lcs-nek
ebben az evben man nincs prodigy
az evolve vette at a szerepet
van uyge xc meg dh
ja igen
lcs-nek
ebben az evben man nincs prodigy
az evolve vette at a szerepet
van uyge xc meg dh
mennyi különbség van a 2003-as lx ill. xt
van ketfele elso valto!
az egyik a regi amit barmelyik olcsobb brinyon is lathatsz: amikor a bilincs alatt 'lengve' mozog a lancterelo lemez.
a masik: amikor a bilincs felett mozog a lemez!
o sima
mert lusta vagyok
o pedig top swing
Értem. Kapni még valahol ilyen Sachs váltókat? Ha nem, akkor szerintetek egy 2002-es Acerát mire lenne érdemes cserélni? Az a bajom vele, hogy inog a csapoknál. És a boltban a polcon az Alivio, a Deore szintén, viszont a 3.0 (és a többi) Sram meg se moccan. És a ToPSwing-es elsõváltók mind kikotyogósodnak 1 év alatt???
Én inkább a nem top-swinges /felsõ bilincses/ elsõváltókat ajánlom, tapasztalatom szerint, a top-swingesek kicsit könnyebben mozognak, de nehezebben birkóznak meg a lánc kistányérra terelgetésével. Ráadásul a felsõ bilincsesek tartósabbak is /lehet csak nekem/
Hosszúkanalas hátsóváltóra akkor van szükség, ha elöl,hátul is nagy az áttételtartomány. Pl: hátul 11-32, elöl 22-44/46
És fõleg akkor ha néha nem egyenes a lánc. Pl: elõl nagytányér, hátul közepe, vagy feljebb használod.
Eggbeater pedállal kapcsolatban van vkinek tapasztalata? PD-M515 öt használok elég régen, full elégedett vagyok vele, csak szeretnék egy könyebb, szebb darabot. Hallottam olyat, hogy gyorsan kopik a stoplija.
ez a standard (normális felsõbilincses) : kép1 , ez meg a top-swing: kép2, és hogy bonyolitsuk a dolgot, ez meg az e-type, amit a monoblokkházra lehetõség szerelvényezni: kép3. Ja, és még persze ehhez jön, hogy van amelyikbe alul megy a bovden, meg van amibe felül, de az alul vezetett drótozás már igazán kimehetne a divatból, mert ott megy bele a legtöbb szmötyi, és tökre beáll a váltás tõle. Nem is nagyon látni már olyat nagyon.
uff
A bottom swing is felfele csuklik húzásra. Fordított rúgójú elsõ váltót (húzásra a kissebb lánckerékre tolja a láncot) valamikor a sachs csinált. A top swing nem a bilincsre vonatkozik, hanem a mozgó kalitkára. Tehát:
Top swing: felül a mozgó kalitka rész, alul rögzítõ bilincs.
Bottom swing: alul a mozgó kalitka rész, felül a rögzítõ bilincs.
Aztán ami még van:
Top pull: felülrõl húzzuk, tehát felülrõl megy bele a bowden.
Bottom pull: alulról húzzuk, tehát alulról megy bele a bowden.
A mostani elsõ váltók már dual pull-osok, tehát alulról és felülrõl is bele lehet vezetni a bowdent.
Szvsz a topswing váltókban ránézésre is több az alkatrész, az enyém kotyog (Acera), bikebótban sírva kérnek hogy ne vegyek ilyet, haversrác ezeréves (na jó, kb. 15) sachs down s. váltója meg még most is pipec...
ggx:a top swingeset akkor érdemes, amikor a másik nem fér el másképp (kulacstartó etc.) a nem top swinges jobb, állítólag, mert kevésbé kotyog, de hozzátenném, hogy az én acerám top swinges volt és soha nem kotyogott inkább melyik teccik ;D
macs: köszi, de ma már megvettem a receficét szoval bájbáj négszögtengely, ezen meg van zsír, de nem fogom elmulasztani kibõvíteni a mennyiséget ;D
nekem is lenne egy kérdésem: van valami jol bevált módszeretek hajtómû tányér tartó csavar eltávolítására? mert épp szedegettem le a kis aranyos FSArol az alátéteket, de amikor az utolsóhoz értem, az a jó kurva életbe se akar kijönni. már vagy 1 órája azt nyúzom. próbáltam ráfogni kombinált fogóval, meg minden egyég brutális eszközzel, de nem könnyû megfogni a tökét a csavarnak, ezért vagy lecsúszik, vagy nem tudok elég erõt kifejteni.