Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ez igy full korekt. de a valoságban ez olyan sok mindentöl függhet, nem ugy mint a laboratóriumban. oké, h merev, de én nem is xtrém igénybevételre használom. ha dhznék, v freznék, akkor én sem lennék hülye 4szögessel menni, de arra azért kiváncsi vagyok, h amig nem volt isis meg octa, addig mit használtak a dhsok.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Fruitfly

ami kevésbé merev, az kevésbé merev., ezen nincs mit szépíteni, nem kell hozzá MTA tagság hogy belássuk, a tények azok tények. akinek van 1 csöpp gépész agytekervénye ez is látja, hogy egy 4szöges tengelynek nagyobb a terhelés alatti deformációja, mint egy ISIS-nek. szóval ezen nincs mit tovább ragozni.
az már más tészta, hogy attól még lehet egy 4szöges tengely ugyanolyan tartós mint egy ISIS, de azt is be kelle látni, hogy a gyártók már nem igazán gyártanak 4szöges középrészeket extrém igénybevételekhez.

vendég__*

vendég__*
  • vendég

ráadásul a FEM tesztek is ezt mutatták, az pedig nem hazudik. de kézzel is kiszámolhatja bárki a lehajlást és az elcsavarodást, akkor is ez fog kijönni.

nemazér, de most ilyen akármilyen tesztek fogják neked megmondani, mi a jobb? szvsz amig nincs baj a 4szögessel addig jo, de ez a többiröl is elmond6ó.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
tévecc, én a kalapács híve vagyok! ;D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Látom te is a drasztikus megoldások híve vagy. ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
roppant helyesen gondolkodtál, a probléma síkjellegû lett volna a 3D-sbõl, máris csökkent volna a szabadságfokok száma. ;D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Gondolkodtam még egy buldózeren, akkor minden probléma meg lett volna oldva asszem... ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
kááár, pedig annyi sok tippem lett volna még (lángvágó, pajszer, 10kilós samu)..... ;D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Egy csavarhúzó-kalapács-WD40 páros csodákra képes! ;D
A monoblokk bal oldalán vannak jó kis vájatok vagy nemtudom mik a szerszámnak. Oda be szépen csavarhúzót, KOPP-KOPP, meghúztam kicsit, meg a menethez egy kis WD40 ét voilá!
Szal megoldódott a gond.
A segítségeket köszönöm! :-*

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Lenne egy kérdésem:
mikor kiállva tekerek gyorsításkor akkor elkezd a középrész környékén recsegni valami. Lehet hogy ez a monoblokk-váz csatlakozástól ered?
Hogyan lehet ezt megszüntetni?
Szervízben már voltam vele, szerelõ megpróbálta volna meghúzni a monoblokkot de ez nem jött össze mert nem sikerült lehúzni a hajtókart.

Tippeket és ötleteket szívesen fogadok!

az valszeg a tengely/kar csatlakozás miatt van. a csavart köllenék jobban meghuzigálni, de az is egy határig megy mán csak, mer ha kellemesen kitágultak a kitágulni vágyó részek, akkor sajna kampeca..... :'(
esetleg "besült" a középcsapágy, vagyis valami lé kimosta belõle a kenõanyagot (ha volt benne), aztán a száraz futástól szépen felmelegedett és enyhén tönkreb*szta a futófelületet.

vendég__*

vendég__*
  • vendég

a dologhoz annyit fûznék hozzá hogy az RF-nek is csak ISIS-es Signature DH középrésze van, olyan hogy néccöges nem igazán....talán ez sokat elárul a kialakítás jóságfokáról.

RF nek van/volt 4 szoges sig.DH ja csak mar ritkan kapni ..

régen az XTR is négyszöges volt....volt, de már nem gyártyák mer találtak jobb +oldást. a hangsúly a "NEM GYÁRTYÁK"-on van....

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Egyetértek, én ezeket csak azoknak írtam akik azt mondták, hogy "életveszéllyes" 4-szöggel ugrálni...

A merevségrõl meg egy kis "tanmese":

Vole májsztró lecserélte a 2ezer Ft-os Sachs hajtómûvét, egy vadiúj 2003as LX kar/csapágy kombóra. Egy hét nem telt el, és lekapta a bringáról, mondván, hogy kirázza az emberbõl a sz@rt, ledobálja a lábát, szétmegy a térde! Mindezt úgy, hogy van kb 20cm rugóútja...
Azóta is a jó kis rugalmas kart használja!
Itt a vége :)

mindennel 1et értek véled, de a merevséggel nem. eleve nem lehet merevebb egy 11mm-es csõ, egy nála majdnem kéccer nagyobb átmérõjû csõhöz képest. ráadásul a FEM tesztek is ezt mutatták, az pedig nem hazudik. de kézzel is kiszámolhatja bárki a lehajlást és az elcsavarodást, akkor is ez fog kijönni.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ez ugyanaz a szerelõ aki nem vágta le a bowdenházaidat? :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
JAJ,azt lehetne látni is,mert a fogak nyomot hagynak a terelõn...Az is lehet,h nem a meghajtásoldali része lett beletéve a monoblokknak,és most gyengélkedik.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
nem lehet h az elsõ váltóba ért bele a nagytányér? (bár az nem kifejezett ropogás...)

Prefi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hmm. jo kis szerviz, ha nem tudjak leszedni a kart... ez a vital club volt?
amugy ez legtobbszor akkor van, ha mar picit el van kenodve a hajtokar 4szoge, es ez a kar/tengely csatlakozasanal ropog. a vaz is elkepzelheto, ha piszkos a csatlakozo felulet.. de ez a ritkabb. nekem attol ropogott, h gagyi shimano monoblokkot tul erosen huztam be a vazba.. a konusz megszorult, a golyok ropogtak...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Lenne egy kérdésem:
mikor kiállva tekerek gyorsításkor akkor elkezd a középrész környékén recsegni valami. Lehet hogy ez a monoblokk-váz csatlakozástól ered?
Hogyan lehet ezt megszüntetni?
Szervízben már voltam vele, szerelõ megpróbálta volna meghúzni a monoblokkot de ez nem jött össze mert nem sikerült lehúzni a hajtókart.

Tippeket és ötleteket szívesen fogadok!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hogy a feneben tud egy hajtokar a tengelyenel fogva eltekeredni? most alapallapotban ugy all a hollowtech-es deorem, mint a bikedrive, mikor beletaposnak EZER-rel a pedalba... es ez nem kellemes tekeres kozben --> illetve valoszinuleg ezert tort le a monoblokk.... akkor mar ide tartozo kerdes: FSA vagy B+ a jobb/erosebb 3reszes hajtokar? (cro-mo)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
http://www.rotorbike...talogue_mtb.htm

ha valaki nem jutna el eddig .. egy ket kep is van es rovid ismerteto..

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

a dologhoz annyit fûznék hozzá hogy az RF-nek is csak ISIS-es Signature DH középrésze van, olyan hogy néccöges nem igazán....talán ez sokat elárul a kialakítás jóságfokáról.

RF nek van/volt 4 szoges sig.DH ja csak mar ritkan kapni ..