Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Nem 15-ös véletlenül ? már megint gyorsabbak voltak nálam. Bár én világéletemben sima villáskulcsot használtam, de biztos megéri 1500-ért venni egy pedálkulcsot.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Nem 15ösre gondolsz? ;)

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
pestiek, konkrétan hol lehet venni pedálkuálkulcsot (hosszú nyelû 16os villáskulcsra gondolok) ???

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Hopp, igazatok van ;)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Richie!Ha még mindig nem vettél semmit:Saját tapasztalatom csak 1 kör erejéig van egy LX hajtókarral(Régebbi).Különbség csak a tányérok anyagában volt,a kar megegyezett a régi Deore,LX és XT családokban.Az meg hogy nem merev:Én csak 65 kiló vagyok szóval nem igazán csavarodik alattam a gagyi négyszögtengelyes cuccokon kívül szinte semmi.És én is octalinkes Deoret szeretnék venni azért írtam ezt.(Ár teljesítmény aránya nagyon jó ha nem a legjobb)

Köszi!

Egyenlõre még a körülnézõs stádiumban vagyok....

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts

Az utobbi ket hozzaszolast ha kifejtenetek bovebben, azt megkoszonnem... ::)

Azt akarták mondani hogy az SGS azt jelenti hogy hosszúkanalas, a GS pedig hogy rövidkanalas... ;)
Saintnél pedig SS az ultrarövid kanalas...csekáut www.ebike.hu
szvsz semmi köze sincs ahhoz, hogy milyen rugó van benne...
üdv

Conor

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Richie!Ha még mindig nem vettél semmit:Saját tapasztalatom csak 1 kör erejéig van egy LX hajtókarral(Régebbi).Különbség csak a tányérok anyagában volt,a kar megegyezett a régi Deore,LX és XT családokban.Az meg hogy nem merev:Én csak 65 kiló vagyok szóval nem igazán csavarodik alattam a gagyi négyszögtengelyes cuccokon kívül szinte semmi.És én is octalinkes Deoret szeretnék venni azért írtam ezt.(Ár teljesítmény aránya nagyon jó ha nem a legjobb)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az utobbi ket hozzaszolast ha kifejtenetek bovebben, azt megkoszonnem... ::)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
???

az nem a kar hosszára vonatkozik

miszter birka

::)

;D

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
:o el fogják hinni :-X

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Es ha esetleg katalogust nezegetsz, akkor a GS a sima, az SGS a forditott rugoju hatso valto. ;)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Viszont low-normal + rapid-rise az királyság! 8)

Én is pont ilyen megoldásra gondoltam! 8)

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts

szvsz csak a dual control váltokarral megy.

SZVSZ így keletkeznek a rémhírek...

ggx: A váltókar nem változott, az ugyanazt csinálja mint eddig. Csak a váltó mozog ellentétes irányba, a bowdenhez képest.
Tehát mindkét esetben hüvelyujj húzza a bowdent (akár több fokozatot is ha sokat nyomod), felül pedig a kar egy pöcire egy fokozatot enged a bowdenen.

A Low normal , vagyis fordított váltó nekem nagyon bejött, de pont !!! nem dual control karral, hanem hagyományos rapid rise váltókarral.
XTR hv,XT kar, ami elég felsõkategóriás cucc, és természetesen nagyon szépen dolgozik.
Így ugyan nehezebb fokozatba tudsz hüvelykujjal többet váltani egyszerre, ( ehhez természetesen itt is kell számottevõ erõ, hiszen a rugót mindenképpen szét kell húzni, csak kisebb a surlódás és egyéb veszteség), de ez egyátalán nem gond szerintem, mert a másik irányba akár a kisujjad is elegendõ lenne ha odaférsz. Állati gyorsan lehet pöckölni, ha tekersz közben, akkor 2 sec alatt 2/8ból 2/2ig felpakolod a láncot simán, és közben a hüvelykujjad markolászhatja a kormányt, tehát sokkal stabilabb a fogás, mintha hagyományos váltód lenne.

A dual-controlos kifogásokat megértem, de mivel csak kipróbáltam, ehhez nem tudok hozzászolni.

Viszont low-normal + rapid-rise az királyság! 8)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja mivel a váltót a rugója ellenkezõ irányba feszíti, ezért pont ellentétes a két kis kar szerepe, a mutató ujjnál lévõ feszíti a bowdent, a hüvelyk ujjaddal pedig ki tudsz oldani egy adott bowdenmennyiséget

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Hû ez érdekesen hangzik! :) Namost, én ilyen XT kategóriájú váltót még nem próbáltam, nekem alivio van. Az úgy mûködik, hogy ha hátul nagyobb fogaskerékre váltok, akkor több erõt kell kifelyteni a karra, míg ha kissebbre váltok akkor csak pöckölni kell. Ez a jobb váltóknál is így van? És akkor a mutatóujjnál lévõ kart kell ráncigálni ha nagyobb fogaskerékre váltok?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A forditott rugos valtoknak nincs koze a karhoz. Barmilyen karral hasznalhatod ami jo a sima rugos XT -hez. Annyi a kulonbseg, hogy a ket pocok innentol forditva mukodik a valtokaron, meg kell szokni.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
szvsz csak a dual control váltokarral megy.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Deore XT '04 (RD-M760) hátsó váltónál azt írják hogy: Low Normal rugó (ellentétes rugóirány). Ez azt jelenti, hogy csak Dual Control váltókarral mûködik? Van olyan változata ami a hagyományos váltokarhoz jó? Bocs ha rossza helyre írtam, de nem találtam váltós topic-ot!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ha egyben vetted a bicót akkor 1 hónap mulva ugyis vissza kell vinni "ellenõrzésre,nem? mondd meg majd hogy ez a baja aztán megicsinálják..

Brüsszel

Brüsszel

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Valószínüleg a monoblockból(középrészbõl)jön!Szerintem valószínüleg csak be kellene zsírozni a monoblockot!Ha nem válik be akkor vagy szard le vagy nézesd meg egy servízben!!!