Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

várjál, SZERVÍZ!
utána még rá is tudod fogni.
nekem gyapjas mester berakta a vázba, mikor vettem, azóta nó problémó. pedig mindent én szoktam szerelni amugy....

Van nekem szerszámom, azzal nincs gond. Meg az eszemet is tudom használni. Már amennyire... :) A Gyapjas mester se fogja okosabban betekerni azt a monoblokkot, mint én. Ha így kell berakni. Mert így kell. De esküszöm, fölhívom és megkérdem tõle is, mert megint nem hagy nyugodni a dolog. ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Felénk is így van ez,de azok a boltosok saját,jó minõségû szerszámai,a pórnépnek meg b@sznak hozni,mert akkor nem a szerelõhöz kéne vinniük a kerójukat minden szir-szarért :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nalunk a botban sorakoznak ezek a dolgok a fogason.
de hat kinek hoyg.
:-/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Jíííhááááá!
Már van végre mono szerszámom Truvához is,azóta Gyapjas mester sem kell:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
várjál, SZERVÍZ!
utána még rá is tudod fogni.
nekem gyapjas mester berakta a vázba, mikor vettem, azóta nó problémó. pedig mindent én szoktam szerelni amugy....

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

Nos úgynézki tudok olcsón hajtómûvet venni: truva hussefelt+gigapipe team dh-t. A kérdésem az lenne, hogy a matrix airbornebe belemegy-e a 68/113-as
monoblock?

Jah, csak majd ne lepõdj meg, mikor azon sakkozol, hogy laza se legyen, meg, hogy forogjon is a 11 rongyos monod. :-\

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
igen.
a gigapipe a legnagyobb dh-gépeket leszámítva (azokba keskeny) mindenbe jó.
tehát ebbe is.

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Nos úgynézki tudok olcsón hajtómûvet venni: truva hussefelt+gigapipe team dh-t. A kérdésem az lenne, hogy a matrix airbornebe belemegy-e a 68/113-as
monoblock?

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 posts
Kolbee: Hajtsd szét a monoblockot még idén ls jövõre vehetsz is egy normálisat. ;)

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Jah, utánakérdeztem, és az E-type az olyan, hogy a monoblokkra lehet pakolni a láncterelõt vagy a váltót. A Spacer meg akkor köll, ha ilyeneket nem használok. Tehát kell. Összeraktam, finoman meghúzva, mozog, ahogy mozog, innentõl leszarom. >:( Ha van valakinek egyéb ötlete, azt szívesen fogadom, a Truvát pedig ismét szidom >:(, a Probike-tól pedig elnézés kérek :-*.
Ámen.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
soha se lesz tokeletes.
problad ki hoyg jobb es ugy hasznald
e tipe valszeg a monoblokkos rogzitesu elso valto

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Beraktam spacer nélkül és így méginkább nem, fasza. Kell a spacer. Viszont megnéztem a mono pontos típusát: BB-03-GPDH-118-68(E)/73. Ez alapján úgy kell berakni a 68-as monoblokkházamba, hogy az O-Ringet (tehát a gumigyûrût) minden esetben rajtahagyom, a Spacert (az alátétet) pedig vagy berakom, vagy nem: Attól függ, hogy valami E-típus vagy nem E-típus. És itt nem értem. Most akkor mi ez az E-típus? Remélem nem rossz monoblokkot vettem a vázhoz...
Manual: http://www.truvativ....gaPipe-e-r7.pdf

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

www.truvativ.com azon belül Manuals ott van öt nyelven a Gigapipe beszerelésével kapcsolatos tudnivaló.

Való igaz, sûrû bocsánatkérés a fölösleges kérdésért. :-X Rosszul tettem be. Pedig a Probike-ban azt mondták így kell. :-\

Módosítás: Elnézést a Truvativ-tól is, amiért lehordtam õket alaptalanul...

Morton

Morton

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
www.truvativ.com azon belül Manuals ott van öt nyelven a Gigapipe beszerelésével kapcsolatos tudnivaló.

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
A karikát erõvel lehet forgatni, tehát: ujj rányom, elkezd tekerni, gumikarika forog. Nem pedig úgy, hogy éppencsak pöckölgetem. Mikor elõször beraktam, izomból megtéptem, és láttam, hogy igencsak nehezen forog a tengely. Az meg ugye nem jó, ha szétmegy a csapágy.
Mé nem lehet ezt úgy megoldani, hogy jól megtépem, de attól még forog a cucc rendesen. Bazze, 11 rongyos monoblokknál... :-\

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Szerintem meg lehet azt húzni erõsen.Úgyis megakad a csapágyakban a betekerõ csésze.Az meg nem gáz ha el tudod forgatni a kis gumikarikát.Havernak is forog.Hopp!!!Nem gáz az ha máshogy forog akor mikor nincs megszorítva meg ha meg van szorítva ??? ???

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
A Gigapipe Team DH monoblokk ugye állítható csapágyfeszességû. Szépen beraktam, nagyjából beállítottam, csak nem tom mennyire lehet meghúzni. Tehát inkább hagyjam lazán, és menjen bele a dzsuva, de simán forogjon, vagy húzzam meg erõsen, és nehezen forogjon? Most a kettõ között van, de a gumitömítést el tudom forgatni a váz és a csésze között (de nem lötyög, csak forog). Tehát?

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
A Flash Across elött sikerült elhajlítani az elsõ 22-es tányérom egyik fogát. Orvosoltam a dolgot, viszont a maraton alatt is ledobta egyszer a láncot. Gondoltam, megnézem. A TRUVATIV kistányérján az egyik fog kb 1-1.5 mm-rel volt rövidebb a többinél.
Nem látszik töröttnek, egyszerûen mint ha elkopott volna. Létezik, hogy csek az az egy és a többi nem?
Lecseréltem, most egy GEBHARDT van fönt, még szinte olajos sem lett. Ezt a márkát ismeri-e valaki?
Könnyebbnek könnyebb a TRUVATIV-nál, ez biztosm negmértem. (kerek 10 grammal!!! ;D ;D ;D lett könnyebb a gépem!)

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
Ahamm... :-\
És ilyen láncvonalméretet honnan szedek? Nem is hallottam még ilyenrõl... :-X

Nagyon köszönöm!

m

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Nem véletlen.
Az idei LX-hez 121-es mono kell 47,5-ös láncvonal esetén és 126-os 50-es láncvonalnál.
Az FCM-571-nél (tavalyi?) ez 113 és 118-as monoblokkot igényelt.