Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
aham akkor csak beállítás...
nem hinném hogy a 7000-es 2 hetes jagwire bowdenszettem kukaérett lenne...
na mind1 holnap úgyis szerelni akartam

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azt jelenti, hogy nem tudsz szerelni....
beállításnak hivják azt a trükkös dolgot, amitõl majd tudsz váltani.
és a lánc hosszúsága az a másik trükkös dolog, amiután (megfelelõ hossznál) feszíteni fog a váltó.
ha ezek nem segítenek, akkor valamelyi, vagy az összes cuccod kukaérett.

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
hi!
nekem is lenne még 1 kérdésem
sikerült feltennem a régi shimano váltómat hátra és:
1. nem tudok vele váltani
2. ha az elsõ lánctányéron a legkisebbiken van a lánc akkor a hátsóváltó nem feszíti ki a láncot. miért vannak ezek???

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Lenne egy kérdésem: Csináltam egy országúti sort egy 9-es sram és egy 7-es shimano racsniból. 9-es lánccal használtam semmi baja nem volt. Két napra feltettem egy 8-as lánctányért elõre ( eddig 9es volt) és 3szor elszkadt a láncom. Most már kidobtam õket és az lenne a kérdésem, hogy mostanra kopott szét teljesen a lánc vagy a lánctányér feszítette szét?
És hogy hagyhatom-e hátul azt a 3 db 8as fogaskereket?

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
ok köszi a tanácsokat...
holnap +próbálom +csinálni és ha nem igazán sikerül vagy +akadok majd jövök segítségért.
(kezdem egyre jobban +kedvelni a fórumot)
JAH ÉS a FR pálya építése TOPIC ÚJBÓL ÜZEMEL!!!

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
dzsotty!

rakd fel a váltot nyugodtan!! viszi az a hetest is!csak vigyázz hogy 7es legyen a váltokar is... :D

én régi SIS (ty mitoménhány)váltot használtam 7es sorral 12-34es tányéron!!...amikor a 34en volt a lánc enyhén kinyult a válto.. ::)de vitte...
bár beállitásnál sokadszorrra tudtam elérni hogy a 34es kerék ne éryen hozzá a felsõ váltógörgõhöz. :)
ha 32nél nem nagyobb a 7sorodlegnagyobb kereke akkor nem lessz gáz.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Mickey: megerzesem szerint igen, hisz a lanc az is egy szabvany dolog(szerencsere, ez legalabb az)
dzsotty: ... sporolsz? ;) tedd fel, max a 7 sebessegbol mar csak 6ot fogsz hasznalni. ne adjak neked egy 4 sebessegeset is? azt a valtofulre kell viszont rakni... :-X

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
akkor mi van ha a régi váltómat rakom fel a vázra???
amin ugye gyárilag rajta van a fül...(TESCO-s bicaj váltója)
+néztem és odafér a papucs (fül) helyére
az baj ha a váltó 6s-es a fogaskoszorú + 7s -ses???

Mickey2

Mickey2

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
A Sram hollow pin-es láncaiból a szemet ugyanúgy ki lehet nyomni, mint a többibõl? (Lácbontóval gondolom)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
dede.
de most ugy is egy 2 eves acor cc-s iparisat hasznalok, ami meglepoen jol birja! kotyogas mentes, szep futas, minden szep es jo...
nemertem hogy birja a sikra/lepcsobe/ivbe placcsok tomkeleget, minden elismeresem az acornak..... (komolyan!)
uj agy meg valszeg novatch lesz....

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
akkor egy qr20-as agy is kelleni fog nem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze, majusig....
utana fuccs vám ;) na mind1, en juli elejen ujitok be egy ilyen telot. de jo is lesz.... ;)

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

jaja..
evvan.
h az arakat nezzuk: dj1 kint 115-125e kozott, itthon a dj2 (KETTÖ, nem az egy) pedig 135e...
de ezt mar megszokhattuk, ha valami draga kell, akkor jobban megeri kiutazni....

off:
2004es Marzocchi Dirt Jumper 1-es kint 400euro azaz 100ezer ft!plus a mehrwertsteuert vissza szerzed az kb 16% akkor 340euro azaz 85ezer bol meg van!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jaja..
evvan.
h az arakat nezzuk: dj1 kint 115-125e kozott, itthon a dj2 (KETTÖ, nem az egy) pedig 135e...
de ezt mar megszokhattuk, ha valami draga kell, akkor jobban megeri kiutazni....

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi!
Bementem ma itt Sopronba egy hivatalos shimano viszont eladóhoz és meg kérdeztem az új shimano saint egytányéros hajtókar árát!
Erre ö szépen ki kereste az árát, és mikor ki mondta hogy valami 67ezer Ft azt hittem beájulok!
Mert én ugyan azt a hajtókart Ausztriában 159 euró-ért rendeltem meg középtengellyel együtt!
Miért adják nálunk majd nem 30ezer ft-vel drágábban?
Ez nem lehet igaz nem elég hogy az embereknek Magyarországon nincs annyi fizetésük mint az Osztrákoknak és erre még drágábbak is vagyunk!
Ez kész

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Minden évben az új vázaknál módosítanak annyit hogy a tavaji modell papucsa ne legyen jó :o Fogyasztói társadalom ismérve! Ráadásul a forgalmazó kevés tartalékot "rendel" :P Szezonra gyártják a vázakat is! :(

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
aham azokat
(nem pesti vagyok úgyhogy csak az ittenieket...)
kompatibilis???????????????, :o :o :o :o
nekem tartalékba 1 polarisét adták ide hogy használjam mig nem jön másik de abból is lekelett reszelnem 6 kilót!!! :P
(de sajna az is eltörött)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
szinte az osszes ilyen cuccmeraj kompatibilis az osszessel. a kisebb boltokat probald meg, szokott lenni(h nevet ne mondjak, en a moab-bol szoktam az ilyen aprosagokat beujitani, ott eddig mindig volt ilyesmi....)

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
hm... ::) ::) ::) ::) ::)
nekem eddig mindenki azt mondta hogy az ami a vázakon cserélhetõ és a váltót tartja az a váltó papucs!
de lehet hogy neked van igazad ???
igen lehet szerezni de sajnos sehol nem tudnak adni!!!
magellan polarX-be kéne de eddig akárhol jártam vagy telefonáltam sehol nem tudtak adni...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

azé nem rakok hátra váltót mer nincse papucsom :(

ha nem lenne papucsod, akkor nem tudnád hova tenni a hátsó kerekedet (ugyanis annak a helyét hívják papucsnak) :)

talán a váltó-tartó fül hiányzik, azt lehet szerezni...