Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
irjad meg a szanalmas szot hatha valtozik tole..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jájj.hozatni sajna nemtudok, de mar le van zsirozva, h ismerossel kidongetek nemetbe... szal jo lesz.. meg a vonatjegyarral egyutt is olcsobb lesz mint itthon.. tok pojjen h olcsobb nemet, mint magyarorszag... JAJJ! de ez akkoris szanalmas ami ittfolyik.. amit kulfold csinal velunk...:(

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Kûfõdrû nem tudsz hozatni? Hátha ott van vagy valami.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:D
jajj... jol rahuzni konnyuu.. nekem pl most szinte nincs is menet a tengelyben, mert huzom-huzom, egszercsak jott egy GIÁN RECCS, es utana feltunoen konnyu lett huzni a csavart:P meg szet van kenve a monoblokk perselye is(igy hivjak? ami beszoritja a monoblkkot a vazba...) na, szal o is... ezert kene mar lecserelnem, csak ezek a sz@r gyartok sz@rnak rank, es nem szallitanak, meg ha terden allva konyorgunk is nekik... es ez SZANALMAS.... szal majd jovore lesz hajtokarom...:(

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Hátt nekem a négyszöges már se fel, se le... ;D Egyszer az a baj hogy nem húzom meg eléggé, egyszer meg hogy nagyon meghúzom, há nemigaz. :)
Majd monoblokk cseréjénél leszek bajban... :-X

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:P
kalapacs.. 4szogtengelyessel lehet tenni, hiszen max meg feljebb csuszik a tengelyen:P de ISIS-nel van egy hatar, ameddig tud csuszni... onnan sehova tovabb, szal csak az a resz les zszep sormintas ahova ut, masra nem jo...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
gyaci: van egy másik ,,orvosi segítség" is, tudod kalapácsnak híjják. ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor megiscsak elkapott egy betegseget a tied is ;D ;D
de jo orvosi segitseggel meggyogyitottad.
na
korbetelefonaltam a nagykereket, fel orszagot eredmeny:
truvativ karok nincsenek, osszel talan lesz egy szallitmany.
b+ acel hajtokar jovore lesz...
ez picit rohejes, nem gondoljatok? mondjuk mik vagyunk mi.. gagyi kelet europai orszag, ide minek kene szallitani...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
az ISIS furat nekem is kitágult az tény, de begyógyult Loktájt mester jótékony közremûködésére ;D ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:) most meseljek? tehat hol volt hol nem volt... nem minden karnal van... csak nehanyat lattam, de akkor orulj:D de tom, megint hulye vagyok, mert hiresztelek mindenfele faxsagokat... szal ne vedd komolyan... de hajlamos hamar kitagulni a tengelynel a kar, meg neha-nemely karbol csak hip-hop kiszakad a menet (pedal) de lehet h ez a riderek hulyesege miatt tortenik.. pl tul sok hajtokar-levetel, illetve pl elutik az embert...
jav:
de ez a pedalmenet miatt van -ha jol megnezed a 2003-as karokat- meggyuruzve a pedalmenet... egy acel magot beultettek, h ez ne tortenjen meg.. szal alapbol perselyezve szallitjak...
ez volt egyik betegsege, de normal hasznalattol nem lesz baja...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
meséjjé má kérlek a hussefelt gyermekbetegségérõl, ami az enyimet még nem támadta meg, pedig má vagy 1,5 éve tiprom!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Holzfellerrol valaki vmi erdemlegeset? ez ugye mar kinotte a Hussefelt gyermekbetegsegeit?

vendég__*

vendég__*
  • vendég

... a golyok meg cserelhetok elvileg mert iparis....

hm?
elmagyarázza nekem ezt vki? ilyenrõl még nem hallottam. Ha zárt csapágy akkor kuka, és új csapágy bele, ha meg a golyók cserélhetõek, akkor nem "iparis" (sztem...)
kösz
Prefi

elvileg tényleg cserélhetõk, hiszen valahogy összerakták õket (ez amúgy elég egyszerû móccer). az már más kérdés, hogy tökre nincs értelem szuszogni vele, mer szét kell barmolni a kosarat, amit utána már csak a jóisten vagy a gyár rakná vissza.
viszont a nagy pontosságú csendes futású csapágyaknál már zsiványság van, hiszen azokban a hagyományoshoz képest több gördülõ elem van, amit a "normál" mócerrel nem lehet belegyömöszölni. ezt úgy oldják meg, hogy ketté törik a külsõ gyûrût (szaknyelven: hasítják) , megtömik golyóval, majd összeragasztják a gyûrû feleket és/vagy összefogatják egy házzal.
most kérdezhetné valaki, hogy mi a bélért törik el a külsõ gyûrût, mikor egyszerûbb lenne csinálni két felet?! nos ennek roppant 1szerû a magyarázata: míg egy gyûrût pontosan ki lehet munkálni, hogy az abban levõ futófelület az tényleg tórusz legyen, addig a két félnél komoj zrík és szencségelések lennének, valamint az összeillesztésnél soxor fordulna elõ az, hogy felköpnének és aláállnának, mer nem illeszkedik század-ezred mm-re pontosan a 2 futófelület.
végezetül azért törik és nem vágják, mer a töréssel gyakorlatilag nincsen anyagveszteség (ha jól csinálják-> kis bemetszés a gyûrûn, mint repedés kiinduló, megfelelõ erõ+szerszám) , mer ha valamijen szerszámmal vágnák, akkor lenne sorja, meg hulladékmorzsa. ráadásul a két törött fél teljesen stimmel egymáshoz, ezért hiperkönnyû összeragasztani pontosan õket.
nos, ezt télleg a csapágyas topicba kellett volna írni, ezért gondoljátok azt, hogy ott olvastátok. ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég

hm?
elmagyarázza nekem ezt vki?

nezz be a topickjukba!
ott osztjak az okosok az eszt!
:-)

aham, akkó má értem hogy miért nem nagyon írsz oda!! ;D ;) :-*
(bocsássmegbocsássmegbocsássmegbocsássmeg)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

hm?
elmagyarázza nekem ezt vki?

nezz be a topickjukba!
ott osztjak az okosok az eszt!
:-)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

... a golyok meg cserelhetok elvileg mert iparis....

hm?
elmagyarázza nekem ezt vki? ilyenrõl még nem hallottam. Ha zárt csapágy akkor kuka, és új csapágy bele, ha meg a golyók cserélhetõek, akkor nem "iparis" (sztem...)
kösz
Prefi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
na.talaltam egy arat FSA -hoz is. tehat
X-Drive Bash Mountain Bike Hajtómû FSA 49000 ,-
a b+ pedig 45000,-
ha mas is keresne..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
koszi!
en mindenkeppen mar ilyen nagyobb arban gondolkodom, mert elegem van a szetcsoffadt tengelyekbol meg karokbol...
igen a csapagyra enis gondoltam.. dehat acelbol van midnen, csak nem torik le par evig... a golyok meg cserelhetok elvileg mert iparis.... szal koszi megegyszer az infokat!
sztem b+ lesz... fsa szebb, mert fekete, csak hat en a csekebol tudok szerezni olcsoert...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nah akkor van egy masik b+ is az hatszogesz rogzitesu!
es az ~10
az xdrivenak egy valtozatat haver hasznalja bmx-en es birja neki nagyon az nagyker aron 18
lehet nem xdrivet hasznal de nemtudom oket megkulonboztetni! streetet nyomat vele meg dirtet.

egyebkent az fsa meg a b+ szertem ugyanaz, mint ahogy ugyanez megy funn jelzessel is!!!
a csapagy az ami gond lehet esetleg mert van olyan peldany amiben nem szabvanyos csapagy van

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
najo ;D
akkor mashogy teszem fel a kerdest.
hasznal valaki:
-BikePositive acel 3 reszes hajtokart?
( http://kep.tar.hu/th.../pic2958162.jpg )
ha igen, akkor: milyen?
jol mukodik?
van alkatreszellatottsaga?
egyantalan van szukseg atreszellatottsagra?
-FSA acel 3 reszes acel hajtokar?(X - Drive)
( http://kep.tar.hu/th.../pic2958467.jpg )
ha igen, akkor: milyen?
jol mukodik?
van alkatreszellatottsaga?
egyantalan van szukseg atreszellatottsagra?
koszonet a valaszert!
ja, bocsi ha ugy tunik h be vagyok sozva, de meg holna le kene adni a rendelest...