztosan aokan azt mondják, hogy bezzeg egy XTR, vagy egy XT... Volt, aki azt mondta, hogy már csak egy XTR szett hiányzik a bringámról. Na nem. Ezen a bringán nem lesz Shimano cucc, és nincs is.
Ez engem nagyon zavar ez az egyeduralkodás és egyoldalúság.
Ezért mondom azt, hogy bezzeg egy X.0, vagy egy 9.0. Hidd el, szerintem az XO nincs kizárva, hogy veri az XTR váltót. Ma alkalmam volt tesztelni az XO hátsót is, és nem tudok róla rosszat mondani.
Lehet megkövezni érte, de ez az én véleményem.
Viszont segítek Lor-nak bomlasztani!
A másik dolog az, hogy nekem ez csak egy elhatározás volt, amit megvalósítottam. Biztosan aokan azt mondják, hogy bezzeg egy XTR, vagy egy XT... Volt, aki azt mondta, hogy már csak egy XTR szett hiányzik a bringámról. Na nem. Ezen a bringán nem lesz Shimano cucc, és nincs is.
Ez engem nagyon zavar ez az egyeduralkodás és egyoldalúság.
Ezért mondom azt, hogy bezzeg egy X.0, vagy egy 9.0. Hidd el, szerintem az XO nincs kizárva, hogy veri az XTR váltót. Ma alkalmam volt tesztelni az XO hátsót is, és nem tudok róla rosszat mondani.
Lehet megkövezni érte, de ez az én véleményem.
Írta 2003. március 01. - 17:03
"profi"?????
aahhh
igazabol en nem vagyok kibekulve simanoval. en csak a regebbi cuccaikat kedvelem. a mostani dogok kozul is van amit elismerek, de nem kedvelem a markat kifejezettem! sokan nagyon jol meg vannak a markaval!
en csak itt 'bomlasztok'.
a vigyorit pedig lusta vagyok kitenni idonkent!
aahhh
igazabol en nem vagyok kibekulve simanoval. en csak a regebbi cuccaikat kedvelem. a mostani dogok kozul is van amit elismerek, de nem kedvelem a markat kifejezettem! sokan nagyon jol meg vannak a markaval!
en csak itt 'bomlasztok'.
a vigyorit pedig lusta vagyok kitenni idonkent!
Írta 2003. március 01. - 17:02
hát a 96 elõtti cuccaik totál frankók, strapabírók és megbízhatóak... de sokak szerint az újabbak már "gagyik"...
ne mrosszak ám jól mûködnek de csak egy két évig, aztán kukás a dolog...
a másik perspektíva pedig, hogy a Shimano a: multi, az egyedralkodó, a Nagy Testvér... egy olyan szabad szellemû közösségben mint a bringások, bizony ez nem jó pont...
szóval azért nem sz@ar, viszont tény hogy nem egyedi meg hasonlók... és azért sokan használják nagy megelégedéssel
ne mrosszak ám jól mûködnek de csak egy két évig, aztán kukás a dolog...
a másik perspektíva pedig, hogy a Shimano a: multi, az egyedralkodó, a Nagy Testvér... egy olyan szabad szellemû közösségben mint a bringások, bizony ez nem jó pont...
szóval azért nem sz@ar, viszont tény hogy nem egyedi meg hasonlók... és azért sokan használják nagy megelégedéssel
Írta 2003. március 01. - 17:02
Nekem a Símanó cuccai jobban tetszenek mint az SRAM-é! Meg még az is mellette szól SZÁMOMRA, hogy teljes szetteket kínál, nem úgy mint az SRAM...
Írta 2003. március 01. - 16:58
Hahó!!
Ior és Lovas Gabi! & the többiek!
Miért írtok néha olyat, hogy "csak Shimanot ne ...". Szóval, csak ökörködtök, vagy tényleg vacak.kacat a Shimano?
Mert már több illyen véleményt is olvastam, de mindig volt , így most akkor mi van??
Nem értek hozzá, és a profik (ezek Ti vagytok) mindig megkavarnak.
Tájékoztassátok a gyengébbeket, plíz! (ez én vagyok)
:
Kössssssssz!
Ior és Lovas Gabi! & the többiek!
Miért írtok néha olyat, hogy "csak Shimanot ne ...". Szóval, csak ökörködtök, vagy tényleg vacak.kacat a Shimano?
Mert már több illyen véleményt is olvastam, de mindig volt , így most akkor mi van??
Nem értek hozzá, és a profik (ezek Ti vagytok) mindig megkavarnak.
Tájékoztassátok a gyengébbeket, plíz! (ez én vagyok)
:
Kössssssssz!