Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

nickjames

nickjames

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Ha már bikkmakk, akkor ott az is szerepel, hogy DH-ra inkább ISIS, mint Octalink. De a Deoret azt talán tényleg nem arra szánták......

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
a holzfeller könnyebb, de erösebb,keményebb anyagbol is van , vagy valami ilyesmit magyaráztak a bikkmakkban

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

hussefelt hajtokar vagy monoblokk 12??? nem mindegy...
amugy e három közül melyik a legerösebb??? Freeride-DH ra?
mennyire erös ez a Deore cucc?

Valószínûbb, hogy a monoblokk a 12 ezer, nem? ;) A Holzfeller a legújabb, de nem bizti, hogy az a legjobb is... A Deore viszont sztem nem az a kategória. Biztos erõs, meg merev (én is olyat terveztem beújítani), de a Truvativnak ez a két karja kifejezetten FR/DH felhasználásra lett tervezve. A Deore az olyan olcsón jót kategória, mindenre használható.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
http://bikemailorder.de

de pl

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
megnéztem a bikkmagot és maradok a Tuvativnál, de akkor mennyi a Hussefelt Dh és a holzfeller DH hajtokar közti árkülönbség?

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
hussefelt hajtokar vagy monoblokk 12??? nem mindegy...
amugy e három közül melyik a legerösebb??? Freeride-DH ra?
mennyire erös ez a Deore cucc?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts

a minõséggel azért a SRAM-nál sincs gond!

nem is mondta senki hogy van...
de a Shimanonál sincs!

az SRAM "megjelenése" jót tett a piacnak mert azért a Shimano árversenyre kényszerült... (bár kényszerülne jobban ::))

nickjames

nickjames

vendég

• fórumtag
  • 75 posts

hi! állitolag (valamelyik bikmakkban van állitolag) a Deore octlinkes,hollowteches hajtokar belseje puha , a külseje meg kemény. ez komoly?
mennyibe kerül egy ilyen? +monoblokk?
mennyibe kerül a Holzfelller ill. Hussefelt DH ??? +monoblokk?

Azért nem puha, csak puhább! Ez a kovácsolási technikából adódik. Egyébként egy Deore hajtómû úgy 22.000,- pénzbe kerül, a középcsapágy BB ES30-ra 6700-at írnak, de mintha valamelyik bikemagban 4000 alatti összeget láttam volna. A BB ES50 pedig 7500-8000 forint körül kapható.

A Hussfelt DH a Speedmetalban 12000,-

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts

link=board=5;threadid=3668;start=540#94344 date=1046781828]
Hiába is. Amíg nincs komplett alkatrész-szett, nem is fognak tudni, és ha így állnak hozzá, akkor soha nem lesz komoly vetélytárs. (ami a piacot illeti)

És a zárójeles rész az igazi lényeg: ami a piacot illeti.
Mert ugye azt mindenki látja és remélem, sokan tapasztalják is, hogy a minõséggel azért a SRAM-nál sincs gond!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
A Deore-t én boltban láttam olyan 20-25e Ft között, nemtom pontosan mennyi. A monoblokk pedig passz.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
hi! állitolag (valamelyik bikmakkban van állitolag) a Deore octlinkes,hollowteches hajtokar belseje puha , a külseje meg kemény. ez komoly?
mennyibe kerül egy ilyen? +monoblokk?
mennyibe kerül a Holzfelller ill. Hussefelt DH ??? +monoblokk?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
A Sram azért nem gyárt teljes szettet (montira!) mert nem látja értelmét. Egyrészt nem fejlõdõképes piac (piaci potenciál alacsony), másrészt a Shi(t)mano akkora piaci részesedéssel van jelen, hogy a sok, alkatrészfejlesztésre kiadott összeg nem jönne vissza. Ugye mindenki egyetért azzal, ha nagyban csinálunk valamit, az olcsóbb. Hát a Shimano is lentebb menne az árakkal, ha komoly konkurrenciaként kellene számolni a Srammal. De amíg csak a 10% körüli a piaci részesedése, addig elfér, az betudható azoknak, akik nem szeretik a RapidFire-t. (ez a 10% csak az Altus/3.0 szettektõl felfelé értendõ)
Következõ: a Sram nagy potenciált lát a városi/trekking biciklizésban. Nem véletlen, hogy miket hoznak ki (pl: Smart bar) Ott már nagyobb a verseny.
Az X.O-t csak azért csinálták, hogy megmutassák, ezt is tudnak, és azért, hogy a márka presztizsét fenntartsák. Nem azt mondom, hogy nem jó, mert egyrészt csodaszép, másrászt biztos kiváló, de nem az XTR babérjaira törnek vele. Hiába is. Amíg nincs komplett alkatrész-szett, nem is fognak tudni, és ha így állnak hozzá, akkor soha nem lesz komoly vetélytárs. (ami a piacot illeti)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
No az én meglátásom szerint nem a Sh. üzletpolitikával van baj, hanem a hazai forgalmazókkal. Az nem baj hogy a Velo. enyire nyomul a hirdetések, teszetk terén, az a baj hogy a Biker a sram terén. Amit viszont a reklámon megspórol az látszik a Sram árakon is (kivéve X.O). Nem véletlen, hogy külföldön a Sram drágább mint a Shimano.

Én használtam és használok Sramot is és Shimanót is. Az tény hogy sárban verhetetlen a Rapidfire (Plazmát tekergetek), a markolatváltó meg súlyban van a toppon. De a nagy kérdés még mindíg az hogy a Sram miért nem gyárt teljes szettet.

De: Ugye a SRAM is megcsinálta a csúcsot, és ezt még érdekes módon senki nem tesztelte, csak egyes emberek véleményét lehet hallani, olvasni az X.0-ról. Lehet, hogy az XTR itt vereséget szenvedne? Nem tudom, de látok rá reális esélyt.

Ha megnézitek a külföldi magazinok tesztjeit, õket aztán nem lehet elfogultsággal vádolni, a laborban minden kiderül.
Itthon meg minden a nagykeren múlik. Ha nincs mit tesztelni (X.O, Sram) akkor nehéz véleményt mondani.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
White Industries Linear Pull.

És van a Paul-nak is full cnc hátsóváltója. KÉP: tamaskaa képtár.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
NemTom figyeltétek - e a tavaly a BNVn a HOPEk hatsovaltojat...
Full CNCzett. Es van olyan valtozata is ami -ha jol emlekszem- oda - vissza bowdenhuzassal muxik...
De van sima is.

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 posts
nem feltétlen a felsõ kategóriás cuccok a legjobbak: fõleg azoknak akiknek mindez nem elérhetõ! Persze saras bulájon már voltam én is tavaly összel kizúztam zalaegerszeg mellett az erdõbe oszt olyan jót dagonyáztam ,hogy megértem lemosni a gépet. DE se a váltóval,XT se a deore fékekkel nem volt semmi gondo. Szerencsére... :)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Na most kell közbeszóljak!
Nekem egy saras tapasztalatom van de az 8,5 órán keresztül tartott a tavalyi Mecsek Maratonon 50 kilcsin.
findli bringája deore fékkel és stx-rc hátsó váltóval az enyém lx-szettel és xt fékekkel tökéletesen
müködött még akkor is amikor a sár miatt nem fordultak el a kerekek!
Tehát azért annyira nem szarok!
És hozzáteszem mindehez, hogy az én bringán három éve (5000Km de tavaly került bele 3000km)van fent a hajtáshoz való dolgok+ a bowdenek akkor szerintem ez szép teljesítmény!

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
en megemlitenem a precision billet proshiftvaltot amit a Bombshell gyart ..

jobbfele alubol ./ 6061 vagy mi /
cnc,
javithato .. /bar alkatresz ritkabban latni mint a komplett valtot../
tobb szin : fekete, ezust, szurke, kek, piros,

ha valakinek megtetszik 27.E penzre van szuksege.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Na, tucc még vmi jó mtb hátsóváltót?

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
nem csak shimano es sram hatsovalto van am ... :)
Vannak itt meg finomsagok...

Az X0 60 ert lehet jo. Annak idejen az LX et 10-ed annyiert vettem, es meg igyis hogy egyszer beszallt a hatsokerekbe, kikalapalva maig mukodik...