Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

lcs-nek
ebben az evben man nincs prodigy
az evolve vette at a szerepet
van uyge xc meg dh

ja igen :)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

mennyi különbség van a 2003-as lx ill. xt

yala mester ..?

ezt mivel merjem neked ,krumplival..??

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ggx advanced sörcsing

uj xt ~40eft
az ne legyen mar sok neked!
evolve nemtom melyik es mennyi
lusta vagyok megnezni...

~150eur

lcs-nek
ebben az evben man nincs prodigy
az evolve vette at a szerepet
van uyge xc meg dh

ebbol kov, hoyg azis, hogy az evolve az ~belepo
az xt meg xt.
de en nem szeretem a sima no-t
bar iylet majdnem vettem, csak utana magamhoz tertem!
:-)
;-)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
és nem olcso!!!!
:o
mennyi különbség van a 2003-as lx ill. xt hajtómû között .(nem a lánctányérokra gondolok), hanem mervségre??

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Hollowtech-es XT-m mar volt, Evolve XC nem, de azt mondhatom hogy az Xt naggyon-naggyon jooo.

Grof

Grof

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Szerintetek melyik a jobb hajtókar? '03-as XT vagy egy Evolve XC?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ok thx lor...

(egyébként én is rákerestem a keresõben a "top swing" kifejezésre, de nulla eredmény volt... :) )

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

van ketfele elso valto!
az egyik a regi amit barmelyik olcsobb brinyon is lathatsz: amikor a bilincs alatt 'lengve' mozog a lancterelo lemez.
a masik: amikor a bilincs felett mozog a lemez!

o sima

mert lusta vagyok
o pedig top swing

Értem. Kapni még valahol ilyen Sachs váltókat? Ha nem, akkor szerintetek egy 2002-es Acerát mire lenne érdemes cserélni? Az a bajom vele, hogy inog a csapoknál. És a boltban a polcon az Alivio, a Deore szintén, viszont a 3.0 (és a többi) Sram meg se moccan. És a ToPSwing-es elsõváltók mind kikotyogósodnak 1 év alatt???

Én inkább a nem top-swinges /felsõ bilincses/ elsõváltókat ajánlom, tapasztalatom szerint, a top-swingesek kicsit könnyebben mozognak, de nehezebben birkóznak meg a lánc kistányérra terelgetésével. Ráadásul a felsõ bilincsesek tartósabbak is /lehet csak nekem/ :)
Hosszúkanalas hátsóváltóra akkor van szükség, ha elöl,hátul is nagy az áttételtartomány. Pl: hátul 11-32, elöl 22-44/46
És fõleg akkor ha néha nem egyenes a lánc. Pl: elõl nagytányér, hátul közepe, vagy feljebb használod.

Eggbeater pedállal kapcsolatban van vkinek tapasztalata? PD-M515 öt használok elég régen, full elégedett vagyok vele, csak szeretnék egy könyebb, szebb darabot. Hallottam olyat, hogy gyorsan kopik a stoplija.

ez a standard (normális felsõbilincses) : kép1 , ez meg a top-swing: kép2, és hogy bonyolitsuk a dolgot, ez meg az e-type, amit a monoblokkházra lehetõség szerelvényezni: kép3. Ja, és még persze ehhez jön, hogy van amelyikbe alul megy a bovden, meg van amibe felül, de az alul vezetett drótozás már igazán kimehetne a divatból, mert ott megy bele a legtöbb szmötyi, és tökre beáll a váltás tõle. Nem is nagyon látni már olyat nagyon.

uff

A bottom swing is felfele csuklik húzásra. Fordított rúgójú elsõ váltót (húzásra a kissebb lánckerékre tolja a láncot) valamikor a sachs csinált. A top swing nem a bilincsre vonatkozik, hanem a mozgó kalitkára. Tehát:
Top swing: felül a mozgó kalitka rész, alul rögzítõ bilincs.
Bottom swing: alul a mozgó kalitka rész, felül a rögzítõ bilincs.
Aztán ami még van:
Top pull: felülrõl húzzuk, tehát felülrõl megy bele a bowden.
Bottom pull: alulról húzzuk, tehát alulról megy bele a bowden.
A mostani elsõ váltók már dual pull-osok, tehát alulról és felülrõl is bele lehet vezetni a bowdent.

Szvsz a topswing váltókban ránézésre is több az alkatrész, az enyém kotyog (Acera), bikebótban sírva kérnek hogy ne vegyek ilyet, haversrác ezeréves (na jó, kb. 15) sachs down s. váltója meg még most is pipec...

ggx:a top swingeset akkor érdemes, amikor a másik nem fér el másképp (kulacstartó etc.) a nem top swinges jobb, állítólag, mert kevésbé kotyog, de hozzátenném, hogy az én acerám top swinges volt és soha nem kotyogott :P inkább melyik teccik ;D

macs: köszi, de ma már megvettem a receficét szoval bájbáj négszögtengely, ezen meg van zsír, de nem fogom elmulasztani kibõvíteni a mennyiséget ;D

nekem is lenne egy kérdésem: van valami jol bevált módszeretek hajtómû tányér tartó csavar eltávolítására? mert épp szedegettem le a kis aranyos FSArol az alátéteket, de amikor az utolsóhoz értem, az a jó kurva életbe se akar kijönni. már vagy 1 órája azt nyúzom. próbáltam ráfogni kombinált fogóval, meg minden egyég brutális eszközzel, de nem könnyû megfogni a tökét a csavarnak, ezért vagy lecsúszik, vagy nem tudok elég erõt kifejteni.

en csak a regi felet vennek!
ha vennek lancvaltot.
de az olyan snassz.
:-)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
na akkor most hozzád a kérdés lor:
alsó-felsõ bilincses átdobók, elõnyök-hátrányok...
(és most pls ne keverjetek bele angol elnevezéseket...)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez mar egyszer ki lett dumalva nemreg.
a bottom dolgot nem kevernem bele.
mivel az a harmadik megoldas amikor a kozepcsapura van szerelve.
bar mintha annak lenne egy amsik lenevezese

szal
regi bilincses
top swing
e type/vagy kozepcsapira szerelheto

ez igy a megjeleneseuknek sorrendjeben.
(es szertem majdnem a visszafejlodesuknek rendjeben is)
kozepcsapis meg jo csak o is top swinges valtot hasznal..

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
srácok, nem irtam fordítva. akkor leírom, hogy EGYÉRTELMÛEN ne legyen fordítva.
a bilincshez képest felül mozgó váltótestû - top swinges
a bilincshez képest alul mozgó váltótestû - bottom swinges.

a félreértés onnan ered, hogy a magyar elnevezés nem tükörfordítás, egy másik jellemzõjét írja le a váltónak. vagyis nem azt mondja, hogy "felül mozgó váltótestû", hanem, hogy a bilincse van alul, vagyis alsóbilincses. mert ha bilincs van alul akkor a váltó test felül és fordítva. ennél egyszerübben nem tudom. lehet, hogy nem mindent így hívnak, ahogy leirtam, de így van.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
en nem ertek ezekhez, de ha mar also meg felso akkor az biztos h a bottom az also a top a felso, ugye mar a forditasbol kovetkezetesen.
nemtudom miert forditva irtad..

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
na akkor várunk valakire aki tisztában van az összes fogalommal :)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
ööö
he?

tévedsz, a top swing az alsó bilincses, a bottom swing meg a felsõ ::)
valyon miért?
MERT ha a bilincs alul van, akkor a váltó rész felül, ezért top swing.
MERT ha a bilincs felül van, akkor a váltó rész alul ezért bottom swing.
ennyi ;)
amúgy szerinted a váltó milyen irányba mozog? mert nem (csak) lefelé meg felfelé ;D
ja meg azt is mondhatnám, hogy "keress a fórumban" vagy lapozz vissza...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
a swing azt jelenti, hogy lengés
ami arra utal, hogy milyen irányba mozog a váltó

szóval a top swing nem egyenlõ a felsõ bilincsel....

szal elhelyezések angolul:

3-Types Available
Band mount top-swing, bottom bracket mount top-swing, and standard link-type band mount

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
ggx:a top swingeset akkor érdemes, amikor a másik nem fér el másképp (kulacstartó etc.) a nem top swinges jobb, állítólag, mert kevésbé kotyog, de hozzátenném, hogy az én acerám top swinges volt és soha nem kotyogott :P inkább melyik teccik ;D

macs: köszi, de ma már megvettem a receficét szoval bájbáj négszögtengely, ezen meg van zsír, de nem fogom elmulasztani kibõvíteni a mennyiséget ;D

nekem is lenne egy kérdésem: van valami jol bevált módszeretek hajtómû tányér tartó csavar eltávolítására? mert épp szedegettem le a kis aranyos FSArol az alátéteket, de amikor az utolsóhoz értem, az a jó kurva életbe se akar kijönni. már vagy 1 órája azt nyúzom. próbáltam ráfogni kombinált fogóval, meg minden egyég brutális eszközzel, de nem könnyû megfogni a tökét a csavarnak, ezért vagy lecsúszik, vagy nem tudok elég erõt kifejteni.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
valaki beavathatna, hogy mikor érdemes felsõ-bilincses, és mikor alsó-bilincses átdobót használni...
szal elõnyök-hátrányok...
thx

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Ha recseg az "gáz". Ilyenkor a középcsapágy acél tengelye b*sztassa a hajtókar alumíniumát (szóval éérted...) be kell zsírozni oszt kész. Egyébkénmeg kis alu lemezek válnak le a tengelyre ragadva. Ha szétszeded ott lesz egy vékony alu film a tengelyen (én legalább is így jártam, de az óta nincs gond, mi óta zsírt kapott)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
hmm jó, mert ha nincs vele komoly gáz akkor megveszem. mondjuk az is igaz, hogy eddig négyszögessel se voltak komolyabb problémák, a recsegésre már immunins vagyok ;D
talán jó lesz ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
nem az új RF nem lett szar, sõt kurva jó, csak az új prodigy, õõ, hát szóval nem az a kategória, mint a többi.
de sokkal olcsóbb is, úgyhogy igazából jó ez így ahogy van.
mit kapok még ezért, dehát ez van. eddig még csak 2-szer hallottam, hogy elnyalódott a menet.